Δημοσιεύτηκε στις 06 Αυγούστου 2017
Μετά τις μαγευτικές παραστάσεις στην Πέτρα του Ρωμιού, με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Goran Bregovic, η ενότητα «Φεγγάρια και Αστέρια» της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017, συνεχίζει με την παράσταση «Από την Οδύσσεια στον Καβάφη» στο Αρχαίο Ωδείο της Πάφου, Hotels & e Hills & Atlantica Resrts στις 12 Αυγούστου. Ο Γιώργος Κιμούλης στον ρόλο του αφηγητή και ο Θοδωρής Οικονόμου στο πιάνο, συνθέτουν μαζί ένα ξεχωριστό σύμπαν κάτω από τα αστέρια.
Το 2012 ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Robert Wilson σκηνοθέτησε την παράσταση «Οδύσσεια», που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα και στην Ιταλία, σε συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας και του ιστορικού Piccolo Teatro στο Μιλάνο με μεγάλη επιτυχία. Ο συνθέτης που επιλέχθηκε από τον μεγάλο αυτόν δημιουργό για να δημιουργήσει το μουσικό περιβάλον της παράστασης, είναι ο μουσικός Θοδωρής Οικονόμου. Πρόσφατα, η παράσταση απέσπασε το βραβείο καλύτερης ξένης παραγωγής που ανέβηκε στην Ιταλία το 2015. Οι κριτικές για την σκηνοθετική απόδοση αυτού του έπους του Ομήρου αλλά και για την μουσική σύνθεση και εκτέλεση, ήταν διθυραμβικές.
Με αφετηρία την μουσική της «Οδύσσειας», που γράφτηκε για να συντροφεύσει το ταξίδι του Οδυσσέα στην Ιθάκη αλλά και την αναζήτηση του προσωπικού ταξιδιού του καθενός μας, το οποίο περιγράφεται μέσα από την ποίηση του Καβάφη, δημιουργήθηκε η συναυλία – παράσταση «Από την Οδύσσεια του Robert Wilson στην Ιθάκη του Κ.Π. Καβάφη».
Τα τραγούδια και τα ποιήματα, τα οποία θα αποδώσει με τον μοναδικό του τρόπο ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, θα συνοδεύονται από τη μουσική του Θοδωρή Οικονόμου και θα προβάλλονται σαν μία ξεχωριστή εικόνα με τη συνοδεία ηχογραφημένων φωνών και ηχητικών τοπίων.
H παράσταση θα είναι στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιλους
-
Αρχαίο Ωδείο Πάφου
12 Αυγούστου 2017
Σχετικά

«Το Γατάνιν» κάνει στάση σε 6 χωριά για δωρεάν παραστάσεις
Η παράσταση του ΘΟΚ περιοδεύει στις ορεινές κοινότητες

Δωρεάν παραστάσεις για το θεατρικό έργο «Αγάπη Νικητής» σε όλη την Κύπρο
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας

Εικόνες από τις πρόβες της παράστασης «ζ – η – θ, ο Ξένος» που έρχεται στην Κύπρο
Μια επιστροφή στις ραψωδίες της Οδύσσειας μέσα από το βλέμμα του Μιχαήλ Μαρμαρινού, σε συμπαραγωγή ΚΘΒΕ-ΘΟΚ

Μάρκος Σεφερλής: Επιστρέφει στην Κύπρο για οκτώ ξεκαρδιστικές παραστάσεις
Η περιοδεία του στην Κύπρο περιλαμβάνει στάσεις σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό


Η παράσταση «STILL!» ταξιδεύει στο Μαυροβούνιο
Η παραγωγή θα συμμετάσχει στην 33η έκδοση του ιστορικού φεστιβάλ θεάτρου για παιδιά και νεαρά άτομα του Δήμου του Κοτόρ

"Φουκού": Επιπλέον παράσταση για το θεατρικό έργο του Φώτη Γεωργίδη
Ένα έργο βασισμένο σε μία αλήθεια που καίει

7 θεατρικές παραστάσεις που φέρνουν την Ευρώπη (και την Αθήνα) στην Κύπρο το επόμενο διάστημα
Από μεγάλες παραγωγές της Αθήνας μέχρι διεθνείς αφίξεις, η θεατρική σκηνή της Κύπρου υποδέχεται 7 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Ακυρώθηκε η παράσταση "Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης" με τους Πέτρο Γαϊτάνο και Προκόπη Αγαθοκλέου
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

10+2 θεατρικές παραστάσεις που θα απολαύσουμε τον Ιουλίο στην Κύπρο
Μοναδικές βραδιές με τέχνη, γέλιο και συγκίνηση

Οι Underdogs της κυπριακής stand‑up comedy σκηνής επιστρέφουν στη Λάρνακα
Μετά από 6 sold-out παραστάσεις στην Λευκωσία

Βλέπουμε τον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, στο Κούριο
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος