Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

21 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το weekend

Συγκεντρώσαμε όλα όσα θα ομορφύνουντο σαββατοκύριακό σου

Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2017

Κι αυτό το σαββατοκύριακο βγαίνουμε έξω, ανακαλύπτουμε καλά κρυμμένα μυστικά και στέκια, πάμε σε φεστιβάλ και συναυλίες και απολαμβάνουμε χαλάρωση και ηρεμία και φυσικά βόλτες!

Το σαββατοκύριακο είναι εδώ κι εσύ έχεις πολλά να δεις, να κάνεις και να ακούσεις! Μην τα χάσεις!

Γι' αυτό κράτα σημειώσεις:

Μια διαδραστική έκθεση για όλη την οικογένεια, σε ταξιδεύει στο 2050
Τις απαντήσεις μάς προσκαλεί να δώσουμε η διαδραστική ψηφιακή έκθεση «Ο Πλανήτης σε χρειάζεται... Ζήσε στο 2050!», που παρουσιάζεται από τις 13 Οκτωβρίου 2017 στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου στη Λευκωσία μέχρι την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου. Η έκθεση σχεδιάστηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου (Science Museum) και έχει δεχτεί περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες σε όλο τον κόσμο (Ν.Α. Ασία, Η.Π.Α., Ευρώπη). Απευθύνεται σε παιδιά από 5 χρονών και άνω, σε οικογένειες, ενήλικες αλλά και σχολεία!
Οι επισκέπτες μεταφέρονται στο μέλλον, στο έτος 2050, με άμεσο, διαδραστικό, αλλά και διασκεδαστικό τρόπο. Καλούνται να αντιμετωπίσουν τις νέες συνθήκες, σε έναν Πλανήτη που απαιτεί καινούριους τρόπους σκέψης και τεχνικές για να είναι και πάλι βιώσιμος, και να διαμορφώσουν οι ίδιοι την Πόλη του Μέλλοντος. Για παράδειγμα, θα χρειαστεί να σχεδιάσουν το μελλοντικό τους σπίτι και αυτοκίνητο, να παρασκευάσουν τροφή για ένα φουτουριστικό δείπνο ή ακόμη και να βουτήξουν σε μία εικονική πισίνα χωρίς να βραχούν! Οι επιλογές τους καταγράφονται μέσω μιας «ψηφιακής κάρτας επιβίωσης», και καθώς προχωράει η περιήγηση συναντιούνται με τις επιλογές των άλλων, χτίζοντας κατ' αυτό τον τρόπο την Πόλη του 2050.
Ξεναγοί και συνοδοιπόροι σε αυτή την «περιπέτεια» είναι οι τέσσερις ψηφιακοί χαρακτήρες, οι ήρωες της έκθεσης: η Buz, o Eco, η Tek και οDug. Μας μιλούν από το 2050 και θέλουν να σκεφτούμε το μέλλον μας (που είναι το δικό τους παρόν). Οι χαρακτήρες αυτοί ξεναγούν τους επισκέπτες στις θεματικές ενότητες που παρουσιάζονται στην έκθεση και τους βοηθούν στις αποφάσεις που πρέπει να λάβουν για να φτιάξουν την Πόλη του Μέλλοντος.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Από 13 Οκτωβρίου-1η Δεκεμβρίου, Περίπτερο 4, Κρατική Έκθεση, Λευκωσία. Δευτέρα έως Κυριακή 09:00-20:00.

