Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Οι 15 νέες αφίξεις της Λευκωσίας που πρέπει να ξέρεις

Το Check In σου συγκέντρωσε όλα τα openings της πρωτεύουσας αλλά και αυτά που αναμένουμε να ανοίξουν

Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουλίου 2017

Όλα τα νέα μαγαζιά της πρωτεύουσας που πρέπει να ξέρεις για να είσαι μέσα στα πράγματα.

Cafe Americain
Μια all day αυθεντική αμερικανική brasserie με cosy και ρομαντικό περιβάλλον σε ύφος ρετρό, εμπνευσμένο από την δεκαετία των '30s. Ξεκινάει από το πρωί για boozy brunch, κοκτέιλ και καφέ για να συνεχίσει το μεσημέρι με χαλαρά γεύματα, σπιτικά γλυκά έως το βραδύ όπου μπορείς να βρεθείς εκεί για ένα ποτό. Το Cafe Americain αγαπάει την jazz, latin jazz, soul και swing μουσική προσφέροντας ένα ευφάνταστο μενού που αποτελείται από μικρά bistro πιάτα to share, ξεχωριστά burgers, σαλάτες, κρουασάν αλμυρά και γλυκά και κλασσικά πιάτα γαλλικής brasserie. To μπαρ του μαγαζιού διαθέτει μια σειρά από premium ουίσκι, old time classic αλλά και house cocktails, μπίρες εγχώριες και εισαγωγής αλλά και μία πολύ καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών.
(22320390) Θεμιστοκλή Δέρβη 6, , Λευκωσία Δ-Κ 11.00-00.00.

Caffe Vergnano
Η γνωστή ιταλική αλυσίδα Caffe Vergnano, ήρθε στην Κύπρο,με ένα ολοκαίνουργιο μαγαζί που στον χώρο όπου μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν το Aj's. H αλυσίδα καφέ Vergnano είναι μία από τις παλαιότερες στον κόσμο. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1882 από την μικρή πόλη Σιέρι, κοντά στο Τορίνο της Ιταλίας από τον Domenico Vergnano, τον παππού της αλυσίδα. Το νέο cafe-restaurant θα σερβίρει φυσικά καφέ αλλά και πιάτα από την ιταλική-μεσογειακή κουζίνα με την υπογραφή του Κύπριου σεφ Αλέξη Χαραλάμπους. Μερικές κλεφτές ματιές που ρίξαμε στον χώρο μας φάνηκε εντυπωσιακός, με ξύλινο διάκοσμο, προσεγμένη διακόσμηση, χαλαρωτική ατμόσφαιρα με τραπεζάκια μέσα και έξω που σου δίνει την ευκαιρία να αράξεις εκεί όλες τις ώρες της ημέρας.
(22314671, 22314829) Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ & Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού γωνιά, Λευκωσία Δ-Κ 07.00-24.00.

Συντροφιά
Το εξειδικευμένο Deli & bistro εδεσματοπωλείο το οποίο μέχρι πρόσφατα μάς κρατούσε Συντροφιά με τα a la minute ψημένα, εδέσματά του, μετά από ένα μικρό διάλειμμα, που το κράτησε κλειστό, επέστρεψε! Η Συντροφιά, λοιπόν, επανήλθε, στον ίδιο χώρο, αλλά με νέα φιλοσοφία, τουλάχιστον για τους καλοκαιρινούς μήνες, μιας και πλέον θα λειτουργεί μόνο βράδυ ως bistrot. Με αυθεντικές πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας και της Κύπρου που μπαίνουν σε ορεκτικά και πιάτα με μοναδικές συνταγές. Εξ ου λοιπόν και έφτιαξε για όλους εμάς ένα μενού με πρωτότυποι μεζέδες, ευφάνταστα πιάτα, μοναδικές συνταγές, αυθεντικές πρώτες ύλες!
(22260110) 28ης Οκτωβρίου 45, Λευκωσία. Πεμ-Κ 19.00-24.00.

