News , Guide

Πίνουμε ZivATonic, SeXyNisteri, Berry-πτωση και άλλα κοκτέιλ αύριο στην Άλωνα

Όταν τα κλασικά κοκτέιλ, γίνονται τσαχπίνικα και παιχνιδιάρικα και πάνε χωριό!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Νοεμβρίου 2017

H ζιβανία είναι το κατεξοχήν παραδοσιακό κυπριακό απόσταγμα. Αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι η μοναδική γεύση και το υπέροχο άρωμα, στο οποίο μπορεί κανείς να ξεχωρίσει ένα ελαφρύ άρωμα σταφίδων.

Αυτό το υπέροχο ποτό, λοιπόν, είναι η αφορμή για να βρεθούμε στο "Φεστιβάλ Ζιβανίας" που διοργανώνουν από κοινού, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, τα γραφικά χωριά της Πιτσιλιάς, Άλωνα και Πελένδρι, με τη στήριξη του ΚΟΤ και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα δοθεί αύριο Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στο χωριό Άλωνα της επαρχίας Λευκωσίας, όπου θα στηθεί μία μεγάλη γιορτή, που θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα... με άρωμα φυσικά ζιβανίας.

Η Άλωνα λοιπόν ετοιμάζει γιορτή και μας προσκαλεί να την τιμήσουμε! Το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού, από τις 10.00 μέχρι τις 15.30, θα περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες που σχετίζονται φυσικά με το "κυπριακό νερό της ζωής" όπως αποκαλούν τη ζιβανία.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία παραγωγής, από το άλεσμα των σταφυλιών, μέχρι την απόσταξη της ζιβανίας, όπως και την ετοιμασία παραδοσιακών εδεσμάτων από χυμό σταφυλιού.
- Στο χώρο θα βρείτε παραδοσιακά φαγητά και τοπικά προϊόντα (ζιβανία, κρασί, αλλαντικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς)
- Θα προσφερθεί δωρεάν ζιβανία και παλουζές.
- Θα διασκεδάσετε με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορούς του τόπου μας. 
- Λάβετε μέρος σε κυνήγι θησαυρού.

Και κοκτέιλ..
Το καλύτερο ωστόσο το άφησα για το τέλος. Πέρα από όλα τα πιο πάνω την Κυριακή στην Άλωνα θα έχεις την ευκαιρία να γευτείς 6 πρωτότυπα, απόλυτα κυπριακά κοκτέιλ, εκ των οποίων τα 5 προσφέρθηκαν τον προηγούμενο μήνα στο δημοφιλές Φεστιβάλ "Μαδαρή Μάνα Γη" στον Πολύστυπο (με νέα προσθήκη το ZivATonic X-Power), και τα οποία είναι μάλιστα φτιαγμένα διά χειρός δύο οδοντιάτρων/bartenders!

Τι λες, δεν ακούγεται πολύ ενδιαφέρον να έχεις την ευκαιρία να πιεις τέτοια κοκτέιλ σε ένα χωριουδάκι της Πιτσιλιάς; 

Τα κοκτέιλ που θα απολαύσεις είναι:

SeXyNisteri
Τσαχπίνικο και παιχνιδιάρικο, με βάση το Ξυνιστέρι - όπως λέει και τ’ όνομα του - αναδεικνύει τα πρωτογενή του αρώματα (Πράσινο Μήλο) και τα παρεμφερή (Χρυσόμηλο και Ροδάκινο) με ισορροπημένη οξύτητα, γλυκόξινο και δροσιστικό. Μέτριος Αλκοολικός Βαθμός.

Berry-πτωση
Φρουτώδες και Αποπλανητικό, μιλάμε για σοβαρή μπερίπτωση, με ένα εξαίρετο Κυπριακό Ροζέ Κρασί, άφθονα μούρα όπως blueberries, blackberries, raspberries και blackcurrant, με ισορροπημένη γλυκύτητα, δημιουργήθηκε  για όσους αρέσκονται  στις έντονα φρουτώδεις γεύσεις. Μέτριος Αλκοολικός Βαθμός.

Rose Masticha
Όταν η μοναδική ξεχωριστή παρουσία της Ελληνικής Μαστίχας γνώρισε το τέλειο πάντρεμα με το Τριαντάφυλλο, τα λόγια πλέον είναι περιττά. Απλώς θα το λατρέψετε… (Προσοχή, προκαλεί «Εξάρτηση»)

I Love Alona
Για όλους τους φίλους της Άλωνας, τους φανατικούς λάτρεις των φυντουκιών και των ξηρών καρπών γενικότερα, ένας ισορροπημένος συνδυασμός Πράσινου Μήλου και Καπνιστού Φυντουκιού που απογειώνει τις αισθήσεις. Καλός προς Ψηλό Αλκοολικός Βαθμός με βάση το Κυπριακό Brandy.

ZivATonic X-Power
Για τους φίλους του κλασσικού Gin’n’Tonic, με σπιτική premium Ζιβανία και τη διακριτική παρουσία του Μελιού και του Βασιλικού. Συνοδεύεται με φρεσκοτριμμένο Κόκκινο Πιπέρι. Καλός Αλκοολικός Βαθμός

MANTAHATTAN
Για όλους τους λάτρεις των Κλασσικών Cocktails που θα έπιναν με ευχαρίστηση ένα Μανχάτταν, υπάρχει το Μα’ντα Χαττάν. Με τη Παγκοσμίως μοναδική Κουμανδαρία, το πρώτο Premium Κυπριακό Vermouth (ενισχυμένο κρασί με πολλά βότανα και αρωματικά), σπιτικό σιρόπι με κιούλι και bitters πορτοκαλιού. Μοναδική, Ξεχωριστή απόλαυση, ψαγμένο και ιδιόμορφο, με πολύ Ψηλό Αλκοολικό Βαθμό.

Μάθε περισσότερα για την Άλωνα, ΕΔΩ.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close