2-3 September 2017
Things to do με το παιδί , Things to Do

Σ΄αυτήν την εκδήλωση που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους, πρέπει να πας!

Η πρώτη εκδήλωση πουθα ηλεκτροδοτηθεί με στατικό ποδήλατο, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο στη Λευκωσία

Δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου 2017

Η Τράπεζα Κύπρου, συνεχίζει την συνεργασία της με τo ABR (διοργανωτές του Afro Banana Festival) στο τομέα της καινοτομίας και μαζί διοργανώνουν την πρωτοποριακή διήμερη εκδήλωση «KIDS INNOVATION DOME στο Πολιτιστικό» στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, στη Λευκωσία. Το σαββατοκύριακο 2-3 Σεπτεμβρίου, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δημιουργικά εργαστήρια που θα πραγματοποιούνται μέσα σε γεωδαιτικό θόλο που θα ηλεκτροδοτείται από στατικό ποδήλατο!

Πρόκειται για τον ένα εκ των δύο γεωδαιτικών θόλων που εντυπωσίασαν τον Ιούλιο που μας πέρασε κατά τη διάρκεια του Afro Banana Republic Festival, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να φορτίσουν το κινητό τους ενώ στον δεύτερο φιλοξενούνταν καινοτόμα παιδικά εργαστήρια. Έπειτα, αφού στήθηκαν στην αυλή των Κεντρικών Γραφείων της Τράπεζας για το μήνα Αύγουστο κινώντας την περιέργεια των κατοίκων της πρωτεύουσας, οι θόλοι μεταφέρθηκαν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να δει από κοντά τις καινοτόμες αυτές κατασκευές στα πλαίσια της εκδήλωσης «KIDS INNOVATION DOME στο Πολιτιστικό».

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Σάββατο, 2/9/2017
16:00 - M.C. Baby Maestro «Music making with young children»
Παιδιά και ενήλικες διασκεδάζουν σε ένα ευφάνταστο διαδραστικό εργαστήρι με επίκεντρο τη μουσική. Οι συμμετέχοντες θα παίξουν μελωδικά όργανα και κρουστά, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν με την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Χριστίνα Χαραλαμπίδου και των μουσικών Νίκο Πίττα (στο βιολί) και Έλενα Αργυρίδου (στο πιάνο).

17:30 - MIMA Music «Surround sounds»
Ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αυτοσχεδιασμού με την Χριστίνα Χαραλαμπίδου, όπου άνθρωποι (ηλικίας 6+) οποιασδήποτε εθνικότητας μπορούν να δημιουργήσουν μαζί, επικοινωνώντας με την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής. Το μόνα που χρειάζονται είναι αγάπη για τη μουσική, ένα μεγάλο χαμόγελο, ένα όργανο και χορός!

Κυριακή, 3/9/2017

16:00-TAT-TNABAR: Δημιουργώντας εναλλακτικούς ήχους
Μπορεί κανείς να παράξει μουσική με ένα καρότο; Ένα εναλλακτικό εργαστήρι με τον μουσικό Λευτέρη Μοσχοβία (ιδρυτή του γνωστού συγκροτήματος Tat-Tnabar) που αποδεικνύει πως η μουσική μπορεί να δημιουργηθεί από οποιοδήποτε αντικείμενο και υλικό. Μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν μουσικά όργανα από μια σειρά από ασυνήθιστα αντικείμενα και ανακυκλώσιμα προϊόντα, μετατρέποντάς τα στις μαγικότερες μηχανές παραγωγής μουσικής και ήχου, εμπνευσμένες από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και όχι μόνο.

18:30-Δημιουργικότητα μέσα από εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας
Ένα καινοτόμο διαδραστικό εργαστήρι όπου παιδιά όλων των ηλικιών θα πειραματιστούν με τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας και θα φτιάξουν με την καθοδήγηση του Κλεάνθη Νεοκλέους της Silversky3D, τις δικές τους δημιουργίες συνδυάζοντας χρώματα, σχήματα και ήχους σε ένα εικονικό περιβάλλον.

Η Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου, Έλλη Ιωαννίδου δήλωσε «Η στήριξη πρωτοβουλιών νέων ανθρώπων που αναδεικνύουν την καινοτομία και τη δημιουργικότητα αποτελεί βασικό κομμάτι της στρατηγικής ΕΚΕ της Τράπεζας Κύπρου. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι'αυτή την πρωτοποριακή εκδήλωση που μαζί με τους στρατηγικούς συνεργάτες μας ABR, διοργανωτές του Afro Banana Republic Festival, θα προσφέρουμε μία μοναδική εμπειρία στο κοινό. Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε εναλλακτικές μουσικές δραστηριότητες που θα τα συναρπάσουν ενώ οι γονείς θα βοηθούν να ηλεκτροδοτηθεί ο θόλος κάνοντας ποδήλατο!»

Εκ μέρους του ABR o Κωνσταντινος Κυπριανού ευχαρίστησε την Τράπεζα Κύπρου για την πολύτιμη συνεργασία και δήλωσε από την πλευρά του: «Η καινοτομία της εκδήλωσης αυτής βασίζεται στη διαφορετική προσέγγιση που ακολουθήθηκε, τόσο σε ότι αφορά το αυτόνομο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και τις ίδιες τις δραστηριότητες που θα προσφέρονται. Επιπλέον, ο γεωδαιτικός θόλος είναι υψίστης κατασκευαστικής σημασίας καθώς υπήρξε το πρώτο κτίριο που μπορούσε να αντέχει το βάρος του χωρίς ουσιαστικούς περιορισμούς. Αυτό οφείλεται στην ιδιότητα που έχουν τα τετράεδρα να παρέχουν τη μέγιστη δύναμη με την ελάχιστη δομή».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση παρακαλώ επισκεφθείτε τις σελίδες:
https://www.facebook.com/BankofCyprusOfficial/
https://www.facebook.com/TheAfroBananaRepublic/

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close