The Old Souls
Και ξαφνικά έκανε την εμφάνισή του στη λεωφόρο Στασάνδρου ένα νέο, εντυπωσιακό μπαρ σε μία γωνία του πολυσύχναστου δρόμου της Λευκωσίας. Το καινούργιο μαγαζί έκανε την εμφάνισή του πριν από μερικές ημέρες και έρχεται να προσθέσει άλλη μία πολύ καλή επιλογή για έξοδο στη Στασάνδρου. Η διακόσμηση, η ατμόσφαιρα αλλά και η ονομασία του νέου μπαρ της πόλης θα σε παραπέμψουν σε νεοϋρκέζικα και λονδρέζικα μαγαζιά. Το "The Old Souls" έρχεται να μας αφηγηθεί, ίσως, τη δική του ιστορία για τις γέρικες, κουρασμένες ψυχές που βρίσκουν καταφύγιο εκεί για να αναγεννηθούν. Ψηλά τραπέζια και stools, τραπεζάκια έξω, διακόσμηση σε σκούρες αποχρώσεις και μουσικές επιλογές από djs που θα σου φτιάξοιυν το κέφι.
(97850475) Στασάνδρου 7, Λευκωσία. Τρ-Σ 17.00-01.00.

De Moss Cafe & Restaurant
Βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας στη Λεωφόρο Μακαρίου ΙΙΙ. Πρόκειται για ένα χώρο όπου απολαμβάνεις ποιοτικό καφέ Illy, αλλά και τις σπεσιαλιτέ του σεφ του De Moss Cafe & Restaurant βασισμένες στη μεσογειακή κουζίνα. Το De Moss Café & Restaurant είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, για να σου προσφέρει ό,τι επιθυμείς μέσα από την πλούσια κάρτα επιλογών του. Εμείς δοκιμάσαμε το σπιτικό Club House Texas Beef Burger με μπέικον, αυγό, σαλάτα, ντομάτα και πατατάκια (€10.90), αλλά και τα φρέσκα λιγκουίνι από μελάνι σουπιάς, με καρπάτσιο σολομού, φλαμπέ με σαμπάνια, ζωμό αστακού, φρέσκα κρέμα, γαρνιρισμένα με φινόκιο και χαβιάρι κόκκινο (€12.90).
(22106818) Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 30AB , Λευκωσία Δ-Κ 09.00-00.00.

Wok in a Box
Ένα ακόμη νέο εστιατόριο ασιατικής κουζίνας άνοιξε πρόσφατα στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Νίκης. Πρόκειται για ένα μαγαζί με street food φιλοσοφία που σου μαγειρεύει στο wok νόστιμα noodles σε συνδυασμούς που μπορείς να επιλέξεις ο ίδιος και άλλες fusion γεύσεις.
(22495577) Λεωφ. Νίκης 4, Λευκωσία Δ-Σ 11.00-15.00 & 18.00-22.30.

Ocean Basket
Το Ocean Basket της Θεμιστοκλή Δέρβη μετακόμισε σε νέα στέγη και περιοχή της Λευκωσίας. Η καινούργια τοποθεσία του νέου λευκωσιάτικου Ocean Basket με τη μοντέρνα και άνετη διαρρύθμισή του δίνει έναν νέο αέρα στην περιοχή του Mall of Cyprus αφού βρίσκεται απέναντι στο χώρο του πρώην Mangia. Πρόκειται για το όγδοο στη σειρά εστιατόριο της νοτιοαφρικανικής αλυσίδας στην Κύπρο, το οποίο σερβίρει τα αγαπημένα και value for money θαλασσινά και σούσι. Στεγάζεται σε έναν χώρο που ξεπερνά τα 475 τετραγωνικά μέτρα και λανσάρει ένα νέο concept, το οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί σε όλα τα εστιατόρια της αλυσίδας παγκοσμίως. Η φιλοσοφία του χώρου έχει ως στόχο να δημιουργήσει περισσότερη άνεση, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν με ευκολία και στυλ να περάσουν ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους τους.
(22673777) Βεργίνας 4, Annex 4 (απέναντι από Mall of Cyprus), Λευκωσία Δ-Κ 12.00-23.00 (Σ&Κ 22.30).