 

Η Λένια Σορόκου ερμηνεύει την Καίτε Κόλλβιτς 
Μια σύντομη ιστορία της μοντέρνας τέχνης παρουσιάζει μέσα από το έργο της Έλενας Πέγκα «Η Καίτε Κόλλβιτς», στην πρώτη της θεατρική παραγωγή η Ομάδα Φωταγωγός. Την παράσταση  -ένα  περιοδεύον θεατρικό αναλόγιο- σκηνοθετεί η Άντρη Χ. Κωνσταντίνου και τον σκηνικό χώρο επιμελείται ο εικαστικός καλλιτέχνης Παναγιώτης Μιχαήλ. Η Λένια Σορόκου ερμηνεύει τον ρόλο της Καίτε Κόλλβιτς (1867-1945), Γερμανίδας γλύπτριας και χαράκτριας, η ζωή και το έργο της οποίας σημαδεύτηκαν από τους δύο παγκόσμιους πολέμους. «Είμαι η Καίτε Κόλλβιτς, που έχει έρθει στην Αμερική. Αναζητώντας κάτι. Πώς είναι το να ζει κανείς. Να ’ναι κανείς ζωντανός» συστήνεται στο έργο η γλύπτρια. Η Καίτε Κόλλβιτς (Käthe Kollwitz, 1867-1945) γεννήθηκε στο Κόνιγκσμπεργκ της Γερμανίας (σημερινό Καλίνινγκραντ της Ρωσίας). Τα έργα της απαγορεύτηκαν από τους Ναζί και η Γκεστάπο την κυνήγησε για το πολιτικό περιεχόμενο των έργων της.
> Παρασκευή 10 Νοεμβρίου,, Point Centre for Contemporary Art, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 95716015.
 
26 εικαστικοί εμπνέονται από το έργο του Βασίλη Μιχαηλίδη
Ο Βασίλης Μιχαηλίδης έζησε στη Λεμεσό τα πιο ουσιαστικά χρόνια της ζωής του, από το 1878 εως το 1917, όπου και συναναστράφηκε τους πρωτοπόρους δημοτικιστές και διανοουμένους της, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στη στροφή του ποιητή στην κυπριακή διάλεκτο. Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τον θάνατο του ποιητή ο Δήμος Λεμεσού εγκαινιάζει απόψε την έκθεση «Μες στους ανέμους τους κρυφούς Βασίλης Μιχαηλίδης εικαστικές προεκτάσεις» σε επιμέλεια της Νάτιας Αναξαγόρου προϊστάμενης των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του δήμου. Στην έκθεση παρουσιάζονται τρία ζωγραφικά έργα του Βασίλη Μιχαηλίδη και 58 έργα από 26 Κύπριους εικαστικούς, που είναι εμπνευσμένα από το έργο του ποιητή. Συμμετέχουν με έργα τους, οι Άγγελος Μακρίδης, Θεόδουλος Θεοδούλου, Γιώτα Ιωαννίδου, Μιχαήλ Κάσιαλος, Γλαύκος Κουμίδης, Μαρία Λιανού, Λευτέρης Ολύμπιος, Λευτέρης Τάπας, Δάφνη Τριμικλινιώτη, Πανίκος Τσαγγαράς, Χαμπής Τσαγγάρης, Χρίστος Φουκαράς, Νίκος Χαραλαμπίδης, Μικέλλα Ψαρά, κ.ά.
> Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, Δημοτική Πινακοθήκη, Λεμεσός, εγκαίνια 19.00 Μέχρι 28/12.
 
 

«Εικόνα 2» στις Αποθήκες του ΘΟΚ
Σε ένα λευκό δωμάτιο, όλα όσα συμβαίνουν σε κάθε επίσκεψη καταγράφονται σε ένα λαβύρινθο από μαγνητοταινίες. Το παρόν διασπάται σε δύο πραγματικότητες, αυτή ενός άντρα σε κωματώδη κατάσταση και αυτή μιας γυναίκας που τον επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά. Η προσπάθεια επικοινωνίας ανάμεσα τους τίθεται σε δοκιμασία και οδηγεί στην αναγκαία μεταβολή των όρων της συνύπαρξής τους. Η Μαρίνα Αργυρίδου και ο Άρης Καλλέργης ερμηνεύουν τους ρόλους του έργου «Εικόνα 2», των Στέφανου Δρουσιώτη και Γιώργου Πούλιου που ανεβαίνει στο πλαίσιο του φεστιβάλ θεάτρου Dubitanda. Στο έργο ακούγεται η άρια «Erbarme dich, mein Gott» από το ορατόριο «Matthäus-passion», BWV 244 του J. S. Bach. Διάρκεια: 55 λεπτά.
> Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, Αποθήκες ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22 864370.
 
