Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις το weekend

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2017

Άλλο ένα weekend είναι εδώ κι εμείς αποφασίσαμε να το περάσουμε εκτός!

Σε παραλίες, συναυλίες, θέατρα, ταβερνάκιαbeach barεστιατόριαξενοδοχεία και όλα όσα θα "παίξουν" αυτό το σαββατοκύριακο!

Στο κείμενο που ακολουθεί, επιλέξαμε όπως πάντα, πολλά ενδιαφέροντα events που θα λάβουν χώρα αυτό το σαββατοκύριακο και σου τα προτείνουμε μιας και αξίζει να τα παρακολουθήσεις!

Και μην ξεχνάς να ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου από τις βόλτες σου στην Κύπρο στο #timeoutinsta για να κερδίσεις υπέροχα δώρα.

Αν θέλετε να πάρετε μέρος κι εσείς διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

11ο Φεστιβάλ Καρπουζιού
Το Φρέναρος φημίζεται για τα εξαιρετικά του καρπούζια όπως ακριβώς και πολλές κοινότητες των Κοκκινοχωρίων. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την ημερομηνία διεξαγωγής της φετινής τους εκδήλωσης. Το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου στο κοινοτικό γήπεδο του χωριού και θα αρχίζει στις 20.15. Εκεί, ο κόσμος θα μπορεί να γευτεί δωρεάν το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού και πολλά είδη φτιαγμένα από καρπούζι. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Αξιότιμου Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη. Φανταστική μουσική παράσταση από τη μουσική μπάντα του Χρήστου Ασπρή. Τραγουδούν: Νικόλας Ντίμας, Μικαέλα Χατζίερεμ, ο Μιχάλης Λεβέντης και ο Γιώτα Χρήστου. Μουσική, χορός, διαγωνισμός καρπουζιών και πολλά άλλα.
> Παρασκευή 14 Ιουλίου, Κοινοτικό Στάδιο Φρενάρου, 20.15.

 

"Πέρσες" του Αισχύλου
Οι Πέρσες, το παλαιότερο από τα σωζόμενα έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος, το μοναδικό που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα, καταγράφει την ήττα της περσικής αλαζονείας και το θρίαμβο του ελληνικού πνεύματος, υιοθετώντας μια ξεχωριστή αφηγηματική φόρμα. Το έργο παρουσιάζεται από τον ΘΟΚ σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη-ενός νέου σκηνοθέτη που έχει ξεχωρίσει για τις εκρηκτικές παραστάσεις του-με τη συμμετοχή μιας δυναμικής ομάδας καταξιωμένων και νεότερων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Νίκος Ψαρράς, ο Αντώνης Μυριαγκός και ο Χάρης Χαραλάμπους.
> Παρασκευή 14 & Σάββατο 15 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μακάριου Γ’, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 77772717.

 

Ευανθία Ρεμπούτσικα & Γιώργος Περρής
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο Γιώργος Περρής, θα φέρουν την «Ηλιοφάνεια» στη Λεμεσό, μέσω της ομώνυμης συναυλίας στους, που θα δοθεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου στον Αρχαιολογικό χώρο Κιτίου Λάρνακος (στα πλαίσια του φεστιβάλ Λάρνακας 2017). Είναι δύο πολύ αγαπημένοι καλλιτέχνες για το κοινό της Κύπρου και οι συναυλίες τους αναμένονται με πολλή ανυπομονησία. Ο Γιώργος Περρής, ο χαρισματικός ταλαντούχος συναισθηματικός ερμηνευτής, που πάντα καθηλώνει το κοινό του, θα μας χαρίσει για άλλη μια φορά γλυκές συγκινητικές στιγμές όχι μόνο με τις δικές του επιτυχίες αλλά και με τα τραγούδια που έγραψε η μοναδική Ευανθία Ρεμπούτσικα της οποίας οι μουσικές είναι διαχρονικές και ξεχωρίζουν από κάθε άλλο συνθέτη.
Μαζί όπως πραγματοποιούν συναυλίες με τεράστια επιτυχία που ενθουσιάζουν το κοινό.
> Παρασκευή 14 Ιουλίου στον Αρχαιολογικό χώρο Κιτίου Λάρνακος, 21.00.

