4-22 October 2017
Cine News , Κινηματογράφος

Πανόραμα ιταλικού κινηματογράφου με 9 ταινίες στη Λευκωσία

Mία σειρά από μοναδικές ταινίες του σύγχρονου και κλασικού ιταλικού κινηματογράφου στο Cine Studio

Δημοσιεύτηκε στις 04 Οκτωβρίου 2017

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ιταλικής Γλώσσας και Κουλτούρας, στην αίθουσα του Cine Studio στη Λευκωσία, θα έχεις την ευκαιρία να δεις μία σειρά από μοναδικές ταινίες του σύγχρονου και κλασικού ιταλικού κινηματογράφου!

Le Confessioni
Roberto Andò (2016) Toni Servillo, Daniel Auteuil, Pierfrancesco Favino. 100'
Μια συνάντηση των G8 πραγματοποιείται σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη γερμανική ακτή. Ανάμεσα στους επισκέπτες κι ένας μυστηριώδης Ιταλός μοναχός, προσκεκλημένος του Daniel Roche, διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο Roche εξομολογείται κάτι στον μοναχό εκείνο το βράδυ, μυστικά. Το επόμενο πρωί ο Roche βρίσκεται νεκρός...
Τετ 4 Οκτ και Κ 8 Οκτ, 21.00 (Κ 20.00).

Suburra
Stefano Sollima (2015) Pierfrancesco Favino, Jean-Hugues Anglade, Greta Scarano. 130'.
Ένας γκάνγκστερ, γνωστός με το ψευδώνυμο 'Σαμουράι', θέλει να μετατρέψει την Ostia, μια μικρή πόλη κοντά στη Ρώμη, σε καινούριο Las Vegas. Όλα τα τοπικά αφεντικά της μαφίας έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν, για να πετύχουν τον κοινό στόχο. Αλλά η ειρήνη δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ κι ένας άγριος πόλεμος μεταξύ των συμμοριών είναι έτοιμος να καταστρέψει το όνειρο του Σαμουράι.
Παρ 6 Οκτ και Παρ 13 Οκτ, 21.00.

I Soliti Ignoti
Mario Monicelli (1958) Vittorio Gassman, Marcello Mastroianni, Claudia Cardinale. 106'.
Μια συμμορία μικροαπατεώνων που δρα στα λαϊκά περίχωρα της Ρώμης, υπό την ηγεσία του Pepe, ενός πρώην μποξέρ, οργανώνει τη ληστεία ενός ενεχυροδανειστηρίου. Παρόλο που συμβουλεύονται έναν πρώην μεγάλο διαρρήκτη, τον Dante, τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν όπως θα ήθελαν.
Δ 9 Οκτ, 21.00.

Lasciati andare
Francesco Amato (2017) Verónica Echegui, Toni Servillo, Luca Marinelli. 102'.
Ο Elia είναι ψυχίατρος και ζει στο διπλανό διαμέρισμα από την εν διαστάσει σύζυγό του Giovanna. H τακτοποιημένη του καθημερινότητα καλείται να αλλάξει, όταν ο γιατρός τού επιβάλλει να αρχίσει να γυμνάζεται. Παρότι σιχαίνεται την άσκηση, ο Elia αποφασίζει να μπει σε πρόγραμμα. Η γνωριμία του με την Claudia, μια κεφάτη και παρορμητική νεαρή personal trainer, θα φέρει τα πάνω κάτω στην άνοστη ζωή του και θα εξελιχθεί σε μία απρόσμενα τρυφερή φιλία.
Τετ 11 Οκτ και Κ 15 Οκτ, 21.00 (Κ 20.00).

Oro verde
Mohammed Soudani (2014) Fausto Maria Sciarappa, Giorgia Wurth, Carlos Leal. 90'.
Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στο Ticino στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η ταινία παρουσιάζει την ιστορία του Mario και της άθλιας συμμορίας του, οι οποίοι διέπραξαν τη ληστεία του αιώνα κλέβοντας μια τεράστια ποσότητα κάνναβης και αντικαθιστώντας τη με άχυρο.
Δ 16 Οκτ, 21.00.
Είσοδος ελεύθερη. Προσφορά της Ελβετικής Πρεσβείας στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ιταλικής Γλώσσας και Κουλτούρας. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει κοκτέιλ.

Che strano chiamarsi Federico
Ettore Scola (2013) Tommaso Lazotti, Maurizio De Santis, Giacomo Lazotti. 90'.
Ο Ettore Scola δημιουργεί μία συναρπαστική κινηματογραφική βιογραφία του στενού του φίλου Federico Fellini, βασισμένη στις αναμνήσεις και τις κοινές εμπειρίες με τον μεγάλο Ιταλό σκηνοθέτη.
Τετ 18 Οκτ, 21.00.
Είσοδος ελεύθερη. Προσφορά της Ιταλικής Πρεσβείας στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ιταλικής Γλώσσας και Κουλτούρας.

La Sindrome di Antonio
Claudio Rossi Massimi (2016) Biago Iacovelli, Queralt Badalamenti, Antonio Catania. 116'.
Στις 18 Σεπτεμβρίου 1970, ημέρα θανάτου του Jimi Hendrix, ο 23χρονος Antonio Soris, φεύγει από τη Ρώμη με το αυτοκίνητο της μητέρας του. Προορισμός του η Αθήνα. Ο νεαρός Antonio δεν θα βρεθεί στην ελληνική πρωτεύουσα για τουρισμό. Τρέφοντας μεγάλο θαυμασμό για τον Πλάτωνα και τον Che Guevara, ταξιδεύει πεπεισμένος ότι θα βρει την περίφημη Σπηλιά του Πλάτωνα, η οποία περιγράφεται στην Αλληγορία του Σπηλαίου ως 'Ο Τόπος της Γνώσης'...
Παρ 20 Οκτ,21.00.
Είσοδος ελεύθερη. Προσφορά της Ιταλικής Πρεσβείας στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ιταλικής Γλώσσας και Κουλτούρας. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει κοκτέιλ, παρουσία του σκηνοθέτη, Claudio Rossi Massimi, και της παραγωγού της ταινίας, Lucia Macale.

Scusate se esisto!
Riccardo Milani (2014) Paola Cortellesi, Raoul Bova, Corrado Fortuna. 98'.
H Serena, μια ταλαντούχα αρχιτέκτονας, αποφασίζει να επιστρέψει για να εργαστεί στην Ιταλία, έπειτα από μια επιτυχημένη καριέρα στο εξωτερικό. Ψάχνοντας απεγνωσμένα για δουλειά, συνειδητοποιεί πόσο ανδροκρατούμενη είναι η φύση του επαγγέλματός της. Κάποια στιγμή στη ζωή της μπαίνει ο γοητευτικός Francesco. Για την Serena, ο Francesco θα αποτελούσε τον ιδανικό σύντροφο, εάν οι σεξουαλικές του προτιμήσεις δεν απέκλιναν από τις προσδοκούμενες. Οι δυο τους θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν μαζί τις δύσκολες και περίεργες καταστάσεις της ζωής.
Κ 22 Οκτ, 20.00.
Είσοδος ελεύθερη. Προσφορά της Ιταλικής Πρεσβείας στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ιταλικής Γλώσσας και Κουλτούρας.

Ώρα: 21.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close