Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Αποχαιρετάμε τον Αύγουστο με 5 υπαίθρια φεστιβάλ

5 χωριά της Κύπρου φιλοξενούν 5 αξιοσημείωτες φεστιβαλικές εκδηλώσεις λίγο πριν επιστρέψουμε και πάλι στην πόλη

Δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου 2017

Ο φετινός Αύγουστος ήταν πολύ γενναιόδωρος φέτος αφού πέραν των εκδηλώσεων του Πάφος2017 όλη η Κύπρο μετατράπηκε σε μία τεράστια γιορτινή σκηνή με μεγάλα και μικρά μουσικά φεστιβάλ, από τον Φέγγαρο μέχρι τους AfroBanana και από τα παραδοσιακά φεστιβάλ στα χωριά μέχρι το πρώτο υπαίθριο φεστιβάλ θεάτρου που έρχεται στα τέλη του μήνα.

5 ακόμη υπαίθρια φεστιβάλ, εκτός αστικού κέντρου έρχονται λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το φετινό καλοκαίρι για να μας αφήσουν μία ακόμη γλυκιά αυγουστιάτικη ανάμνηση.

18ο Paradise Jazz Festival στον Πωμό
Το 18ο Paradise Jazz Festival οργανώνεται στον ανακαινισμένο χώρο του Paradise Place στον Πωμό της Πάφου. Το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να διατηρεί την ποιότητα του φεστιβάλ και να αντικατοπτρίζει την μουσική πραγματικότητα του νησιού. Είναι πλούσιο και πιο ανανεωμένο, όχι τόσο από πλευρά ονομάτων, όσο ιδεών, συνεργασιών και εν τέλει μιας φρέσκιας διάθεσης.

Πρόγραμμα
Παρασκευή 18 Αυγούστου 

NCY Trio, το τρίο του Νίκου Χαραλάμπους (ηλεκτρική κιθάρα), Κυριάκος Κεστα (ακουστικό μπάσο) και Όμηρος Μηλτιαδους

Trio Misterioso, από τον Ερμή Μιχαήλ στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Αντρέα Ροδοσθένους στο ηλεκτρικό μπάσο και τον Γιώργο Κούλα στα ντραμς.

Mighty Sugarance με τον Μάριο Τακούσιη στα πλήκτρα και vocoder, Cahit Kutrafali στο ηλεκτρικό μπάσο και Στέλιο Ξυδιά στα ντραμς.

Σάββατο 19 Αυγούστου 
Alkis Agathokleous 5tet, που θα παρουσιάσει το EUPNEA, ένα πολύχρωμο ταξίδι ήχου πολλών ενοτήτων με διάχυτη κινηματογραφικότητα. Άλκης Αγαθοκλέους (νέϋ), Ηλίας Ιωάννου (τρομπέτα), Ερμής Μιχαήλ (κιθάρα), Αντρέας Ροδοσθένους (μπάσο) και Αντρέας Στεφάνου (τύμπανα).

Η χορογράφος/χορεύτρια Μιλένα Ugren Κούλας και ο ντράμερ Γιώργος Κούλας θα παρουσιάσουν την πρώτη μουσικοχορευτική παράσταση Happiness.

Οι TriCoolOre με τον Παντελή Στόικο θα παρουσιάσουν κυρίως κομμάτια από τον δίσκο "World Without Words".

Το τζάμ σεσσιον του Σαββάτου, ώρα μεσάνυχτα και κάτι, έχει αναλάβει να ανοίξει και να καθοδηγήσει ο Αντρέας Παντελή.

Παρασκευή 18-Σάββατο 19, Paradise Place, Πομός, Πάφος. Εισιτήρια: 12 Ευρώ για κάθε βράδυ, παιδιά κάτω των 14 ετών δωρεάν. Πληροφορίες: 26342016.

Φεστιβάλ Ξαρκής στο Κοιλάνι
Πριν από πέντε χρόνια, αυτό που σήμερα έχει καθιερωθεί ως Φεστιβάλ Ξαρκής, δεν ήταν παρά μια ιδέα για ένα κοινωνικό πείραμα, μια αφορμή για να συγκεντρωθούν άνθρωποι διαφόρων ηλικιών και μια παρόρμηση για να αντιδράσει το σύνολο αυτό δημιουργικά, παράλληλα με μια γενικότερη κρίση που άρχιζε τότε να μαστίζει το νησί. Σήμερα το Φεστιβάλ Ξαρκής επιστρέφει στην αρχική του μορφή έχοντας περάσει από μια διαδικασία ωρίμανσης: πραγματοποιείται φέτος ένα διήμερο πολιτισμικό και διαδραστικά επιμορφωτικό γεγονός με βιωματικά εργαστήρια, μουσική, υπαίθριες προβολές ταινιών, ηχητικούς περιπάτους, χωρικές εγκαταστάσεις κι ένα πειραματικό ζιαφέττιν ως αποκορύφωμα του φεστιβάλ. Με μια πιο συνεκτική και περιεκτική δομή, το Φεστιβάλ Ξαρκής υλοποιείται φέτος με συνεργάτες, οι οποίοι, όπως κάθε χρονιά, έχουν επιλεγεί κυρίως με βάση τη συνεισφορά τους σε επιμέρους κοινωνικά και δημιουργικά σύνολα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ

