Guide , Η Κύπρος σε Εικόνες & Video

Κόλπος Αυδήμου: Κρυμμένο διαμάντι

Ένας κολπίσκος, άγνωστος ακόμα γι’ αρκετούς, είναι έτοιμος να σε... πλανέψει!

Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαΐου 2013

Οι αμπελώνες, που γεμίζουν το τοπίο, είναι μια μοναδική εικόνα και μια μικρή ευφορία. Μέχρι να φτάσεις στην παραλία -που ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο- θα απολαύσεις χίλιες μύριες μυρωδιές! Σαν φτάσεις, θα συναντήσεις ένα ήσυχο, ειδυλλιακό κολπίσκο να απλώνεται μπροστά σου… Από τα καλύτερα σημεία για ρομαντζάδα.

Η διαδρομή: Αν ακολουθήσεις τον παλιό αυτοκινητόδρομο θα σε προειδοποιήσει μόλις φτάσεις στο σημείο όπου πρέπει να στρίψεις για το χωριό Αυδήμου. Σαν προχωρήσεις, θα φτάσεις σ’ ένα αλτ που υποδεικνύει ότι δεξιά βρίσκεται το χωριό και αριστερά ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία. Δύο ξεχωριστοί χωματόδρομοι σε οδηγούν στα δύο ειδυλλιακά κεντράκια του. Καταλήγοντας σε ένα από αυτά, θα παρατηρήσεις τα απομεινάρια μιας παλιάς, ερειπωμένης αποθήκης τερατσιών που πλάι στην καταγάλανη θάλασσα συνθέτουν ένα απαράμιλλο τοπίο. Περπάτησε κατά μήκος της παραλίας και ανακάλυψε τη μικρή τζαμούδα, και τους παλιούς τάφους των τούρκων κατοίκων της. Παρέμεινε μέχρι τη δύση του ήλιου και απόλαυσε ένα μαγευτικό σούρουπο με τις μυρωδιές των αμπελιών, της θάλασσας και της φύσης που απλώνεται μπροστά σου.

Tip: Οι αμπελώνες της γύρω περιοχής είναι φορτωμένοι τους μήνες του καλοκαιριού. Μη διστάσεις να γευτείς ένα τσαμπί στα κλεφτά. Έχει άλλη γλύκα!

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close