Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Πασχαλινές εκδηλώσεις σε 17 χωριά της Κύπρου

Παίζουμεαβγοδρομίες, σακκουλοδρομίες, αππίησεν ο κάμηλος, ζίζιρος, καττόμουγια και άλλα παραδοσιακά παιχνίδια!

Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου 2017

Και φέτος το Πάσχα στην Κύπρο θα είναι οικογενειακό και πολύ παραδοσιακό.

Στα περισσότερα χωριά της Κύπρου, από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα, φέτος στις 16-18 Απριλίου, αντίστοιχα, παίζονται παραδοσιακά παιχνίδια, στα οποία συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι.

Εμείς πάντως ψάξαμε και βρήκαμε ποια χωριά διοργανώνουν φέτος παραδοσιακά παιχνίδια και πότε και σου τα προτείνουμε.

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις προορισμό και φυσικά να μας ακολουθήσεις!

ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑ
Πασχα στο χωριό μάς καλεί να κάνουμε φέτος το Κέντρο Νεότητας Κυπερούντας και το ΘΟΙ Κυπερούντας, οι οποίοι έφτιαξαν ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα ώστε να περάσουμε όλοι ένα υπέροχο παραδοσιακό πάσχα στην Κυπερούντα. Σημείωσε:
Μεγάλο Σάββατο (Καφετέρια Κέντρου Νεότητας Κυπερούντας)
15:00 - Διαγωνισμός Πιλόττας
Συμμετοχή €5 το άτομο
Κυριακή του Πάσχα (Πλατεία Κυπερούντας)
16:00 - Παραδοσιακά Παιχνίδια
19:00 - Θεατρικό Σκετσάκι
20:00 - Τόμπολα
Τρίτη του Πάσχα - Κοινοτικό Στάδιο Κυπερούντας
14:00 - Τουρνουά 7 καθ'ομάδα εις μνήμη Γεώργιου Αλεξάνδρου

 

ΠΕΛΕΝΤΡΙ
Την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου στις 15.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού ετοιμαστείτε για το μεγάλο Deal. Θα παίξουμε ακόμα σακκουλοδρομίες και αυγουλοδρομίες.
Τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου στις 15.30, στην Κεντρική Πλατεία του χωριού (απεναντι από το Phelandrio cafe) προγραμματίζονται παιχνίδια για ενήλικες: σακκουλοδρομίες, αβγουλοδρομίες, τράβηγμα σχοινιού, μαντήλι, βασιλιτζιά, καθαρογλωσσιές, κρεμαστάρι με λουκούμι.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την Κυριακή του Θωμά 26 Απριλίου στις 16.00, με μεταφορά της εικόνας από την εκκλησία Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή στο παρεκκλήσι της Παναγίας Αμιάντου.

 

ΛΟΦΟΥ
Τη Δευτέρα του Πάσχα στις 2 μ.μ. ξεκινώντας από την Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα γίνει περιδιάβαση με βιολιά και λαούτα στα δρομάκια του χωριού. Η περιδιάβαση θα καταλήξει στις 3 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Λόφου, όπου θα ξεκινήσουν τα παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια.
Θα παίξουμε σακουλοδρομίες, γαουροδρομίες, αυγουλοδρομίες, σχοινί και μαντηλάκι. Θα απολαύσουμε ακόμη παραδοσιακά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από μέλη του "Πολιτιστικού Ομίλου Προσωπικού Α.Η.Κ. Λάρνακας - Αμμοχώστου - Δεκέλειας", ενώ θα πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός τόμπολας. Σημείωσε τέλος ότι θα προσφέρονται και δωρεάν λουκουμάδες!
Στις 18.00 θα αρχίσουν διαγωνισμοί τόμπολας.

 

ΚΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Δευτέρα του Πάσχα: 3:00: μ.μ. Παραδοσιακά παιχνίδια στο προαύλιο της Μονής Λαμπαδιστή. (Ζίζιρος, Σακουλοδρομίες, Αυγοδρομίες, Σχοινί και πολλά άλλα) Θα προσφερθούν κρασί, ζιβανία, ξηροί καρποί , κόκκινα αυγά, φλαούνες.
6:00 μ.μ. Προσφορά λουκουμάδων στο Κιόσκι του κ. Λάμπρου Λάμπρου παρά το ενετικό γεφύρι δίπλα στο ποτάμι. Ελάτε να αναβιώσουμε παραδοσιακά έθιμα, να τσουγκρίσουμε κόκκινα αυγά και να ανταλλάξουμε ευχές τις άγιες τούτες μέρες.

