Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Πήγαμε στo Cafe Americain, το νέο all day της Λευκωσίας που είναι άλλου επιπέδου

H σεφ Κωνσταντίνα Ιωάννου επέστρεψε στη Λευκωσία σ' ένα εξαιρετικά προσεγμένο project, με ευρωπαϊκό αέρα και μεσογειακές γεύσεις, που ικανοποιεί και τον πιο "δύσκολο" ουρανίσκο.

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουλίου 2017

Η νέα άφιξη στη Λευκωσία είναι σίγουρα μία προσπάθεια που δεν θα σε αφήσει ασυγκίνητο. Διότι εκεί θα νιώσεις ακριβώς αυτόν τον άερα που λείπει από τη Λευκωσία. Τα παλιά αστικά all day, που δίνουν το χαρακτήρα σε μια πολή, είναι κάτι που λείπει από τη συλλογική ιστορία της πρωτεύουσας και αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το Cafe Americain.

Ο αστικός πολιτισμός λοιπόν στα καλύτερά του. Σ' ένα χώρο όπου η ισορροπημένη πολυτέλεια συναντά τις λεπτομέρειες και την χαλαρή ατμόσφαιρα. Από τα σερβίτσια μέχρι τα χρώματα και το έπιπλο στο μπαρ όλα είναι τόσο προσεγμένα και απλά. Αποπνέουν τον άερα της πόλης, χωρίς όμως να σε προδιαθέτουν για κάτι στυλιζαρισμένο. Κι αυτό είναι εξαιρετικό. Το δέρμα κυριαρχεί ακόμα και στη μπάρα που έχει κάτι από τις παλιές, old fashioned μπάρες, ευρωπαϊκών bars. Τα γήινα χρώματα συνδυάζονται με το χρώμα και το κλίμα της πόλης. Τα πιάτα και ο τρόπος που σερβίρονται ακολουθούν την -πολύ σωστή- ιεροτελεστία που πρέπει σημαίνει το φαγητό.

Η Κωνσταντίνα Ιωάννου στην κουζίνα κάνει τα μαγικά της και βγάζει πιάτα και γεύσεις που έχουν τόσο το προσωπικό της στυλ, όσο και έναν κοσμοπολιτισμό απαραίτητο για ένα all day όπως το Cafe Americain, που κινείται μεταξύ brasserie και upper εστιατορίου. Tα υλικά παραπέμπουν στη μεσογειακή διατροφή και ο συνδυασμός των πρώτων υλών μπορεί να παρασύρει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Στα τρία διαφορετικά μενού, αυτό του brunch. του μεσημεριανού και του δείπνου έρχονται να προστεθούν και τα πιάτα ημέρας, όπως η τσιπούρα που σερβίρεται με διάφορα χόρτα και λαχανικά, λιαστές ντομάτες και κάπαρη.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε μία από τις βιολογικές και δροσερές σαλάτες, όπως τα ντοματίνια μαριναρισμένα με μανιτάρια, φιλέτα ελιάς, πιπεριές Φλωρίνης και φιλέτα κρεμμυδιού με κριθαρένια παξιμάδια ή τη σαλάτα γκοργκοντλόζα με σαλάτα μεσκλάν, φιλέτα αχλαδιού, μαριναρισμένα σταφύλια, φρέσκα βότανα και σάλτσα παλαιωμένου μπαλσάμικου.

Ωραία ιδέα και τα πιατάκια, όπως το λαβράκι μαρινάτο ή το βιτέλο τονάτο. Εκτός από τις πρωτότυπες εκδοχές των ζυμαρικών, όπως τα ταλιολίνι τρούφας ή τη μακαρονάδα θαλασσινών, στο Cafe Americain θα δοκιμάσετε και κρέας και ψάρι ανάλογα με τη διάθεσή σας. Το καλαμάρι σχάρας με σιρόπι λεμονιού, σχοινόπρασσο και πατάτες με κρόκο Κοζάνης και η τσιπούρα φιλεταρισμένη γεμιστή με καπνιστή ρέγκα είναι στα must πιάτα. Στα κρεατικά το Black Agnus και το οσομπούκο, μοσχαρίσιο κότσι μπρεζέ με λαχανικά και μπέικον, ενθουσιάζουν. Για πιο casual γεύσεις το burger cafe americain με αυγό είναι μια πολύ σωστή επιλογή.

Το σημαντικό είναι ότι η Κωνσταντίνα Ιωάννου, σε αυτό το χώρο, μας μαθαίνει τι θα πει σωστό brunch. Αφήνει πίσω όσους πιστεύουν ότι το brunch είναι μια υπόθεση κλισέ και μας μαθαίνει, χρησιμοποιώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες και φαντασία, πώς οι κλασικές βάσεις του brunch μπορούν να γίνουν μαγειρική υψηλών προδιαγραφών. Χαλβάς αμυγδάλου με σαλάτα από βιολογικά φρούτα, κρέπα με μους μαύρης σοκολάτας, pancakes με ανθότυρο και σιρόπι σταφυλιού, κινόα με σταφίδες, καρύδια πεκάν, μέλι και κανέλα Κεϋλάνης, και αυγό με χειροποίητη ολλανδέζ είναι πιάτα που θα σας κάνουν να ανακαλύψετε ξανά το πιο πολυσυζητημένο γεύμα της ημέρας τα τελευταία χρόνια.

Mη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε κάποιο από τα γλυκά. Ρωτήστε να σας τα πουν διότι κάθε μέρα η κουζίνα εμπνέεται και ετοιμάζει διαφορετικά γλυκά, που φυσικά και είναι χειροποίητα και φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή μόνο για εσάς. Αυτό είναι ακόμα ένα από τα δυνατά σημεία του Cafe Americain. Όπως και η wine list που έχει ωραίες ετικέτες, ενώ στο μπαρ με το vintage έπιπλο θα βρείτε ιδιαίτερα ουίσκι και εντυπωσιακά κοκτέηλ.

Αυτό λοιπόν είναι το νέο all day της Λευκωσίας. Έχει την υπογραφή μίας σεφ που μας έχει συνηθίσει να πρωτοπορεί και να πρωτοτυπεί και φέρνει όλο τον κοσμοπολίτικο αέρα που χρειάζεται η Λευκωσία. Σίγουρα θα γίνει στέκι. Γιατί μπορεί και ισορροπεί μεταξύ πολυτέλειας και απλότητας.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close