Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα

Όλα όσα θα γίνουν στην Κύπρο και θα κάνουν πιο όμορφες τις πρώτες ημέρεςτου καλοκαιριού

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουνίου 2017

Θέατρο, μουσική και πολλές άλλες εκδηλώσεις θα μας απασχολήσουν ευχάριστα αυτή την εβδομάδα, και θα μας ωθήσουν να υποδεχθούμε τις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού.

Κατακλυσμός 2017 Δευτέρα 5 Ιουνίου

> Λάρνακα
22.45-00.45 Συναυλία με τον Στέλιο και την ορχήστρα του.

> Αγία Νάπα
07.00 Λειτουργία στο Εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου - Λιμανάκι Αγίας Νάπας
09.00 Αγιασμός των Υδάτων στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας και βαρκάδες
10:00 - 13:00 / 5o Φεστιβάλ Νερού και Fly board Show
18:00 Λαϊκοί Ποιητές - Διαγωνισμός Τσαττιστών , Ερωτικών Τραγουδιών και ποιημάτων
21:30 Μουσικό σχήμα Πολιτιστικού Ομίλου "Κάβο Γκρέκο " Αγίας Νάπας

> Πρωταράς
06.30-09.00 Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας και Αγιασμός των υδάτων.
20.30 Συναυλία από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμός Drug Free World Cyprus. Συμμετέχει η διεθνώς βραβευμένη ως η καλύτερη R&B τραγουδίστρια Stella Esmeralda C. Την συναυλία συνοδεύουν η παιδική χορωδία του School of music & Movement καθώς και οι Vocalists.

> Λεμεσός
Το St. Raphael Yacht Club διοργανώνει αγώνες σκαφών ανοιχτής θαλάσσης στις 3:00μ.μ. - 5.00μ.μ. από τη Μαρίνα του St Raphael, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου μέχρι τη Μαρίνα Λεμεσού και πίσω στη Μαρίνα του St Raphael.

Θεατράκι του Παραθαλάσσιου Πάρκου
20.00 Θέατρο σκιών «Ο Καραγκιόζης στη Γιορτή του Κατακλυσμού» από τον καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Πάφιο.

Αποβάθρες του Παραθαλάσσιου Πάρκου

15.00-18.00 Τη Δευτέρα, 5 Ιουνίου, στα πλαίσια της Γιορτής του Κατακλυσμού, στις 3.00 μ.μ. στο Παραθαλάσσιο Πάρκο του Μόλου, δίπλα από το Yellow Café και μεταξύ των αποβάθρων θα πραγματοποιηθεί επίδειξη και εκμάθηση του αθλήματος Slacklining για όλους τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι θα επιβλέπονται από έμπειρους αθλητές.

To Slacklining είναι ένα άθλημα ισορροπίας όπου κάποιος ακροβατεί κατά μήκος ενός τεντωμένου ιμάντα, στερεωμένου ανάμεσα σε δύο σημεία αγκύρωσης. Διαφέρει από το περπάτημα σε τεντωμένο σχοινί στο ότι η γραμμή ισορροπίας εκτείνεται σαν ένα μακρύ και στενό τραμπολίνο, κάτι που επιτρέπει εντυπωσιακές φιγούρες και κόλπα. Ο βαθμός δυσκολίας και η ποικιλία στα κόλπα ποικίλει ανάλογα με το τον τρόπο που στήνεται ο ιμάντας.

20.00-23.00 Αστροπαρατήρηση στον ουρανό της Λεμεσού - Αποβάθρα Παλιού Λιμανιού

Το House of Science - Σπίτι της Επιστήμης και ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά βραδιά αστρονομίας στη γραφική αποβάθρα του Παλιού Λιμανιού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Παρακολούθηση μέσω τηλεσκοπίων των ουράνιων σωμάτων Σελήνης, Δία και Κρόνου
Γνωριμία με τους αστερισμούς του νυχτερινού ουρανού
Συζήτηση θεμάτων αστρονομίας μέσω ολιγόλεπτων παρουσιάσεων.