 


Μύθοι της Γαλάτειας
Ο μύθος της Γαλάτειας, ιδρυτικός για την ιστορία της Πάφου, τοποθετημένος στις  ρίζες του τόπου, αποτελεί ένα κεντρικό μοτίβο του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού. Δίνοντας πνοή στο άγαλμα,  δηλαδή τη Γαλάτεια, η θεά Αφροδίτη ανταποκρίνεται στις παρακλήσεις του γλύπτη Πυγμαλίωνα, που έχει ερωτευτεί το δημιούργημά του,  και του επιτρέπει να σμίξει με την ενσάρκωση του , με αποτέλεσμα να γεννηθεί ο Πάφος, το όνομα του οποίου φέρει η πόλη της Πάφου. Η Dancecyprus Company, εμπνέεται από τον μύθο και παρουσιάζει ένα νεοκλασικό μπαλέτο, σε χορογραφία του Davide Bombana και μουσική του βραβευμένου Εσθονού συνθέτη Arvo Pärt. Στην παραγωγή συμμετέχουν οι χορευτές από Κύπρο και Ιταλία:  Βίκη Κάλλα, Αλεξία Κουτζής, Μέλανη Λάμπρου, Αναστασία Πασχάλη, Φούλη Στυλιανίδου, Ράνια Χαραλαμπίδου, Joseph Caldo, Luca Cesa, Artan Dirmishi, Roberto Doveri, Francesco Moro, Nicola Simonetti και οι Dancecyprus Juniors. Συμμετέχει η Ορχήστρα Δωματίου Κύπρου  και ο Philip Kohnke  από τη Συμφωνική Ορχήστρα της Κρατικής Όπερας Αννόβερου. Διευθύνει ο  Άλκης Μπαλτάς.
> Παρασκευή 14 & Σάββατο 15 Ιουλίου, Πλατεία Κάστρου, 20:30. Είσοδος: €15 και €10.
> Κυριακή 16 Ιουλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσος.

 

Η Μάγκι Έχει Σχέδιο (Maggie's Plan)
Ο θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια σηκώνει αυλαία αυτήν την Παρασκευή την ταινία της Rebecca Miller. Το σχέδιο της Maggie (Greta Gerwig) να αποκτήσει παιδί χωρίς σύντροφο καταρρέει όταν ερωτεύεται τον John (Ethan Hawke), διαλύοντας τον εύθραυστο γάμο του με την πανέξυπνη και αφόρητη Georgette (Julianne Moore). Τρία χρόνια αργότερα, η Maggie έχει αποκτήσει μία κόρη με τον John, αλλά δεν τρέφει πια τα ίδια αισθήματα για τον πατέρα του παιδιού της. Τι κάνεις όταν υποψιάζεσαι ότι ο σύντροφος σου και η πρώην γυναίκα του είναι τέλειοι ο ένας για τον άλλον;
> Παρασκευή 14 Ιουλίου, Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λευκωσία, 21.00, €5 / Δωρεάν για τα παιδιά κάτω των 10 ετών. Πληρ. 22439838.

 

Μια Αγελάδα Στο Παρίσι (La vache)
Ο θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια προβάλλει αυτήν την ταινία του Mohamed Hamidi. O Φατάχ, ένας τυπικός χωρικός από την Αλγερία, δεν έχει μάτια παρά μόνο για τη Ζακλίν, την πολυαγαπημένη του αγελάδα. Ονειρεύεται να την παρουσιάσει στην Αγροτική Έκθεση των Παρισίων και να καταπλήξει τους πάντες με την υπέροχη ομορφιά της. Από τη στιγμή που λαμβάνει την πολυπόθητη πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση για την οποία όλο το χωριό τον φθονεί απεριόριστα, ο Φατάχ που δεν έχει φύγει ποτέ από το χωριό του, αποφασίζει να περάσει με πλοίο απέναντι στη Μασσαλία και να διασχίσει με τα πόδια ολόκληρη τη Γαλλία με κατεύθυνση τις Βερσαλλίες. Έτσι θα ξεκινήσει μια πορεία προς τη δόξα γι’ αυτόν και την αγελάδα του.
> Σάββατο 15 Ιουλίου, Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λευκωσία, 21.00, €5 / Δωρεάν για τα παιδιά κάτω των 10 ετών. Πληρ. 22439838.

 

"Οιδίποδας Τύραννος" από το Θέατρο Δέντρο
Το Θέατρο Δέντρο συμμετέχει για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ και παρουσιάζει τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, το εμβληματικότερο ίσως δράμα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, στο επίκεντρο του οποίου τίθεται το άτομο σε σχέση με την προσωπική του ελευθερία, την εξουσία, την κοινωνία και τη θεϊκή βούληση. Σκηνοθεσία: Άντυ Παπαδημητρίου.
Ο χρησμός του Απόλλωνα προβλέπει πως η πόλη των Θηβών θα σωθεί από το λοιμό, μόλις βρεθεί ο υπαίτιος για το θάνατο του βασιλιά Λάιου και αποβληθεί από αυτήν. Έτσι, ο Οιδίποδας ξεκινά την έρευνα, που όσο πιο βαθιά πηγαίνει τόσο πιο κοντά τον φέρνει στην αλήθεια. Τρία στάδια, τρεις Οιδίποδες μέσα στο χρόνο, που φθείρονται από αυτόν και την ίδια στιγμή τους υπενθυμίζει την ύπαρξη του θανάτου. Ο ίδιος που έσωσε τη Θήβα από τη μάστιγα της Σφίγγας, ο ίδιος τώρα τη μολύνει με τις πράξεις του. Η αλήθεια γίνεται διαχρονική, ξεπερνάει το χρόνο μιας ανθρώπινης ζωής, ξεπερνάει το θάνατο. Ο Οιδίποδας γίνεται ένας από μας, κι εμείς γινόμαστε αυτός.
Με αγγλικούς υπέρτιτλους.
> Κυριακή 16 Ιουλίου, Πολιτιστικός χώρος Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. www.greekdramafest.com.

