Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2017
Σε ένα μικρό, ορεινό κυπριακό χωριό στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η ζωή δυο δωδεκάχρονων αγοριών είναι ήρεμη κι ανέμελη. Ο Σωκράτης περνά τις μέρες του κατασκευάζοντας αυτοσχέδια εκρηκτικά, παρέα με το φίλο και ξάδερφό του Μάρκο, κι εκεί που αποφασίζουν να κατασκευάσουν τη μεγαλύτερη κροτίδα στην ιστορία του χωριού, ξεκινά η ιστορία της νέας ταινίας του Πέτρου Χαραλάμπους, το '"Αγόρι στη Γέφυρα - Boy on the Bridge".
Η ταινία -την οποία παρουσιάζει η AMP FILMWORKS- είναι ένα συγκινητικό, δραματικό φιλμ ενηλικίωσης βασισμένο στο βιβλίο "The Land of the Golden Apple" της αγγλοκύπριας Eve Makis και έδωσε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης και ακολούθως στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Είναι βραβευμένη στο European Cinema Panorama Film Festival στην Ελλάδα με το Best Film Award (Νοέμβριος 2016) και στο Festival Du Grain A Demoudre με το Best Film Young Jury Cinephile Award, επίσης το Νοέμβριο του 2016, στη Γαλλία. Ο σκηνοθέτης ήταν επίσης υποψήφιος στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ΙΡΙΣ 2017 ως καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης.
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Φαρμακάς, Γιώργος Δημητρίου, Κίκα Γεωργίου, Ανδρέας Τσέλεπος, Μαρία Μιχαήλ, Τόνυ Δημητρίου, Κώστας Δημητρίου, Χριστόδουλος Μαρτάς, Σπύρος Σταυρινίδης, Θανάσης Δρακόπουλος, Λευτέρης Σαλωμίδης, Πάμπος Χαραλάμπους, Λιάνα Χαλκιά, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Πολυξένη Σάββα, Ανδρέας Φυλακτού, Κωνσταντίνος Κυπριανίδης, Δήμος Χρίστοδούλου, Σωτήρης Χριστοδούλου, Φρόσω Κκολού κ.α.
Το "Boy On The Bridge" αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Κύπρο, στο πλαίσιο των Cyprus Film Days και στη συνέχεια θα προβάλλεται στους κινηματογράφους K Cineplex σε όλες τις πόλεις από τις 11 Μαΐου 2017 και για περίοδο δύο εβδομάδων.
Σχετικά

Oscars 2025: Αυτοί θα είναι οι παρουσιαστές της τελετής βράβευσης
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ντόλμπι στο Οβασιον Χόλιγουντ και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ABC

Το μεγάλο φαβορί της κούρσας των Όσκαρ κάνει πρεμιέρα στις κυπριακές αίθουσες
Τρεις νέες ταινίες προβάλλονται αυτή την εβδομάδα

The Fantastic Four: First Steps – Δείτε το πρώτο trailer της νέας υπερπαραγωγής της Marvel!
Οι Fantastic Four καταφθάνουν στο MCU


Φεστιβάλ των Καννών: Πρόεδρος της επιτροπής η Ζιλιέτ Μπινός
Σαράντα χρόνια μετά τα πρώτα της βήματα στην Κρουαζέτ, η πολυβραβευμένη και πολιτικοποιημένη Γαλλίδα ηθοποιός επιστρέφει ως πρόεδρος – Το Φεστιβάλ των Καννών θα διαρκέσει από τις 13 έως τις 24 Μαΐο

«Υπάρχω»: Η τέταρτη εμπορικότερη ελληνική ταινία όλων των εποχών
Η ταινία για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη έχει καταφέρει να συγκινήσει θεατές όλων των ηλικιών και να γεμίσει τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Προβολή της κυπριακής ταινίας "Πολίτης Τρίτης Ηλικίας" με δωρεάν είσοδο
Στην παρουσία του σκηνοθέτη


Προβολές Cult & Β movies στο Συνεργείο στη Λεμεσό
Γνωρίζουμε μιαν άλλη οπτική και αφηγηματική δομή που έχει επινοήσει η τέχνη του κινηματογράφου

Γιαν Σέπαρντ: Πέθανε σε ηλικία 96 ετών η ηθοποιός της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ
Η ηθοποιός είχε συνεργαστεί με τον Έλβις Πρίσλεϊ, πρωταγωνιστώντας σε διάσημες ταινίες

Οδύσσεια: Αυτό είναι το νησί που θα γυριστεί η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν
Tα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας θα ξεκινήσουν σε δύο μήνες

Οι υποψήφιες ταινίες για το Βραβείο Lux προβάλλονται σε Λευκωσία και Λάρνακα
Με δωρεάν είσοδο