Αποβάθρα - έναντι καφέ BLUE

20.30μ.μ. Συναυλία με τον γνωστό τραγουδιστή Σταύρο Κωνσταντίνου και την 5μελή ορχήστρα του σε ένα αφιέρωμα στους Αντώνη Βαρδή, Μάριο Τόκα, Γιάννη Πάριο, Μάνο Λοΐζο, Γιώργο Θεοφάνους και άλλους καταξιωμένους συνθέτες.

Δωδέκατη Νύχτα, NT Live στο θερινό Ριάλτο
Στη νέα σκηνοθετική προσέγγιση της θρυλικής κωμωδίας του Σαίξπηρ, η Tamsin Greig υποδύεται την οικονόμο Μαλβόλια που ερωτεύεται το αφεντικό της, την Ολίβια, που ερωτεύεται με τη σειρά της τον Σεζάριο - ο οποίος είναι στην ουσία η Βιόλα, μεταμφιεσμένη σε νεαρό που προσπαθεί να επιβιώσει έπειτα από ένα ναυάγιο. Μια δίνη από παρεξηγήσεις, ψεύτικες ταυτότητες και ιστορίες ανεκπλήρωτου έρωτα, όπου κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται, ενώ όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Τρίτη 6 Ιουνίου, Χώρος Στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο), 20.30.

Το Φάντασμα της Όπερας
Ελεύθερη Διασκευή και μετάφραση Αντρέα Χριστοδουλίδη από την νουβέλα του Gaston Leroux. Ένας φρικιαστικά παραμορφωμένος ιδιοφυής αλλά και ημιπαράφρονας μουσικός ζει κρυμμένος σε μια υπόγεια σπηλιά κάτω από την Όπερα του Παρισιού. Είναι ερωτευμένος με την νεαρή Κριστίν, μιας ανερχόμενης σοπράνο. Όταν, όμως, εκείνη ερωτεύεται έναν αριστοκράτη, το Φάντασμα ξεσπά ζηλόφθονα επάνω της αλλά και στο ίδιο το κοινό και τους καλλιτέχνες της Όπερας. Δολοφονίες, μια απαγωγή και ένα άλυτο μυστήριο ξεδιπλώνονται επί σκηνής. Ένα κυνηγητό για να ανακαλύψουν έναν κατά συρροή δολοφόνο γνωστό ως… το «Φάντασμα τα Όπερας». Παίζουν: Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Μένια Μαθιουδάκη, Σωτήρης Μεστάνας, Μανώλης Μιχαηλίδης, Ιούλιος Τζιάντας, Έφη Χαραλάμπους Γιώργος Χριστοδούλου.
Τρίτη 6 Ιουνίου μέχρι Πέμπτη 8 Ιουνίου, Θέατρο Ένα Λεμεσός, 20.30. Κρατήσεις: 99395970.

Κατακλυσμός Λάρνακας 2017
Οι εκδηλώσεις της γιορτής του Κατακλυσμού Λάρνακας συνεχίζονται με τη μεγάλη συναυλία του Σταύρου Κωνσταντίνου την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 22.00 και της Ελένης Φουρέιρα την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 22.25 στην παραλία των Φοινικούδων.

Γιάννης Χαρούλης
Ο Γιάννης Χαρούλης υποδέχεται το καλοκαίρι με μία σειρά συναυλιών. Το μουσικό ταξίδι φέτος ξεκινά από την προσωπική δισκογραφία του Γιάννη Χαρούλη που τον καθιέρωσε ως έναν από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της γενιάς του και καθόρισε το ιδιαίτερο στίγμα και το αυθεντικό ύφος του στην μουσική σκηνή. Δεν θα λείψει φυσικά η παράδοση της Κρήτης, την οποία ο Χαρούλης προσεγγίζει πάντα με σεβασμό, αλλά και με διάθεση για «παιχνίδι» και πειραματισμό, διατηρώντας την ουσία της, αλλά και ανακαλύπτοντας συνεχώς κρυμμένες ομορφιές της.
Τετάρτη 7 Ιουνίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 99810011.

