Μη χάσετε , Μουσική

Οι 16 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις το Μάιο

Σου φτιάξαμε το μουσικό καλεντάριτου μήνα

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2017

Ο μήνας που μόλις υποδεχθήκαμε έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνεις, να δεις και να ακούσεις!

Ανάμεσά τους παραδοσιακά φεστιβάλ, όπως του τριαντάφυλλου και του ανθού της κιτρομηλιάς, φεστιβάλ βιβλίου και μπίρας, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και πολλά live με αγαπημένους καλλιτέχνες, οι οποίοι κατεβαίνουν αυτόν το μήνα στο νησί μας για να μας φτιάξουν τα βράδια μας.

Γι' αυτό λοιπόν κι εμείς εδώ στο Check In αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε τις σημαντικότερες συναυλίες ή τουλάχιστον αυτές που ανακοινώθηκαν μέχρι σήμερα, ώστε να φτιάξετε το συναυλιακό σας καλεντάρι για το Μάη!

 


Γιώτα Νέγκα
Η Γιώτα Νέγκα στην πιο προσωπική της εμφάνιση. Ύστερα από μία σεζόν γεμάτη επιτυχίες αλλά και σπουδαίες συνεργασίες, η Γιώτα Νέγκα ετοιμάζει την καλοκαιρινή περιοδεία της,με ένα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει.
Ουσιαστικά θα μεταφέρει και στην υπόλοιπη Ελλάδα την νέα της παράσταση με τίτλο «Τα τραγούδια που λες», μία παράσταση που παρουσιάστηκε με απόλυτη επιτυχία στην Αθήνα και κατέκτησε κοινό και κριτικούς
Με στιβαρή και ουσιαστική ερμηνεία που ξεκινά από τις σπουδαίες λαϊκές φωνές του παρελθόντος, η αγαπημένη ερμηνεύτρια θυμάται τραγούδια που αγαπά, τραγούδια πολύτιμα από ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, με κοινό χαρακτηριστικό τη σπουδαιότητα και την απήχησή τους.
Παρασκευή 5 Μαΐου, Στο Πέραμα, Λεμεσός. Πληρ. 25373763.
Σάββατο 6 Μαΐου, Red, παλιά Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 22767711.

 

Ευρυδίκη, Ευδοκία και Λωποδύτες, μαζί στην Κύπρο!
Η αγαπημένη ερμηνεύτρια έρχεται στην πόλη μας για ένα μοναδικό live!
Με όλα τα τραγούδια που έχει αγαπήσει, με καινούργιες και παλαιότερες επιτυχίες της, μοναδικές διασκευές από την ελληνική και ξένη ποπ ροκ σκηνή, αλλά και τραγούδια διαχρονικών και αξεπέραστων Ελλήνων και ξένων δημιουργών και ερμηνευτών, η Ευρυδίκη μας προσκαλεί στον δικό της μουσικό κόσμο και μας παρασύρει σε ένα ταξίδι γεμάτο όμορφες μελωδίες, αγαπημένα τραγούδια και δυνατές ερμηνείες.
Αυτή τη φορά συναντά επί σκηνής την Ευδοκία Ράπτη της οποίας η νέα δισκογραφική συνεργασία με τον Λάκη Παπαδόπουλου κυκλοφόρησε απο την ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ τον Μάρτιο του 2017 με τίτλο "Αυτό το τσίρκο" πρόκειται για ένα ντουέτο με τον ίδιο τον δημιουργό.
Μαζί τους οι Λωποδύτες, η συνεργασία τους αναμένεται εκρηκτική.
Παρασκευή 5 Μαΐου, RAVENS, Λεμεσός. Οι πόρτες ανοίγουν στις 23:00. Τιμή εισιτηρίου: €12 προπώληση & €15 από την είσοδο. Πληροφορίες: 99614100.

