Μη χάσετε , Μουσική

Όλα όσα θα γίνουν στο "The Afro Banana Republic Festival 2017"

Το κορυφαίο μουσικό φεστιβάλ του καλοκαιριού φέτος υπόσχεται πολλά με 4διαφορετικές σκηνές, με πάνω από 40 μουσικούς, με 15 μουσικάσχήματα

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουλίου 2017

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ επιστρέφει πιο μεγάλο από ποτέ, να λάβει χώρα το Παρασκευοσαββατοκύριακο 7, 8 και 9 Ιουλίου, όπου θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει διεθνώς βραβευμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι ετοιμάζονται να καταφτάσουν στο νησί για να εμφανιστούν μαζί με μερικούς από τους καλύτερους ντόπιους μουσικούς, σε ένα γεγονός που αναμένεται να αποτελέσει την πιο εντυπωσιακή, συναρπαστική και ευχάριστα παράδοξη φεστιβαλική εμπειρία που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Κύπρο.


Οι επισκέπτες του φεστιβάλ μπορούν να αρχίσουν να ανυπομονούν για τέσσερις διαφορετικές σκηνές, οι οποίες θα φιλοξενήσουν πάνω από 40 μουσικούς, περιλαμβανομένων 15 μουσικών σχημάτων, που αναμένεται να καθηλώσουν το κοινό με ένα εκρηκτικό ηχητικό καλειδοσκόπιο, που αψηφά τους περιορισμούς που θέτουν τα μουσικά είδη, εμπνέοντας τους επισκέπτες σε μία μοναδική γιορτή που θα τους συνεπάρει και θα τους συναρπάσει, με τα παραπάνω να συμπληρώνονται από καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, δημιουργικά εργαστήρια, απρόσμενες καλλιτεχνικές παραστάσεις και πολλά άλλα. Έχοντας κερδίσει για δεύτερη φορά την τιμητική διάκριση EFFE, που το συγκαταλέγει στα πιο εκλεκτά φεστιβάλ της Ευρώπης για τη χρονιά 2017-18, χαρακτηρίστηκε από την αρμόδια επιτροπή ως «φρέσκο, απαιτητικό φεστιβάλ στα πλαίσια του οποίου αναπτύσσεται η πολυδιάστατη δουλειά νέων ανθρώπων».

Ως μέλος των φεστιβάλ που έχουν κερδίσει τη συγκεκριμένη διάκριση, το ABR λειτουργεί ως κόμβος σε ένα ευρύτερο δίκτυο - υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φεστιβάλ, που προασπίζουν την καλλιτεχνική ποιότητα και επιδρούν καταλυτικά σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τη γνωστή ΜΚΟ "ABR - Alternative Brains Rule", η οποία αποτελείται από ένα μεγάλο εύρος πρωτοπόρων και δημιουργικών ανθρώπων που δρουν στο προσκήνιο της καλλιτεχνικής ζωής του τόπου, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει τη σταθερή πλέον συνεργασία του με την Τράπεζα Κύπρου στο χώρο της καινοτομίας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής για την υποστήριξη σε δημιουργικές νεανικές πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο τη θετική επίδραση στην τοπική πολιτιστική σκηνή.


Ζωντανά δρώμενα θα λαμβάνουν χώρα κατά τις τρεις μέρες και τρεις νύχτες που θα διαρκέσει το φεστιβάλ, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να "επιβιβαστούν" σε μία μουσική εμπειρία που θα τους ταξιδέψει στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη διασχίζοντας πλήθος διαφορετικών ηχοτοπίων, με κάθε μέρα να αποτελεί ένα διαφορετικό σταθμό.

Τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε φέτος
Με το φετινό πρόγραμμα να σφύζει από κορυφαία ονόματα, σίγουρα ξεχωρίζει το ξακουστό σχήμα Jungle By Night με βάση το Άμστερνταμ, οι οποίοι περνάνε το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς πάνω στις σκηνές των πιο ξακουστών φεστιβάλ ανά τον κόσμο και ετοιμάζονται να κερδίσουν το μουσικόφιλο κοινό της Κύπρου με τον ήχο τους που χαρακτηρίζεται από στοιχεία afrobeat, ethiobreaks, psych και «πικάντικη» cumbia.


O πολυβραβευμένος Βρετανός Soweto Kinch, σκοπεύει με τη σειρά του να προσφέρει στους επισκέπτες του φεστιβάλ μια αξέχαστη εμπειρία. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σαξοφωνίστας, MC και συνθέτης, ο οποίος εξειδικεύεται σε ένα χαρακτηριστικό μουσικό στυλ χρησιμοποιώντας jazz, rap και ρίμες, σίγουρα δε μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλο καλλιτέχνη. Με μεγάλη ανυπομονησία αναμένεται και η εκρηκτική εμφάνιση των Canalón de Timbiquí, με τα μαγευτικά γυναικεία τους φωνητικά να εξυψώνονται από τους ήχους ξυλόφωνων, drums και άλλων κρουστών, προσφέροντας ένα μοναδικό ταξίδι στις ονειρικές ακτές τις Κολομβίας.


Ο διεθνούς φήμης Anchorsong, ετοιμάζεται επίσης να προσγειωθεί στην Κύπρο με στόχο να προκαλέσει φρενίτιδα στο μουσικόφιλο κοινό, προσφέροντας ένα ζωντανό σετ ηλεκτρονικής μουσικής με μοναδικά εργαλεία ένα sampler και ένα keyboard! Και φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον Ολλανδό Tom Trago, τον Kutmah από το Hνωμένο Βασίλειο και πολλούς ακόμη DJs παγκόσμιας εμβέλειας που θέτουν τον πήχη της διασκέδασης σε δυσθεώρητα ύψη.

