Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

8 λόγοι που αγαπάμε το "Skinny Fox"

Μία διεθνής γευστική άφιξη που ανέβασε τον πήχη εστίασης της πρωτεύουσας

Δημοσιεύτηκε στις 06 Απριλίου 2017

Στο Skinny Fox ήθελα να πάω από καιρό. Λίγο τα σχόλια των γαστρονόμων φίλων μου, που πέρασαν επιτυχώς από εκεί, λίγο το ‘δυστυχώς, δεν υπάρχουν διαθέσιμα τραπέζια’ που έπαιρνα ως απάντηση όταν καλούσα για κράτηση και λίγο η σύμπραξη δύο ισχυρών ‘παιχτών’ στο χώρο της εστίασης, του Κωνσταντίνου και του chef Αντρέα Αντρέου, μου κέντρισαν απίστευτα το ενδιαφέρον για να το επισκεφθώ.

1. Η διακόσμηση 
Κυριακή βράδυ και χάνομαι κυριολεκτικά στο πρωτόγνωρο, αγγλογαλλικό αισθητικό ψηφιδωτό, που στήθηκε από τους interior designers, οι οποίοι έντυσαν ολοσχερώς το χώρο με ένα ερυθρό-μπορντό, floral wallpaper, στολίζοντάς τον συνάμα με retro διακοσμητικά, ρομαντικά επιτοίχια φωτιστικά και σκουρόχρωμα κάδρα.

2. Το μπαρ 
Η μπάρα με τα ποτά είχε αρκετούς θιασώτες που έδειχναν την προτίμησή τους στα ανάμεικτα ποτά και στους by the glass οίνους, ενώ οι κατέχοντες χαμηλό τραπέζι, απολάμβαναν όμορφα σε παρουσίαση εδέσματα. Η -σε αγγλική γλώσσα- λίστα εδεσμάτων που μου δόθηκε, με χαροποίησε με τη διεθνούς εμβέλειας ισορροπία της, την αρμονία των υλικών, αλλά και τις τιμολογήσεις, περισσότερο εκείνες των κυρίως πιάτων.

3. Η κάβα 
Το χιλιανό Chardonnay (2015) πάντως, του κολοσσού Casa Lapostolle ήταν ένα ιδανικό ξεκίνημα μαζί με το αγγιγμένο με ζιζίμπρι ελαιόλαδο και σπιτικό ψωμάκι, τα οποία καταλάγιασαν την πρώτη μας πείνα.

4. Τόνος σχάρας 
Με sharing διάθεση με το έτερον ήμισυ, υποδεχόμαστε πρώτα-πρώτα τον ορθότατα ψημένο, χλιαρό σε θερμότητα, τόνο σχάρας, που απογειώθηκε με soy mirin glaze και επιτόπιας παρασκευής sorbet καρύδας.

5. Κρεμώδες ριζότο με αστακό 
Αλλαγή πιάτων και εξαφανίζουμε γοργά το υπέροχο στο στόμα, κρεμώδες ριζότο (αν ήταν και πιο ‘δαγκωτό’, προσωπικά θα με ενθουσίαζε ακόμη τόσο) με μικροτεμαχισμένο αστακό και τραγανό κίρταμα, πασπαλισμένα από πάνω, με όλο το συνονθύλευμα να αφήνει μια ιδιαίτερη, λεμονάτη επίγευση, κάνοντας τον συνδυασμό με το εξέχον chardonnay μου, ονειρικό.

6. Τα bao 
Η συνέχεια με έκανε να ενεργοποιήσω την κάμερα του κινητού μου, για να απαθανατίσω τις διά χειρός Ανδρέα Ανδρέου ζυμαρόπιτες ατμού, που εγκιβώτιζαν μέσα τους ζουμερή πάπια, νοτισμένη με hoi sin sauce. Μια ασιατική γευστική πανδαισία που ομολογώ μας έκανε να κλείσουμε τα μάτια από ικανοποίηση, αλλά και να ζητήσουμε από τα ευγενικά και με χαρούμενη, χαλαρή διάθεση γκαρσόνια, να δώσουν τα συγχαρητήριά μας στον σεφ.

7. To  rib eye βοδινό steak
Το μισού κιλού, ορθότατα ψημένο στη σχάρα, rib eye βοδινό steak, έγραψε με τον καλύτερο τρόπο τον επίλογο της οινογαστρονομικής μας βραδιάς, με μας να βάζουμε άριστα στην ποιότητα του κρέατος, στην εκ προοιμίου αρωματική του ταυτότητα, αλλά και στην απίστευτη σχέση ποιότητας και τιμής (€29 -500gr, ποσότητα ιδανική ακόμη και για 2 άτομα).

8. Τα γλυκά
Από τα δύο γλυκά που διατίθενται στον κατάλογο επιδορπίων (εκτός των σπιτικών sorbet) επιλέξαμε το δημιουργικό mille-feuille με κρέμα ζαχαροπλαστικής ενισχυμένη με elderflower syrup, το οποίο ικανοποίησε αρκετά τις γλυκοαλχημικές μας ανάγκες.

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close