Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα εντυπωσιακό οινοποιείο έρχεται στον Καλοπαναγιώτη

Η κοσμοπολίτικη κοινότητα της Μαραθάσας συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει με νέα έργα και υποδομές

Δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου 2017

Ο κοινοτάρχης Καλοπαναγιώτη κ. Γιάννης Παπαδούρης είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το θαύμα που συντελείται σήμερα σε αυτή την πανέμορφη γραφική κοινότητα της περιοχής της Μαραθάσας. Ο κ. Παπαδούρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Πολίτης" και το δημοσιογράφο Χρήστο Λαζανιά μίλησε για αυτή την πορεία των 16 χρόνων που άνθρπωπος αυτό βρίσκεται επικεφαλής της κοινότητας.

Σε ερώτηση για το πως αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία της κοινότητας πριν από 16 χρόνια ο ίδιος αναφέρει: "είναι τιμή μου που μπορώ και βοηθώ το χωριό μου. Είχα μια πολύ ευχάριστη παιδική ηλικία, αναγιώθηκα σε αυτό τον τόπο, σε μια αγαπημένη οικογένεια. Συνδέθηκα πολύ με αυτό τον τόπο και πάντα ερχόμουν στο χωριό όταν είχα διακοπές. Τη δεκαετία του '80-'90 άρχισα να συνειδητοποιώ ότι ο Καλοπαναγιώτης έχει πολλά πλεονεκτήματα που θα τον βοηθούσαν να αναβιώσει. Είναι το μοναστήρι του Ιωάννη του Λαμπαδιστή, τα θειούχα νερά, η γραφικότητα, το φυσικό περιβάλλον. Προτού αναλάβω, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να χρηματοδοτήσω τον φωτισμό στο μοναστήρι του Λαμπαδιστή. Επίσης, θυμάμαι τη συζήτηση που είχα με τον τότε έπαρχο Λευκωσίας, τον Αργύρη Παπαναστασίου, ο οποίος μου είπε: «Αν πράγματι θέλεις να κάνεις όσα έχεις στο μυαλό σου, θα πρέπει να γίνεις κοινοτάρχης, διαφορετικά δεν ανοίγει πόρτα υπουργείου». Έτσι, το 2001 κατήλθα υποψήφιος, εκλέγηκα και άρχισε αυτή η διαδρομή".

Έκτοτε, ο Καλοπαναγιώτης βρίσκεται σε μία συνεχή ανοδική πορεία και σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πλέον κοσμοπολίτικα χωριά της Κύπρου μαζί με την Κακοπετριά και τις Πλάτρες.

"Δεν απογοητεύτηκα ποτέ"
Στη συνέντευξή του ο κ. Παπαδούρης στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν απογοητεύτηκε ποτέ απαντά λακωνικά "ποτέ". "Δεν απογοητεύτηκα ποτέ, γιατί άρχισα με πολύ χαμηλές προσδοκίες. Όχι μόνο πέτυχα τους αρχικούς στόχους, που ήταν να γίνουν δυο -τρία αγροτουριστικά και ένας ανανεωμένος πυρήνας, αλλά έχει αρχίσει μια σημαντική ανάπτυξη".

Το νέο οινοποιείο
Ο κ. Παπαδούρης στη συνέντευξή του μίλησε και για το εντυπωσιακό οινοποιείο που χτίζεται στην κοινότητα και φαίνεται πως θα μπει δυναμικά στον οινικό χάρτη της Κύπρου. Η αποπεράτωσή του θα κοστίσει 6 εκατ. ευρώ και αναμένεται να λειτουργήσει το Νοέμβριο του 2018. Ο ίδιος αναφέρει πως έχει αγοράσει κάποιες εκτάσεις γη και έχουν κάνει τις πρώτες καλλιέργειες με ποικιλίες, όπως ξινιστέρι, σοβινιόν μπλανκ, σιράζ, γιαννούδι και δοκιμάζουν μια αμερικάνικη ποικιλία, τη ζιφαντέλ.

Φωτογραφίες: Αρχιτεκτονικό γραφείο Ηρακλής Παπαχρίστου Αρχιτέκτονες 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close