Παράλληλα μερικοί από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς του τόπου θα τιμήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους το φεστιβάλ, όπως οι Mighty Sugarcane, ένα νεοσχηματισμένο τρίο, που ετοιμάζονται για να ηλεκτρίσουν το κοινό με ένα αγνό μίγμα από αυθεντική jazz funk, neo soul και ηλεκτρονική hip hop. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Mr Fox θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ, ενώ στις τάξεις του σχήματος Alkis Agathokleous Quintet συγκαταλέγονται μουσικοί που προέρχονται από την αφρόκρεμα της jazz μουσικής σκηνής της χώρας. Πολύ περισσότερο από απλώς ακόμη ένα μουσικό φεστιβάλ, για ακόμη μια φορά έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο να δημιουργηθεί μια καθηλωτική, συλλογική εμπειρία, με σήμα κατατεθέν του φεστιβάλ να αποτελεί η αίσθηση του συμμετοχικού χαρακτήρα καθώς και η καλλιτεχνική φύση, ένας αριθμός από προγραμματισμένα δρωμενα θα ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν και να διασκεδάσουν με ολοκληρωτικά νέες διαδραστικές εμπειρίες.

Το ολοκαίνουριο ABR Square στο επίκεντρο της φετινής χωροθέτησης του φεστιβάλ, έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να αποτελεί τον κεντρικό κόμβο για όλες τις δραστηριότητες, εκεί όπου μπορεί κανείς να μάθει τι «παίζει» κάθε στιγμή στο φεστιβάλ. Με μεγάλο αριθμό από πάγκους που θα στηθούν από επιλεγμένους παροχείς φαγητού, που θα συνδυάζεται άψογα με ονειρικά cocktails τα οποία θα ετοιμάζουν επαγγελματίες mixologists, όλα ειδικά δημιουργημένα για την περίσταση του φεστιβάλ, καθώς και γκουρμέ ποικιλίες καφέ ικανές να σας ξεσηκώσουν, οι επισκέπτες θα μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τους αντισυμβατικούς ήχους του ABR Radio, DJ sets και πολλές ακόμη εκπλήξεις.


Δύο εντυπωσιακοί γεοδαιτικοί θόλοι, σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου, αναμένεται να τραβήξουν φέτος τα βλέματα, εκ τον οποίων στον ένα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίσουν το κινητό τους χρησιμοποιώντας γεννήτριες, τροφοδοτούμενες από στατικά ποδήλατα. Ταυτόχρονα ειδικά ηχεία Bluetooth θα δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να μοιραστούν τη μουσική τους αλλά και να δημιουργήσουν το δικό τους mixtape. Ενώ ο άλλος θα λειτουργεί σαν χώρος ειδικός για παιδιά.

Διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα θα ενθαρρύνουν την ενεργή συμμετοχή των επισκεπτών, με τους μικρούς επισκέπτες να έχουν φέτος την τιμητική τους, με εργαστήρια καινοτομίας ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά, που θα συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση. Και για όσους ενήλικες σκοπεύουν να χαλαρώσουν και νιώσουν μια σωματική ανάταση, θα προσφέρονται δραστηριότητες ευεξίας, όπως Yoga και Tai Chi. Και φυσικά για όσους επισκέπτες που θα θελήσουν να βιώσουν τη φεστιβαλική εμπειρία στο έπακρο, ξεφεύγοντας ολοκληρωτικά από την καθημερινότητα, το φεστιβάλ προσφέρει τη δυνατότητα camping είτε με αντίσκηνο, είτε με τροχόσπιτο κάτω από τη σκιά των πεύκων.

Πληροφορίες
Ημερομηνία του φεστιβάλ: Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουλίου 2017.
Δασική έκταση Κόρνου, Επαρχία Λάρνακας.
Οι πύλες του φεστιβάλ ανοίγουν στις 2 μμ, στις 7 Ιουλίου και κλείνουν στις 11 μμ, στις 9 Ιουλίου.
Εισιτήρια: Προπώληση: Μονοήμερο €20/ Τριήμερο €35. Στην Είσοδο: Μονοήμερο €25/ Τριήμερο €45.
Κατασκηνωτικός χώρος - Ανα τέντα: €2. Ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών.
Περιορισμένη προπώληση εισιτηρίων στο www.afrobanana.com και σε επιλεγμένα σημεία μέχρι εξαντλήσεως ή μέχρι τις 5 Ιουλίου. Εαν εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμα εισητήρια μετά το τέλος της προπώλησης, τότε θα είστε σε θέση να τα αγοράσετε στην είσοδο του Φεστιβάλ.

Για περαιτέρω χρήσιμες πληροφορίες σχετικές με το φεστιβάλ, καθώς και για όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για το πώς θα φτάσετε (συμπεριλαμβανομένων οδηγιών, κατευθύνσεων για parking και δρομολόγια λεοφορείων) και που θα κατασκηνώσετε, μαζί με όλες τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τους μουσικούς που θα εμφανιστούν επισκεφτείτε το www.afrobanana.com. Ακολουθείστε το 'TheAfroBananaRepublic' στο Facebook για όλες τις τελευταίες πληροφορίες και νέα σχετικά με το φεστιβάλ.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close