 

Πάνος Μουζουράκης
Ο πολυτάλαντος Πάνος Μουζουράκης, τον οποίο απολαμβάναμε μέχρι πρόσφατα στο The Voice, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Μάιο κι από κοντά, μιας και έρχεται για δύο εμφανίσεις, εκ των οποίων μία στη Λευκωσία και μια στη Λεμεσό.
Ο αγαπημένος τραγουδοποιός με τη χαρακτηριστική ζεστή φωνή και την ξεχωριστή, γοητευτική σκηνική παρουσία, θα μας σαγηνεύσει ακόμη μια φορά.
Ο Πάνος Μουζουράκης θα παρασύρει σε μία βόλτα γεμάτη τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, επιλογές από την ξένη μουσική σκηνή, αλλά και τραγούδια καλλιτεχνών που σέβεται και αγαπάει.
Κυριακή 28 Μαΐου, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 20.00, €25 & €20. Πληρ. και εισιτήρια: www.Tickethour.com.cy/ 77777040.
Παρασκευή 26 Μαΐου, Δημοτικό Κηποθέατρο, Λεμεσός, 21.00. Πληρ. 25373763.

 

Φίλιππος Πλιάτσικας
Με έναν καινούργιο δίσκο που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017 και μία πορεία που μετρά πάνω απο 2 δεκαετίες στις αποσκευές του, ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα κάνει στάση στη Διαχρονική Μουσική Σκηνή την Παρασκευή 19 Μαΐου, στις 22.00.
Με τραγούδια αγαπημένα από το παρελθόν και το παρόν έρχεται να "Βάλει φωτιά" και να μας απογειώσει για μία βραδιά με τρόπο που μόνο ο ίδιος και η ομάδα του ξέρει.
Ο ήχος γνωστός και αγαπημένος, τραγούδια που έχουν γίνει ένα με τις ζωές μας και ο καθένας έχει να διηγηθεί μια διαφορετική ιστορία με μουσική υπόκρουση, τις μελωδίες και τους στίχους από αυτά.
Πυξ Λαξ, προσωπική πορεία, συνεργασίες… κομμάτια ενός παζλ που μόνο η φωνή του κόσμου πάντα το ολοκλήρωνε.
Παρασκευή 19 Μαΐου, Διαχρονική Μουσική Σκηνή, 22.00. 

 

Το τρένο των "9 και 5" επιστρέφει στη Κύπρο
Μετά από τις sold out παραστάσεις στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο και στο Θέατρο Λατσιών τον χειμώνα που πέρασε, η παράσταση που αγαπήθηκε όσο λίγες τα τελευταία χρόνια επιστρέφει για τελευταία φορά στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας την Τρίτη 30 Μαΐου και στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού την Παρασκευή 2 Ιουνίου.
Τρία χρόνια στην Αθήνα, μια μαγική βραδιά στο κατάμεστο Ηρώδειο τον περασμένο Αύγουστο και μια μεγάλη περιοδεία τον χειμώνα σε Ελλάδα και Κύπρο έδωσαν την ευκαιρία σε 100.000 θεατές να την απολαύσουν μέσα από 260 παραστάσεις.
Αγκαλιάστηκε με ενθουσιώδη σχόλια και κριτικές από κοινό και δημοσιογράφους και όπως είναι φυσικό συνεχίζει τη διαδρομή της για τρίτο χρόνο.
Αυτό το καλοκαίρι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Οδυσσέας Ιωάννου, πάντα κάτω από την σκηνοθετική ματιά του Παντελή Βούλγαρη, ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και συνεχίζουν το ταξίδι σε επιλεγμένους σταθμούς σε Ελλάδα και Κύπρο.
Τρίτη 30 Μαΐου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας, Λευκωσία.Πληροφορίες και κρατήσεις 99 810011.
Παρασκευή 02/06, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού. Ώρα έναρξης: 20:30. Ώρες Ταμείου: Καθημερινά 16:00 - 19:00. Τιμές εισιτηρίων: €25, €20.