 

Οι Δανοί στο Χάνι του Ιμπραήμ
Μετά από χρόνια που έζησαν στην Κύπρο, ως μέλη των αποστολών του ΟΗΕ, βετεράνοι από το Aarhus επισκέπτονται την Πάφο με αφορμή τη διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και καταθέτουν τις δικές τους μνήμες και ιστορίες από την παραμονή στο νησί μας. Μέσα από μια έκθεση φωτογραφίας με θέμα την παρουσία και τη δράση των Ηνωμένων Εθνών σε περιόδους σύγκρουσης, ιστορείται ο βίαιος χωρισμός των δύο κοινοτήτων σε ένα ζωντανό ντοκουμέντο. Στα εγκαίνια της έκθεσης απόψε, Ειρηνευτές από τη Δανία (οι οποίοι υπηρέτησαν στο νησί κατά την πρώτη περίοδο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας) θα παρουσιάσουν στο κοινό αυτή τη δική τους, τόσο ιδιαίτερη και έντονη, κυπριακή εμπειρία. Με τη συνεργασία της Προξένου της Κύπρου στο Aarhus και της Πρεσβείας της Κύπρου στη Δανία.
> Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, Χάνι του Ιμπραήμ, Πάφος, 19.00.
  
 

Βασιλική Χατζηαδάμου στο RED 
H μουσική σκηνή RED LIVE στα πλαίσια των 15 χρόνων παρουσίας της στο χώρο φιλοξενεί τη Βασιλική Χατζηαδάμου, παρέα με τρεις δεξιοτέχνες Κύπριους μουσικούς. Τον Παύλο Μιχαηλίδη στο βιολί, το Χαράλαμπο Παντελή στο λαούτο και τη Βερόνικα Αλωνεύτου στο σαντούρι οι οποίοι μας ταξιδεύουν στις ομορφιές της ηπειρωτικής Ελλάδας, στο γαλάζιο των νησιών, στη Μικρά Ασία του πολιτισμού, στην Κύπρο του ονείρου. 
> Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, Μουσική Σκηνή Red, Λευκωσία, 22.00. Πληρ. 99216396, 96245929.

 

Χρήστος Θηβαίος-Μαρία Παπαγεωργίου
Ο σπουδαίος τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος συναντά την πιο ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα εκπρόσωπο της νεότερης γενιάς, τη Μαρία Παπαγεωργίου.
Τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας και ερμηνευτής υψηλών επιδόσεων ο Χρήστος Θηβαίος διαλέγει τα αγαπημένα του τραγούδια από την πορεία του στη μουσική αλλά και άλλα που έχει αγαπήσει, από εκλεκτούς συναδέλφους του.
Ταυτόχρονα παρουσιάζει και τα νέα τραγούδια από τον σπουδαία δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε τον περασμένο Χειμώνα, με τίτλο «Σιδερένιο Νησί».
Μαζί του η Μαρία Παπαγεωργίου. Το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα που καταφέρνει στις παραστάσεις της να παντρέψει φαινομενικά αταίριαστα ακούσματα και καλλιτέχνες κερδίζοντας την αποδοχή του κοινού, μας ταξιδεύει παρέα με τους συνεργάτες της, σε όλα τα μήκη και τα πλάτης της ελληνικής -και όχι μόνο- μουσικής σκηνής.
Οι δυό τους στήνουν με τη βοήθεια τεσσάρων εξαιρετικών μουσικών, ένα πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές τις δισκογραφίας του Χρήστου αλλά και τραγούδια της Μαρίας καθώς και απρόσμενες διασκευές, μπλέκοντας τις φωνές τους και τις αγαπημένες τους μουσικές.
> Παρασκευή 10 Μουσική Σκηνή "Άνω Πόλις", Πάφος, 21.00. Πληροφορίες και Κρατήσεις: 77772055.

