Guide , Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Τρεις ημέρες, πέντε προορισμοί, μία μοναδική κρουαζιέρα

Απόδραση στο Αιγαίο με... 3ήμερη κρουαζιέρα

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουλίου 2017

Ταξιδέψαμε με το Celestyal Olympia σε Μύκονο, Κουσάντασι, Πάτμο, Ηράκλειο και Σαντορίνη και ζήσαμε τη μαγεία του Αιγαίου!

Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί, που δεν τα περιμένεις, όπως και η πρόσκληση της Celestyal Cruises για την τριήμερη κρουαζιέρα «Εικόνες του Αιγαίου», με το πλοίο Celestyal Olympia.

Το ταξίδι άρχισε ξημερώματα Παρασκευής από το Αεροδρόμιο Λάρνακας. Νωρίς το πρωί της ιδίας μέρας επιβιβάστηκα από το Λιμάνι του Πειραιά στο κρουαζιερόπλοιο, χωρίς άγχος και ταλαιπωρία. Μετά τη θερμή υποδοχή του πληρώματος και το check in, πήρα την κάρτα επιβίβασης και απόλαυσα τον καφέ μου, με την υπόλοιπη δημοσιογραφική αποστολή, στο Argo bar του Celestyal Olympia, το οποίο στις 11.30 απέπλευσε, δίνοντάς μου την ευκαιρία να ζήσω μια all-inclusive εμπειρία διακοπών.

Tι σημαίνει αυτό; Χωρίς επιπλέον χρήματα, χρησιμοποιώντας την κάρτα επιβίβασης, μπορούσα να απολαύσω το πρόγευμά, το μεσημεριανό και το δείπνο μου στα εστιατόρια κι όλα τα ποτά και ροφήματα στα bar του πλοίου.

Αφού τακτοποιήθηκα στην καμπίνα μου, η οποία είχε όλες τις ανέσεις, άρχισα να εξερευνώ το κρουαζιερόπλοιο, του οποίου το κάθε κατάστρωμα έκρυβε και μια μεγάλη έκπληξη.

Το μεσημέρι απόλαυσα το πλούσιο μπουφέ του Aegean Restaurant, με όμορφη παρέα, ανυπομονώντας για την άφιξή μας στον πρώτο προορισμό.

Μύκονος
Το πλοίο προσάραξε στο Νησί των Ανέμων στις 6.00 το απόγευμα, όπου λεωφορεία μας περίμεναν, για να μας μεταφέρουν στην Χώρα. Ούσα λάτρης του shopping δεν θα μπορούσα παρά να χωθώ στις καλόγουστες μπουτίκ, που υπάρχουν στα Ματογιάννια με τα ιδιαίτερα κοσμήματα και τις δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών. Η Μύκονος έχει τους δικούς της κανόνες, γι' αυτό κι εγώ επέλεξα να απολαύσω το σούρουπο με ελληνικές γεύσεις πλάι στο κύμα, πριν την αποχαιρετήσω, για να επιστρέψω στο καράβι, όπου με περίμενε μια εξίσου ενδιαφέρουσα βραδιά.

 

Kουσάντασι και Πάτμος
Την επομένη, ξύπνησα στο Κουσάντασι, έτοιμη για μια οργανωμένη εκδρομή στην Αρχαία Έφεσο, η οποία ήταν πασίγνωστη στην αρχαιότητα για τον ναό της Αρτέμιδος, ένα από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου. Η Αγορά, το Ωδείο, η Βιβλιοθήκη του Κέλσου, τα Θερμά Λουτρά της Σχολαστικίας, το Πρυτανείο, τα Δημόσια Αποχωρητήρια, ο Ναός του Αδριανού, οι πολυάριθμες επιγραφές στα αρχαία ελληνικά και το μεγάλο Θέατρο, που κτίστηκε τον 4ο π.Χ. με χωρητικότητα 25.000 ατόμων, μου επιβεβαίωσαν, για άλλη μια φορά, το μεγαλείο του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού. Με ανάμεικτα συναισθήματα, επέστρεψα στο Κουσάντασι και, αφού επισκέφθηκα για λίγο το παραδοσιακό παζάρι, επιβιβάστηκα για τον επόμενο προορισμό, την Πάτμο, όπου φτάσαμε στις 5.00 το απόγευμα. Πρώτος σταθμός, το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, που αποτέλεσε το καταφύγιο του αγαπημένου Μαθητή του Ιησού, Ιωάννη το 95 μ.Χ. , όταν ο αυτοκράτορας Δομητιανός τον εξόρισε, τιμωρώντας τον για την κήρυξη του Λόγου του Θεού στην Έφεσο. Το 1999 κηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO μαζί με την Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Χώρα της Πάτμου, την οποία επισκεφθήκαμε στη συνέχεια. Θυμίζει βυζαντινό κάστρο και κτίστηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο. Αφού περπάτησα στα ήρεμα σοκάκια της Χώρας, επέστρεψα στη Σκάλα. Και καθώς ο ήλιος άρχισε να δύει, ένα ταβερνάκι πάνω στο κύμα, με φρέσκο ψάρι και τοπικές λιχουδιές φάνταζε το ιδανικό σημείο, για να απολαύσω τη γαλήνη του νησιού. Γεμάτη εμπειρίες και την ηρεμία, που βιώνει κανείς στη Πάτμο, επιβιβάστηκα στο Celestyal Οlympia.

