Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Περιπέτεια και χαλάρωση στην πιο όμορφη περιοχή του Ακάμα

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου 2017

Οι εκδρομές των "Τοπίων της Κύπρου" επιστρέφουν δυναμικά με διήμερη, καλοκαιρινή απόδραση στη χερσόνησο του Ακάμα, το σαββατοκύριακο 29-30 Ιουλίου 2017.

Η 18η εξόρμηση της ομάδας συνδυάζει την περιπέτεια με τη χαλάρωση στην όμορφη περιοχή του Ακάμα.

Στην εκδρομή αυτή όσοι συμμετάσχουν θα γνωρίσουν εντυπωσιακά παράκτια τοπία και γεωμορφώματα (παράκτιους γκρεμούς, θαλασσινές σπηλιές, φυσικές σήραγγες, φιόρδ, νησιά, βραχονησίδες και ύφαλους). Θα απολαύσουν μπάνιο σε εξωτικές παραλίες με γαλάζια νερά (Μανόλης και Χαμηλή), ενώ θα είναι μοναδική εμπειρία για όσους επιθυμούν να κολυμπήσουν στο φιόρδ και στις σπηλιές του Κουφοτρύπη.

Θα απολαύσουν ακόμα την πανοραμική θέα και ένα από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα από τη Μούττη της Σωτήρας. Επίσης, θα θαυμάσουν τους πανέμορφους καταρράκτες του Κρεμμιώτη στην Κρίτου Τέρρα και θα γνωρίσουμε τις διαβρωμένες αργιλώδεις πλαγιές του φαραγγιού του Διπόταμου στις Αρόδες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
10:00-10:30: Συνάντηση και πρωινός καφές στο εστιατόριο των Λουτρών της Αφροδίτης
10:30-11:30: Διαδρομή Λουτρά της Αφροδίτης-Κακοσκάλι-Κουφοτρύπης
11:30-12:30: Κουφοτρύπης (προαιρετικό κολύμπι στο φιόρδ και στις σπηλιές)
12:45-13:45: Παραλία Μανόλη (προαιρετικό κολύμπι)
14:00-18:00: Παραλία Χαμηλής (πικ νικ, κολύμπι και ξεκούραση)
18:30-19:45: Μούττη της Σωτήρας (πανοραμική θέα και ηλιοβασίλεμα)
21:00-.....: Επιστροφή στους χώρους διαμονής, ξεκούραση και φαγητό

ΚΥΡΙΑΚΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
09:00-09:45: Συνάντηση και πρωινός καφές στην πλατεία Δρούσειας
10:00-11:00: Περιδιάβαση στην Κρίτου Τέρρα (πλυσταριό, καζίνο κλπ.)
11:15-13:45: Καταρράκτες Κρεμμιώτη κοντά στην Κρίτου Τέρρα
14:00-15:00: Μεσημεριανό φαγητό είτε στον καταρράκτη (πικ νικ) είτε σε εστιατόρια της περιοχής
15:15-16:00: Φαράγγι Διπόταμου κοντά στις Αρόδες
16:30-18:00: Μπάνιο στην παραλία της Λάρας ή περιδιάβαση στις θαλασσινές σπηλιές Κανταρκαστοί της Πέγειας και το ναυάγιο EDRO III
18:00: Αναχώρηση για επιστροφή

• Είναι πιθανόν το πρόγραμμα και οι προορισμοί της εκδρομής να διαφοροποιηθούν λόγω χρόνου ή καιρικών συνθηκών. Οι ώρες είναι ενδεικτικές.
• Στα διάφορα αξιοθέατα και μέρη που θα επισκεφτούμε θα έχουμε σύντομες ξεναγήσεις από τους διαχειριστές.
• Μπορείτε να αποχωρήσετε από την εκδρομή οποιαδήποτε στιγμή, αν συμφωνούν όλοι οι επιβάτες του αυτοκινήτου και αφού όμως πρώτα το δηλώσετε σε έναν διαχειριστή.
 

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με αυτοκίνητα. Το Σάββατο είναι απαραίτητα αυτοκίνητα 4Χ4 γιατί θα ακολουθήσουμε χωματόδρομους κακής κατάστασης. Την Κυριακή, όμως, μπορείτε όσοι θα έρθετε μονοήμερο να συμμετάσχετε και με χαμηλά σαλούν αυτοκίνητα, αλλά να αποφευχθούν πολύ χαμηλά αυτοκίνητα.
• Η εξόρμηση θα έχει μέτριο ως μεγάλο βαθμό δυσκολίας.
• Πρέπει να αναμένουμε ότι η εκδρομή θα είναι κουραστική όπως όλες οι εκδρομές της ομάδας.
• Το Σάββατο θα ακολουθήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή στις ανατολικές απότομες ακτές του Ακάμα, σε χωματόδρομο κακής κατάστασης, προσβάσιμο μόνο με αυτοκίνητα 4Χ4.
• Η παραλία στον Κουφοτρύπη αποτελείται από βράχους και βότσαλα και θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε προαιρετικά στο φιόρδ, τη φυσική σήραγγα και τις σπηλιές. Στην παραλία του Μανόλη η μόνη πρόσβαση στο νερό είναι από ψηλούς βράχους και χρειάζεται προσοχή.
• Για να προσεγγίσουμε τον μεγάλο καταρράκτη του Κρεμμιώτη θα περπατήσουμε κατηφορικό μονοπάτι μήκους 1 χιλιομέτρου, με σημεία μεγάλης κλίσης και με σκαλιά, οπότε όσοι και όσες έχουν πρόβλημα στα πόδια συστήνεται πως δεν το κάνουν.

