Things to do με το παιδί , Things to Do

13ο Διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών στη Λεμεσό

Με την συμμετοχή 120 παιδιών από την Ελλάδα, Ρουμανία, Γεωργία και την Κύπρο αρχίζει το Σάββατο 1 Ιουλίου, τοΔιεθνές Παιδικό Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών που διοργανώνει ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2017

Το Φεστιβάλ που έχει πια εδραιωθεί ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Ιουλίου. Η φετινή διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια που συμπληρώνονται από την ίδρυση του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού.

To Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1993 και δίνει την ευκαιρία σε παιδιά που προέρχονται από χώρες με διαφορετική παράδοση και πολιτισμό, να έρθουν σε επαφή να γνωριστούν μεταξύ τους και να ζήσουν για λίγο μαζί ξεπερνώντας, με όπλο την αγνή παιδική ψυχή τους, εθνικούς, φυλετικούς και γλωσσικούς φραγμούς.

Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, τα παιδιά θα φιλοξενηθούν από οικογένειες στη Λεμεσό και θα ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς, ιστορικούς και πολιτιστικούς χώρους.

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Ιουλίου στην Πλατεία Ειρήνης (Δημαρχείου) Αγίου Αθανασίου στις 8:30 το βράδυ. Την έναρξη θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου κ. Μαρίνος Κυριάκου και εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού. Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τις παιδικές χορευτικές ομάδες.

Την Κυριακή 2 Ιουλίου το Φεστιβάλ θα μεταφερθεί στην πλατεία Επταγώνιας. Θα πραγματοποιηθεί παρέλαση όλων των ομάδων στο κέντρο της Κοινότητας με κατάληξη την Κεντρική Πλατεία όπου θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από όλες τις παιδικές ομάδες. Την Δευτέρα 3 Ιουλίου θα δοθεί παράσταση από όλες τις ομάδες στο θέατρο «Ονήσιλος» στον Άγιο Τύχωνα.

Την Τρίτη 4 Ιουλίου στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου Λεμεσού θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική τελετή λήξης του Φεστιβάλ. Όλες οι ομάδες θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους και στην συνέχεια όλα τα παιδιά θα σμίξουν σε ένα χορό του αποχαιρετισμού.

Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 8.30 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο του Ομίλου κύριο Κωνσταντίνο Πρωτοπαπά στο τηλ. 99-545629.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close