Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

20 όμορφα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα

Όλα όσα θα γίνουν στην Κύπρο αυτήν την εβδομάδα κι εσύ δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις!

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλίου 2017

Θέατρο, πολλή μουσική, φεστιβάλ, φαγητό και πολλά άλλα περιλαμβάνονται στο καλεντάρι αυτής της εβδομάδας που μόλις υποδεχθήκαμε!

Μαρινέλλα-Ζαχαράτος
Η απόλυτα sold out παράσταση των Αθηναϊκών Θεάτρων «Μαρινέλλα-Ζαχαράτος» θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της Κύπρου τον ερχόμενο Ιούλιο, στην Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό. Ένα μεγάλο μουσικό υπερθέαμα, όπου η μεγάλη κυρία του τραγουδιού, η Μαρινέλλα, συναντά τον showman με τα χίλια πρόσωπα, τον Τάκη Ζαχαράτο.
> ΙΝFΟ: Δευτέρα 24 & Τρίτη 25 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Αρχ. Μακαρίου (Σχολή Τυφλών), Λευκωσία.
Τετάρτη 26 Ιουλίου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, Λάρνακα.
Παρασκευή 28 Ιουλίου,
Δημοτικό Κηποθέατρο, Λεμεσός.
Ώρα έναρξης: 21.00. Προπώληση: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα καταστήματα της ACS Courier.

 

Ο Εμποράκος
Θερινό σινεμά στη Λάρνακα. Εξαναγκασμένοι να φύγουν από το διαμέρισμα τους λόγω επικίνδυνων εργασιών σε γειτονικό κτήριο, ο Εμάντ και η Ρανά μετακομίζουν σε νέο διαμέρισμα στο κέντρο της Τεχεράνης. Αλλά εκεί, ένα περιστατικό που σχετίζεται με τον προηγούμενο ένοικο του διαμερίσματος, θα αλλάξει τη ζωή του ζευγαριού δραματικά.
Πρωταγωνιστούν: Shahab Hosseini (Emad Etesami), Taraneh Alidoosti (Rana Etesami), Babak Karimi (Babak), Mina Sadati (Sanam), Σκηνοθεσία: Asghar Farhadi.
Διάρκεια: 125'. Είδος ταινίας: Δράμα, Θρίλερ. Γλώσσα: Περσικά. Υπότιτλοι: Ελληνικοί.
> ΙΝFΟ: Δευτέρα 24 Ιουλίου, Μουσείο Πιερίδη, Λάρνακα, 20.30, €3 & €5. Πληρ. 99434793.

 

Trio Tekke
Το καταξιωμένο "νεο-ρεμπέτικο" γκρουπ επιστρέφει με την τρίτη του δισκογραφική δουλειά που αποτελείται αποκλειστικά από αυθεντικές συνθέσεις και ουσιαστικά διαμορφώνει μια καινούρια προοπτική σε σχέση με τον ήχο του γκρουπ που μέχρι τώρα χαρακτηριζόταν από μια αμιγώς ακουστική χροιά. Τα τραγούδια ενισχύονται από τους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας, του ηλεκτρικού μπάσου, του πειραγμένου τζουρά, των τυμπάνων, των κρουστών, αλλά και κάποιων ηλεκτρονικών, δημιουργώντας ένα μουσικό κοκτέιλ Ρεμπέτικου μπολιασμένου με Afrobeat, Cumbia, Acid Rock, Psychedelia και Jazz. Τα 13 κομμάτια του δίσκου δημιουργούν ένα φρέσκο ακουστικό, στιλιστικό και αισθητικό αποτέλεσμα, που ενισχύει τη δυναμική της ερμηνείας του συγκροτήματος και την καθιστά προσιτή σε ένα ακόμη μεγαλύτερο και ποικολόμορφο κοινό.
Αντώνης Αντωνίου: τζουράς, φωνή, Λευτέρης Μουμτζής: ηλεκτρική κιθάρα, φωνή, Colin Somervell: κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο, φωνητικά, Dave De Rose: τύμπανα/
Διοργάνωση: Θέατρο Ριάλτο, Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών, Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού και Event Pro, στο πλαίσιο του 12ου Cyprus Rialto World Music Festival.
> ΙΝFΟ: Δευτέρα 24 Ιουλίου, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

