Cine News , Κινηματογράφος

Το #isffc17 ανακοινώνει τα μέλη της φετινής κριτικής επιτροπής

H κριτική επιτροπή του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2017

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου παρουσιάζει στο κινηματογραφόφιλο κοινό δεκάδες ταινίες μικρού μήκους τόσο από την πρόσφατη Κυπριακή παραγωγή όσο και από τη διεθνή κινηματογραφική σκηνή.

Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές και κινούμενα σχέδια διάρκειας έως 25 λεπτά, οι οποίες θα είναι υποψήφιες για τα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ, στο Εθνικό και Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα.

Στο Φεστιβάλ απονέμονται τα εξής βραβεία: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, 1ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας, 2ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Βραβείο Φοιτητικής Επιτροπής για Καλύτερο Μουσικό Βίντεο.

Το δύσκολο αλλά και συναρπαστικό έργο της απονομής των βραβείων έχει αναλάβει και φέτος πενταμελής κριτική επιτροπή που αποτελείται από επαγγελματίες της ενεργής κινηματογραφικής κοινότητας από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Πρόεδρος της επιτροπής για φέτος θα είναι ο Δανός σκηνοθέτης και παραγωγός κ. Thomas Stenderup. Ο κ. Stenderup είναι ο πρύτανης της Σχολής Κινηματογράφου της Νορβηγίας. Η εταιρεία παραγωγής του έχει στο ενεργητικό της περισσότερες από 50 παραγωγές ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, οι οποίες έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία διεθνώς, συμπεριλαμβανομένης και υποψηφιότητας για Χρυσή Σφαίρα και Βραβείο Όσκαρ.

Τα άλλα τέσσερα μέλη της επιτροπής είναι οι:

Dragan Marinkovic, Παραγωγός - Μάρκετιγκ Ταινιών (Σερβία)
Ο Dragan Marinkovic εργάστηκε ως παραγωγός σε τηλεοπτικούς σταθμούς (RTS, BK TV και FOX TV), ενώ ήταν ο πρώτος διευθυντής του FEST Office, το οποίο διοργανώνει τα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ της Σερβίας. Έχει λάβει μέρος σε κριτικές επιτροπές διαφόρων φεστιβάλ, ενώ σήμερα εργάζεται ως επικεφαλής στο τμήμα μάρκετιγκ και προώθησης ταινιών του Yugoslav Film Archive.

Simone Spani, Film Programmer  (Ελβετία)
Η Simone Spani είναι programmer και ειδική σύμβουλος σε μεγάλα φεστιβάλ, όπως Berlinale Shorts, Winterthur, Mashariki African Film Festival. Δημιουργεί γέφυρες συνεργασίας μεταξύ καλλιτεχνών από Ευρώπη, Αφρική, Ασία και Αμερική, ενώ έχει ιδρύσει και τη δική της εταιρεία, την  COCOON PRODUCTIONS, που επικεντρώνεται σε παραγωγές ταινιών χαμηλού προϋπολογισμού και συμβουλευτικές υπηρεσίες για καλλιτεχνικά έργα.

Laurentiu Damian, Σκηνοθέτης - Καθηγητής Κινηματογράφου (Ρουμανία)  
Ο Laurentiu Damian έχει σκηνοθετήσει πέραν των 70 ντοκιμαντέρ, και 2 μεγάλου μήκους ταινίες που έχουν βραβευθεί σε φεστιβάλ κινηματογράφου διεθνώς. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Συντεχνίας Ρουμάνων Κινηματογραφιστών και αυτή τη στιγμή διδάσκει σεναριογραφία στο Caragiale Academy of Theatrical Arts and Cinematography.

Μάριος Πιπερίδης, Παραγωγός - Σκηνοθέτης - Σεναριογράφος (Κύπρος)
Από την Κύπρο στην κριτική επιτροπή θα δούμε φέτος τον Μάριο Πιπερίδη, ιδρυτή της εταιρείας παραγωγής ΑΜP Filmworks, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του 8 ταινίες μεγάλου μήκους ως παραγωγός, και αρκετές μικρού μήκους. Πρόσφατα σκηνοθέτησε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, με τίτλο Smuggling Hendrix, μια συμπαραγωγή Κύπρου - Γερμανίας - Ελλάδας, ενώ το 2013, η μικρού μήκους του με τίτλο The Immortalizer, απέσπασε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου το Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας.

Το αναλυτικό και πλήρες πρόγραμμα προβολών θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.isffc.com.cy

 

Διοργανωτές:

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close