28 October 2017
Things to do με το παιδί , Things to Do

Πάμε Σκαρίνου για το 4ο Φεστιβάλ Γαϊδουριού

Σημείωσε την ημερομηνία

Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2017

Ένα διαφορετικό φεστιβάλ με στόχο τη γνωριμία με τα συμπαθητικά τετράποδα και τις ασχολίες μιας άλλης εποχής. Αυτό είναι το Φεστιβάλ Γαϊδουριού που διοργανώνεται το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στο Golden Donkeys Farm στη Σκαρίνου.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται και φέτος σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και όπως και τις προηγούμενες χρονιές οι επισκέπτες αναμένεται να φτάσουν από κάθε γωνιά της Κύπρου.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι θα περάσουμε υπέροχα! Θα κάνουμε βόλτες με τα γαϊδουράκια, θα τα ταϊσουμε, θα δοκιμάσουμε λικέρ με γάλα γαϊδούρας ή σοκολάτα με γάλα γαϊδούρας χωρίς ζάχαρη αλλά με στέβια, θα δούμε πώς αρμέγουν τις γαϊδούρες και θα δοκιμάσουμε ολόφρεσκο γάλα γαϊδούρας που είναι γνωστό για τις ευεργετικές ιδιότητες του στον άνθρωπο.

Τι είναι το Golden Donkey Farm και τι θα κάνεις εκεί;
Πρόκειται για ένα Πάρκο Πολιτισμού και κουλτούρας με επίκεντρο τα γαϊδουράκια. Τα λιθόστρωτα δρομάκια οδηγούν τους επισκέπτες στην ιστορία της αγροτικής ζωής στην Κύπρο. Προβάλλεται η σημαντικότητα των γαϊδουριων στην καθημερινότητα των ανθρώπων στα παλιά χρόνια. Ο πέτρινος Ελιόμυλος, ο Αλακατόλακκος, η καρέττα, το σπιτάκι του καλλικά αναβιώνουν σημαντικές πτυχές του τρόπου συμβίωσης των γαϊδουριών με τους ανθρώπους.

Η αιωνόβια ελιά 1.500 χρόνων στέκει αγέρωχη στην έσοδο και μας καλωσορίζει με το λαδί χρώμα της και τον επιβλητικό κορμό της. Κάτω από τη σκιά της έχουν καθίσει να ξαποστάσουν γενιές και γενιές. Τα δυο μικρά μουσεία με τα κέρινα ομοιώματα αναπαριστούν παραδοσιακά επαγγέλματα και τέχνες που έχουν πια εκλείψει.

Στο αγροτόσπιτο με τα σιδερένια κρεβάτια και τα παλιά έπιπλα μπορείς να φανταστείς τους αποκαμωμένος από τη σκληρή δουλειά αγρότες να ξεκουράζονται μέχρι να επιστρέψουν και πάλι στο θέρος.

Στο μαγαζί της φάρμας μπορείτε να δοκιμάσετε προϊόντα με γάλα γαϊδούρας αλλά και βιολογικό ελαιόλαδο.

Η φάρμα είναι ανοικτή ολόχρονα. Στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο χώρο γίνονται βαφτίσεις και γάμοι.
Πληρ.: 70000620.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close