Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Είναι αυτά τα πιο Yiamy γλυκά της πόλης;

Χρωματιστά, χαριτωμένα και πολύ... Yiamy!

Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2017

Το Yiamy είναι η πιο γλυκιά, όμορφη και φρέσκια ιδέα, η οποία "γεννήθηκε" στην Ανταρκτική, ανάμεσα στα παγόβουνα, τους πιγκουίνους και αμέτρητες νιφάδες χιονιού, για να "προσγειωθεί" στη συνέχεια στη Λεμεσό.

Εκεί λοιπόν φτιάχνονται τα πιο νόστιμα γλυκά!

Για την ακρίβεια δεν φτιάχνονται αλλά τα φτιάχνει η Alina Berezovskaya, η οποία αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή να διεκδικήσει το όνειρό της κάνοντάς το πραγματικότητα.

Το ζαχαροπλαστείο της Alina, είναι ένας λιλιπούτειος χώρος, όπου θα βρεις και κυρίως θα απολαύσεις μοναδικούς συνδυασμούς γεύσης, όμορφα δοσμένους και κυρίως που φέρουν την προσωπική δημιουργική πινελιά της ίδιας της ιδιοκτήτριας.

Με μεράκι και φαντασία, τα γλυκά που φτιάχνει εκπλήσσουν ευχάριστα ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Οι δημιουργίες στο Yiamy έχουν ποικίλες πηγές έμπνευσης, ξεκινώντας από τις Μεσογειακές γεύσεις, τις οποίες η Alina γεύτηκε για πρώτη φορά σε μία παραδοσιακή Κυπριακή ταβέρνα. Στη Γαλλία ανακάλυψε ωστόσο τη γλυκιά πλευρά της ζωής, μαθαίνοντας τα πάντα από βραβευμένους σεφ στη σχολή Alain Ducasse School of Pstry Chef, αλλά και δουλεύοντας σε ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στη Λυών.

Έτσι, η cake designer ένιωθε πλέον έτοιμη να δημιουργήσει το δικό της εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.

Η πιο πρόσφατη δημιουργία του ζαχαροπλαστείου είναι τα κλασικά μπισκότα βουτύρου, που κάθε άλλο παρά κλασικά είναι, αφού καλύπτονται από σχέδια τα οποία αναπαριστούν τα γνωστά σε όλους μας κυπριακά υφαντά, τα "Φοιθκιώτικα". Ο κύκλος των εποχών αποτελεί επίσης σημαντικό πυρήνα δημιουργίας, με τον ειδυλλιακό καιρό της Λεμεσού αλλά και τη φρεσκάδα των εποχιακών φρούτων να προστάζουν συνεχώς για νέους συνδιασμούς γεύσεων.

Στο Yiamy γνωρίζουν πόσο σημαντικές και πολύτιμες είναι οι αναμνήσεις από μυρωδιές, γεύσεις και συναισθήματα. Γι' αυτό ακριβώς, φροντίζουν να κάνουν την κάθε μας γιορτή ακόμα πιο ξεχωριστή, βάζοντας χρώμα, γεύση και κυρίως γλύκα στην κάθε τους δημιουργία!

Το Yiamy θα βρεις στην οδό Αρχιεπισκόπου Μκαρίου Γ΄75 στη Μέσα Γειτονιά.
Τηλ. 25722770, 97649584.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close