Eating News , Εστιατόρια

Η βασίλισσα του popcorn είναι Κύπρια

H Κασσάνδρα Σταύρου το 2011 ίδρυσε την ProperCorn που πουλάει κάθε μήνα 3 εκατ. πακετάκια του γνωστού σνάκ σε 14 χώρες της Ευρώπης

Δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου 2017

Η Κασσάνδρα Σταύρου είναι αγγλοκυπριακής καταγωγήγ, με πατέρα Κύπρο και μητέρα Βρετανίδα. Σήμερα, ζεις και εργάζεται στη Μεγάλη Βρετανία ως επικεφαλής της επιτυχημένης επιχείρησης Propercorn με έδρα το Λονδίνο.

Τα πράγματα για την Κασσάνδρα ξεκίνησαν κάπως κινηματογραφικά. Η νεαρή κοπέλα που σπούδασε νομικά, έπειτα εργάστηκε σε ένα μεγάλο διαφημιστικό γραφείο αλλά ανέκαθεν αγαπούσε τη μόδα, το design και γενικότερα τις τέχνες. Και εκεί που όλα κυλούσαν ομαλά στη ζωή της αποφάσισε να τα βροντήξει όλα, να παρατήσει τη δουλειά της, να επιστρέψει στο πατρικό της και να κάνει εκείνο που πραγματικά θα γέμιζε τη ζωή της. Εργάστηκε ακόμη και σε pub μέχρι που το 2011 ίδρυσε την Propercorn, μια εταιρεία που παράγει και πουλάει το δημοφιλές σνακ αλλά σε μια περισσότερο υγιεινή έκδοση.

Η αγάπη της για τις τέχνες πέρασε στη δουλειά της αφού οι συσκευασίες των ποπκορν έχουν όμορφο design, μοντέρνα γραφικά και funky χρώματα.

Η Κάσσανδρα πάντα ενδιαφερόταν για την επιχειρηματικότητα και, αποφασισμένη να δημιουργήσει ένα σνακ που δεν θα θυσιάζει ούτε την γεύση αλλά ούτε και την υγεία του καταναλωτή, στα 25 εγκατέλειψε την δουλειά της για να φτιάξει την δική της εταιρεία. Μερικά χρόνια μετά την ίδρυση της, τα προϊόντα της Propercorn είναι διαθέσιμα στην Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, Λουξεμβούργο και άλλες 8 ευρωπαϊκές χώρες που ανάμεσά τους βρίσκεται και η Κύπρος.

Σήμερα η επιχείρηση απασχολεί 40 εργαζόμενους και πουλάει κάθε μήνα 3 εκατομμύρια πακετάκια ποπκορν τον μήνα στις 14 χώρες που δραστηριοποιείται! Εκτός από τα 3 εκατομμύρια σακουλάκια βραβευμένου ποπκορν που πωλούνται κάθε μήνα, η Κασσάνδρα και η Propercorn ετοιμάζονται να προωθήσουν στην αγορά μια σειρά ρούχων και ένα ίδρυμα ενώ λειτουργούν ως μέντορες για νεαρούς επιχειρηματίες μέσω της δράσης Propercorn Platform. Τα ποπκορν της Propercorn μάλιστα είναι το επίσημο σνακ της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου και η εταιρεία θεωρείται από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον χώρο των snacks στην Ευρώπη.

Madame Figaro Γυναίκα της Χρονιάς 2016
Φέτος, η Κασσάνδρα έγινε ακόμη πιο γνωστή ευρύτερα στην Κύπρο με την πρόσφατη βράβευσής της στα 12α Βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2016 στην κατηγορία Τράπεζα Κύπρου Καινοτομία. Η τελετή βράβευσης θα μεταδοθεί το Σάββατο 29 Απριλίου στο μετά το δελτίο ειδήσεων στο Σίγμα.

Διάβασε εδώ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Κασσάνδρας Σταύρου που παραχώσε στην CITY και μίλησε για τη ζωή, την αρχή της πορείας της και τα σχέδιά της για το μέλλον.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close