Eating News , Εστιατόρια

Πήγαμε στη γιορτή της γαλλικής γαστρονομίας

Γιορτάσαμε το Gout de France στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό την 21η Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2017

Οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της ''γαλλικής γαστρονομίας'' είχαν ξεκινήσει από καιρό στο πολυβραβευμένο ξενοδοχείο, μα κυρίως εντός του avant garde εστιατορίου Vivaldi by Mavrommatis. Ένας γαστρονομικός ύμνος τιμής, αλλά και προβολής του περίφημου γαλλικού δείπνου, που με πρέσβη του τον Alain Ducasse, έχει πετύχει να γίνει θέσμός και να εορτάζεται ταυτόχρονα σε 2000 εστιατόρια παγκόσμια, την ίδια μέρα.

Τιμή και για μας που είχαμε την χαρά να δοκιμάσουμε τα πιάτα του Ανδρέα Μαυρομμάτη, που ήρθε στο νησί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, αλλά και του ececutive chef του ξενοδοχείου Πανίκκου Χατζηττοφή και του chef Γιώργου Κωνσταντίνου που μας υποδέκτηκαν με πολλά amuse bouche και φυσικά άφθονη Gosset σαμπάνια, Sancerre ''Les Baronnes'' οίνο και όχι μόνο.

To foie gras δύο ταχυτήτων που ακολούθησε εντυπωσίασε με το πάντρεμά του με σος κουμανδαρίας και Vincanto, ενώ η οπτική πανδαισία με αγγινάρες, σε σχήμα τριαντάφυλλου, εντυπωσίασε και με τη γευστική της αρμονία. Το ίδιο εντυπωσιακός στο στόμα αποδείχτηκε και ο κάβουρας με ζελέ ντομάτας, αλλά και τα ονειρικά ραβιόλι αστακού, που προηγήθηκαν του μοσχαρίσιου φιλέτου που καλύφτηκε μπροστά μας με φρεσκοτριμμένη μαύρη τρούφα.

Τέλος οι λάτρεις των γλυκών έκλειναν σε κάθε μπουκιά τα μάτια τους, όταν γεύονταν τη σοκολατένια σφαίρα Manjari με παγωτό γιασεμί και rasberries. Τόσο ο Ανδρέας Μαυρομμάτης, όσο και ο εκπρόσωπος της Γαλλικής πρεσβείας, ευχαρίστησαν από καρδιάς τους connoisseurs που έφτασαν από κάθε μέρος της Κύπρο για να γευτούν αυτούσια τη γαλλική κουζίνα, αλλά και επανατόνισαν τις αρχές της εν λόγω κουζίνας και πρωτοβουλίας του Alain Ducasse, που δεν είναι άλλες από το μοίρασμα, την ανταλλαγή, την ευχαρίστηση και τον σεβασμό στη γαστρονομία και τον πλανήτη.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close