 

Ute Lemper
Η Πάφος, μυθική πατρίδα της Αφροδίτης, έχει ταυτίσει το όνομά της με τη θεά της ομορφιάς και του έρωτα. Το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης φωτίζει αυτό το μυθικό τοπίο με μια σειρά από έργα, που αρχίζουν με μια παράσταση αφιερωμένη στο πάθος του έρωτα και της ζωής, με πρωταγωνίστρια την εκλεκτή Ute Lemper, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αστραφτερές στιγμές από τη μουσική του Kurt Weill και την ποίηση του Bertolt Brecht. Οι μπαλάντες και τα τραγούδια σμίγουν με ορχηστρικά μέρη από τα έργα 'Η Άνοδος και η Πτώση της πόλης Μαχαγκόνι' και 'Η Όπερα της Πεντάρας' των Kurt Weil και Bertolt Brecht. Τη μεγάλη ερμηνεύτρια συνοδεύει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε διεύθυνση του Γιώργου Κουντούρη.
Σάββατο 20 Μαΐου, Μεσαιωνικό Κάστρο, Πάφος, 20.30, €20 & €30 (VIP). Εισιτήρια www.soldoutticketbox.com

 

Νατάσσα Μποφίλιου
Σε αυτή την υψηλής αισθητικής και άρτιας παραγωγής παράσταση υπάρχουν όλα: οι μεγάλες τους επιτυχίες αλλά και απρόσμενα περάσματα σε αγαπημένες στιγμές από το παρελθόν. Μία εξαιρετική, καλοκουρδισμένη μπάντα με πρωτότυπες, διονυσιακές ενορχηστρώσεις. Οι εικόνες, τα αισθήματα, οι αφορμές που δίνουν υπόσταση στα τραγούδια τους. Δύο παραστάσεις σε Αγλαντζιά και Λάρνακα με τις θέσεις να είναι αριθμημένες. Εισιτήρια προπωλούνται από το www.tickethour.com.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS Courier.
Παρασκευή 26 Μαΐου, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 20.30, €25. Πληρ. 99059257, 77777040.
Σάββατο 27 Μαΐου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, Λάρνακα, 20.30, €20. Πληρ. 99905878, 99134323, 99905840.

 

Μαριώ - Ζωή Παπαδοπούλου
Ο κόσμος της Μαριώς είναι το ρεμπέτικο τραγούδι. Που το υπηρετεί με συνέπεια περισσότερο από 50 χρόνια. Γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, η Μαριώ δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια τη δική της μικρή ιστορία. Μια ιστορία που θα μας διηγηθεί στην εμφάνισή της στην Κύπρο, στον Κέντρον Αντωνάκης, στην Λευκωσία, στις 13 Μαΐου, παρέα με την Ζωή Παπαδοπούλου - μία σύγχρονη λαϊκή ερμηνεύτρια.
Ρεμπέτικα, παλιά και σύγχρονα λαϊκά, σμυρναίικα και παραδοσιακά, αποτελούν τον καμβά του προγράμματος που ετοίμασαν, με την πεποίθηση ότι τα καλά τραγούδια δεν παλιώνουν ποτέ.
Στο μπουζούκι είναι ο Δημήτρης Λίβανος, συνθέτης και μόνιμος συνεργάτης της Μαριώς τα τελευταία χρόνια, ενώ την ενορχήστρωση υπογράφει ο πιανίστας Παναγιώτης Παπαγεωργίου. Μαζί τους ο Αντώνης Κουτελιέρης στην κιθάρα και ο Γιάννης Παππάς στο βιολί.
Σάββατο 13 Μαΐου, Κοσμικόν Κέντρον Αντωνάκης, Λευκωσία. Εισιτήρια στο www.tickethour.com.cy

 

 

