17-24 October 2017
Cine News , Κινηματογράφος

Το γαλλικό κινηματογραφικό φεστιβάλ Alimenterre για πρώτη φορά στην Κύπρο

Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού και τη συζήτηση θεμάτων σχετικών με τη γεωργία και το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων

Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2017

"Αν θες ν’αλλάξεις τον κόσμο, ξεκίνα απ’το πιάτο σου!” Έτσι μας προσκαλεί φέτος στο πρωτότυπο φεστιβάλ ντοκυμαντέρ η Kerstin Wittig Fergeson, επικεφαλής του τμήματος Παγκόσμιας Εκπαίδευσης του οργανισμού Future Worlds Center.

Από τις 17 και μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2017, ο κυπριακός μη κυβερνητικός οργανισμός Future Worlds Center, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, διοργανώνει για πρώτη φορά στην Κύπρο το γαλλικό κινηματογραφικό φεστιβάλ ALIMENTERRE. Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού και τη συζήτηση θεμάτων σχετικών με τη γεωργία και το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων.

Οι προβολές ξεκινούν στις 8μ.μ. στο Cine Studio - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Έγκωμη) και η είσοδος είναι δωρεάν.

Στις 17 Οκτωβρίου θα προβληθεί η ταινία “Bientôt dans vos assiettes” (Transgenic Wars) σχετική με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και η ταινία “Consommer autrement, quelles solutions?” (Responsible Consumption Groups) που προτείνει εναλλακτικές λύσεις στο παγκόσμιο σύστημα παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων.

Στις 19 Οκτωβρίου θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ μικρού μήκους “Nourrir une métropole” (Feed the Greater Paris) που μελετά τις λύσεις για την ικανοποίηση των αναγκών τροφίμων ενός συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού.

Η βραδιά θα κλείσει με το ντοκυμαντέρ “Bugs”, μια εκπληκτική ταινία σχετική με ταέντομα για ανθρώπινη κατανάλωση και τις προοπτικές αυτής της επιχείρησης.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ “Land Grabbing” το οποίο εντάσσει το θεατή στις ανισορροπίες της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων. Τέλος, στις 24 Οκτωβρίου θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ “Hold up sur la banane” που μελετά την παγκόσμια βιομηχανία μπανάνας, το φρούτο που πιο πολύ καταναλώνεται ανά το παγκόσμιο.

Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 8μ.μ. Μετά από τις προβολές στις 17 και στις 24 Οκτωβρίου θα ακολουθήσει συζήτηση με ειδικούς προσκεκλημένους, εκ των οποίων ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Χ. Θεοπέμπτου, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Καταναλωτών κ. Γ. Στυλιανού και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών κ.Χ. Πίγγουρας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close