 

Ο Φον Δημητράκης
Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» με τον ίδιο σεβασμό και συνέπεια απέναντι στους θεατές του αλλά και με αίσθηση ευθύνης για την επαγγελματική και αποκεντρωτική του ταυτότητα προτείνει για την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή περίοδο την έξοχη και επίκαιρη κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ο Φον Δημητράκης». Την σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει ο Ανδρέας Μελέκης, τα σκηνικά και κοστούμια ο Γιώργος Γεωργιάδης και την μουσική επιμέλεια ο Βαλεντίνος Βαλιαντής. Στον ομώνυμο ρόλο του «Φον Δημητράκη» ο Σοφοκλής Κασκαούνιας και μαζί του ένα εκλεκτό επιτελείο από εννέα επαγγελματίες ηθοποιούς - Μόνικα Μελέκη, Παρασκευή Αναστασίου, Ανδρέας Μελέκης, Χρίστος Καραϊσκος, Μαρία Μουστάκα, Λουκάς Λουκά, Φοίβος Γεωργιάδης και Αριάνα Ιωάννου.
> ΙΝFΟ: Δευτέρα 24 Ιουλίου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας, ελ. επ. Αμμοχώστου, 20.30, €7 & €5.

 

Ο Ζηλιαρόγατος
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, σε συνεργασία με δίκτυο εθελοντών «Λευκωσιάζω», παρουσιάζει την κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Γεωργίου Ρούσσου «Ο Εραστής Έρχεται» σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Με αυτή την κωμωδία παρεξηγήσεων, με τον Βασίλη Λογοθετίδη σ' ένα σπαρταριστό ρόλο, κλείνει ο κύκλος του θερινού σινεμά για τον Ιούλιο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με το Faneromeni 17 τον Αύγουστο. Σκηνοθεσία: Γιώργος Θ. Τζαβέλλας. Με τους Βασίλη Λογοθετίδη, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Νίκο Ρίζο κ.ά.
> ΙΝFΟ: Δευτέρα 24 Ιουλίου, Αυλή Πολιτιστικού Ιδρύματος, Φανερωμένης 86-90, παλιά Λευκωσία, 21.00. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες: 22 128 157.

 

11ο Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
Με τη συμμετοχή συγκροτημάτων από Κύπρο, Ελλάδα, Λίβανο, Γεωργία και Βοσνία, αρχίζει τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου, το 11ο Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που οργανώνει ο Δήμος Λεμεσού.
Το Φεστιβάλ, που έχει καταστεί θεσμός και στοχεύει στη γνωριμία με διαφορετικούς λαούς και άλλες κουλτούρες μέσω των παραδοσιακών χορών, εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου "Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος", που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.
Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 20:00, στο παραλιακό μέτωπο, ενώ το χορευτικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στις 20.30 στην πλατεία του παλιού λιμανιού. Την Τρίτη, 25/7, οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στον περίβολο της εκκλησίας Αποστόλου Ανδρέα (οδός Αγίας Σοφίας) και την Πέμπτη 27/7 στο πάρκο "Κώστα Παρτασίδη" στον Άγιο Νικόλαο".
Η τελετή λήξης του 11ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Ιουλίου, στην ημικυκλική αποβάθρα έναντι του "Yellow Cafe" στο Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό Πάρκο του μόλου.
> ΙΝFΟ: Δευτέρα 24 Ιουλίου, διάφορες τοποθεσίες, Λεμεσός. Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 20:30.

 

Παλιός Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο Δήμος Λακατάμιας στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 μέχρι τις 30 Ιουλίου 2017, θα προβάλει στις 24, 25 και 28 Ιουλίου παλιές Ελληνικές Ταινίες.
Τη Δευτέρα 24/07/2017 θα προβληθεί η ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες», με τους Ζ. Λάσκαρη, Κ. Βουτσά, Μ. Καραγιάννη, Μ. Χρονοπούλου, την Τρίτη 25/07/2017 η ταινία «Μια τρελλή - τρελλή οικογένεια», με τους Δ. Παπαγιανόπουλο, Α. Αλεξανδράκη, Τζ. Καρέζη και την Παρασκευή 28/07/2017 η ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό», με τους Α. Βουγιουκλάκη, Δ. Παπαμιχαήλ, Λ. Κωνσταντάρα.
> ΙΝFΟ: Δευτέρα 24-Παρασκευή 28 Ιουλίου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας, Λευκωσία, 20.45, είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 22364081.