 

ΛΕΥΚΑΡΑ
Ο Δήμος Λευκάρων σε συνεργασία με το Κέντρο Νεότητας για ακόμα μια χρονιά μάς καλούν να κάνουμε Πάσχα στο χωριό τους! Τιμώντας λοιπόν την παράδοση, διοργανώνουν τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου μια παραδοσιακή πασχαλινή εκδήλωση με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, άφθονο κράσι και σούβλα για τους μερακλήδες, τα οποία μάλιστα θα προσφέρνται στους παρευρισκόμενους δωρεάν. Στο χώρο θα πωλούνται κρέπες και ροφήματα από το Κέντρο Νεότητος Λευκάρων. Πέρα από το φαγοπότι, θα διεξάγονατι παιχνίδια όπως αβγοδρομίες, σακκουλοδρομίες, αππίησεν ο κάμηλος, ζίζιρος, καττόμουγια, μήλα-γερμανικό, σχοινάκι κ.ά. Η εδκήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Λευκάρων, στις 15.00.

 

ΚΟΙΛΑΝΙ
Η κοινότητα Κοιλανίου μάς καλεί να αναβιώσουμε και φέτος τα ήθη και έθιμα του Πάσχα, προγραμματίζοντας ποικίλες εκδηλώσεις!
Την Κυριακή του Πάσχα καλούμαστε όλοι στο γήπεδο για να χορέψουμε και να παίξουμε παραδοσιακά παιχνίδια. Αργότερα θα έχει τόμπολο στην πλατεία.
Τη Δευτέρα του Πάσχα στις 15.00 θα πάμε στο γήπεδο, γιατί εκεί θα πραγματοποιηθεί το Σουρβάηβορ σε Κοιλανιώτικη βερσιόν. Μην το χάσετε.
"Σαν το Πάσκα στο Κοιλάνι εν έσιει" ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι διοργανωτές.

 

ΑΜΙΑΝΤΟΣ
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αμιάντου σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πνευματικό Όμιλο Ευαγόρας και Αναγέννησης Αμιάντου μάς καλούν να κάνουμε Πάσχα στο χωριό τους, προετοιμάζοντας μάλιστα ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το οποίο όμως μάλιστα συμπεριλαμβάνει ακόμα και το Survivor Aμίαντος Edition!
Μεγάλο Σάββατο:
10.00
Μάζεμα ξέλων για τη λαμπρατζιά (σημείο συνάντηση το καφενείο)
14.00 Τουρνουά minifootball για παιδιά 7 μέχρι 15 ετών (γήπεδο mini football)
15.00 Διαγωνισμός πιλόττας και μπιρίμπας στο καφενειο του χωριού (χρηματικό έπαθλο για 1ο και 2ο νικητή)
Κυριακή του Πάσχα:
15.30
Έναρξη παιχνιδιών
Παραδοσιακά παιχνίδια (σακουλοδρομίες, αυγοδρομίες, σχοινί, γερμανικό)
Ποδοσφαιρικοί αγώνες (Ρυαγόρας-Αναγέννηση, Παντρεμένοι-Ελεύθεροι, γυναικείες ομάδες)
21.00 Τόμπουλα στο καφενείο του χωριού (Ρένος Φυλακτού)
Δευτέρα του Πάσχα:
10.30 Μαραθώνιος εις μνήμη Κώστα Ιωάννου
15.00 Survivor Aμίαντος Edition!
18.00 Τουρνουά Volly
Kυριακή του Θωμά 23 Απριλίου:
14.00 Τουρνουά Mini football
Δικαίωμα συμμετοχής €20.

 

ΑΡΣΟΣ
Το όμορφο χωριό, μας καλεί και φέτος να το επισκεφθούμε για να περάσουμε όμορφα τις μέρες των πασχαλινών γιορτών.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ:
11:00 Εσπερινός της Αγάπης
16:00 Εκδηλώσεις στην Πλατεία: Αυγοδρομίες, Σακκουλοδρομίες, Τράβηγμα σχοινιού Αρσιώτες Vs Πέζουνοι, Τόμπολα, Παραδοσιακά Παιχνίδια ( Μαντήλι, Φούρνος , Ζίζιρος, Πρώτη Ελιά ,Τρεις έντεκα, τρεις δώδεκα κ.λπ.)
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ:
12:00 Εσπερινός της Αγάπης
16:00 Τόμπολα, Παραδοσιακά Παιχνίδια στην Πλατεία.
ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ:
07:00 Πανηγυρίζει η Αρχαία Εκκλησία Παναγίας Καθολικής. Μετά τη λειτουργία θα προσφερθούν κόκκινα αβγά, φλαούνα, κρασί και ζιβανία.