Wood 'n' Fire Art Bakery
Ακόμη ένας ιδιαίτερος φούρνος άνοιξε πολύ πρόσφατα στην πρωτεύουσα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων και στην τέχνη του ζυμώματος. Ο νέος φούρνος βρίσκεται στην οδό Βυζαντίου και ονομάζεται Wood N' Fire Art Bakery και έρχεται να προστεθεί στη νέα γενιά των μοντέρνων artisan bakeries που κάνουν την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα. Το Wood N' Fire Art Bakery είναι ένας συνοικιακός φούρνος που εξειδικεύεται στην παρασκευή ψωμιών με προζύμι σε ξυλόφουρνο, διάφορα εκλεκτά αρτοποιήματα, πίτες και γλυκά. Σλόγκαν του νέου φούρνου είναι "Baking is Art".
(22263110) Βυζαντίου 40-42, Στρόβολος, Λευκωσία. Δ-Παρ 07.00-21.00 & Σ 07.00-15.00.

Coffee Break "Μπουγάτσα & Καφές"
Σε μία πάροδο της λεωφόρου Μακαρίου ένα μικρό μαγαζάκι έκανε την εμφάνισή του με το όνομα "Coffee Breaκ 'Μπουγάτσα & Καφές". Πρόκειται για ένα μικρό χώρο, με τραπεζάκια έξω που σερβίρει από νωρίς το πρωί καφεδάκι ενώ εξειδικεύεται στη λατρεμένη μπουγάτσα. Το μαγαζί σερβίρει μπουγάτσα με γλυκιά, αλμυρή, μπουγάτσα σπανακοτυρόπιτα και κασερόπιτα. Οι μπουγάτσες φθάνουν απευθείας από τη Θεσσαλονίκη και ψήνονται στο μαγαζί. Το αγαπημένο έδεσμα της Θεσσαλονίκης προσγειώθηκε στην καρδιά της πρωτεύουσας και μας κάνει να ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε τις μπουγάτσες του. Το νέο μαγαζί βρίσκεται στον δρόμο του Μεγάρου Γαλαξίας. οδός Αγίας Ελένης.
(95787478) Αγίας Ελένης 7Β , Λευκωσία Δ-Παρ 07.00-17.00 & 08.00-15.00.

Coffehouse
Η Coffeehouse είναι η πρώτη κυπριακή αλυσίδα καφέ, στελεχωμένη από άτομα που αγαπάνε τον καλό καφέ με 20 χρόνια εμπειρία στη διεθνή αγορά. Μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια έχει επιτύχει να ανοίξει 8 συνολικά καταστήματα, 5 στην Κύπρο και 3 στην Αθήνα. Το 8ο κατά σειρά μέλος της αλυσίδας Coffeehouse στην οδό Γ. Κρανιδιώτη και Πάργας 9, είναι το πιο μεγάλο σε μέγεθος και η ναυαρχίδα της αλυσίδας, όπου εκεί δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχτούν όλα τα στοιχεία του brand. Ένας χώρος, όπου κυριαρχεί το ξύλο και το πράσινο, ιδανικός για να χαλαρώσει κάποιος, απολαμβάνοντας καφέ, φτιαγμένο από τους άριστα εκπαιδευμένους barista, φρέσκους χυμούς και φρεκοψημένα εδέσματα. Σημαντικό στοιχείο στο χώρο του Coffeehouse Λευκωσία, είναι το Mixologist corner. Λειτουργεί καθημερινά από τις 30/6 προσφέροντας κλασικά καθώς και signature cocktail με βάση τον καφέ, όπως το Cold Brew Margarita και το Cold Brew Mojito φτιαγμένα από τον Mixologist της Coffeehouse.
(22767688) Πάργας 9, Λευκωσία. Δ-Κ 07.00-00.00.

