19-20 May 2017
Things to do με το παιδί , Things to Do

Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στις 19 20 Μαΐου

Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐου 2017

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στο πλαίσιο των εορτασμών της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο.

1.«The Sounding Museum: Μουσικός Περίπατος στο Πολιτιστικό»
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων

Μπορεί κανείς να ακούσει τους ήχους του μουσείου; Έχει ρυθμό και μελωδία η ιστορία; Καταγράφεται σε μουσικές νότες ο πολιτισμός του τόπου μας; Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου προσκαλεί το κοινό σε μια αλλιώτικη επίσκεψη στους χώρους του για το δρώμενο «The Sounding Museum», μια πειραματική παράσταση μουσικού θεάτρου που συνδυάζει την εικαστική εκφραστικότητα και την ηχητική δημιουργία με τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μέσα από τη ζωντανή ερμηνεία δέκα μουσικών, οι επισκέπτες θα περιπλανηθούν νοερά στην ιστορία και μυθολογία της Κύπρου, σε μια ηχητική ξενάγηση που ξεκινά στο προαύλιο και συνεχίζει στα εκθέματα και τους εσωτερικούς χώρους του Πολιτιστικού.

Υφαίνοντας μελωδίες με ποικίλα όργανα, οι μουσικοί θα κινούνται μαζί με τους επισκέπτες δημιουργώντας ένα διαβατό ηχητικό περιβάλλον 45 λεπτών, το οποίο θα περιλαμβάνει περιήγηση των μουσειακών χώρων του Πολιτιστικού και της τρέχουσας έκθεσης «Rooms to Contemplate», η οποία παρουσιάζει τα σημαντικότερα έργα της Συλλογής Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης του Πολιτιστικού.

Συνθέτης και επιμελητής της μουσικοθεατρικής παράστασης, ο νέος Κύπριος δημιουργός Ανδρέας Παπαπέτρου, ο οποίος ειδικεύεται στην σύνθεση και εκτέλεση έργων σύγχρονης μουσικής και στον αυτοσχεδιασμό. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Έλλη Αλωνεύτου - Σοπράνο, Στέλλα Χρήστου - Σοπράνο, Δημήτρης Γιασεμίδης - Φλάουτο, Γιώργος Γεωργίου - Κλαρινέτο, Ευάγγελος Χριστοδούλου - Φαγκότο, Μαρία Κραμβή - Κρουστά, Βίκυ Χατζηανδρέου - Βιολί, Τεύκρος Ξυδάς - Βιόλα, Αλεξία Γιάγκου - Βιολοντσέλο, Νίκος Ιωάννου - Κοντραμπάσο

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, 20:30 & 21:30 σε δύο παραστάσεις 45 λεπτών
Είσοδος ελεύθερη

2. Ξενάγηση στην έκθεση «Rooms to Contemplate: Περιεχόμενο και Προοπτική μιας Συλλογής»
Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πορεία των εικαστικών τεχνών του 20ού και 21ου αιώνα στην Κύπρο, μέσα από την έκθεση 75 έργων φιλοτεχνημένων από 38 Κύπριους και ξένους καλλιτέχνες. Η έκθεση προβάλλει και αναδεικνύει έργα της μεγαλύτερης ιδιωτικής-εταιρικής συλλογής Σύγχρονης Τέχνης στην Κύπρο, αυτής του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου.

Τη ξενάγηση θα αναλάβει ο επιμελητής της έκθεσης Δρ Σάββα Χριστοδουλίδης, εικαστικός και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Frederick.

Σάββατο, 20 Μαΐου 2017, 11:00
Δωρεάν συμμετοχή

3. «Pixilation - Μια ιδιαίτερη μορφή animation» / Εργαστήρι για παιδιά 8-12 ετών
Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εργαστήρι για παιδιά 8-12 ετών, το οποίο στοχεύει να τους παρουσιάσει με διαδραστικό τρόπο αυτήν την ιδιαίτερη μορφή animation, φέρνοντάς τους σε επαφή με εναλλακτικές τεχνικές animation και καλώντας τους να ανακαλύψουν δημιουργικούς τρόπους χρήσης της φωτογραφικής μηχανής.

Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά γίνονται οι πρωταγωνιστές μίας ταινίας, μικρής διάρκειας που θα δημιουργήσουν, μέσω θεατρικού παιχνιδιού, αυτοσχεδιασμού και δραματοποίησης.

Σάββατο, 20 Μαΐου 2017
Για παιδιά: 8-12 ετών, 10:00-13:00
Εμψυχώτρια: Ήλεκτρα Χρυσάνθου, 3d artist και animator
Δωρεάν συμμετοχή
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 22128182

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close