 

Ηράκλειο- Σαντορίνη
Την τρίτη ημέρα εν πλω, ξύπνησα με την αύρα της Κρήτης, να είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα. Ετοιμάστηκα στα γρήγορα κι έσπευσα, να γνωρίσω το Ηράκλειο με τις υπέροχες πλατείες και τις αυθεντικές γεύσεις. Αφού πρώτα έκανα μια στάση στα μαγαζιά της πόλης, πήγα για νόστιμη μπουγάτσα με κρέμα και ανθότυρο, στα Λιονταράκια, όπου ντόπιοι και τουρίστες δημιουργούν ένα όμορφο ψηφιδωτό. Κοιτώντας το ρολόι συνειδητοποίησα, πως ήρθε η ώρα της επιστροφής. Άλλωστε, ένας ακόμη προορισμός με περίμενε. Νωρίς το απόγευμα και χωρίς να το καταλάβω, η Σαντορίνη φάνταζε από μακριά, σκαρφαλωμένη στα ηφαιστιογενή βράχια. Πρώτος μας προορισμός η γραφική Οία, με τα πανέμορφα σοκάκια, τα γουστόζικα μαγαζάκια και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, το οποίο απόλαυσα με ένα ποτήρι Νυχτέρι, από τα πιο γνωστά κρασιά της Σαντορίνης, αφήνοντας τη μαγεία του τοπίου να με συνεπάρει. Η επίσκεψη στο γραφικό νησί, ολοκληρώθηκε στα Φηρά, εκεί, όπου η φύση κλέβει την παράσταση κι εσύ ζεις το απόλυτο όνειρο, το οποίο δε θες να τελειώσει.

 

Ένα ταξίδι αναμνήσεις
Το επόμενο πρωί ξύπνησα στο λιμάνι του Πειραιά, τόσο γεμάτη από εμπειρίες και εικόνες, θαρρείς και το ταξίδι αυτό διήρκεσε για βδομάδες. Αποχαιρετώντας το ευγενικό πλήρωμα του Celestyal Olympia, ένιωθα ότι μοιράστηκα μαζί τους ένα μεγάλο κομμάτι του καλοκαιριού μου. Επόμενη στάση, το κέντρο της Αθήνας για shopping στην Ερμού και καφεδάκι στα γραφικά σοκάκια της Πλάκας. Εκεί, όπου η ιστορία συναντά το σήμερα, δημιουργεί αναμνήσεις, εικόνες και πολύτιμες στιγμές, σαν κι αυτές που βίωσα ταξιδεύοντας με την Celestyal Cruises με φόντο το Αιγαίο!

 

Αll-inclusive εμπειρία
Στη τιμή της τριήμερης κρουαζιέρας, η οποία ξεκινά από €279 το άτομο, περιλαμβάνονται όλα τα γεύματα και τα ποτά -τα οποία είναι επώνυμα- στα εστιατόρια και στα μπαρ του πλοίου, η διασκέδαση και κάποιες οργανωμένες εκδρομές. Πάντως, μην παραλείψεις σε κάθε προορισμό να κλείσεις και μια οργανωμένη εκδρομή, για να τον γνωρίσεις καλύτερα.

 

How to
Στο Celestyal Olympia δεν πρόκειται να βαρεθείς. Διαθέτει δυο lounges, πέντε μπαρ, τρία εστιατόρια, γυμναστήριο, beauty center, βιβλιοθήκη, kids club και πισίνα. Επίσης, κάθε βράδυ ένα μεγάλο show υπόσχεται συναρπαστικές στιγμές, ενώ καθημερινά μπορείς να λάβεις μέρος σε διάφορες δραστηριότητες, όπως μαγειρική, μαθήματα χορού κ.ά.

 

Shopping εμπειρία
Αν σου αρέσουν τα ψώνια, στα καταστήματα του πλοίου θα ανακαλύψεις υπέροχες δημιουργίες ξένων επώνυμων οίκων, δερμάτινα σανδάλια, τσάντες και τοπικά ελληνικά προϊόντα.

>>> Ενημερώσου για τα δρομολόγια, τις προσφορές και τα πακέτα της Celestyal Cruises στο 22413500 ή στο celestyalcruises.com ή μέσω του ταξιδιωτικού σου πράκτορα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close