Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

9 υπέροχα φεστιβάλ για το weekend!

Αποχαιρετούμε το φετινό καλοκαίρι με τον καλύτερο τρόπο!

Δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου 2017

Με τον καλύτερο τρόπο φαίνεται ότι θα κλείσει το φετινό καλοκαίρι στην Κύπρο μας, όπου το τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου μετατρέπεται όλο το νησί σε μία υπαίθρια γιορτή!

Άλλωστε ολόκληρος ο μήνας ήταν πολύ γενναιόδωρος αφού πέραν των εκδηλώσεων του Πάφος2017, όλη η Κύπρος μετατράπηκε σε μία τεράστια γιορτινή σκηνή με μεγάλα και μικρά μουσικά φεστιβάλ, από τον Φέγγαρο μέχρι τους AfroBanana και από τα παραδοσιακά φεστιβάλ στα χωριά μέχρι τα θεατρικά φεστιβάλ και τα υπαίθρια σινεμά.

Ωστόσο, αυτό το τριήμερο 9 ακόμη υπαίθρια φεστιβάλ, τα πλείστα εκτός αστικού κέντρου, έρχονται για να δροσίσουν και να μας διασκεδάσουν, λίγο πριν καλωσορίσουμε το φθινόπωρο!

 

Φεστιβάλ Νεολαίας Αγίας Νάπας
Πλήρως ανανεωμένο και αναβαθμισμένο θα είναι φέτος το διήμερο Φεστιβάλ Νεολαίας Αγίας Νάπας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Αυγούστου, εντός του χώρου καθώς και στο προαύλιο του Μεσαιωνικού Μοναστηριού.

Παρασκευή 25 Αυγούστου
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας (Παρασκευή 25 Αυγούστου) αρχίζει στις 7.15μ.μ με «Αναλαμπές παραδοσιακής μουσικής και χορών», όπου ο Χορευτικός ΄Ομιλος του Δήμου Αγίας Νάπας θα ξεκινήσει να χορεύει από τον κυκλικό κόμβο της Λεωφόρου Μακαρίου μέχρι την νότια είσοδο του Μεσαιωνικού Μοναστηριού, στο σημείο που βρίσκεται η Τουμπεζιά.

Στις 7.45 θα γίνει στον εσωτερικό χώρο η επίσημη τελετή έναρξης, όπου θα απευθύνουν χαιρετισμό οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Στη συνέχεια στον ίδιο χώρο θα γίνουν οι απονομές για τον «Νέο της Χρονιάς» και για τους νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας, τον οποίο προκήρυξε πρόσφατα το Συμβούλιο Νεολαίας. Επίσης, εντός του Μοναστηριού, στις 8.00μ.μ σαξόφωνο θα παιανίζει Ελληνική και ξένη μουσική και στις 8.30μ.μ τη σκυτάλη θα πάρει η «Ρεμπέτικη Φατριάς», η οποία θα παρουσιάσει ρεμπέτικη μουσική και τραγούδια.

Στο χώρο της δεύτερης εξέδρας, η οποία θα στηθεί στο προαύλιο του Μοναστηριού, θα κάνουν την εμφάνισή τους τα Κυπριακά Μουσικά Σχήματα Karma Pal (8.15μ.μ), George Sidiropoulos (9.15μ.μ), το Μουσικό Συγκρότημα «Millenium» από την Ρουμανία (8.45μ.μ), ο μεγάλος νικητής του Voice, o Kύπριος Γιάννης Μαργάρης (10.00μ.μ) και η πρώτη βραδιά θα κλείσει με τον γνωστό ΄Ελληνα τραγουδιστή Γιώργο Παπαδόπουλο.

