Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2017
Μεγάλη διεθνή διάκριση πέτυχε η Αθήνα, καθώς ο οργανισμός Leading Culture Destinations Awards βράβευσε την Αθήνα ως την πόλη με τη μεγαλύτερη δυναμική πολιτιστικού προορισμού για το 2017.
Η Αθήνα βραβεύτηκε στο Λονδίνο από τον διεθνή οργανισμό Leading Culture Destinations Awards, τα «Όσκαρ των Μουσείων» όπως ονομάζονται, ως η πόλη με την ισχυρότερη δυναμική πολιτιστικού προορισμού για το 2017, (Emerging Cultural City of the Year). Η βράβευση της πόλης και του δήμου της Αθήνας, στηρίζεται στο σκεπτικό ότι παρά την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, η ελληνική πρωτεύουσα κατάφερε με τις στρατηγικές της επιλογές να υποστηρίξει τον πολιτισμό και τον τουρισμό.
Μαζί δε με την συν φιλοξενία της documenta 14, της μεγαλύτερης εικαστικής διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης καθώς και τα εγκαίνια και τις δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Αθήνα αναδεικνύεται σε ελκυστικό και γεμάτο ενδιαφέρον πολιτιστικό προορισμό με μία δημιουργική και δυναμική πολιτιστική σκηνή.

O θεσμός των Leading Culture Destinations Awards θεσμοθετήθηκε το 2014, και έκτοτε η διεθνής επιτροπή επιλογής έχει βραβεύσει μουσεία, αρχιτέκτονες, εκθέσεις και πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη, το Ερμιτάζ, και το Μουσείο Γκούγκενχαιμ στο Μπιλμπάο, ενώ τον τίτλο που κατέκτησε φέτος η Αθήνα είχαν διεκδικήσει στο παρελθόν πόλεις όπως η Βενετία, το Όσλο, το Λος Άντζελες και το Κεμπέκ. Ανάμεσα στους φετινούς βραβευμένους συγκαταλέγονται το Design Museum στο Λονδίνο ως ο κορυφαίος παγκόσμιος πολιτιστικός προορισμός, η έκθεση της Yayoi Kusama (Γιαγιόι Κουσάμα) στο Μουσείο Χίρσχορν της Ουάσινγκτον ως η Καλύτερη Έκθεση της Χρονιάς, το Βρετανικό Μουσείο για την πιο ενδιαφέρουσα ψηφιακή εμπειρία σε μουσειακό χώρο.
Η βράβευση της Αθήνας έρχεται σε μια πολύ σημαντική συγκυρία για την ανάπτυξη της πόλης, η οποία υπολογίζεται ότι έως το τέλος του 2017 θα έχει υποδεχτεί 5 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες. Το βραβείο παρέλαβε σε επίσημη εκδήλωση την Παρασκευή στο Λονδίνο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Οι καλλιτέχνες της Αθήνας, η πολιτιστική υποδομή της, ο διάλογος με τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα αλλά και η εντυπωσιακή της δυναμική φέτος στον τουρισμό, μας δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο για μια πορεία ανάκαμψης της πόλης και ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της. Στηρίζουμε και συνεχίζουμε επιλογές και συνεργασίες που φέρνουν στην Αθήνα βραβεία και διακρίσεις. Η πόλη μας είναι ελκυστική, ασφαλής, ανοικτή στην πρωτοπορία, έτοιμη να αναλάβει και νέες, μεγάλες διοργανώσεις - όπως η documenta 14. Άλλωστε έχουμε μπροστά μας την Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου από τον Απρίλιο του 2018 και για ένα χρόνο, μια μεγάλη διάκριση από την UNESCO» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Σχετικά
Ποιες είναι οι δύο καλύτερες πόλεις στον κόσμο για περπάτημα
Σ' έναν κόσμο όπου η μετακίνηση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, δύο πόλεις ξεχωρίζουν ως η πιο walkable του κόσμου, γιατί επιτρέπουν να τα γίνονται όλα, απλώς περπατώντας
Διακοπές 2026: 10 κρυφοί καλοκαιρινοί προορισμοί με χαμηλό κόστος, οι 3 στην Ελλάδα
Δέκα εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη, ανάμεσά τους τρεις στην Ελλάδα, επιλέγει το Skyscanner
Πότε είναι η επόμενη αργία μετά την Πρωτομαγιά – Ο μήνας με τα δύο τριήμερα
Αυτές είναι οι αργίες που ακολουθούν
Πρώτες εικόνες από το νέο ξενοδοχείο που μόλις άνοιξε στην Κύπρο
Πρόκειται για το πεντάστερο, premium all-inclusive οικογενειακό θέρετρο, που αποτελεί το νέο μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels
«The Whisper Man»: Ρόμπερτ ντε Νίρο και Άνταμ Σκότ στο νέο ανατριχιαστικό θρίλερ του Netflix
«Αν το παράθυρό σου μείνει ξεκλείδωτο, θα τον ακούσεις να χτυπά το τζάμι. Κι αν νιώθεις μόνος, λυπημένος και ευάλωτος, ο Whisper Man θα έρθει να σε βρει».
Ερχεται το πρίκουελ του «The Crown»: Από το τέλος της βικτωριανής εποχής μέχρι τον γάμο της Ελισάβετ
Το spin-off θα γυρίσει πίσω στον χρόνο, αρχίζοντας την αφήγηση πέντε δεκαετίες πριν από τα γεγονότα της πρώτης σεζόν του «The Crown».
Ντύθηκε τα «λευκά» το Τρόοδος – Σπάνια χιονόπτωση Μαΐου (vid+pics)
Σπάνιο καιρικό φαινόμενο καταγράφεται στην Κύπρο
Aya Resort: Βουτιές, χαλάρωση και luxury vibes στον ολοκαίνουριο, lifestyle προορισμό του νησιού
Ένα adults-only 5 αστέρων καταφύγιο όπου η premium φιλοξενία συναντά την ενέργεια του ΑΥΑ Summer Club, την πιο εντυπωσιακή καλοκαιρινή εμπειρία του νησιού
Το νέο Toyota RAV4 παρουσιάστηκε επίσημα στην Κύπρο
Η έκτη γενιά του εμβληματικού SUV της Toyota έκανε πρεμιέρα σε μια εντυπωσιακή βραδιά στο Pavilion, στη Λευκωσία