Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Πρίγκιπες, βασιλιάδες, νεράιδες και ιππότες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αγίας Νάπας

Όσοι παρευρέθηκαν χθες βράδυ στην Αγία Νάπα έζησαν μία νύκτα μαγική, ονειρική αξέχαστη για την οποία θα μιλούν για πάρα πολύ καιρό

Δημοσιεύτηκε στις 09 Οκτωβρίου 2017

Χιλιάδες κόσμου γέμισε ασφυκτικά τη Λεωφόρο Μακαρίου και τη γύρω περιοχή του Μεσαιωνικού Μοναστηριού για να παρακολουθήσει τη μεγάλη παρέλαση των καλλιτεχνικών ομάδων, με την οποία σήμανε η έναρξη του 12ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Αγίας Νάπας.

Οσοι παρευρέθηκαν χθες βράδυ στην Αγία Νάπα έζησαν μία νύκτα μαγική, ονειρική αξέχαστη για την οποία θα μιλούν για πάρα πολύ καιρό. Πέρα των 150 ατόμων ντυμένοι με εντυπωσιακές μεσαιωνικές στολές παρέλασαν κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου στο κέντρο της πόλης αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό. Η παρέλαση κατέληξε στον εσωτερικό χώρο του Μοναστηριού όπου οι συμμετέχοντες έκαναν ολιγόλεπτη παρουσίαση μπροστά στους επίσημους και θεατές από όπου απέσπασαν το ζεστό τους χειροκρότημα.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος ανάφερε ότι το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ το οποίο μετεξελίσσεται σε ένα από τα καλύτερα Μεσαιωνικά Φεστιβάλ της Κύπρου απόκτησε πολλούς θαυμαστές τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό οι οποίοι φεύγουν με εντυπώσεις και αποκομίζουν Ιδιαίτερη εμπειρία. Διαβεβαίωσε επίσης ότι ο Δήμος θα συνεχίσει την αναβάθμιση του γιατί όντως πρόσθεσε είναι ένα Φεστιβάλ το οποίο συμβάλλει στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Στη δική του ομιλία ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης τόνισε ότι η Αγία Νάπα είναι ένας κατ' εξοχήν τουριστικός προορισμός και το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία και αμφίβολα αποτελεί πρωτοπόρο στη διοργάνωση εκδηλώσεων και πολιτιστικών δρώμενων που επιτυγχάνουν όχι μόνο να εμπλουτίσουν το τουριστικό μας προϊόν αλλά συμβάλουν παράλληλα στο να προσφέρουν υγιούς μορφής ψυχαγωγία και απασχόληση στον ντόπιο αλλά και στον ξένο επισκέπτη.

Η βραδιά έκλεισε με το σπουδαίο τραγουδοποιό Παντελή Θαλασσινό ο οποίος μαζί με 7μελή Ορχήστρα και τη Κύπρια τραγουδίστρια Χριστίνα Παύλο παρουσίασαν τη μουσική παράσταση με τίτλο «Αχ Έρωτα» και καταχειροκροτήθηκαν από τους θαμώνες.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close