Αρχαίων Γυναικών Πρόσωπα και Προσωπεία
Μουσικοθεατρική παράσταση της Μαρίας Τζανουκάκη. Γυναίκες - παραδειγματικά μεγέθη από την αρχαϊκή, την κλασσική και την πελληνιστική εποχή συνδιαλέγονται, καταθέτοντας το αρχετυπικό υλικό τους, σπάζοντας το φράγμα που τις θέλει περιχαρακωμένες σε ένα έργο, για να μοιραστούν μυστικά, πάθη και παθήματα, παρόμοια με αυτά που βιώνει η γυναίκα του σήμερα.
Τετάρτη 7 Ιουνίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Πληρ. 25377277.

Μουσικά Ταξίδια. Έργα για κλαρινέτο, βιόλα και πιάνο
Το LMS σας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι με έναν ασυνήθιστο συνδυασμό οργάνων, ένα κλαρινέτο, μια βιόλα και ένα πιάνο. Μερικοί από τους μεγαλύτερους συνθέτες εμπνεύστηκαν έργα για αυτόν τον συνδυασμό, ο πρώτος εκ των οποίων ήταν ο W. A. Mozart. Το εξαιρετικά πυκνό και γαλήνιο Τρίο σε Μι ύφεση μείζονα επικεντρώνεται περισσότερο στα φυσικά λυρικά χαρακτηριστικά, και λιγότερο σε δεξιοτεχνικά περάσματα στο κλαρινέτο και στη βιόλα. Η νοσταλγική Romance oubliée του Fr. Liszt, η μνημειώδης Σονάτα σε Φα ελάσσονα του J. Brahms, γραμμένη για τον θρυλικό κλαρινετίστα Richard Mühlfeld, και τέσσερα πιανιστικά αριστουργήματα του Fr. Chopin συμπληρώνουν το όμορφο αυτό μουσικό μας ταξίδι.
Gábor Varga [κλαρινέτο]
Sinem Sadrazam [βιόλα]
Νικόλας Κωσταντίνου [πιάνο]
Πρόγραμμα:|
Liszt: Romance oubliée, S. 132
Brahms: Σονάτα για κλαρινέτο και πιάνο σε Φα ελάσσονα, έργο 120 αρ. 1
Chopin: Νυχτερινό έργο 27/2, Τρια βαλς, έργο 64
Mozart: Τρίο σε Μι ύφεση μείζονα, KV498 "Kegelstatt"
Τετάρτη 7 Ιουνίου, Κινηματοθέατρο Παλλάς Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22352355.

Αφιέρωμα στον Ιάπωνα χορευτή Butoh, Masaki Iwana
Το Ίδρυμα ARTos φιλοξενεί για 2 βράδια, στις 7 και 8 Ιουνίου, τον διεθνούς φήμης Ιάπωνα χορευτή Butoh, Masaki Iwana, ο οποίος θα παρουσιάσει τη δουλεία του για πρώτη φορά στο Κυπριακό κοινό.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
Στις 7 Ιουνίου και ώρα 20.00 την προβολή της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους του Masaki Iwana - "Vermilion Souls", παρουσία του σκηνοθέτη. (Η ταινία είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 18 ετών). Η σουρεαλιστική αυτή ιστορία διαδραματίζεται στο Τόκιο, επτά χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και περιστρέφεται γύρω από τα όνειρα και τις πραγματικότητες ενός νεαρού αγοριού, το οποίο κυνηγώντας ένα φυλλάδιο που πέφτει από ένα αεροπλάνο, φθάνει σε ένα παράξενο αρχοντικό. Στο εσωτερικό του αρχοντικού, ζουν τέσσερις ενήλικες - μαζί με το πτώμα της πρόσφατα αυτόχθονος Κάκερα -, οι οποίοι πάσχουν από μια ανίατη ασθένεια που τους εμποδίζει να εκτίθενται στον ήλιο. Οι τέσσερις αναμένουν με ανυπομονησία την ημέρα που η κυβέρνηση θα αναγγείλει επιτέλους το θάνατό τους, με την "απελευθέρωση αερίου". Την προηγούμενη της άφιξης του νεαρού αγοριού εγκρίνεται ο θάνατός τους, αλλά η χαρά τους δεν διαρκεί πολύ εφόσον απαιτείται να είναι τουλάχιστον 5 άτομα για να εκτελεστεί το διάταγμα. Για να μπορέσουν να πεθάνουν, οι 4 αρχίζουν μια τελική, ζωγραφική διαδρομή της ζωής τους. Ένας απατηλός κόσμος στον οποίο η προσευχή/ ματαιοδοξία και η ζωή/ θάνατος ανακατεύονται. Είναι τελικά αυτό που είδε το αγόρι ένα όνειρο ή μια πραγματικότητα; Το Vermilion Souls είναι μια ταινία για την «δεξιότητα της ζωής που τολμάει να ζήσει το θάνατο», την υποκείμενη έννοια του butoh από την ίδρυσή του πριν από 50 χρόνια.
Είσοδος για την ταινία: 7 ευρώ

