Δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2017
Tα καταστήματα Public, η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού, Discover Greek Culture, και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών, οργανώνουν το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2017 στις 11:00π.μ. λογοτεχνικό περίπατο στις Πλάτρες αφιερωμένο στον Γιώργο Σεφέρη, φέρνοντας έτσι και στην Κύπρο ένα βραβευμένο θεσμό των καταστημάτων Public στην Ελλάδα.
Τα Public σε συνεργασία με τον οργανισμό Discover Greek Culture ξεκίνησαν το θεσμό το 2015 στην Αθήνα, και αναδείχτηκαν γρήγορα σε ένα θεσμό πολύ αγαπητό συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του βιβλιόφιλου κοινού. Στους «Λογοτεχνικούς Περιπάτους», οι λίγοι τυχεροί αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μαζί με συγγραφείς (όταν αυτό είναι εφικτό), ειδικούς στον χώρο του βιβλίου και εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων σε διάφορες περιοχές της κάθε πόλης ανακαλύπτοντας την ιστορία, τα μυστικά και το έργο γνωστών συγγραφέων και ποιητών. Στο τέλος της περιήγησης το κοινό συνομιλεί με τον ίδιο τον συγγραφέα ή -όποτε αυτό δεν είναι εφικτό- με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον δημιουργό και το έργο του.
"Πεύκα, αέρας", σημείωνε στο ημερολόγιό του, ξυπνώντας στις Πλάτρες, εκείνο το Σεπτεμβριάτικο πρωί του 1954, ο Γιώργος Σεφέρης. Αυτά τα ίδια πεύκα και αυτόν τον ίδιο αέρα θα έχουν ως αίσθηση και περιβάλλοντα χώρο οι συμμετέχοντες στον περίπατο, οι οποίοι θα ακολουθήσουν τα χνάρια του ποιητή, βιώνοντας, με έναν διαφορετικό τρόπο, το μαγευτικό αυτόν τόπο που εκείνος γνώρισε εξήντα τρία χρόνια πριν και απαθανάτισε στο πασίγνωστο ποίημά του «Ελένη».
Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο Πλατρών. Οι συμμετέχοντες, μετά την ξενάγηση στις διάφορες στάσεις του περιπάτου που σχετίζονται με την παραμονή του Γιώργου και της Μαρώς Σεφέρη στις Πλάτρες, θα κατευθυνθούν, ως τελευταία στάση του περιπάτου, στην Αίθουσα "Γιώργος Σεφέρης" του Πολιτιστικού Κέντρου Πλατρών, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον ιστορικό και καθηγητή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου κ. Γιώργο Γεωργή και την φιλόλογο κ. Ελένη Αντωνιάδου, με τους οποίους, θα συζητήσουν για τη ζωή, το έργο και την κυπριακή εμπειρία του Γιώργου Σεφέρη.

Οι δύο επόμενοι Λογοτεχνικοί Περίπατοι θα οργανωθούν στη Λεμεσό και τη Λευκωσία ως ακολούθως:
- 21 Οκτωβρίου 2017, Στα χνάρια του Βασίλη Μιχαηλίδη, Λεμεσός
- 25 Νοεμβρίου 2017, Στα χνάρια του Κώστα Μόντη, Λευκωσία
Tα Public με την εταιρεία πολιτιστικού τουρισμού Discover Greek Culture απέσπασαν ένα ασημένιο και ένα χάλκινο βραβείο για το θεσμό των Λογοτεχνικών Περιπάτων στην τελετή απονομής των Ermis Awards 2016, των βραβείων που διοργανώνονται από την ΕΕΔΕ (Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος) και αποτελούν το κορυφαίο γεγονός του κλάδου της διαφήμισης και επικοινωνίας στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα ο θεσμός διακρίθηκε στις ενότητες Direct Marketing με SILVER Βραβείο και PR- Experiential Events με BRONZE Βραβείο.
Είσοδος: Δωρεάν (περιορισμένος αριθμός θέσεων)
Δήλωση συμμετοχής: info@public-cyprus.com.cy & στο 7777-0300 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-18:00).
-
Πολιτιστικό Κέντρο Πλατρών
23 Σεπτεμβρίου 2017
Σχετικά
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους με εντυπωσιακές παραστάσεις
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στη Λάρνακα
27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με 6 πρωτοποριακές παραγωγές από Κύπρο και εξωτερικό
Μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, τα έργα διερευνούν το σώμα ως φορέα μνήμης, εμπειρίας και μεταμόρφωσης
WAREHÅUS: Ένα μονοήμερο live performance event που γίνεται θα γίνει το προσωρινό “σπίτι" για καλλιτέχνες
Θα μεταμορφώσει έναν βιομηχανικό χώρο στη Λευκωσία σε ένα χώρο τέχνης
Το Δάλι βγαίνει στο πάρκο για δωρεάν γυμναστική όλο το καλοκαίρι
Το Γραμμικό Πάρκο γίνεται σημείο άθλησης για όλους!
Κατακλυσμός στο Πισσούρι με Καραντώνη και Χατζήμιχαηλ
Ραντεβού στην παραλία Πισσουρίου για έναν Κατακλυσμό γεμάτο μουσική, χορό και όμορφες στιγμές δίπλα στη θάλασσα
Week Agenda: Τα καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ κινηματογράφου, μεγάλες μουσικές συναντήσεις και ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις δίνουν ρυθμό στις μέρες της εβδομάδας
Η Λεμεσός ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Κατακλυσμού
Αυτά είναι όλα όσα θα συμβούν στη Λεμεσό
Οι «Νύχτες Καλοκαιριού» επιστρέφουν δυναμικά στην πρωτεύουσα!
Όλη η πόλη μια σκηνή… για 4 ολόκληρους μήνες
Το Technopolis 20 ανοίγει τον κήπο του με ένα ξεχωριστό Arts & Crafts Fair
Μια ολοήμερη εμπειρία γεμάτη τέχνη, χαρά και έμπνευση, για όλη την οικογένεια αλλά και για την παρέα σας
Weekend Agenda: 45 υπέροχες προτάσεις για να περάσεις όμορφα αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρο, παιδικές παραστάσεις, street food, βιβλιοπαζαράκια και ανοιξιάτικες γιορτές σε όλη την Κύπρο
Το Miami Herbert Business School φέρνει στην Κύπρο κορυφαίο πρόγραμμα AI για Νομικούς
Cap St. Georges Hotel & Resort, Πάφος | 5–7 Ιουνίου 2026
Το Access City Festival 2026 ταξιδεύει στην Πόλη Χρυσοχούς από το Enavsma Foundation
Οι διοργανωτές προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία συμπερίληψης, ενισχύοντας την κατανόηση και την αποδοχή μέσα από τη συμμετοχή