Σάββατο 26 Αυγούστου
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Σαββάτου 26 Αυγούστου, στο χώρο της εξέδρας στο προαύλιο του Μοναστηριού θα αρχίσει στις 7.15 με το Μουσικό Συγκρότημα Chainsheart, ακολουθούν στις 8.00μ.μ το Μουσικό Σχήμα «Stonus», το Ρουμανικό Μουσικό Συγκρότημα «Millenium» (8.45μ.μ), τα Μουσικά Σχήματα «On Tour» (9.15μ.μ) και «Τhe Booth» (10.15μ.μ) και στις 11.00μ.μ οι Κύπριες νεαρές τραγουδίστριες Αίμιλη Χαραλάμπους και Κυριακή Κοτζιάπασιη. Εντός του χώρου του Μοναστηριού θα κάνουν στις 8.30μ.μ την εμφάνισή τους οι «Μικροί Ρεμπέτες», οι οποίοι θα παρουσιάσουν ρεμπέτικη μουσική και τραγούδια.

Το ίδιο βράδυ στην Πλατεία Σεφέρη γύρω στις 7.00μ.μ το Χορευτικό Συγκρότημα «Αράδιππος», θα παρουσιάσει μουσικοχορευτική παράσταση με κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Σημειώνεται επίσης, ότι πέρα του καλλιτεχνικού προγράμματος θα υπάρχουν διάφορες εκθέσεις και πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων.

INFO: Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Αυγούστου, προαύλιο Μεσαιωνικού Μοναστηριού, Αγία Νάπα.

 

3ο Λαογραφικό Διήμερο Κτήματος
Το 3ο Λαογραφικό Διήμερο Κτήματος είναι γεγονός και σ΄αυτό η κυπριακή παράδοση θα συναντήσει μουσικά σχήματα, χορούς, εικόνες και γεύσεις από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Το λαογραφικό διήμερο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Πάφος 2017, σε συνεργασία με το Λαογραφικό Όμιλο «Κτήμα».

Στο εν λόγω φεστιβάλ θα αναδειχθεί η κυπριακή παράδοση, αλλά και θα δημιουργηθούν γέφυρες ανάμεσα στην Πάφο και το εξωτερικό παρουσιάζοντας παραδοσιακές μουσικές και χορούς από άλλες χώρες.

Η Πλατεία Δημαρχείου λοιπόν θα υποδεχθεί σχήματα από την Πάφο, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και τη χώρα των Βάσκων σε μια διαδρομή στις δικές μας αλλά και άλλες παραδόσεις με ήχους, εικόνες και γεύσεις.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων παραγωγή ζιβανίας, έκθεση φωτογραφίας, παραδοσιακών αντικειμένων και επαγγελμάτων, αλλά και παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων.
INFO: Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Αυγούστου, Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, Πάφος, 19.30-23.30. Είσοδος ελεύθερη.

 

Φεστιβάλ Παραδοσιακής Βραδιάς
Ταξίδι στα έθιμα και την παράδοση του τόπου μας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι επισκεφθούν το χωριό Άγιος Επιφάνιος Ορεινής, την Παρασκευή 25 Αυγούστου.

Κι αυτό αφού την εν λόγω μέρα στο χωριό θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή με μουσική, χορό, δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα, επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων και άλλα πολλά.

Ο λόγος για το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Βραδιάς που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Επιφανίου Ορεινής στο πλαίσιο της πολιτιστικής προσφοράς για διατήρηση των εθίμων και της παράδοσης του τόπου μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα όπως τραχανάς, χαλούμι, χωριάτικο ψωμί, παλουζές, σουτζούκος και παραδοσιακή ζιβανία όπου θα παρασκευάζονται μάλιστα επιτόπου!
πίσης θα έχεις την ευκαιρία να δεις παλιά επαγγέλματα του τόπου μας, αφού θα παρουσιάζονται ζωντανά παραδοσιακά επαγγέλματα όπως για παράδειγμα η κατασκευή της τόνενης καρέκλας.

Τέλος, θα έχεις τη ευκαιρία να διασκεδάσεις με αυθεντική κυπριακή μουσική, αφού την όμορφη βραδιά θα ολοκληρώσουν με την παρουσία τους το «παραδοσιακό δίδυμο» Μιχάλης Χ΄΄Μιχαήλ και η Βασιλική Χατζηαδάμου.

Τους δύο καλλιτέχνες θα πλαισιώνουν με τους χορούς τους τα παραδοσιακά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα ''Η Βούρκα'', ''Λαογραφικός Όμιλος Μιτσερού'' και ''Ελληνικοί Ρυθμοί''.