Στις 8 Ιουνίου και ώρα 9:00 μμ., το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον Masaki Iwana στην παράσταση "The Lifetime of Lady Boy Ivan Ilyich". Η παράσταση πραγματεύεται τη διάκριση που υφίστανται όσοι αποτελούν σεξουαλική μειονότητα, καθώς επίσης και την αλαζονεία αυτών που τιμούνται λόγο της ομορφιάς τους. Όσο γερνάμε το σώμα σταδιακά φθείρεται, ασχημίζει και τελικά σαπίζει. Η αντιφατική δυαδικότητά του Lady Boy Ivan Ilyich, θα γεννήσει τα πράγματα εκ νέου.
Είσοδος για την παράσταση: 15 ευρώ.
Είσοδος και για τις δύο μέρες: 20 ευρώ
Τετάρτη 7-Πέμπτη 8 Ιουνίου, Πολιτιστικό και Ερευνητικό ίδρυμα ARTos. Πληρ. 22445456.

Γιάννης Χαρούλης / Λεωνίδας Μπαλάφας
Οι δύο Έλληνες καλλιτέχνες σε μία μεγάλη μουσική συνάντηση στη Λευκωσία μαζί με τους μουσικούς τους.
Πέμπτη 8 Ιουνίου, Γήπεδο Ορφέας Λευκωσία. Πληρ. 99810011.

Έρως, Γάμος, Κέρατο
Η καινούργια παραγωγή του Θεάτρου Ένα είναι μία διασκευή από το ομώνυμο βιβλίο του Νέαρχου Ιωάννου συνεχίζει τις παραστάσεις της στη Λευκωσία. Ερωτήματα τα οποία προσπαθούν να απαντηθούν μέσα από μικρά σατιρικά σκετσάκια, με θέμα διάφορες πτυχές των σχέσεων μεταξύ ζευγαριών, όπως τις ζούμε σήμερα στην Κύπρο και στις πλείστες «πολιτισμένες» χώρες. Έρωτας, αγάπη, εξάρτηση, γάμος, ζήλια, απιστία, βίτσια, σεξ, αυνανισμός και διάφορες άλλες βιοχημικές αντιδράσεις και παιχνιδάκια των νευρώνων του ανθρώπινου εγκεφάλου. Τα σκετσάκια βασίζονται σε διαλόγους μεταξύ ζευγαριών, οι οποίοι αποδίδουν με χιουμοριστικό τρόπο όλες τις διαστάσεις και παρενέργειες των ερωτικών σχέσεων μεταξύ δύο ανθρώπων στην σύγχρονή κοινωνία. Σκηνοθεσία: Αντρέας Χριστοδουλίδης. Παίζουν: Βασιλική Ανδρέου, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Μανώλης Μιχαηλίδης, Μάριος Στυλιανού, Έφη Χαραλάμπους.
Τετάρτη 7-Πέμπτη 8 Ιουνίου, στο Foyer του Θεάτρου Ένα στις 20.30. Πληρ. 22348203.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close