Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου 2017
Δύσκολα μπορείς να κερδίσεις την προσοχή ενός παιδιού και αν κάτι δεν του αρέσει θα το εκφράσει άμεσα και εντελώς αυθόρμητα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Το Masterland the Children's City of Craftsmen που δημιουργήθηκε στη Λεμεσό και ανοίγει επίσημα σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου από τις 10.00-21.00 και φαίνεται πως είναι ο χώρος εκείνο που όχι μόνο θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών αλλά θα τα ενθουσιάσει.

Πρόκειται για ένα χώρο πολύ διαφορετικό και εντελώς πρωτότυπο για τα δεδομένα της Κύπρου αφού συνδυάζει τη διασκέδαση, τη ψυχαγωγία με τη μάθηση και την εκπαίδευση. Ουσιαστικά πρόκειται για μία μικρή πολιτεία όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διάφορα επαγγέλματα με άμεσο και διαδραστικό τρόπο μέσα από σχεδόν πραγματικές συνθήκες. Ένας χώρος όπου τα παιδιά θα μάθουν τα επαγγέλματα των ενηλίκων και θα διαμορφώσουν τη δική τους άποψη για το καθένα από αυτά.


Ένας υπέροχα σχεδιασμένος χώρος, τον οποίο οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να δημιουργήσουν αφού διαπίστωσαν την έλλειψη διαδραστικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά στην Κύπρο. Στο Masterland, τα παιδιά από 4 έως 15 ετών μπορούν να εργαστούν ως οικοδόμοι, υπάλληλοι τράπεζας, πυροσβέστες, γιατροί, χειρούργοι, σεφ, οδοντίατροι, αστυνομικοί, ταχυδρόμοι, ζωγράφοι, νοσοκόμοι, ντετέκτιβ και πολλά άλλα. Ένα διαδραστικό παιχνίδι επαγγελμάτων το οποίο θα τους δίνει μάλιστα τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν και κάποιο είδος μισθού.

Το Masterland λειτουργεί σε συνθήκες μίας πραγματικής πόλης και περιλαμβάνει όλες εκείνες τις υπηρεσίες που θέλουμε να μάθουν τα παιδιά όπως νοσοκομεία, αστυνομία, πυροσβεστική, τράπεζα, φαρμακείο, πάρκο και άλλα 70 επαγγέλματα που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον τους. Τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν σε ποια υπηρεσία θέλουν να 'εργαστούν' και να παραμείνουν εκεί για μισή ώρα όπου θα λάβουν μέρος στο ανάλογο εργαστήριο-masterclass.

Τα παιδιά μέσω παιχνιδιού θα αναλάβουν διάφορους ρόλους, θα μάθουν για τη ζωή και την εργασία στον πραγματικό κόσμο, αποκτώντας νέες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρία. Στο νοσοκομείο για παράδειγμα θα μάθουν για τις Πρώτες Βοήθειες και για όλα τα διαφορετικά όργανα του σώματος, στην τράπεζα, θα μάθουν για τη χρήση των λεφτών και σε κάθε επαγγελματικό χώρο που θα επιλέξουν θα αντλήσουν όλες εκείνες τις πληροφορίες που μπορεί ένα παιδί να αντιληφθεί ώστε να κατανοήσει μέσω παιχνιδιού το κάθε επάγγελμα.

Εισιτήρια και πληροφορίες:
Η Masterland βρίσκεται στη Λεμεσό, στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού 48 (25310012). Ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 3 Αυγούστου και η είσοδος κοστίζει 20 ευρώ για το κάθε παιδί και 5 για τους γονείς που τους συνοδεύουν. Με το εισιτήριο των 20 ευρώ το παιδί έχει στη διάθεσή του 4 ώρες στον χώρο όπου μπορεί να λάβει μέρος σε 4 διαφορετικά εργαστήρια επαγγελμάτων.
Σχετικά
Έρχεται το πιο fun family festival του καλοκαιριού
Καλωσορίζουμε μαζί το καλοκαίρι με ατελείωτη διασκέδαση, παιχνίδι και μοναδικές οικογενειακές αναμνήσεις!
Weekend Agenda: 40 όμορφες εκδηλώσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο επιλογές στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, παιδικές δράσεις, street parties και καλοκαιρινά openings δίνουν ρυθμό σε ένα από τα πιο γεμάτα weekends της σεζόν.
Το 3rd Kourion 3x3 Charity Basketball Tournament & Family Fun Day έρχεται το Σάββατο, 23 Μαΐου
«Παίζουμε για τη Συμπερίληψη»
Η Πάφος γιορτάζει τον Κατακλυσμό 2026: Όλα όσα θα γίνουν-Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου με θέατρο σκιών, λαϊκό τραγούδι, χορευτικά συγκροτήματα και μια μεγάλη συναυλία με αγαπημένη τραγουδίστρια
Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Πού θα στηθεί η φετινή γιορτή για την προστασία της φύσης
Σε Ακάμα και Κρήτου Τέρα, με πολλές δραστηριότητες
Το πιο διάσημο food market επιστρέφει (για ένα ακόμα βράδυ) στη Λευκωσία
Μία ακόμα Παρασκευή με καλό φαγητό στον κήπο
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους με εντυπωσιακές παραστάσεις
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στη Λάρνακα
Η κεντρική πλατεία Αγίας Νάπας θα γεμίσει παιδιά για το 32ο Φεστιβάλ Παιδιού
Το 32ο Παιδικό Φεστιβάλ και το 18ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Παιδιού επιστρέφουν για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.
27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με 6 πρωτοποριακές παραγωγές από Κύπρο και εξωτερικό
Μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, τα έργα διερευνούν το σώμα ως φορέα μνήμης, εμπειρίας και μεταμόρφωσης
WAREHÅUS: Ένα μονοήμερο live performance event που γίνεται θα γίνει το προσωρινό “σπίτι" για καλλιτέχνες
Θα μεταμορφώσει έναν βιομηχανικό χώρο στη Λευκωσία σε ένα χώρο τέχνης
Το πιο χαρούμενο απόγευμα του καλοκαιριού έρχεται στην Ορμήδεια!
Μια γιορτή γεμάτη παιχνίδι, χρώματα, δημιουργία και παιδικά χαμόγελα