14 October 2017
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Μία κορυφαία παράσταση χορού από το Ισραήλ που δεν πρέπει να χάσεις

Η σπουδαία ομάδα χορού Vertigo Dance Company θα βρεθεί τον Οκτώβριο στην Κύπρο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κύπρια για μία παράσταση στη Λεμεσό

Δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017

Το αποτύπωμα της ανθρώπινης δραστηριότητας στο οικοσύστημα, η αλληλεξάρτηση και η ικανότητα αναγέννησης είναι τα σημεία εκκίνησης για τη χορογράφο Νόα Βέρτχαϊμ, η οποία στο καινούργιο της έργο Yama, παρατηρεί την πηγή κάθε κίνησης και τον αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον.

«Ο κόσμος του Yama είναι η δημιουργία 'εν αρχή'. Ντυμένοι με τα υπέροχα κοστούμια της Σασσόν Κεντέμ, οι χορευτές υφαίνουν την αρμονία σώματος και χώρου».
TAL LEVIN, Achbar HaIr, 2016

Χορογραφία: Noa Wertheim
Συν-χορογράφος: Rina Wertheim-Koren
Διευθύνων σύμβουλος & Καλλιτεχνικός συν-διευθυντής: Adi Sha'al
Διεύθυνση Ομάδας: Eyal Vizner
Μουσική: Ran Bagno
Τσέλο: Hila Epstein
Κοστούμια: Sasson Kedem
Σκηνικά: Nathalie Rodach
Φωτισμοί: Dani Fishof - Magenta
Χορεύουν: Daniel Costa, Etai Peri, Ron Cohen, Sándor Petrovics, Yuval Lev, Shani Licht, Tamar Barlev, Nitzan Moshe, Liel Fibak

Noa Wertheim
Καλλιτεχνική διευθύντρια και συνιδρύτρια της ομάδας χορού Vertigo. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη χορογράφος και χορεύτρια που έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Αντικατοπτρίζοντας την ολιστική και πνευματική της προσέγγιση, η Nόα -το όνομα της οποίας στα εβραϊκά σημαίνει κίνηση- επικοινωνεί μέσω του χορού με γενναιόδωρο τρόπο, καλώντας τους θεατές και τους συνδημιουργούς σε ένα μαγεμένο ταξίδι που καθοδηγείται από το όραμα της δημιουργίας κοινωνικών και περιβαλλοντικών αλλαγών, μέσω της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής έκφρασης. Η Noa Wertheim δουλεύει και δημιουργεί στο στούντιό της Vertigo, στο Κέντρο Gerard Behar στην Ιερουσαλήμ και στο στούντιό της στο Οικο-καλλιτεχνικό χωριό Vertigo, όπου ζει με τoν σύντροφό της στη ζωή και το χορό, Adi Sha'al και τους τρεις γιούς τους, σε μια κοινότητα που καλλιεργεί τις τέχνες μέσω ενός κοινωνικού και οικολογικού τρόπου.

Veritgo Dance Company
Η Ομάδα Χορού Vertigo, με έντονη παρουσία στη διεθνή σκηνή, ιδρύθηκε το 1992 από τη Νόα Βέρτχαϊμ και τον Άντι Σα'αλ και το 2013 βραβεύτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Ισραήλ. Μέσα από τις παραστάσεις της η Ομάδα θέλει να αφυπνίσει την κοινή γνώμη για θέματα κοινωνικά και κοινοτικά, να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά και ταυτόχρονα να διευρύνει τα όρια της σωματικής έκφρασης των χορευτών. Η ολιστική και πνευματική προσέγγιση της χορογράφου Νόα Βέρτχαϊμ δημιουργεί ένα κολάζ περίπλοκων και μοναδικών έργων, ένα εντυπωσιακό ρεπερτόριο από πρωτότυπες, συνεργατικές δημιουργίες.

Adi Sha'al
Γενικός διευθυντής και καλλιτεχνικός συν-διευθυντής της Vertigo, ο πρώην χορευτής Adi Sha'al μοιράζεται με την Ομάδα το όραμα μιας ευρύτερης χορευτικής παιδείας, κοινωνικής κουλτούρας και καλλιτεχνικής έκφρασης, με στόχο να επεκτείνει το πεδίο δράσης των χορευτών. Δίνει συχνά διαλέξεις παρουσιάζοντας τις καινοτόμες εξελίξεις στο χορό και διδάσκει νέους χορευτές.

Διάρκεια: 60'

Ώρα έναρξης: 20.30. Εισιτήρια: €10/€5 μειωμένο Δικαιούχοι μειωμένων εισιτηρίων είναι μαθητές, στρατιώτες, φοιτητές, συνταξιούχοι με την παρουσίαση ταυτότητας. Άτομα με αναπηρία δικαιούνται δωρεάν είσοδο. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy και στα καταστήματα της ACS Couriers Παγκύπρια Πληροφορίες: 70002212

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close