13 August 2017
Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Ανακαλύψαμε ένα μικρό παράδεισο στα ορεινά της Κύπρου

Ένα πετρόκτιστο μαγαζάκι με πανέμορφο βοτανόκηπο, νόστιμα κέικ και τσιμπήματα σε ένα μικρό χωριουδάκι στο βουνό

Δημοσιεύτηκε στις 03 Αυγούστου 2017

Η Κύπρος κρύβει εκπλήξεις και εμείς εδώ στο Check In το ανακαλύπτουμε καθημερινά γυρνώντας απ' άκρη σ' άκρη του νησιού. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο μικρό χωριουδάκι της επαρχίας Πάφου, τα Πάνω Ακουρδάλεια που βρίσκονται στη μέση των κοινοτήτων Κάτω Ακουρδάλεια, Κάθικας, Θελέτρα, Γιόλου, Μηλιού, Λουκρούνου, Κρίτου Τέρα και Αρόδες. Μία πανέμορφη περιοχή της Κύπρου, ιδανική για road trips, μονοήμερες εξορμήσεις στη φύση της Πάφου αλλά και για εκδρομές όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά ολόκληρο το χρόνο, σε κάθε εποχή.

Ανηφορίζοντας από το Στρουμπί, φτάσαμε Κάθικα και από εκεί κατηφορίσαμε προς Πάνω Ακουρδάλεια όπου διανυκτερεύσαμε στο πανέμορφο και ανακαινισμένο αγροτουριστικό κατάλυμα με πισίνα της κυρίας Χλόης, το Chloe's House. H κοινότητα δεν έχει πλέον μόνιμους κατοίκους αλλά τα καλοκαίρια αποκτά ξανά ζωή από ντόπιους, ξένους τουρίστες αλλά και όσους έχουν περιουσία στο χωριό.

Περπατώντας στην κοινότητα, λίγα μέτρα από το Chloe's House, φτάσαμε στην παλιά εκκλησία του χωριού, κτίσμα του 16ου αιώνα, αφιερωμένη στην Παναγία Χρυσελεούσα. Εκεί, στον εξωτερικό χώρο θα δεις μία εντυπωσιακή, υπεραιωνόβια ελιά και ένα παλιό πετρόμυλο.

Πίσω, κατεβαίνοντας μερικά σκαλιά θα βρεθείς σε ένα μικρό παράδεισο. Η κυρία Χλόη μας ενημέρωσε πως εκεί λειτουργεί τώρα ένα μικρό καφέ, το The New Herb Garden, για το οποίο ήμασταν αρκετά επιφυλακτικοί μέχρι που φτάσαμε εκεί. Σημείωσε, πως εκεί προϋπήρχε ένας βοτανόκηπος ο οποίος σήμερα έχει αλλάξει και αναδιαμορφωθεί.

Ένα παλιό πετρόκτιστο σπίτι, όπου λειτουργεί και το γραφείο του κοινοτάρχη του χωριού μεταμορφώθηκε σε ένα χαριτωμένο μαγαζάκι, με βοτανόκηπο, ψηλά δέντρα που δημιουργούν ένα όμορφο σκηνικό που θυμίζει λιγάκι αγγλική επαρχία. Μικρά, στρογγυλά τραπεζάκια με μωβ τραπεζομάντηλα σε περιμένουν για να καθίσεις κάτω από τη σκιά των δέντρων για να χαζέψεις τριγύρω τα λουλούδια και τα βότανα ενώ θα ακούς το νερό στο μικρό συντριβάνι στο κέντρο του κήπου.

Καθίσαμε και μας υποδέχτηκε ο Μοχάμεντ, ο οποίος κατάγεται από τον Λίβανο, είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ζει και διατηρεί δική του επιχείρηση catering στην Πέγεια, εργάστηκε για πολλά χρόνια σε μεγάλα ξενοδοχεία στο Λίβανο και την Ευρώπη. Εδώ και περίπου ένα μήνα αποφάσισε να νοικιάσει αυτό τον χώρο και να τον μετατρέψει σε ένα μικρό βοτανόκηπο σερβίροντας καφέδες, νόστιμα κέικ, κρύα και ζεστά ροφήματα αλλά και μικρά πιάτα, ελαφριά γεύματα.

Δοκιμάσαμε ολόφρεσκα καρυδόπιτα που μόλις βρήκε από τον φούρνο και κέικ σοκολάτας και ήπιαμε δροσερή σπιτική λεμονάδα με φύλλα μέντας. Αν αποφασίσεις να πας και θα ήθελες να γευματίσεις καλό θα ήταν να πάρεις πρώτα ένα τηλέφωνο για να σου το ετοιμάσουν.

Το The New Herb Garden (99291594) είναι ανοικτό Τετάρτη με Κυριακή από το πρωί στις 10.00 μέχρι τις 16.00. Μπορείς όμως να κάνεις κράτηση για φαγητό και ποτό με την παρέα σου για πιο αργά.

Wine & Cheese Evening
Την Κυριακή 13 Αυγούστου το The New Herb Garden διοργανώνει μία βραδιά με κρασί και τυριά στον κήπο του από τις 19.00 μέχρι τις 22.00. Αν βρεθείς στις περιοχές βάλε το στο πρόγραμμα.

Wine & Cheese Evening Tο The New Herb Garden διοργανώνει μία βραδιά με κρασί και τυριά στον κήπο του από τις 19.00 μέχρι τις 22.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close