 

«Βάλε τ' άσπρα σου - 35 χρόνια Μάνος Λοΐζος»
Συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λάρνακας, με τους με τους Παντελή Θαλασσινό, Ηρώ Σαΐα, Κώστα Χατζηχριστοδούλου και το Φωνητικό Σύνολο του Πολιτιστικού Ομίλου «Διάσταση».
> ΙΝFΟ: Τρίτη 25 Ιουλίου, Παλιό Υδραγωγείο "Καμάρες", Λάρνακα, 21.00. Είσοδος ελεύθερη.

 

Φεστιβάλ Λευκωσίας 2017
Ποικίλο πρόγραμμα με μουσική, τραγούδι, θέατρο και χορό στην πρωτεύουσα!
Το Φεστιβάλ Λευκωσίας 2017 για ακόμη μία χρονιά δίνει το παρόν του σε ιστορικές πλατείες της πόλης και στο Δημαρχείο Λευκωσίας τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με διεθνές ρεπερτόριο, παραδοσιακή μουσική και έντεχνα, ελαφρολαϊκά, τζαζ, κλασικά και έθνικ τραγούδια, αφρικάνικά κρουστά, ροκ και ποπ μουσική. Επίσης θεατρικές παραστάσεις και κυπριακούς χορούς. Ο Δήμος Λευκωσίας προσφέρει και φέτος ξεχωριστές βραδιές στους πρωτευουσιάνους αλλά και στους επισκέπτες της πόλης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα γι' αυτήν την εβδομάδα περιλαμβάνει:
25 Ιουλίου - Πλατεία Φανερωμένης
Συναυλία με τραγούδια και μουσική από το διεθνές ρεπερτόριο
Μικρή Ορχήστρα Γυναικών-Kαίτη Οικονομίδου

27 Ιουλίου - Πλατεία Παλαιού Δημαρχείου.
Θέατρο ΕΘΑΛ κωμωδία «Ανάστα ο Αντρίκκος», Ανδρέα Νικολαίδη
> ΙΝFΟ: Ώρα έναρξης για όλες τις εκδηλώσεις 8:30μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληροφορίες: www.nicosia.org.cy και ακολουθείστε μας στο facebook www.facebook.com/NicosiaMunicipality.

 

14o Kαλοκαιρινό Φεστιβάλ Xορού
Φέτος πραγματοποιείται το 14ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού της Νέας Κίνησης, το οποίο διεξάγεται σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους μέσα στη Λεμεσό. Η φετινή διοργάνωση έχει ως στόχο να φτάσει κοντά στοv κόσμο, με τοποθεσίες και συνθήκες που ευνοούν τη διαδραστικότητα των έργων και την επαφή του κοινού με τη δημιουργική διαδικασία. Με τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες έργων, ο κόσμος έχει την ευκαιρία να περπατήσει, να έρθει σε επαφή με τους καλλιτέχνες με ιδιαίτερους και μοναδικούς τρόπους, αλλά και να ζήσει την πόλη μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα.
> ΙΝFΟ: Μέχρι Κυριακή 30 Ιουλίου, σε πολλαπλούς χώρους, Λεμεσός. Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα παραστάσεων επισκεφτείτε την σελίδα www.neakinisi.com

 