INFO: Παρασκευή 25 Αυγούστου, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Επιφανίου, επ. Λευκωσίας, 19:30.

 

13ο Φεστιβάλ Θεάτρου Λυμπιών
Για 13η συνεχόμενη χρονιά η θεατρική ομάδα "Παράβαση" Λυμπιών, πιστή στο ραντεβού που δίνει κάθε χρόνο με το θεατρόφιλο κοινό της, διοργανώνει το φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου που είναι μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρη την Κύπρο. Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν φέτος πέντε θεατρικές ομάδες από την Κύπρο και μια από την Ελλάδα.

Οι παραστάσεις του φεστιβάλ:
Η έναρξη του φεστιβάλ θα δοθεί στις 25 Αυγούστου με το θεατρικό αριστούργημα του Μπρέχτ "Ο κύκλος με την Κιμωλία", το οποίο θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα Παράβαση.

Στις 27 Αυγούστου ο θεατρικός όμιλος Κοντεατών και φίλων Τέρψις θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ με το έργο του Δημήτρη Ψαθά "Μικροί Φαρισαίοι".

Στις 29 Αυγούστου ο θεατρικός όμιλος Δερύνειας θα παρουσιάσει την κωμωδία "Εξουσιάζουσες" του Ανδρέα Κουκκίδη.

Στις 31 Αυγούστου η θεατρική ομάδα Αντι-δρώντες θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ με το θεατρικό έργο "Φον Δημητράκης" του Δημήτρη Ψαθά.

Tην 1η Σεπτεμβρίου η ομάδα γυμνασίου-λυκείου των θεατρικών εργαστηρίων της Παράβασης θα ξεδιπλώσει το ταλέντο της με το σαιξπηρικό έργο "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας".

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 2 Σεπτεμβρίου με την ομάδα από το κορινθιακό θέατρο «Βασίλης Ρότας», η οποία θα παρουσιάσει την αρχαία κωμωδία του Αριστοφάνη "Εκκλησιάζουσες".

Το φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία, η οποία έχει καθιερωθεί και χρόνο με το χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερους θεατές. Το Φεστιβάλ μας προσκαλεί λοιπόν εγκάρδια και στο φετινό του συναπάντημα για να απολαύσουμε κάτω από τον καλοκαιριάτικο έναστρο ουρανό όμορφες θεατρικές παραστάσεις.
INFO: Παρασκευή 25 Αυγούστου, Πολιτιστικό Κέντρο Λυμπιών, Λευκωσία, 20.30 €5 για 1 παράσταση / €10 για όλες.

 

1o Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ - Αντί-Σκηνο
Ο Πύργος Τυλληρίας φιλοξενεί το πρώτο υπαίθριο θεατρικό φεστιβάλ της Κύπρου.

Με την παρότρυνση «Πάρε το μαξιλαράκι σου και έλα», διοργανώνεται φέτος στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας το πρώτο στο είδος του υπαίθριο θεατρικό φεστιβάλ. Η ιδέα συνύπαρξης κατασκήνωσης και θέατρου γεννήθηκε έχοντας ως στόχο και επίκεντρο τον θεατή.

Σε αυτό το συναπάντημα κάτω από τον έναστρο ουρανό, δίπλα στη θάλασσα και ανάμεσα στους ευκαλύπτους , θεατρόφιλοι και μη, επισκέπτες, ντόπιοι και φιλότεχνοι ανεξαρτήτου ηλικίας, στήνουν αντίσκηνα και διάθεση για δύο μοναδικά συναρπαστικές μέρες.

Στις 25 και 26 Αυγούστου το «Αντί-Σκηνο» θέτει την αρχή για μια αξιοζήλευτη πολιτιστική διοργάνωση σε ένα από τα ομορφότερα -και λιγότερο γνωστά ωστόσο- μέρη της Κύπρου.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η συνύπαρξη της φυσικής ομορφιάς με την πολιτιστική κίνηση σε ένα πρωτότυπο διήμερο, όπου οι παραστάσεις βγαίνουν από τις θεατρικές σκηνές τους και στήνουν ως άλλοι κατασκηνωτές τον καλλιτεχνικό τους λόγο στον Κάτω Πύργο. Επίκεντρο της ιδέας είναι ο θεατής και το ιδιαίτερο βίωμα της θεατρικής εμπειρίας έξω από τον συχνά απρόσιτο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, χώρο του θεάτρου, και μάλιστα με φόντο τη θάλασσα και με υπόκρουση τα κύματα.