Φεστιβάλ Διονύσια στο Στρουμπί
Το Κέντρο Προβολής και Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Στρουμπιού διοργανώνουν το διήμερο φεστιβάλ «Διονύσια», το σαββατοκύριακο 19 & 20 Αυγούστου. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που πραγματοποιείται για 40ή φορά, φέτος ωστόσο με ανανεωμένο πρόγραμμα και διάθεση, και με πλούσιο καλλιτεχνικό και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, περίπτερα και έκθεση προϊόντων.

Το πρόγραμμα
Σάββατο 19 Αυγούστου

19:30 Έναρξη Έκθεσης
20:00 Χοροί απο τον Πολιτιστικό Όμιλο ''Ιεροί Κήποι''
20:30 Χαιρετισμοί
Εγκαίνια από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη
Ζωντανή Μουσική με τους Έλληνες τραγουδιστές Θέμη Αδαμαντίδη και την Ελένη Χατζίδου.

Κυριακή 20 Αυγούστου
19:30 Έναρξη Έκθεσης
20:15 Παραδοσιακοί χοροί απο τον Λαογραφικό Όμιλο "Κτήμα"
21:00 Λαικό Μουσικοχορευτικό Πρόγραμμα απο την Οκταμελής Ορχήστα "Λαϊκ-ο"
22:00 Έναρξη Διαγωνισμού "Σταρ Διονύσια".

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Ιάσωνος
Εγγραφές και πληροφορίες συμμετοχής στο διαγωνισμό "Σταρ Διονύσια" στο τηλέφωνο 96616984. - Το νικητήριο ζευγάρι κερδίζει €400. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Διονύσια θα λειτουργεί Έκθεση Φωτογραφίας από την ιστορία του Στρουμπιού. Περίπτερα παραδοσιακών προϊόντων.

Είσοδος: €10 για ενήλικες* €5 για ενήλικες
€5 για μαθητές €5 για μαθητές
Δωρεάν για παιδιά 1-12 χρονών
Για κρατήσεις θέσεων στο χώρο της πίστας: 99518592 (Άριστος)

Φεστιβάλ Ροδάκινου στον Κάτω Μύλο
Και ποιος δεν αγαπά τα ζουμερά και νόστιμα ροδάκινα; Ένα φρούτο που στη χώρα μας υπάρχει σε αφθονία και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Τι θα έλεγες να το γνωρίσουμε καλύτερα και να το απολαύσουμε σε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο σ' αυτό; Πάμε λοιπόν και φέτος στην καθιερωμένη Χοροεσπερίδα Ροδακίνου, που επανέρχεται και φέτος τον Αύγουστο, στο χωριό Κάτω Μύλος της επαρχίας Λεμεσού, στοχεύοντας να μας δροσίσει και να μας διασκεδάσει! Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ Ροδάκινου θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο "Ροδακινιά", το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 20.30. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς θα αναλάβει το μουσικό σχήμα «Αυγερινός» το οποίο θα μας ταξιδέψει στο καλό λαϊκό τραγούδι. Μέρος μάλιστα του καλλιτεχνικού προγράμματος θα είναι αφιερωμένο στον Δημήτρη Μητροπάνο. Επίσης στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προσφέρεται φαγητό και απεριόριστο ποτό.
Σάββατο 26 Αυγούστου, Κάτω Μύλος, επ. Λεμεσού, 20.30. Είσοδος με φαγητό και απεριόριστο ποτό: €15 (ενήλικες), €10 (παιδιά). Πληρ. 99550893, 99170497, 99340987.

Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ Αντί-Σκηνο στον Πύργο Τυλληρίας
Με την παρότρυνση «Πάρε το μαξιλαράκι σου και έλα», διοργανώνεται φέτος στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας το πρώτο στο είδος του υπαίθριο θεατρικό φεστιβάλ. Η ιδέα συνύπαρξης κατασκήνωσης και θέατρου γεννήθηκε έχοντας ως στόχο και επίκεντρο τον θεατή. Σε αυτό το συναπάντημα κάτω από τον έναστρο ουρανό, δίπλα στη θάλασσα και ανάμεσα στους ευκαλύπτους , θεατρόφιλοι και μη, επισκέπτες, ντόπιοι και φιλότεχνοι ανεξαρτήτου ηλικίας, στήνουν αντίσκηνα και διάθεση για δύο μοναδικά συναρπαστικές μέρες.
Παρασκευή 25-Σάββατο 26 Αυγούστου, Πάρκο Ευκαλύπτων Κάτω Πύργος Τυλληρίας, 17.00. Πληροφορίες και πρόγραμμα εδώ 

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close