Ταξίδι στο ελληνικό τραγούδι
Η μουσική είναι το πιο συναρπαστικό ταξίδι του ανθρώπου. Η ελληνική μουσική, όπως έχει καταξιωθεί μέσα από την ποίηση και τις συνθέσεις Ελλήνων ποιητών, στιχουργών και συνθετών είναι ένα ανεπανάληπτο και μοναδικό ταξίδι στις ρίζες και στον πολιτισμό μας.
Η Εστία Ελλάδος Κύπρου, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, σας προσκαλεί να ταξιδέψουμε μαζί σε μια ξεχωριστή μουσική πανδαισία με τα ωραιότερα τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Ξαρχάκου, Λοΐζου και άλλων λαμπρών συνθετών. Στις 26 Ιουλίου 2017, στις 8:30 μμ, στον προαύλιο χώρο της Εστίας, (Γλάδστωνος 6, στη Λευκωσία, πίσω ακριβώς από την Ελληνική Πρεσβεία), οι γνωστές ερμηνεύτριες Αύρα Σιάτη και Καίτη Οικονομίδου θα ερμηνεύσουν μελωδικά ελληνικά τραγούδια των πιο πάνω συνθετών με τη συνοδεία στο πιάνο της Αγνής Σακκά.
> ΙΝFΟ: Τρίτη 26 Ιουλίου, προαύλιος χώρος της Εστίας (Γλάδστωνος 6, στη Λευκωσία, πίσω ακριβώς από την Ελληνική Πρεσβεία), Λευκωσία, 20.30.

 

Τα πουμισιάρικα
To πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 με 12 χρονών, με σκοπό να ενημερωθούν για τη σειρά έργων που δημιούργησαν μαζί, οι πολύ καλοί φίλοι και καλλιτέχνες Στας Παράσχος και Στέλιος Βότσης.
Με παράδειγμα ένα από τα έργα της σειράς αυτής, το οποίο βρίσκεται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Τεχνών Ζαμπέλα, τα παιδιά καλούνται στο χώρο του για να διαπραγματευτούν έννοιες όπως, συνεργασία, φιλία και δημιουργία. Έτσι, μαζί με ένα άλλο παιδί, θα συνεργαστούν για να φτιάξουν και αυτοί το δικό τους «πουμισιάρικο» έργο.
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα συναρπάσει τους μικρούς επισκέπτες και θα τους διδάξει ότι πολλές φορές η συνεργασία για δημιουργία, ανοίγει νέους χώρους που είναι διαθέσιμοι για να τους μοιραστούν και να φτιάξουν ολόκληρους διαλόγους για αυτούς.
> ΙΝFΟ: Τετάρτη 26 Ιουλίου, Μουσείο Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα, Λευκωσία, 16.00-18.00. Συμμετοχή: €10. Περιορισμένος αριθμός θέσεων, παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή εκ των προτέρων. Για πληροφορίες & εγγραφή |
info@zampelasart.com.cy / 22 - 456098.

 

Μελίνα Ασλανίδου
Με καινούρια μπάντα, μια παρέα εξαιρετικών μουσικών, θα ηλεκτρίσει την σκηνή, με ένα πρόγραμμα «Προσωπική Επιλογή», από αγαπημένα της τραγούδια. Με τραγούδια που αγαπήθηκαν, από το «Τι σου έκανα και πίνεις» και το «Λάθος», μέχρι τα «Καλοκαίρι αγκαλιά μου» , «Να με δικαιολογήσεις», «Μες το σπίτι δεν μένει κανείς» την Νο1 επιτυχία της χρονιάς «Νερό και Χώμα» (με τους Stavento), η Μελίνα Ασλανίδου, από τις πιο ταλαντούχες ερμηνεύτριες της γενιάς της, ερμηνεύει και συγκινεί, τραγουδά και καθηλώνει, σε μια απόλυτη αμφίδρομη σχέση με τους θεατές…
> ΙΝFΟ: Τετάρτη 26 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 20.00. Για πληροφορίες στο τηλ. 99784444.

 

Amalgamation Project
Ένα ταξίδι που ισορροπεί μεταξύ του δροσερού Μεσογειακού ήχου, της ηχούς των βουνών των Βαλκανίων και των πλούσιων ηχοχρωμάτων της πολυφωνίας. Θα παρουσιαστούν διασκευασμένα παραδοσιακά τραγούδια, ένα αμάλγαμα δύσης και ανατολής, όπως και δικές τους συνθέσεις, με εμβόλιμες μικρές αφηγηματικές ιστορίες/ποιήματα. Η φετινή τους συμμετοχή στο Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει την παρουσίαση του πρώτου ολοκληρωμένου τους άλμπουμ με τίτλο Vasiliki Anastasiou - the Amalgamation project.
Ερμής Μιχαήλ: Κιθάρα, ενορχηστρώσεις, Άλκης Αγαθοκλέους: Νέυ, Ρόδος Παναγιώτου: Κρούστα, Παύλος Carvalho: Βιολοντσέλο, Αργυρώ Χριστοδούλου: Φωνητικά, Ευγενία-Ευαγγελία Χατζάκη: Φωνητικά, Διοργάνωση: Θέατρο Ριάλτο, Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών, Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού και Event Pro. Συνεργασία: Δήμος Λεμεσού, ΣΕΚ και Πρεσβείες της Ινδίας και της Κούβας στην Κύπρο.
Στο πλαίσιο του 12ου Cyprus Rialto World Music Festival.
> ΙΝFΟ: Τετάρτη 26 Ιουλίου, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 20.30. Είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 77777745.