Mikel Έγκωμη & Λήδρας
Η γνωστή ελληνική αλυσίδα καφέ Mikel μετά το πρώτο και μεγάλο της κατάστημα στη Λευκωσία, προχώρησε στο άνοιγμα ακόμα δύο μικρότερων καταστημάτων στην Έγκωμη και συγκεκριμένα στη λεωφόρο 28ης Οκτωβρίου και στην παλιά Λευκωσία, στην οδό Λήδρας. Εδώ θα βρεις τραπεζάκια έξω καλό χαρμάνι, ωραίος καφές ροφήματα, χυμούς και αρτοσκευάσματα, σε λογικές τιμές.

Έρχονται σύντομα…

Koukouvaya Bistro & Bar
Το new entry της πρωτεύουσας που προσγειώθηκε στη στοά μεταξύ των οδών Στασικράτους-Μακαρίου είναι ένα στιλάτο bistro-bar με chillout ατμόσφαιρα και έχει σήμα του τη σοφή κουκουβάγια από την οποία πήρε και το όνομά του Koukouvaya. Η δια χειρός διακόσμηση designed by Χάρη Κωνσταντίνου, η custom made επίπλωση και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του θα κλέψει τις εντυπώσεις. Το ακατέργαστο στυλ και ο σύγχρονος industrial σχεδιασμός, στον οποίο φαίνονται όλα τα δομικά υλικά, το επιβλητικό μπαρ κατασκευασμένο από μαύρο γρανίτη και ξύλο και η κομψή διακόσμηση από βιβλία, κρασιά, κατάλληλο φωτισμό και μουσική, δημιουργούν μια χαλαρή και glamour διάθεση που κορυφώνεται με το αυστηρά δομημένο μενού. Ιταλικά πιάτα και wise cocktails γαρνιρισμένα από τους πιο έμπειρους chef και barmen της Κουκουβάγιας. Ανοίγει 19 Ιουλίου.
(99333301) Στασικράτους , Λευκωσία Τρ-Κ 17.00-23.00 & Σ 10.30-23.00.

Estrella
Αν είσαι από εκείνους που δεν γνωρίζουν τo Estrella, είτε από τη Θεσσαλονίκη είτε από την Αθήνα, έφτασε η ώρα να το μάθεις πολύ καλά, διότι φέτος το καλοκαίρι, δύο τέτοια μαγαζιά ανοίγουν και στην Κύπρο, ένα Λεμεσό και ένα Λευκωσία. Την είδηση για την άφιξη του Estrella της έμαθες πρώτα από το Check In Cyprus και αποκλειστικά θα μάθεις πότε και πού θα ανοίξουν τα δύο καινούργια μαγαζιά στην Κύπρο. Η Estrella αναμένεται λοιπόν να ανοίξει στη Λεμεσό τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου στη περιοχή του 'Εναέριου' ενώ στη Λευκωσία θα ανοίξει στα τέλη Αυγούστου σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, την Θεμιστοκλή Δέρβη. Η Estrella Λευκωσίας θα βρίσκεται στο γωνιακό κατάστημα, στη συμβολή των Θεμιστοκλή Δέρβη και Φλωρίνης 11, στο Building City Forum.

