Things to do με το παιδί , Things to Do

Masterland: Ανοίγει σήμερα η μικρή πολιτεία που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Ένας πρωτότυπος, διαδραστικός χώρος που λειτουργεί ως πραγματική πολιτεία και φέρνει σε επαφή τα παιδιά με πάνω από 70 επαγγέλματα μέσω παιχνιδιού

Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου 2017

Δύσκολα μπορείς να κερδίσεις την προσοχή ενός παιδιού και αν κάτι δεν του αρέσει θα το εκφράσει άμεσα και εντελώς αυθόρμητα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το Masterland the Children's City of Craftsmen που δημιουργήθηκε στη Λεμεσό και ανοίγει επίσημα σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου από τις 10.00-21.00 και φαίνεται πως είναι ο χώρος εκείνο που όχι μόνο θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών αλλά θα τα ενθουσιάσει.

Πρόκειται για ένα χώρο πολύ διαφορετικό και εντελώς πρωτότυπο για τα δεδομένα της Κύπρου αφού συνδυάζει τη διασκέδαση, τη ψυχαγωγία με τη μάθηση και την εκπαίδευση. Ουσιαστικά πρόκειται για μία μικρή πολιτεία όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διάφορα επαγγέλματα με άμεσο και διαδραστικό τρόπο μέσα από σχεδόν πραγματικές συνθήκες. Ένας χώρος όπου τα παιδιά θα μάθουν τα επαγγέλματα των ενηλίκων και θα διαμορφώσουν τη δική τους άποψη για το καθένα από αυτά.

Ένας υπέροχα σχεδιασμένος χώρος, τον οποίο οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να δημιουργήσουν αφού διαπίστωσαν την έλλειψη διαδραστικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά στην Κύπρο. Στο Masterland, τα παιδιά από 4 έως 15 ετών μπορούν να εργαστούν ως οικοδόμοι, υπάλληλοι τράπεζας, πυροσβέστες, γιατροί, χειρούργοι, σεφ, οδοντίατροι, αστυνομικοί, ταχυδρόμοι, ζωγράφοι, νοσοκόμοι, ντετέκτιβ και πολλά άλλα. Ένα διαδραστικό παιχνίδι επαγγελμάτων το οποίο θα τους δίνει μάλιστα τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν και κάποιο είδος μισθού.

Το Masterland λειτουργεί σε συνθήκες μίας πραγματικής πόλης και περιλαμβάνει όλες εκείνες τις υπηρεσίες που θέλουμε να μάθουν τα παιδιά όπως νοσοκομεία, αστυνομία, πυροσβεστική, τράπεζα, φαρμακείο, πάρκο και άλλα 70 επαγγέλματα που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον τους. Τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν σε ποια υπηρεσία θέλουν να 'εργαστούν' και να παραμείνουν εκεί για μισή ώρα όπου θα λάβουν μέρος στο ανάλογο εργαστήριο-masterclass.

Τα παιδιά μέσω παιχνιδιού θα αναλάβουν διάφορους ρόλους, θα μάθουν για τη ζωή και την εργασία στον πραγματικό κόσμο, αποκτώντας νέες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρία. Στο νοσοκομείο για παράδειγμα θα μάθουν για τις Πρώτες Βοήθειες και για όλα τα διαφορετικά όργανα του σώματος, στην τράπεζα, θα μάθουν για τη χρήση των λεφτών και σε κάθε επαγγελματικό χώρο που θα επιλέξουν θα αντλήσουν όλες εκείνες τις πληροφορίες που μπορεί ένα παιδί να αντιληφθεί ώστε να κατανοήσει μέσω παιχνιδιού το κάθε επάγγελμα.

Εισιτήρια και πληροφορίες:
Η Masterland βρίσκεται στη Λεμεσό, στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού 48 (25310012). Ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 3 Αυγούστου και η είσοδος κοστίζει 20 ευρώ για το κάθε παιδί και 5 για τους γονείς που τους συνοδεύουν. Με το εισιτήριο των 20 ευρώ το παιδί έχει στη διάθεσή του 4 ώρες στον χώρο όπου μπορεί να λάβει μέρος σε 4 διαφορετικά εργαστήρια επαγγελμάτων.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close