Things to do με το παιδί , Things to Do

To σαββατοκύριακο διασκεδάζουμε μαζί με τα παιδιά σε 4 εκδηλώσεις

Το weekend διασκεδάζουμε με τα παιδιά σε 4όμορφες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Δημοσιεύτηκε στις 20 Οκτωβρίου 2017

6ο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού
Το 6ο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού προσκαλεί όλα τα παιδιά σε ένα αλλιώτικο τριήμερο πολιτισμού, γνώσης και διασκέδασης. Το σύμπαν περιλαμβάνει ό,τι μπορούμε να αγγίξουμε, ό,τι μπορούμε να νιώσουμε, να διαισθανθούμε, να μετρήσουμε και να ανακαλύψουμε. Περιλαμβάνει όλα τα ζωντανά πράγματα, τους πλανήτες, τα αστέρια, τους γαλαξίες, τα σύννεφα, τη σκόνη, το φως και ακόμα και το χρόνο. Σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης της Λεμεσού, καλλιτέχνες, αστρονόμους, φυσικούς, οι διοργανωτές του φεστιβάλ αφιερώνουν το τριήμερο 20-22/10 στα παιδιά και τους φίλους τους. Σε μια προσπάθεια να τους ενθαρρύνουν να φανταστούν και να αντιληφθούν το μέγεθος και τις ευθύνες μας απέναντι στο μικρόκοσμο και στο μακρόκοσμο μας. Ποιοι είναι άραγε όλοι αυτοί οι πλανήτες, μπορώ να γίνω αστροναύτης και να τους δω από κοντά; Το ουράνιο τόξο, τι είναι πάλι και τούτο. Πόσο μαγευτικός είναι ο κόσμος του ουρανού! Τι να λένε άραγε τα αστέρια για να μένουν ξύπνια και να μας φωτίζουν; Και αυτά που πέφτουν;
Παρασκευή 20-Κυριακή 22 Οκτωβρίου, Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ, Λεμεσός, 19.00. 

Διαδραστική ψηφιακή έκθεση «Ο Πλανήτης σε χρειάζεται... Ζήσε στο 2050!
Η έκθεση σχεδιάστηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου (Science Museum) και έχει δεχτεί περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες σε όλο τον κόσμο (Ν.Α. Ασία, Η.Π.Α., Ευρώπη). Απευθύνεται σε παιδιά από 5 χρονών και άνω, σε οικογένειες, ενήλικες αλλά και σχολεία! Οι επισκέπτες μεταφέρονται στο μέλλον, στο έτος 2050, με άμεσο, διαδραστικό, αλλά και διασκεδαστικό τρόπο. Καλούνται να αντιμετωπίσουν τις νέες συνθήκες, σε έναν Πλανήτη που απαιτεί καινούριους τρόπους σκέψης και τεχνικές για να είναι και πάλι βιώσιμος, και να διαμορφώσουν οι ίδιοι την Πόλη του Μέλλοντος. Για παράδειγμα, θα χρειαστεί να σχεδιάσουν το μελλοντικό τους σπίτι και αυτοκίνητο, να παρασκευάσουν τροφή για ένα φουτουριστικό δείπνο ή ακόμη και να βουτήξουν σε μία εικονική πισίνα χωρίς να βραχούν! Οι επιλογές τους καταγράφονται μέσω μιας «ψηφιακής κάρτας επιβίωσης», και καθώς προχωράει η περιήγηση συναντιούνται με τις επιλογές των άλλων, χτίζοντας κατ' αυτό τον τρόπο την Πόλη του 2050.
Μέχρι την 1η Δεκμεβρίου. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα έως Κυριακή 09:00 - 20:00, Κρατική Έκθεση Κύπρου, Περίπτερο 4.

Fun Weekend στην Riverland
Το σαββατοκύριακο 21 & 22 Οκτωβρίου 10.00-18.00, πάμε στα Καμπιά και συγκεκριμένα στη Riverland Bio Farm για μια εξαιρετική διοργάνωση που περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες αλλά και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά.
Πρόκειται για ένα διήμερο με πολλές δραστηριότητες και εκπλήξεις για την οικογένεια, όπως βόλτα με πόνυ, σκοποβολή και τοξοβολία, αναρρίχηση σε τοίχο, ζωγραφική και κατασκευές, ζύμωμα και ψήσιμο ψωμιού , παρασκευή χαλουμιού, σουτζούκου, παλουζέ και ζιβανίας, τάϊσμα και άρμεγμα ζώων, μελισσοκομία, ψάρεμα, κηπουρική, γιόγκα για παιδιά, μουσική και χορός. Στο χώρο θα πωλούνται επίσης φαγητά: όπως κρέπες, χαλούμι στην πίτα, σουβλάκια κ.ά., ενώ για όσους επιθυμούν να διανυχτερεύσουν στη φάρμα και να παρεβρεθούν στο φεστιβάλ Κυριακή και Σάββατο με την τιμή εισόδου μόνο του Σαββάτου, θα υπάρχει χόρος διαμορφωμένος για κατασκήνωση με δικά σας αντίσκηνα και υπνόσακους.

Pumpkin Carving στο CyHerbia
Μια βδομάδα πριν το μεγάλο Halloween, και συγκεκριμένα το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, θα πας και πάλι στο CyHerbia για να σκαλίσεις κι εσύ ένα αστείο ή ένα τρομακτικό πρόσωπο σε κολοκύθα.
Κόστος: 10 ευρώ ανά κολοκύθα περιλαμβανομένων όλων των υλικών.
Ώρες: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00
Ελεύθερη είσοδος στο πάρκο για όλη την οικογένεια στις 21 και 22 Οκτωβρίου.
Η κράτηση είναι απαραίτητη.
Δηλώσεις συμμετοχής με την ημέρα και ώρα της επιλογής σας στο τηλ. 99915443, e-mail cyherbia@gmail.com, ή στείλε μήνυμα στο www.facebook.com/cyherbia
Το πάρκο Cyherbia βρίσκεται στον δρόμο Ορμήδειας-Αυγόρου, Α3 από Λ/κα έξοδος 63, Α3 από Αγ. Νάπα έξοδος 66.
Για οδηγίες: www.cyherbia.com

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close