Cine News , Κινηματογράφος

SeaFest 2017: Συνεχίζονται οι προβολές ταινιών στην παραλία

Μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία κάτω από τ'αστέριακαι δίπλα από το κύμα στο πλαίσιο του Πάφος2017

Δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου 2017

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 SeeFest - Σινεμά στην Παραλία επιστρέφει και προσκαλεί ντόπιους, ξένους και επισκέπτες της πόλης, να μοιραστούν μια κινηματογραφική εμπειρία κάτω από τα άστρα και δίπλα από το κύμα.

Θα δούμε 3 ακόμη ταινίες στη Δημοτική Παραλία ΣΟΔΑΠ που συνδυάζουν ανθρώπινες ιστορίες με χιούμορ, υπερβάσεις και περιπέτειες συνδέοντας και δημιουργώντας συνθήκες επικοινωνίας μέσω της μεγάλης δύναμης της 7ης τέχνης.

Πέμπτη 17 Αυγούστου
Θεέ μου, τι σου κάναμε; (Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?) ( Γαλλία, 2014, 97')
Serial (Bad) Weddings
Ο Κλοντ και η Μαρί είναι ένα αστικό ζευγάρι Καθολικών Γάλλων. Οι τρεις κόρες τους, τους έχουν πικράνει, καθώς η μια έχει παντρευτεί έναν Εβραίο, η δεύτερη έναν Μουσουλμάνο και η τρίτη έναν Κινέζο. Η αγωνία τους κορυφώνεται, όταν η τέταρτη κόρη τους, τους ανακοινώνει ότι παντρεύεται και αναθαρρούν προσωρινά, μαθαίνοντας ότι ο αρραβωνιαστικός της είναι Γάλλος Καθολικός. Τα όνειρά τους θα γκρεμιστούν όταν αποκαλυφθεί ότι ο νεαρός είναι Γάλλος Αφρικανός, με γονείς εξίσου παραδοσιακούς και αυστηρούς στη δική τους κουλτούρα.
Σενάριο/σκηνοθεσία: Philippe de Chauveron
Ηθοποιοί: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Noom Diawara, Charles Koffi, Frédérique Bel, Julia Piaton, Emilie Caen, κ.α.
Στη Γαλλική γλώσσα με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

23 Αυγούστου 2017
Ο Εκατοντάχρονος που Πήδηξε από το Παράθυρο κι Εξαφανίστηκε
( Σουηδία, 2013, 114' )
Ο τρόφιμος ενός γηροκομείου αρνείται να γιορτάσει τα εκατοστά γενέθλιά του και πηδώντας από το παράθυρο, φεύγει προς το άγνωστο. Ενώ αναπολεί τα γεγονότα της ζωής του, θα βρεθεί κρατώντας μια βαλίτσα γεμάτη εκατομμύρια σουηδικές κορόνες κι έχοντας την αστυνομία και μια εγκληματική συμμορία στο κατόπι του.
Σενάριο: Felix Herngren, Hans Ingemansson
Σκηνοθεσία: Felix Herngren
Ηθοποιοί: Robert Gustafsson, Mia Skäringer, Iwar Wiklander, David Wiberg, Jens Hultén, David Shackleton, Ralph Carlsson, Georg Nikoloff, Alan Ford κ.α.
Στην Αγγλική γλώσσα με με ελληνικούς υπότιτλους

30 Αυγούστου 2017
Η Ελιά (El Olivo, Ισπανία 2016 100')
Μια ταινία που συνδυάζει χιούμορ και ανθρωπιά. Ένα τρυφερό road movie που προβάλλει τις διαφορές ανάμεσα στον ευρωπαϊκό Νότο και τον ισχυρό Βορρά μέσα από την ιστορία της Άλμας. Η ηρωίδα ξεκινά από την Ισπανία με ένα φίλο και το θείο της, για να φέρει πίσω την οικογενειακή αιωνόβια ελιά από μια εταιρεία στο Ντίσελντορφ. Η πώληση της αιωνόβιας ελιάς πριν χρόνια ήταν η αιτία να τσακωθούν οι ιδιοκτήτες της, πατέρας και παππούς, με τον τελευταίο να πέφτει σε μαρασμό και έπειτα από πολυετή σιωπή να έχει σταματήσει πλέον και να τρώει.
Σενάριο: Paul Laverty
Σκηνοθεσία: Icíar Bollaín
Ηθοποιοί: Anna Castillo Javier Gutiérrez Pep Ambròs, Manuel Cucala Miguel Angel Aladren, Carme Pla, Ana Isabel Mena, María Romero, Paula Usero κ.α.
Στην Ισπανική γλώσσα με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.

 

Φωτογραφίες: Φωτο ΛΑΡΚΟ, Πάφος

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close