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
• Σάββατο: Εστιατόριο Λουτρών της Αφροδίτης η ώρα 10:00.
• Κυριακή: Πλατεία Δρούσειας η ώρα 09:00 (θα ανακοινωθεί αργότερα ο ακριβής χώρος).
• Παρακαλούμε όπως έρθετε έγκαιρα στους χώρους συνάντησης για να ξεκινούμε χωρίς καθυστέρηση. Υπολογίστε πόση ώρα χρειάζεστε για να φτάσετε εκεί στην ώρα σας και να μην χρονοτριβήσουμε.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Όσοι και όσες ενδιαφέρεστε να διανυκτερεύσετε στην περιοχή, μπορείτε να διευθετήσετε έγκαιρα τη διαμονή σας, με δική σας πρωτοβουλία και ευθύνη. Έχετε πολλές επιλογές για συμμετοχή στην εκδρομή, είτε να έρθετε μονοήμερο μόνο σε μια από τις δύο μέρες ή και τις δύο μέρες χωρίς διανυκτέρευση (Σάββατο ή/και Κυριακή), είτε να διανυκτερεύσετε ένα ή δύο ή τρία βράδια και να συμμετάσχετε στη μια μέρα ή και στις δύο μέρες. 

ΦΑΓΗΤΟ
• Σάββατο: Το μεσημέρι θα κάνουμε πικ νικ κατά τις 14:00-15:00 στην παραλία της Χαμηλής και φαγητό θα πάρουμε μαζί μας με δική μας ευθύνη. Το βράδυ θα φάμε σε εστιατόριο της περιοχής είτε όλοι μαζί είτε η κάθε παρέα στη δική της προτίμηση (θα δοθούν λεπτομέρειες για το φαγητό σε επόμενες αναρτήσεις).
• Κυριακή: Το μεσημέρι είτε θα κάνουμε πικ νικ κατά τις 14:00-15:00 στον μικρό καταρράκτη του Κρεμμιώτη είτε θα φάμε πάλι σε εστιατόριο της περιοχής όλοι μαζί είτε η κάθε παρέα στη δική της προτίμηση (θα δοθούν λεπτομέρειες για το φαγητό σε επόμενες αναρτήσεις).
• Θα μπορούμε επίσης να τρώμε σε διάφορες στάσεις που θα κάνουμε κατά τη διάρκεια της εξόρμησης.
• Καφέ θα έχουμε την ευκαιρία να πιούμε στους χώρους των πρωινών μας συναντήσεων. Όσοι και όσες θέλουν μπορούν να φέρουν καφέ μαζί τους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
• Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στη διήμερη εκδρομή πατώντας "Ναι" στην εκδήλωση που έχε δημιουργηθεί στο Facebook. Οι δηλώσεις συμμετοχής δεν θα γίνονται πλέον με προσωπικό μήνυμα σε κάποιον διαχειριστή.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
• Είναι καλύτερα να ερχόμαστε με παρέα πολλοί μαζί σε κάθε αυτοκίνητο για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα αυτοκίνητα και να είναι ευέλικτη η μετακίνηση.
• Η διευθέτηση αυτοκινήτου για τη μεταφορά σας είναι με δική σας ευθύνη, χωρίς την παρέμβαση των διαχειριστών. Όσοι οδηγοί 4Χ4 θα έχουν ελεύθερες θέσεις στο αυτοκίνητό τους μπορούν να το δηλώσουν σε σχόλιο στην ανάρτηση αυτή για να βοηθήσουν ενδεχομένως στη μεταφορά προσώπων που ενδιαφέρονται να έρθουν στην εκδρομή αλλά δεν έχουν μέσο.
• Η συμμετοχή στην εξόρμηση, η προσωπική σας ασφάλεια και των μελών της οικογένειάς σας, καθώς και η ασφάλεια του φωτογραφικού σας εξοπλισμού και των προσωπικών αντικειμένων είναι δική σας ευθύνη.

Αν έχετε φωτογραφίες από τις περιοχές που θα επισκεφτούμε, μπορείτε αν θέλετε να τις μοιραστείτε μαζί μας! Οι διαχειριστές είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε απορίες και διευκρινίσεις... Όσοι και όσες επιθυμούν, μπορούμε να τους δώσουμε σε μήνυμα το τηλέφωνό μας για οποιαδήποτε επικοινωνία. Είμαστε σίγουροι ότι θα περάσουμε όμορφα! Σας περιμένουμε…!

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close