Πέραν από τις τέσσερις, διαφορετικές στο είδος τους, παραστάσεις που θα λάβουν χώρα στο «Αντί-Σκηνο», μετά από προηγούμενες επιτυχημένες παρουσιάσεις τους την περασμένη σεζόν, θα υπάρξουν ακόμα συζητήσεις για το θέατρο, καθώς και θεατρικό εργαστήρι, perfomance και stand-up comedy. Οι δράσεις που απαρτίζουν το πρόγραμμα δεν αφήνουν κανένα να βαρεθεί ή να μείνει αδιάφορος.

Μακροπρόθεσμος στόχος των διοργανωτών δεν είναι άλλος από την καθιέρωση του φεστιβάλ ως θεσμού και την προσέλκυση του κοινού προς το θέατρο σε μια μόνιμη προσπάθεια τόνωσης του πολιτισμού και εμάς.
INFO: Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Αυγούστου, Πάρκο Ευκαλύπτων, Πύργος Τυλληρίας, Πάφος.

 

30ος Χορός της Ντομάτας
Χορός της Ντομάτας, μία γιορτή όπου πρωταγωνιστούν το γλέντι, ο χορός και ... φυσικά οι λιχουδιές από ντομάτα.
Αυτά λοιπόν κι άλλα πολλά θα έχουμε και φέτος την ευκαιρία να τα απολαύσουμε, στον 30ό χορό της ντομάτας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017.
Αν αγαπάς το καλό παραδοσιακό φαγητό, την καλή διασκέδαση και σίγουρα την καλύτερη ντομάτα της Κύπρου, τότε πάρε το δρόμο για το Φαρμακά.
INFO: Σάββατο 26 Αυγούστου, Φαρμακάς, επ. Λευκωσίας, 20.30. Είσοδος με άφθονο φαγητό και ποτό: 12 ευρώ. Παιδιά κάτω των 10 ετών δωρεάν.

 

Φεστιβάλ Ρεσιού
Σίγουρα ξέρεις τι είναι το ρέσι, το έχεις γευτεί πολλές φορές και σε έχει κερδίσει και σένα με τη γεύση του!

Ο λόγος για το παραδοσιακό έδεσμα που μοιάζει με πιλάφι και φτιάχνεται από σιτάρι ψημένο σε ζωμό κρέατος. Μάλιστα το ρέσι συνδέεται άμεσα με τον κυπριακό γάμο, αφού προσφερόταν στους προσκεκλημένους κατά το εορταστικό τραπέζι που ακολουθούσε την τέλεση του γάμου.

Την ίδια αυτή αγάπη για το κυπριακό αυτό έδεσμα, φαίνεται ότι έχουν και στη Φασούλα, όπου για 28η φορά διργανώνουν μια μεγάλη γιορτή με άφθονο ρέσι!

Συγκεκριμένα, το 28ο Φεστιβάλ Ρεσιού είναι και φέτος γεγονός και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 στις 20.00 μ.μ. στην πλατεία του χωριού Φασούλα της επαρχίας Λεμεσού.

Συγκεκριμένα μπροστά στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Φασούλας, θα προσφέρεται άφθονο φαγητό και ποτό, θα πωλούνται παραδοσιακά ψωμιά, λουκουμάδες και διάφορα άλλα.

Και φυσικά θα προσφέρεται άφθονο και δωρεάν ρέσι.

Ακόμα οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση θα απολαύσουν πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

INFO: Σάββατο 26 Αυγούστου, πλατεία χωριού Φασούλα, επαρχία Λεμεσού, 20.00. Είσοδος: €15 για τους μεγάλους & €10 για τα παιδιά.

