Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η γοητεία μίας πανέμορφης αυλής σε ένα κυπριακό μουσείο

Ένα καφέ-εστιατόριο της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου προσφέρει χαλάρωση στην αυλή του καλό καφέ, παγωμένη μπίρα και νόστιμα πιάτα

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2017

Ο Δήμος Δερύνειας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο χώρο ο οποίος προσελκύει τόσο ντόπιους όσο και ξένους επισκέπτες.

Πρόκειται για το Υπαίθριο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων Δερύνειας το οποίο αποτελεί ένα χώρο όπου ο επισκέπτης θα δει και θα μάθει για την κυπριακή ηθογραφία, λαογραφία της υπαίθρους και συγκεκριμένα της Δερύνειας αλλά και για την καθημερινότητα των ανθρώπων και των επαγγελμάτων τους τον περασμένο αιώνα.

Μουσείο Caffee Lounge
Εκεί, στο χώρο αυτού του πανέμορφου και ενδιαφέροντος μουσειακού χώρου λειτουργεί τα τελευταία πέντε χρόνια και ένας φροντισμένος χώρος εστίασης, ένα καφέ-εστιατόριο με μία πανέμορφη πλακόστρωτη αυλή, περιτριγυρισμένη από καρποφόρα δέντρα, αιωνόβιες ελιές και διάφορα είδη μυρωδικών φυτών της κυπριακής φύσης. Αν βρεθείς εκεί μπορείς να ψωνίσεις από το κατάστημα του μουσείου διάφορα εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα και σουβενίρ αντικείμενα που αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες τουρίστες καθημερινά.

Ο Αβραάμ Αβραάμ, είναι ο άνθρωπος που έχει σήμερα την ευθύνη της λειτουργίας του χώρου, ο οποίος στα 27 του κατάφερε να γίνει ειδικός στον καφέ αφού κατέχει ένα ξεχωριστό τίτλο. Αυτόν του Master of Coffee Expert τον οποίο απέκτησε πρόσφατα μετά από μια ειδική εκπαίδευση στην Τεργέστη της Ιταλίας. Μελλοντικά ο Αβραάμης φιλοδοξεί να καταστεί ο πρώτος Κύπριος με τον τίτλο του Maestro Barista πράγμα που θα του εξασφαλίσει ακόμη καλύτερη και υψηλού επιπέδου κατάρτιση στον τομέα του καφέ.

Εδώ, θα πιείς φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ αφού ο Αβραάμ αγαπά ιδιαίτερα αυτό που κάνει και εξελίσσεται συνεχώς στο συγκεκριμένο θέμα. Το μαγαζί πέραν του σπέσιαλ καφέ σερβίρει, τι άλλο, φρέσκο χυμό φράουλα, το ‘εθνικό’ φρούτο της Δερύνειας η οποία παράγει τις μεγαλύτερες ποσότητες φράουλας στην Κύπρο διοργανώνοντας μάλιστα κάθε δύο χρόνια ένα από τα πιο επιτυχημένα φεστιβάλ της Κύπρου, το Φεστιβάλ Φράουλας.

Εδώ, θα απολαύσεις έξω στην αυλή smoothies, σνακ, αρτοποιήματα, κρύα και ζεστά ροφήματα αλλά και φαγητό όπως σπιτικά μπέργκερς, μπριζόλες, σάντουιτς, πίτσες κ.α. Το καλοκαίρι το μαγαζί σερβίρει κρύα και ζεστά πιάτα από τις 18.00-22.00 και τον χειμώνα από τις 14.00-22.00, ενώ τις Κυριακές το καλοκαίρι παραμένει κλειστό.

Μπίρες και μεταδόσεις live αγώνων ποδοσφαίρου
Το καλοκαίρι η πανέμορφη και δροσερή αυλή του μουσείου προσφέρεται για χαλαρές στιγμές με την παρέα. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο με τις μεγάλες πανευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές μεταδόσεις το Μουσείο Caffee Lounge σου δίνει την ευκαιρία να αράξεις στον χώρο του και να απολαύσεις την αγαπημένη σου ξένη ή κυπριακή ομάδα από τις μεγάλες οθόνες που διαθέτει μέσω των συνδρομητικών καναλιών που σου προσφέρει.

Τέλος, σημείωσε, πως το Μουσείο Caffee Lounge ξεκινά να προσφέρει υπηρεσία delivery Δ-Παρ 08.00-15.00 από την 1η Ιουλίου, 23102771.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close