 

Βάκχες του Ευριπίδη
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, η ομάδα του Ισραήλ YAIR SHERMAN ENSEMBLE παρουσιάζει την παράσταση Βάκχες. Ο βραβευμένος ισραηλινός σκηνοθέτης Γαΐρ Σιέρμαν παρουσιάζει τις Βάκχες του Ευριπίδη, σε μια σύγχρονη ανάγνωση του έργου, μια συναρπαστική σκηνοθετική προσέγγιση κι ένα υψηλής αισθητικής καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, την παραγωγή που του χάρισε το βραβείο «Golden Porcupine - Σκηνοθέτης της χρονιάς» για το 2016. Στις Βάκχες, ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, ο Διόνυσος πρωταγωνιστεί ως ανθρωποποιημένος θεός, εισχωρώντας ως μια νέα δύναμη για να επιβάλει τη δική του λατρεία. Σε ένα παιχνίδι συζεύξεων και μεταμορφώσεων, ο μύθος και η ιστορία συναντώνται με υπόβαθρο την ποιητική αναγωγή, ενώ με τρόπο απρόσμενο συνυπάρχουν το τραγικό, το δραματικό και το θεατρικό στοιχείο. Ο θεός Διόνυσος καταργεί τα σύνορα που υπάρχουν μεταξύ των ανθρώπων, της κοινωνικής τάξης, του φύλου, της ηλικίας, ακόμα και τη διαφορά ανάμεσα στην ανθρώπινη και θεία ιδιότητα. Η πόλη που αρνείται την ύπαρξή του θα γνωρίσει τη δύναμη και την κυριαρχία του θεού, μέσα από έναν μυστηριακό, σκοτεινό και αιματηρό εφιάλτη.
> ΙΝFΟ: Τετάρτη 26 Ιουλίου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου, 21.00.Τιμές εισιτηρίων: €10 │ €5 (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι). Δωρεάν είσοδος για τα Μέλη του ΚΚΔΙΘ με την επίδειξη της ανανεωμένης Διεθνούς Κάρτας Μέλους του ΔΙΘ για το 2017 και για ΑμεΑ, με την προσκόμιση της κάρτας στην είσοδο. Πληροφορίες: 70002414 │www.greekdramafest.com.

 

"Πέρσες" του Αισχύλου
Οι Πέρσες, το παλαιότερο από τα σωζόμενα έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος, το μοναδικό που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα, καταγράφει την ήττα της περσικής αλαζονείας και το θρίαμβο του ελληνικού πνεύματος, υιοθετώντας μια ξεχωριστή αφηγηματική φόρμα. Το έργο παρουσιάζεται από τον ΘΟΚ σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη-ενός νέου σκηνοθέτη που έχει ξεχωρίσει για τις εκρηκτικές παραστάσεις του-με τη συμμετοχή μιας δυναμικής ομάδας καταξιωμένων και νεότερων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Νίκος Ψαρράς, ο Αντώνης Μυριαγκός και ο Χάρης Χαραλάμπους.
> ΙΝFΟ: Τετάρτη 26 Ιουλίου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας, ελεύθερη Αμμόχωστος, 21.00. Πληρ. 77772717.