 

"Ώρα καλή" από το Θέατρο Διόνυσος
Δύο οικογένειες , η μια από τη λεγόμενη ανώτερη τάξη και η άλλη από τα λαϊκά στρώματα, έχουν πίσω τους ένα μακρύ ιστορικό παρεξηγήσεων και αντιπάθειας. Στην πραγματικότητα οι μεν δεν θέλουν να βλέπουν τους δε ούτε ζωγραφιστούς! Από τη μία η πλούσια οικογένεια, η πιστή στα καθιερωμένα, στα ήθη, έθιμα και παραδόσεις, στις αναρίθμητες κοινωνικές συμβάσεις, που αρμενίζει σταθερά στα λιμνάζοντα ύδατα του κατεστημένου. Από την άλλη οι μεσοαστοί, οι λαϊκοί, αυτοί που τους διαφεύγουν βασικοί κανόνες του σαβουάρ βιβρ, που δεν αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητα συγκεκριμένων κανόνων και επιταγών του «καθωσπρεπισμού», που ενστικτωδώς αντιπαθούν τον πουριτανισμό. Καθώς η πλούσια οικογένεια ζει στον γυάλινο κόσμο της, το Σύμπαν αρχίζει αιφνιδίως να την πετροβολεί! Αρχίζει η πάλη της αλήθειας με το ψέμα, της ειλικρίνειας με την υποκρισία, του ατόφιου με την απομίμηση.  Σ’ αυτή λοιπόν τη νέα μάχη μένει να δούμε ποιές αξίες θα κυριαρχήσουν, μέσα από τις συνεχείς ανατροπές και μεταπτώσεις που μας επιφυλάσσει η εξέλιξη του έργου. Ανατροπές, γέλιο και έντονη καυστική σάτιρα συνθέτουν την παράσταση.
Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Οδυσσέως
Έπειτα από την μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι τρείς πρώτες παραστάσεις της κωμωδίας "Ώρα καλή" του Κωνσταντίνου Οδυσσέως, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Τσουρή, θα δοθούν  στην Λευκωσία τέσσερεις ακόμα παραστάσεις: 15/16/29/30 Ιουλίου 2017 στις 8.30 μ.μ. 
Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Ιουλίου, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία, 20.30.

 

​​​​​​​

King of Kite
Το Kitesurfing είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο υδάτινο σπορ παγκοσμίως και η Κύπρος φιλοξενεί για πέμπτη συνεχή χρονιά μια από τις πιο πολλά υποσχόμενες διοργανώσεις της ανατολικής Μεσογείου.
Το King of Kite διεξάγεται 15-16 Ιουλίου στην παραλία Σοφτάδες, στη Λάρνακα, προσελκύοντας πάνω από 120 αθλητές.
Οι καλύτεροι Κύπριοι kitesurfers θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν απέναντι σε κορυφαίους αθλητές από Ισραήλ, Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία, καθώς επίσης και Βρετανούς και Ρώσους μόνιμους κάτοικους Κύπρου, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή Τουρκοκύπριων.
Guest star της φετινής διοργάνωσης είναι ο Βρετανός αθλητής του Red Bull –πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής- Aaron Hadlow, ίσως ο σπουδαιότερος kitesurfer σήμερα στον κόσμο, ο οποίος θα έχει ρόλο κριτή, ενώ θα μοιραστεί με διαγωνιζόμενους και θεατές ορισμένα από τα μυστικά του σπορ, μπαίνοντας στο νερό για φιγούρες που θα κόψουν την ανάσα.

 

Will Sparks + Pep & Rash
Την Κυριακή 16 Ιουλίου το Guaba φιλοξενεί τον ανερχόμενο Αυστραλό DJ Will Sparks και τους Ολλανδούς Jesse και Rachid.
Lineup:
12:00-15:00 Johnnie Bransco
15:00-17:00 Illeven
17:00-19:00 Pep & Rash
19:00-21:00 Will Sparks
> Κυριακή 16 Ιουλίου, Guaba beach bar, Λεμεσός. ​​​​​​​Είσοδος: Δωρεάν πριν τις 15:00/ 15:00 - 17:00: €10 με 1 ποτό/ μετά τις 17:00: €15 με 1 ποτό. Κρατήσεις στο 96340000 & reservations@guababeachbar.com. 

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close