Things to Do , Προσεχώς

Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων και φέτος στη Λευκωσία

Ζήσε και φέτος την πιο συναρπαστική αναμέτρηση λαμβάνοντας μέρος στον αγώνα αυτό!

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2017

Στην καρδιά της πρωτεύουσας θα διεξαχθεί και φέτος ο πρωτοποριακός Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας.

Στόχος του αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον των νέων επιστημόνων για την έρευνα, την επιστήμη, την τεχνολογία, αλλά και την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Τα ανατρεπτικά αυτοκίνητα με συλλέκτες που απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία τροφοδοτώντας τους κινητήρες τους με ενέργεια, θα διασχίσουν τις οδούς Σπύρου Κυπριανού, Στασικράτους, Βασιλίσσης Φρειδερίκης, Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη.

Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων που έχει καταστεί θεσμός και διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά, είναι ανοιχτός σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και να ζήσουν την απόλυτη πρόκληση μιας συναρπαστικής αναμέτρησης με μόνο σύμμαχο τον ήλιο!

Τα ηλιακά οχήματα θα αγωνιστούν για 2.30 ώρες διασχίζοντας τις οδούς Σπύρου Κυπριανού, Στασικράτους, Βασιλίσσης Φρειδερίκης, Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη και αναμένεται να τερματίσουν στη 1:00 μετά το μεσημέρι στο χώρο στάθμευσης της ΑΗΚ στη Λευκωσία. Στις 2μμ θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Τελετή Απονομής των επάθλων στους νικητές του αγώνα, στο προαύλιο του Δημαρχείου Λευκωσίας.

Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων είναι ανοικτός για το κοινό, το οποίο μπορεί να ζήσει από κοντά τη συναρπαστική αναμέτρηση των οχημάτων που θα διασχίζουν τους δρόμους της Λευκωσίας με μόνο σύμμαχο τον ήλιο.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close