Pralina Experience
Ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά της γκλαμουράτης εμπορικής οδού της πρωτεύουσας διέκοψε πρόσφατα τη λειτουργία του. Ο λόγος για το cafe-bar reastaurant Pralina που είχε ταυτίσει το όνομά του με την οδό Στασικράτους και όλη την αφρόκρεμα της πρωτεύουσας. Το κλείσιμο του συγκερκιμένου μαγαζιού σηματοδοτεί και το τέλος μίας δοξασμένης εποχής της Στασικράτους ξεκινώντας ταυτόχρονα μία καινούργια που όπως φαίνεται θα είναι εξίσου σημαντική και θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα. O χώρος ο οποίος στεγαζόταν το Pralina πέρασε πρόσφατα στα χέρια του Ομίλου Εταιρειών Ζορπάς ο οποίος με τον δείχτη ποιότητας και την εμπειρία που διαθέτει σε Λεμεσό και Νέα Υόρκη (Pralina Experience και French Workshop αντίστοιχα) σίγουρα θα μας εντυπωσιάσει εκ νέου με το νέο του επιχειρηματικό βήμα στην καρδιά της Λευκωσίας. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η εταιρεία Ζορπάς σχεδιάζει τη δημιουργία ενός μοναδικού concept ανά το παγκύπριο, που θα ικανοποιεί τους λάτρεις των avant-garde γλυκών (έμφαση και στο take away), τους λάτρεις του ποιοτικού καφέ, μα κυρίως τους εραστές της γαστρονομίας και του οίνου, με τους ιθύνοντες chef να έχουν αρχίσει ήδη να δοκιμάζουν γεύσεις, αρώματα και υφές. Ο χώρος επιμελείται από μια πλειάδα εξεχόντων αρχιτεκτόνων και διακοσμητών, έτσι ώστε να καταστεί ένα all day πρωτευουσιάνικο hot spot, ιδανικό μάλιστα για business lunch, αλλά και για δεξιώσεις που θα χαίρονται custom fit εξυπηρέτησης, αλλά και άκρας ιδιωτικότητας. Το όνομα του καινούργιου μαγαζιού θα είναι "Pralina Experience" και αναμένεται να λειοτυργήσει σε περίπου 3 μήνες. Το μενού ετοιμάζεται εδώ και καιρό από καταξιωμένο, επώνυμο ελλαδίτη σεφ με αστέρι Michelin, οι αρχιτέκτονες και οι διακοσμητές επιβλέπουν το χώρο κι εμείς αναμένουμε αγωνιωδώς μέσα στο καλοκαίρι τη μεγαλύτερη καφεστιατορική άφιξη στην πρωτεύουσα.

Paul Café
H γνωστή και ιστορική γαλλική αλυσίδα φούρνων, ζαχαροπλαστείων και εστιατορίων Paul αναμένεται να ανοίξει το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Το κατάστημα θα βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της PHC Franchised Restaurants Public Ltd και θα στεγαστεί στο πρώην εστιατόριο Κάλυμνος στην οδό Ζήνας Κάνθερ στο κέντρο της Λευκωσίας και θα προσφέρει 12 είδη γλυκών, 7 διαφορετικούς τύπους ψωμιών τα οποία και θα χρησιμοποιούνται και για τις ανάγκες παρασκευής σάντουιτς και άλλων σνακ του εστιατορίου, αλλά και 25 διαφορετικά είδη φαγητού. Φαγητά που θα χαροποιούν τόσο τους λάτρεις των σάντουιτς, όσο και τους λάτρεις των σαλάτων, ζυμαρικών, μπέργκερς, ψαρικών, πουλερικών και φιλέτων. Ο χώρος θα διαθέτει 250 θέσεις και θα τύχει ριζικής ανακαίνισης, χωρίς όμως να επηρεαστεί η εξωτερική πρόσοψη του διατηρητέου κτηρίου. Οι εξωτερικοί χώροι θα τοπιοτεχνηθούν με όμορφη βλάστηση που οι πληροφορίες μας, λένε, ότι θα κάνει εντύπωση. Οι ζαχαροπλάστες, αρτοποιοί και μάγειροι της PHC ετοιμάζονται ήδη για να μεταβούν για πέραν των δύο μηνών εκπαίδευση στη Γαλλία, για να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν πλήρως στις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την εταιρεία PHC.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close