Κώστας Μακεδόνας
Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα διοργανώνει την Τρίτη, 23 Μαΐου στις 20:00, στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, Φιλανθρωπικό Δείπνο «Dinner For Life», υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.
Κατά τη διάρκεια του δείπνου θα δοθεί μουσική παράσταση από τον γνωστό 'Ελληνα καλλιτέχνη Κώστα Μακεδόνα.
Στην παρουσίαση θα βρίσκονται οι Αχιλλέας Γραμματικόπουλος και Αφροδίτη Γεωργίου.
Εισιτήρια είναι διαθέσιμα από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα προς €50.
Όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος, ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο το όραμα του….«για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία».
Τρίτη, 23 Μαΐου στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, Λευκωσία, 20:00.

 

Ελλοπία - 20 χρόνια μετά
Σε μια εποχή που ο κόσμος διασκέδαζε με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ξαφνικά εμφανίζεται το '94 η Ελλοπία (στη λεωφ. Στασίνου) και παίζει αυτό που μέχρι σήμερα ονομάζουμε έντεχνο. Τραγούδια από Ξυλούρη μέχρι ηλεκτρικό ροκ, από 'Βικτώρια' και 'Για μένα τραγουδώ', μέχρι Μαχαιρίτσα, Καββαδία και ρεμπέτικα του Ξαρχάκου. 'Ήταν όλα καλά τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας: Κατσιμίχες, Ζερβουδάκη, Παπάζογλου, Μάνο Λοΐζο, από την κιθάρα στο μπουζούκι' μας είχε αναφέρει πρόσφατα ο Δημήτρης Μακρής. 20 χρόνια μετά το κλείσιμο της Ελλοπίας, λοιπόν, το '97, μαζί με το συνοδοιπόρο του Δημήτρη Φανή, αλλά και μια πλειάδα μουσικών (γύρω στα 10 άτομα που θα τους πλαισιώνουν), κάνουν reunion με δύο εμφανίσεις στο DownTown Live, παίζοντας κατά 90% τραγούδια του τότε, αλλά και ορισμένα τραγούδια που κυκλοφόρησαν πιο μετά, που όμως θα μπορούσαν να έχουν μια θέση στο πρόγραμμά τους αν οι ίδιοι συνέχιζαν την πορεία τους, όπως για παράδειγμα ο 'Παλιός στρατιώτης' ή τα 'Διόδια'.
Τετάρτη 17 & Πέμπτη 18 Μαΐου, DownTown Live, Λευκωσία. Πληρ. 99810011.

 

Τραγούδια από το Θέατρο με τον Βασίλη Λέκκα και την Ηρώ Σαΐα
Το Παττίχειο δημοτικό θέατρο Λεμεσού ανάμεσα στις παραστάσεις του θεατρικού κύκλου, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη μουσική πρόταση: «Τραγούδια από το θέατρο», με δυο εξαίρετους ερμηνευτές, τον Βασίλη Λέκκα και την Ηρώ Σαΐα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πλούσια γκάμα τραγουδιών, που Έλληνες συνθέτες έγραψαν για σημαντικές θεατρικές παραστάσεις. Θα ακουστούν τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Λεοντή, Μικρούτσικου, Κραουνάκη, Αργυρίδη, Σουγιούλ, Μουζάκη, Κηλαηδόνη. Τους δυο τραγουδιστές συνοδεύει μουσικό σχήμα από κύπριους μουσικούς, με τον Βάσο Αργυρίδη στο πιάνο και την καλλιτεχνική διεύθυνση.
Παρασκευή 26 Μαΐου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Εισιτήρια /www.soldoutticketbox.com.