 

Φεστιβάλ Ροδάκινου
Και ποιος δεν αγαπά τα ζουμερά και νόστιμα ροδάκινα; Ένα φρούτο που στη χώρα μας υπάρχει σε αφθονία και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Τι θα έλεγες να το γνωρίσουμε καλύτερα και να το απολαύσουμε σε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο σ' αυτό;

Πάμε λοιπόν και φέτος στην καθιερωμένη Χοροεσπερίδα Ροδακίνου, που επανέρχεται και φέτος τον Αύγουστο, στο χωριό Κάτω Μύλος της επαρχίας Λεμεσού, στοχεύοντας να μας δροσίσει και να μας διασκεδάσει!

Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ Ροδάκινου θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο "Ροδακινιά", το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 20.30.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς θα αναλάβει το μουσικό σχήμα «Αυγερινός» το οποίο θα μας ταξιδέψει στο καλό λαϊκό τραγούδι. Μέρος μάλιστα του καλλιτεχνικού προγράμματος θα είναι αφιερωμένο στον Δημήτρη Μητροπάνο.

Επίσης στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προσφέρεται φαγητό και απεριόριστο ποτό.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Αποδήμων Κάτω Μύλου και στηρίζεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο.

INFO: Σάββατο 26 Αυγούστου, Πολιτιστικό Κέντρο "Ροδακινιά", χωριό Κάτω Μύλος, επαρχία Λεμεσού, 20.30. Πληρ. 99550893 (Χρ. Μενελάου), 99170497 (Ελένη Τζιωρτζή).

 

The Cyprus Hip-Hop Festival 2017
Tο "The Cyprus Hip-Hop Festival" θα λάβει μέρος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας, στη Μουσική Σκηνή RED το Σάββατο 26 Αυγούστου!

Όλοι οι λάτρεις της Hip-Hop μουσικής και κουλτούρας καλούνται να παρευρεθούν σε μια μοναδική βραδιά με DJs, MCs, Graffiti και Breaking!

Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 17:00 με B-Boys και B-Girls να δίνουν το παρόν τους με χορευτικά battles και cyphers, και με τον DJ Mike WIldCut στη μουσική. Παρών θα είναι και οι Bassick Crew καθώς και οι True Enforcers of Advance Movement ! Φυσικά όλοι οι B-Boys και Β-Girls θα είναι ευπρόσδεκτοι στο χώρο για όλη τη διάρκεια του χορευτικού μέρους της βραδιάς.

Στον εξωτερικό χώρο θα μπορούν όσοι επιθυμούν να βάψουν ειδικά panels με τα sprays τους. Παρών θα είναι και οι Streetartcy.com οι οποίοι βοηθούν στη διοργάνωση της φάσης του Graffiti!

Στις 20:30 την σκυτάλη στα decks θα πάρει ο Dj Bkas και τα μικρόφωνα θα ανάψουν για την φάση του Open Mic! Οι Cyprus Beatbox θα είναι εκεί για το δικό τους μοναδικό show!

Στις 21:00 θα ξεκινήσουν οι ζωντανές εμφανίσεις των MCs με τον DJ Bkas και τον DJ Andreas Alex aka Ice στα decks. Καλεσμένοι από Ελλάδα για φέτος είναι οι Στίχοιμα και το Αδέσποτο από τους RNS οι οποίοι θα μοιραστούν την σκηνή με τα Κυπριακά συγκροτήματα και καλλιτέχνες!

Παρουσιαστής και host της βραδιάς θα είναι ο βετεράνος MC της Ελληνικής Ηip-Hop σκηνής και μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Ημισκούμπρια, Δημήτρης Μεντζέλος (Dimitris Mentzelos) μαζί με τον Επικό Ραψωδό (Epikos Rapsodos).

INFO: Σάββατο 26 Αυγούστου, Μουσική Σκηνή RED, παλιά Λευκωσία, 17.00. Η είσοδος θα είναι 15 ευρώ. Προπώληση περιορισμένων εισιτηρίων στα δώδεκα 12 ευρώ στα κεντρικά καταστήματα Travel & Express ή στο τηλέφωνο 99885773.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close