 

Βασίλης Λέκκας
Ο Δήμος Λακατάμιας στα πλαίσια της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 μέχρι τις 30 Ιουλίου 2017, διοργανώνει συναυλία με το Βασίλη Λέκκα. Στο πιάνο θα τον συνοδεύει ο Γιώργος Σαλτάρης. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Δημοτική Χορωδία του Δήμου Λακατάμιας.
> ΙΝFΟ: Τετάρτη 26 Ιουλίου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας, Λευκωσία, 21.00-23.00. Είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 22380905.

 

Dreams in the Air
Πρόκειται για μια θεατρική εμπειρία που συγκεράζει ζωντανή ερμηνεία, τσίρκο, κουκλοθέατρο και μουσική. Η παράσταση «Dreams in the Air»: είναι η ιστορία ενός κοριτσιού που φοβάται να κοιμηθεί μόνο του το βράδυ λόγω του ξωτικού της νύχτας. Αντλώντας έμπνευση από ένα παραμύθι, κινά για ένα ταξίδι στο δωμάτιό της, μια περιπέτεια κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακαλύψει το κουράγιο και το σθένος της.
Η παράσταση αγγίζει διάφορα θέματα: πώς αντιμετωπίζουμε τον φόβο, ποια η σχέση ανάμεσα σε φαντασία και πραγματικότητα, οι απεριόριστες δυνατότητες που η φαντασία και το πνεύμα μας αντιτάσσουν απέναντι στα όρια του σώματος, η εμπιστοσύνη και η φιλία.
Σύλληψη και σκηνοθεσία: Avital Dvory
Παρουσίαση από την ομάδα The Avital Dvory Visual Theatre Company
Σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο.
> ΙΝFΟ: Πέμπτη 27 Iουλίου, Αυλή Πολιτιστικού Ιδρύματος, Φανερωμένης 86-90, Παλιά Λευκωσία, 21:00. Πληροφορίες: 22 128 157. Είσοδος ελεύθερη.

 

Μουσικό Χωριό Φέγγαρος 2017
Το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος μπαίνει στην τέταρτη του χρονιά με δέκα εργαστήρια μουσικής, αφήγησης, αρχιτεκτονικής και ένα artist residency. Καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα, Η.Π.Α. και Αγγλία θα εισηγηθούν εργαστήρια προτείνοντας εναλλακτικές μεθόδους εκμάθησης και δημιουργίας.
Το χωριό Κάτω Δρυς της επαρχίας Λάρνακας αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για τη φιλοξενία των εργαστηρίων, των διαλέξεων και των παραστάσεων που θα διεξάγονται στα πλαίσια του Μουσικού Χωριού. Συγκεκριμένα, τα εργαστήρια και οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες, ενώ βραδυνές συναυλίες και παραστάσεις, ανοικτές προς το κοινό, θα ολοκληρώνουν το ημερήσιο πρόγραμμα.
> ΙΝFΟ: Πέμπτη, 27 Ιουλίου-Τρίτη, 1 Αυγούστου, Κάτω Δρυς, Λάρνακα. Πληρ. www.louvana.com.cy.

 

Έθνικ βραδιά με κερασμένα tapas!
Το Vinylio Wine etc, ετοιμάζει και φέτος να μας μυήσει στις μουσικές και τις γεύσεις του κόσμου, εξ ου και κάθε Τετάρτη βράδυ διοργανώνει τις Έθνικ βραδιές με έντονα ηχοχρώματα, αρώματα και allegro διάθεση.
Ισπανία, Μεξικό, Βραζιλία και Λίβανος, συναντώνται κάτω από την ίδια στέγη, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία μουσικής και γεύσης.
Για τέσσερις διαφορετικές βραδιές, το Vinyio Wine etc, θα προσφέρει τάπας δωρεάν -από την ανάλογη κουζίνα- μαζί με το ποτό αναλόγως της κουλτούρας της χώρας που θα φιλοξενεί. Θα σερβίρονται είτε κρασί είτε cocktails πάντα συνδυασμένα με το θέμα της βραδιάς.
Η βραζιλιάνικη βραδιά θα πραγματοποιηθεί στις 26 του μήνα και η λιβανέζικη στις 2 Αυγούστου!
> ΙΝFΟ: Τετάρτη 26 Ιουλίου, Vinylio Wine etc, Λεμεσός, 21.00. Κάνε απαραίτητα την κράτησή σου στο τηλέφωνο 99300430.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close