 

Κώστας Χατζής
Ο σημαντικός Έλληνας δημιουργός και ερμηνευτής, ο οποίος σφράγισε μια ολόκληρη εποχή, υπηρετώντας πιστά και με διεισδυτικό λόγο το κοινωνικό τραγούδι για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, επιστρέφει ξανά στην Κύπρο. Με έναν τρόπο ξεχωριστό -μ' εκείνην την ιδιαίτερη 'βραχνάδα' στη φωνή του- ο Χατζής όταν βρίσκεται απέναντι στο κοινό καταφέρνει να επικοινωνεί μ' έναν μοναδικό τρόπο μαζί του. Με την κιθάρα και την ιδιότυπη φωνή του ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που τραγούδησε μπαλάντες με κοινωνικό περιεχόμενο. Πολλά τραγούδια του έχουν μείνει κλασικά: 'Απ' τ' αεροπλάνο', 'Σπουδαίοι άνθρωποι, αλλάÉ', 'Ο Στρατής', 'Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει', 'Δε βαριέσαι αδερφέ', 'Κι ύστερα', 'Η αγάπη όλα τα υπομένει' και τόσα άλλα! Μαζί του στην Κύπρο τραγουδούν οι Μαρία Αλεξίου και Αντωνία Χατζίδη, ενώ την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.
Παρασκευή 26 Μαΐου, Downtown Live, Λευκωσία, 22.30. Πληρ. 99810011.
Σάββατο 27 Μαΐου, Ravens, Λεμεσός, 22.00, €22 (προπώληση). Πληρ. 99614100.

 

Magic De Spell
Ο Εξάντας παρουσιάζει ένα από τα πιο θρυλικά συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, τους Magic De Spell! Της συναυλίας θα προηγηθεί παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ντέπης Χατζηκαμπάνη όπως και DJ set από τη στιχουργό (ώρα 21.00, είσοδος ελεύθερη).
Παρασκευή 5 Μαΐου, Εξάντας, Λευκωσία. 23.00, €15 / €10 (προπώληση). Πληρ. 97770787.

 

Μόνικα
Μετά την πρώτη της γνωριμία με το κυπριακό κοινό και το θερμό καλωσόρισμα που αυτό της επεφύλαξε, επιστρέφει για δύο νέες συναυλίες στο νησί το Μάιο. Συνοδευόμενη από την ελληνική της μπάντα, θα παρουσιάσει αγαπημένες στιγμές από τη δισκογραφία της σε νέες ενορχηστρώσεις, ενώ αναμένεται να παρουσιάσει και κομμάτια από το πολυαναμενόμενο ελληνόφωνο album της.
Παρασκευή 12 Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745.
Σάββατο 13 Μαΐου, Μουσική Σκηνή RED, παλιά Λευκωσία, 22.00. Πληρ. 22767711, 99059257.

 

Νίκος Μακρόπουλος
Το Chivas Regal και ο Super FM παρουσιάζουν τον αγαπημένο καλλιτέχνη Νίκο Μακρόπουλο Live σε μια μοναδική εμφάνιση.
Την Παρασκευή, 19 Μαίου στις 23:00 o Νίκος Μακρόπουλος έρχεται στο Pavilion Hall στη Λευκωσία για ένα απολαυστικό live που δεν πρέπει να χάσετε.
Κρατήσεις: 22322222
 

 

Φωτεινή Βελεσιώτου, Αναστασία Μουτσάτσου, Μυρτώ Αλικάκη
Τρεις γυναί κες εξομολογούνται ιστορίες, μελωδίες και πάθη μιας ζωής. Ένας αγώνας για την επιβίωση και την ελευθερία και η αναζήτηση της μοναδικής συγκολλητικής ουσίας που είναι η αγάπη. Μια μουσικοθεατρική παράσταση, σκηνοθετημένη από την Ελένη Γκασούκα, όπου ο λόγος πλέκεται μαγικά με τη μουσική και τα τραγούδια. Το κείμενο και την επιλογή των τραγουδιών υπογράφει η Αναστασία Μουτσάτσου.
Τετάρτη 10 Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, €25 & €20. Πληρ. 77777745.
Παρασκευή 12 Μαΐου, Μουσική Σκηνή RED, παλιά Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 99059257, 22767711.

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close