 

Η κωμωδία "Οφσάϊντ/Εκτός παιδιάς" στο Θέατρο Δέντρο
Όταν η παγκόσμια οικονομική κρίση απλώνει τα πλοκάμια της επηρεάζοντας μια εύπορη οικογένεια της μεσαίας τάξης στην Καταλονία οι συνέπειες και επιπτώσεις της θέτουν σε δοκιμασία τις σχέσεις των μελών της. Η πραγματοποίηση του ονείρου της οικογένειας, κυρίως της μάνας, για σπουδές της κόρης στις ΗΠΑ, κινδυνεύει να ματαιωθεί. Το ένστικτο της επιβίωσης αναδύεται από τη ληθαργική του κατάσταση ισχυρό και ξυπνά μη αρμόζουσες ορμέμφυτες φαντασιωτικές καταστάσεις που επισκιάζουν, παραμερίζουν ή ακόμα και κονιορτοποιούν κατακτημένες αξίες του πολιτισμένου κόσμου τους.
Η δολοφονία του καθηλωμένου σε αναπηρικό καροτσάκι παππού που τα έξοδα διαβίωσής του σε πολυτελές διαμέρισμα απομυζούν μεγάλο μέρος των εσόδων της οικογένειας θα δώσει λύση στο πρόβλημα;
Συντελεστές
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουαΐμης
Σκηνικά- Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου
Μουσική Σύνθεση/Επιλογή : Γιώργος Χριστοφή
Σχεδιασμός Φωτισμού: Χρίστος Γωγάκης
Σχεδιασμός αφίσας: Χριστόφορος Λάρκος
Φωτογραφίες: Χρίστος Αβρααμίδης
Trailer: Χρίστος Γωγάκης
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Στέφανη Πολυκάρπου
Ηθοποιοί: Φώτης Αποστολίδης, Χριστιάνα Λάρκου, Χάρης Κκολός, Μαρία Κονή, Γιώργος Μουαΐμης.
> Παραστάσεις: 10, 11, 12, 16, 17, 18, 19 Νοεμβρίου, Θέατρο Δέντρο, Λεωφ. Ενότητος 44, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία. Τηλέφωνο κρατήσεων: 70007102. Είσοδος: 10 ευρώ.

 

"Μελίνα: Η τελευταία Ελληνίδα Θεά" με την Πάολα Χατζηλαμπρή
Το ILLYA PRODUCTIONS παρουσιάζει την αναγνωρισμένη Κύπρια ηθοποιό Πάολα Χατζηλαμπρή στο θεατρικό έργο «Μελίνα: Η τελευταία Ελληνίδα Θεά» γραμμένο από τον Paul Lambis.  Οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κύριου Νίκου Αναστασιάδη.
Ο θεατρικός αυτός μονόλογος εμπλουτισμένος με τραγούδι, χορό και αποσπάσματα από τις ταινίες της μεγάλης αυτής ηθοποιού και πολιτικού, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας την δυναμική και αξέχαστη αυτή προσωπικότητα. Η Μελίνα Μερκούρη, η τελευταία Ελληνίδα θεά της οποίας η διεθνής καριέρα στο θέατρο και στον κινηματογράφο και η αξιομνημόνευτη αφοσίωση της στις τέχνες και στην πολιτική, την καθιέρωσαν ως  την γνωστότερη ηρωίδα της οποίας η πορεία ήταν πάντα συνυφασμένη με την Ελλάδα. 
Συναισθηματικό, παθιασμένο, αποπλανητικό και ανατρεπτικό, το θεατρικό αυτό έργο παρουσιάζει την αξιοσημείωτη ζωή μιας πολιτικού που στόχο είχε να προβάλει την ουσία της Ελληνικής της ταυτότητας. Μια γυναίκα εξωστρεφής και ειλικρινής που υπηρέτησε όσο κανένας άλλος το αίτημα και τον αγώνα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα  από το Βρετανικό Μουσείο, πίσω στην Ελλάδα. 
Αυτή η εξαιρετική παραγωγή έχει ως στόχο την δημιουργία μιας ανεπανάληπτης θεατρικής εμπειρίας σε συνδυασμό με την μουσική ορόσημο της Ελλάδας. 
Οι παραστάσεις αποτελούν μέρος των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης "Celebrating Pafos 2017".
Εισιτήρια προπωλούνται στις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, μέσω TICKETHOUR ή ACS COURIER σε όλη την Κύπρο.
Χρόνος Παράστασης: 80 λεπτά
Είδος: Κωμωδία / Δράμα/ Mιούζικαλ
Πρωταγωνιστεί: Πάολα Χατζηλαμπρή
Συγγραφή - Σκηνοθεσία: Paul Lambis
Συν-Συγγραφή: Πάολα Χατζηλαμπρή 
Γλώσσα: Ελληνικά/Αγγλικά
Παραστάσεις:
10 Νοεμβρίου 2017 – Ξενοδοχείο Almyra, Πάφος  (Όλα τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα), 20.00.
11 Νοεμβρίου 2017 – Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος, 20.00.
12 Νοεμβρίου 2017 – International School of Paphos, 19.00.
Πληροφορίες: 96 23 99 85
Τιμή Εισόδου: € 10 / € 20

