Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2017
H Kύπρος υποδέχεται τη διάσημη Ισπανίδα τραγουδίστρια Luz Kasal, η οποία θα παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, έχοντας στο πλευρό της μια ομάδα 5 σπουδαίων σολίστ και ερμηνεύοντας τραγούδια που υμνούν τη ζωή και τον έρωτα μαζί με άλλα αγαπημένα μπολερό, τανγκό και φλαμένκο.
Σας χαρακτηρίζουν 'Ντίβα της Ιβηρικής'. Ανεξάρτητα με το αν αποδέχεστε ή όχι το χαρακτηρισμό αυτό, ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας ντίβας της μουσικής κατά την άποψή σας;
'Το δέχομαι ως κομπλιμέντο, αλλά θέλω να πιστεύω, ότι δεν το πίστεψα ποτέ. Μια ντίβα, όπως και κάθε καλλιτέχνης, αποτελεί παράδειγμα ή καθοδηγητή για τους άλλους, καθώς διευκολύνει και εμπλουτίζει διάφορες πτυχές της ζωής τους'.
Πόσο εύκολη είναι η συνύπαρξη της υψηλής αισθητικής με την αυθεντική λαϊκότητα και της αυθεντικής τέχνης με τη μαζική ανταπόκριση του κοινού; Τι προϋποθέτει αυτή η συνύπαρξη;
'Από την αρχή της επαγγελματικής μου καριέρας, το 1980, γνώμονας στη δουλειά μου ήταν πάντοτε η τιμιότητα. Δίνω στο κοινό αυτό, που θέλω να εκφράσω εκείνη τη στιγμή, με τον πιο αγνό και φυσικό τρόπο. Νομίζω, ότι ο κόσμος εκτιμά και δίνει αξία στη στάση αυτή'.
Ερμηνεύετε pop και ροκ μπαλάντες, bolero, tango, flamenco και blues. Τελικά, η μουσική είναι μία;
'Χρησιμοποιώ διάφορα είδη μουσικής, για να εκφράσω διαφορετικά αισθήματα και συναισθήματα. Και δεν με ενδιαφέρει καθόλου σε ποια κατηγορία θα με κατατάξουν'.
Αν εξαιρέσουμε τα θρυλικά 'Piensa en mi' (Να με σκέφτεσαι) και 'Un Ano de Amor' (Ένας χρόνος αγάπης), ποια άλλα τραγούδια θα λέγατε, πως αποτελούν τα πιο αντιπροσωπευτικά της πορείας σας; Ποια 3 τραγούδια θα βάζατε σε κάποιον να ακούσει, που θέλει να γνωρίσει τη μουσική σας.
'Θα έλεγα το κομμάτι "No me importa nada" (Δε με νοιάζει τίποτα), που αποτελεί ύμνο για πολλές γυναίκες, το κομμάτι "Negra sombra" (Μαύρη σκιά), που εκφράζει πολύ ωραία την ψυχή της Γαλικίας, της περιοχής όπου γεννήθηκα, αλλά και το κομμάτι "Lo eres todo" (Είσαι τα πάντα), το οποίο εκφράζει υπέροχα τη σημασία, που μπορεί να έχει η αγάπη στη ζωή μας'.
Μεταξύ άλλων, έχετε κερδίσει το φημισμένο βραβείο 'Goya'. Ουσιαστικά, όμως, ποιο είναι το μεγαλύτερο βραβείο, που πήρατε μέχρι σήμερα σε σχέση με την Τέχνη σας;
'Το χειροκρότημα, με το οποίο με υποδέχεται κάθε βράδυ το κοινό, είναι ένα τεράστιο βραβείο. Πέρα απ' αυτό, η κάθε διάκριση, που λαμβάνω σε κάθε πόλη ή χώρα, είναι για μένα ένα απρόσμενο δώρο'.
Αυτή είναι η πρώτη φορά, που επισκέπτεστε την Κύπρο. Από αυτά, που έχετε ακούσει και διαβάσει, πώς φαντάζεστε το νησί;
'Αγαπώ την ιστορία των αρχαίων και κλασσικών χρόνων, επομένως το ότι θα έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι σε μια χώρα με τόση ιστορία, μπορώ να υποθέσω, ότι θα είναι μια μοναδική ευκαιρία, για να μάθω περισσότερα για την Αφροδίτη και να απολαύσω τα ίχνη τόσων πολιτισμών'.
-
Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου
29 Ιουλίου 2017
Σχετικά
Χριστουγεννιάτικη μαγεία με Κωστή Μαραβέγια στη Λευκωσία
Ζούμε τον πιο γιορτινό ρυθμό των Χριστουγέννων με live μουσική, χορό και μαγεία για μικρούς και μεγάλους
Dani Gambino: Βάζει φωτιά στις γιορτές! Η πιο εκρηκτική συναυλία στην Κύπρο την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου!
Οι Γιαγκίνηδες θα στήσουν μία μεγάλη (λαϊκορεμπέτικη) γιορτή στην Αγία Βαρβάρα
Το πιο φρέσκο ρεμπετολαϊκό σχήμα, έρχεται Κύπρο
Eurovision 2026: Αυτές είναι οι 35 χώρες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό
Η επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης - Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό συμμετοχών στην ιστορία του διαγωνισμού
Λούκας Γιώρκας, στο Maestro Live Stage!
Ένα αλλιώτικο μουσικό ταξίδι, που δεν πρέπει να χάσεις!
Τα πρώτα στοιχήματα για τον νικητή της Eurovision 2026
Φαβορί το Ισραήλ, σε ποια θέση είναι η Ελλάδα και η Κύπρος;
Νίκος Κουρκούλης και Χριστίνα Σάλτη σε μια μεγάλη live βραδιά
Μια εκρηκτική μουσική βραδιά που θα γράψει τον Δεκέμβρη με ένταση και παλμό
H Bάκια Σταύρου ερμηνεύει τραγούδια στο πνεύμα των γιορτών
Τα καθαρά έσοδα της συναυλίας θα δοθούν στον Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα».
Πρωτοχρονιά στο DownTown Live με Γιάννη Μαργάρη, Κατερίνα Λαζαρίδου και Alejjos
Μια μουσική βραδιά με τρεις καλλιτέχνες και ένα stage γεμάτο ενέργεια για το πρώτο βράδυ της χρονιάς
Ο Pandelis Diamantides στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025
Πρόκειται για μια οπτικοακουστική παράσταση σε δύο θεματικές ενότητες, που προσφέρει μια ολιστική, μυσταγωγική εμπειρία
«Η Eurovision είναι για όλους, όποιες κι αν είναι οι απόψεις σας», λέει ο επικεφαλής του διαγωνισμού μετά τις αποχωρήσεις
Το μήνυμα του Martin Green μετά το μποϊκοτάζ χωρών εξαιτίας της συμμετοχής του Ισραήλ