Θέατρο , News

Πρώτες εικόνες από τις "Τρωάδες" του Πάφος 2017

Μία από τις κορυφαίες διεθνείς παραγωγές του Πάφος2017 παρουσιάζεται το Ιούλιο σε σκηνοθεσία του παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτηΘεόδωροΤερζόπουλου με πρωταγωνίστρια της Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2017

Οι Τρωάδες του Ευριπίδη παρουσιάζονται σε μια διεθνή παραγωγή με ηθοποιούς από μοιρασμένες πόλεις, από την Κύπρο, τη Βοσνία και Παλαιστίνη. Ο λόγος των γυναικών της Τροίας, μετά την ήττα και την καταστροφή της πατρίδας τους, παραμένει επίκαιρος παραπέμποντας σε παρόμοιες τραγωδίες, οι οποίες ανασαίνουν στην επικράτεια μοιρασμένων πόλεων όπως η Λευκωσία, το Μοστάρ και η Ιερουσαλήμ.

Ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος, με συνεργάτες από τον διεθνή θεατρικό χώρο, συναντάται με τον μεγάλο Έλληνα εικαστικό, και κύριο εκπρόσωπο της Arte Povera, Γιάννη Κουνέλλη, ο οποίος έχει σχεδιάσει τα σκηνικά του έργου πριν από το θάνατό του, ενώ στον ρόλο της Εκάβης θα λάμψει η σπουδαία ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Η παράσταση θα είναι αφιερωμένη στη μνήνη του κορυφαίου εικαστικού Γιάννη Κουνέλλη.

 

Πρόκειται για μια ευτυχή και υψηλού επιπέδου θεατρική συνάντηση που θα αφήσει το στίγμα της στη σύγχρονη ευρωπαϊκή τέχνη. Οι Τρωάδες, καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις, τα εργαστήρια και τα δρώμενα που συνοδεύουν την παραγωγή, επιχειρούν να αναδείξουν το παγκόσμιο δράμα της διαίρεσης και τη βαθιά ριζωμένη ανθρώπινη ανάγκη για συνεργασία, συνύπαρξη, ειρήνη. Ο Σάββας Στρούμπος είναι βοηθός σκηνοθέτης και ο Παναγιώτης Βελιανίτης έχει γράψει τη μουσική.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ajla Hamzi, Προκόπης Αγαθοκλέους, Εβελίνα Αραπίδη, Erdogan Kavaz, Ανδρέας Φυλακτού, Νιόβη Χαραλάμπους, Sara Ipsa κ.ά.

Με τη συνεργασία του Θεάτρου Άττις.

Εισιτήρια: €20, €15 (μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι) στο www.soldoutticketbox.com

Παραστάσεις 7, 8 Ιουλίου στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close