Live Music , Nightlife & Music

Γελάτε γιατί χανόμαστε

Η πρωτεύουσα έχει να προτείνει 5 διαφορετικές παραστάσεις που συνδυάζουν μουσική και γέλιο, ποντάροντας στην ποιοτική διασκέδαση μέσα από το τραγούδι, την πρόζα αλλά και το χαβαλέ.

Δημοσιεύτηκε στις 24 Απριλίου 2013

Για τη σεζόν που διανύουμε, το "χορό" άνοιξε ο Λούης Πατσαλίδης με το stand-up comedy show "ΜνημόνιΩΧ". Συγκεκριμένα, παρέα με τον τραγουδιστή Τεύκρο Νεοκλέους και δύο ακόμα άτομα, έστησαν μια παράσταση παρουσιάζοντας διάφορα σκετσάκια με ιστορίες βγαλμένες από την κυπριακή πραγματικότητα, ερμηνεύοντας παράλληλα γνωστά τραγούδια τα οποία "πείραξαν" ειδικά για το show. Η "word of mouth" τεχνική δούλεψε πολύ στην προκειμένη περίπτωση, το μαγαζί από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και ξεκίνησε το "ΜνημόνιΩΧ", είναι φύσκα κάθε Παρασκευή, τα παιδιά πήγαν σε όλες τις πόλεις για έξτρα παραστάσεις, ενώ υπολογίζουν να το "τραβήξουν" μέχρι και το τέλος Μαϊου. Μετά απ' αυτό, κι άλλα μαγαζιά της πρωτεύουσας αποφασίζουν να ποντάρουν στο γέλιο.  Ακολούθως, εμφανίζεται και "Η συμμορία της τρέλας", αποτελούμενη από τους ηθοποιούς Λουκία Μιχαήλ, Φρειδερίκη Μενελάου, Έλενα Λιασίδου, Μαρία Μουστάκα και Άλκη Χρίστου, αλλά και τους τραγουδιστές Μικαέλλα Χατζηεφραίμ και Ανδρέα Κωνσταντίνου, οι οποίοι έστησαν και παρουσιάζουν ένα αλλιώτικο πρόγραμμα με βάση το γέλιο και φυσικά το τραγούδι. Το Red μας προτείνει ένα "σατιρομουσικοχορευτικο-θεατρικό ξέσπασμα" όπως οι ίδιοι οι συντελεστές του το χαρακτηρίζουν. Στην παράσταση "Φοβού τους Λωποδύτες", συμπράττουν οι Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Σκεύος Πολυκάρπου, Ανδρέας Νικολάου, Πέννυ Φοινίρη και το λεμεσιανό rock band Λωποδύτες... Για το τέλος κρατήσαμε την παράσταση "Τόσα παίρνει ο άνεργος", την οποία υπογράφει ο ηθοποιός Μαρίνος Χατζηβασιλείου. Παρέα με τους άλλους "ακατανόμαστους" των "Πατατών" (Μαριλένη Σταύρου, Μανώλη Αναστασίου, Ιωάννα Λαμπροπούλου και Πέτρο Φιλίππου), προσπαθεί να μας δώσει λύσεις κατά της κρίσης και της ανεργίας. Τολμούν να πουν τα πράγματα με τ' όνομά τους και βγάζουν στον αέρα για εξηγήσεις τον Χριστόφια, τον Αναστασιάδη, τον Αβέρωφ και άλλους. Επίσης, μεταξύ άλλων, αναζητούν τον άγνωστο πατέρα στο "Πάμε Πακέτο", ενώ στέλνουν και έναν Κύπριο εμπειρογνώμονα στους Άραβες έτσι ώστε να αφομοιώσει τον τρόπο ζωής τους και στη συνέχεια, ως "κλασικοί Κυπραίοι", να τους μιμηθούν. Ως αποτέλεσμα, μας δίνουν μια ξεκαρδιστική παράσταση με άφθονο γέλιο μέσω της σάτιρας, αλλά και ευχάριστες μουσικές "ενέσεις" χάρη στους Solitary Angels και τον Χρήστο Θεοδώρου.
Το λεμεσιανό γέλιο... είναι μωβ
Η Πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό, παλιά -πολύ παλιά- "φημιζόταν" για κάτι κόκκινα φωτάκια. Πλέον, φημίζεται για ένα μαγαζί που έχει χρώμα Μωβ. Ένα μαγαζί όπου κάθε Σάββατο παρουσιάζεται μια παράσταση φτιαγμένη με πολλά αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, λίγο μουσικό θέατρο, έξυπνα κείμενα, αποκαλυπτικούς διαλόγους και... αρκετό stand-up comedy. Πρωταγωνιστές, η ηθοποιός Δανάη Χρήστου, ο Άγγελος Αυγουστή ("Τριημιτόνιο"), η Μαρία Θεοδότου, ο Θανάσης Ιωάννου αλλά και όλοι οι υπόλοιποι μουσικοί που τους πλαισιώνουν.

 

"ΜημόνιΩΧ!" Παρασκευή 26 Απριλίου και τον Μάϊο κάθε Τετάρτη, Εναλλάξ, παλιά Λευκωσία, 22.00, €10. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 22430121.
"Η συμμορία της τρέλας" Πέμπτη 25 Απριλίου και 6 Μαϊου, Backroom, Στοά Λευκωσίας, 20.30, €10. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα 99940174, 96546664.
"Τόσα παίρνει ο άνεργος" Κάθε Κυριακή, Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία, 21.00, €15. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 99783455.
"Φοβού τους Λωποδύτες" Σάββατο 27 Απριλίου, Red, παλιά Λευκωσία, 23.30, €10. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 22767711.
"Μωβ" Κάθε Σάββατο, Μωβ, Λεμεσός, 23.00. €8. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 96888201.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close