 

ΑΜΑΡΓΕΤΗ
Η Αμαργέτη, χωριό μοναδικής ομορφιάς με σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα, βρίσκεται ανατολικά της πόλης Πάφου και ανήκει στη γεωγραφική περιφέρεια των Αμπελοχωριών. Σ' αυτό λοιπόν το όμορφο χωριό θα βρεθούμε κατά τη διάρκεια των ημερών που ακολουθούν για να γιορτάσουμε το Πάσχα, όπως του αξίζει, παραδοσιακά κι αυθεντικά! Ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Κατοίκων Αμαργέτης και το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού έφτιαξαν πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
Κυριακή του Πάσχα
16.30-17.30 Πρόγραμμα για παιδιά
(όλοι οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να έχουν την έγκριση των κηδεμόνων τους)
-Σακκουλοδρομίες, Αυγοδρομίες, Μουσικές Καρέκλες, Σχοινί (αγόρια-κορίτσια) και άλλες εκπλήξεις
*Φλαούνες και κρασί από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αμαργέτης
17.30-18.30 Πρόγραμμα για ενήλικες
-Διτζίμιν, Ζίζιρος, Καττόμουγια, Σκύλος-Κόκκαλο, Σχοινί (παντρμένοι-ελεύθεροι), Μουσικές Καρέκλες, Μαντήλι
Τόμπολα: 18.30
Δευτέρα του Πάσχα
14.00: ΣΥΜΠΟΣΙΟ για όλους. Προσφορά του Συνδέσμου Αποδ'ήμων και Κατοίκων Αμαργέτης.
Πληρ. 99513150

 

ΟΔΟΥ
Στην Οδού ενόψει του Πάσχα, διοργανώνονται τριήμερες πασχαλινές εκδηλώσεις, τις οποίες έχει προγραμματίσει το Κοινοτικό Συμβούλιο Αρεδιού. Πάμε λοιπόν να αναβιώσουμε τα παραδοσιακά παιχνίδια που θα ξεκινούν κάθε μέρα στις 18.00.
Κυριακή του Πάσχα: Διαγωνισμός γευστικότερης φλαούνας, γερμανικό (7 άτομα ανά ομάδα), λιγκρί, μαντίλι (7 άτομα ανά ομάδα), παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα Κ.Σ. Αρεδιού.
Δευτέρα του Πάσχα: Σακουλοδρομίες, αβγοδρομίες, διτζίμιν, σχοινί (7 άτομα ανά ομάδα).
Το Κοινοτικό Συμβούλιο θα προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ λουκουμάδες από τις 18.00-21.00.
Τρίτη του Πάσχα: Ποδόσφαιρο (στις 16.00)με 9 άτομα ανά ομάδα - γυναικείο, ελεύθερες εναντίον παντρεμένων.
Πληρ. 99543646.

 

ΑΘΗΕΝΟΥ
Ο Δήμος Αθηένου μέσω των επιτροπών Πολιτισμού και Αθλητιμσού μας προσκαλούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα του Πάσχα.
Από τις 09.00-20.00 θα διεξαχθεί τουρνουά futsal για άντρες και γυναίκες καθώς επίσης και αγώνας επίδειξης από μικρά παιδιά στην Κλειστή Αίθουσα Τάσσος Παπαδόπουλος.
Στις 15.00-19.00 προγραμματίζονται παραδοσιακά παιχνίδια και καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο.

 

ΝΙΚΟΚΛΕΙΑ
Η μικρή κοινότητα της επαρχίας Πάφου μας καλεί να επισκεφθούμε το χωριό, λαμβάνοντας μέρος στις πασχαλινές εκδηλώσεις της. Το πρόγραμμά της έχει ως εξής:
15 Απριλίου 2017 - Μεγάλο Σάββατο
12:00π.μ - Καλός Λόγος
06:30μ.μ - Έχεις ταλέντο στο τραγούδι; Στο χορό; Στα τσιαττιστά; Έλα στο ''Νικόκλεια έχεις ταλέντο'' να κερδίσεις πλούσια δώρα! Οι 3 πρώτοι κερδίζουν!

17 Απριλίου 2017 - Δευτέρα του Πάσχα (Πλατεία της εκκλησίας)
05:00μ.μ - Παραδοσιακά παιχνίδια
06:15μ.μ - Απονομή πλακετών στους δύο ψάλτες Κον. Αντρέα Αγαθοκλέους και Κον. Αντρέα Ιωσηφίδη για την πολύχρονή προσφορά τους στην εκκλησία του χωριού.
06:30μ.μ - Παραδοσιακοί Χοροί από τον Πολιτιστικό Όμιλο Ιεροί Κήποι Γεροσκήπου με τον χοροδιδάσκαλο Χάρη Πάζαρο.

18 Απριλίου 2017 - Τρίτη του Πάσχα
04:30μ.μ - Αιμοδοσία στο Κοινοτικό Συμβούλιο Νικόκλειας. Η εθελοντική σας συμμετοχή είναι σημαντική!

➢ Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα θα προσφέρονται δωρεάν εδέσματα και ποτά από το Κοινοτικό Συμβούλιο Νικόκλειας και φουσκωτό για τους μικρούς μας φίλους.
➢ Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα οι εκδηλώσεις θα συνοδεύονται από την μουσική επιμέλεια του συγχωριανού μας Κωνσταντίνου Χαριλάου.

 

ΠΟΛΥΣΤΥΠΟΣ
Όσοι επιθυμείτε να ζήσετε τις μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες των παλιών καλών καιρών, κοπιάστε στον Πολύστυπο (μόλις 45-50 λεπτά από τη Λευκωσία και τη Λεμεσό) για να λάβετε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της Κοινότητας, κατά τη χαρμόσυνη μέρα του Πάσχα, στις 5:00 μ.μ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα μπορείτε να διαγωνιστείτε σε ένα πλήθος παραδοσιακών παιχνιδιών, με στόχο τη συλλογική διασκέδαση και τη δική σας ψυχαγωγία, καθώς και τη διατήρηση των εθίμων του τόπου μας. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τα εξής:
• Διαγωνισμοί πασχαλινών παιχνιδιών: Σακκουλοδρομίες, Αυγοκουταλοδρομίες, «Σιοινίν » (Διελκυστίνδα).
Πολλές Εκπλήξεις
• Κλήρωση Λίστας (Με δώρο ένα ριφούιν φούξια)
• Κάψιμο του Ιούδα

 

ΔΟΡΑ
Η γραφική Δορά μας καλεί να ζήσουμε ένα Πάσχα γεμάτο παράδοση! Τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου, στις 15.00, θα διοργανωθούν παραδοσιακά παιχνίδια στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, όπως σακουλοδρομίες, αβγοδρομίες, μαντήλι, σχοινί, ζίζιρο κ.ά. Στις 17.00 θα έχει διαγωνισμό τόμπολας στην πλατεία.
Την Τρίτη του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πανηγυρική θεία Λειτουργία στην Παναγία Φωτολάμπουσας.

 

ΑΡΑΚΑΠΑΣ
Το χωριό της επαρχίας Λεμεσού διοργανώνει και τις επόμενες μέρες πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.
Την Κυριακή του Πάσχα από τις 15.30-16.00 αγώνας ποδοσφαίρου μικρών, 16.00-18.00: παραδοσιακά παιχνίδια (σακουλοδρομίες, αυγουλοδρομίες, σχοινί, μαντήλι, ζίζιρο, σκατούλικα, καμήλες, διτζίμινι, βόλεϊ κ.λπ.), 18.00 τόμπολα, 19.00 μουσική βραδιά.
Τη Δευτέρα του Πάσχα στις 15.30 ποδοσφαιρικό αγώνα γυναικών, στις 16.00 ποδοσφαιρικό αγώνα ανδρών, από τις 16.00-17.30 παραδοσιακά παιχνίδια και στις 17.30-18.00 παραδοσιακούς χορούς. Στις 18.30 τόμπολα.

 

AΓΡΟΣ
Το όμορφο χωριό της επαρχίας Λεμεσού, μας καλεί να το επισκεφθούμε και το φετινό Πάσχα, συμμετέχοντας στα παραδοσιακά παιχνίδια του. Συγκεκριμένα, για μια ακόμη χρονιά το Κέντρο Νεότητας Αγρού, πιστό στις παραδόσεις διοργανώνει και φέτος πασχαλινές εκδηλώσεις.
Κυριακή του Πάσχα - Παραδοσιακά Πασχαλινά Παιχνίδια - Απεήτειο Γυμνάσιο Αγρού - 15:30
Κυριακή του Πάσχα - Τομπολα και Βραβεύσεις Πασχαλινών Παιχνιδιών - Οίκημα Κέντρου Νεότητας Αγρού - 21:00
Οι Πασχαλινές Εκδηλώσεις είναι μία ευγενική χορηγία του J. Mari Furniture Ltd

 

ΚΑΜΙΝΑΡΙΑ
Σε ένα καταπράσινο, τοπίο ανάμεσα στα βουνά της επαρχίας Πάφου και Λεμεσού, ξεπροβάλλει το πανέμορφο χωριό Καμινάρια. Στα Καμινάρια λοιπόν θα πάμε την Κυριακή του Πάσχα για να παίξουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, παραδοσιακά παιχνίδια. Θα υπάρχει μουσική για χορό και διακέδαση. Η εκδήλωση θα παραγματοποιηθεί στις 16.00 στην πλατεία του χωριού, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close