 

Ένα μουσικό αφιέρωμα στα '90s από την ομάδα των Prima Vista
Βράδυ Σαββάτου, Ζηλεύει η νύχτα, Το μπαρ το ναυάγιο, Το μόνο που θυμάμαι, Βενζινάδικο, Ζηλιάρης ουρανός, Το παλιό μου παλτό, Πως μπορώ... είναι μόνο μερικά από τα τραγούδια που θα μας κρατήσουν συντροφιά το βράδυ αυτό σε μια ανεπανάληπτη αναδρομή στα ελληνικά τραγούδια της δεκαετίας του 90, στη μουσική σκηνή Red που φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια ζωής και δημιουργίας!
Μια αξέχαστη βραδιά  με το μοναδικό ελληνικό άρωμα της δεκαετίας του 90 από την πολιτιστική ομάδα Prima Vista. 
Λίγα λόγια και πολλά πολλά τραγούδια από όλο το μουσικό φάσμα της δεκαετίας σε μια μαγευτική μουσική παράσταση 3 και πλέον ωρών με μια καταπληκτική ομάδα 8 μουσικών!
- Στέλιος Μάππουρας (τραγούδι)
- Κωνσταντίνα Καναρίνη (τραγούδι)
- Στέλιος Μάτσης (τραγούδι)
- Πέτρος Ολύμπιος (μπάσο) (οργάνωση)
- Νίκος Νικολάου (πλήκτρα)
- Λεωνίδας Πιτζιολής (ντραμς)
- Στέφανος Κουτέλης (ηλεκτρική κιθάρα)
- Σάββας Ιωάννου (τραγούδι & μπουζούκι)
> Σάββατο 15 Νοεμβρίου, Μουσική Σκηνή Red, Λευκωσία. Ειδική τιμή προκρατήσεων €8 - είσοδος €10 [περιορισμένος αριθμός θέσεων - θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας]. Πληροφορίες / προκρατήσεις: 22388322.

 

"Ο μάγκας και η μαντάμ Διατροφή" από το Θέατρο Λέξη
Ο Μάγκας θα μας οδηγήσει στα όμορφα μονοπάτια της υγιεινής διατροφής και της άσκησης ή θα μας αφήσει να τρώμε γλυκά και τροφές που έχουν κρυμμένα μυστικά;   Μαζί του θα ανακαλύψουμε αυτά τα μυστικά.  Η Μαντάμ Διατροφή και η Κυρία Γλυκατζού θα διεκδικήσουν αυτό το αγόρι, που έχει μοναδικό όνειρό του να γινει μεγάλος καλαθοσφαιριστής!  Ποια άραγε θα τον κερδίσει; 
Η ιστορία του Μάγκα εκτυλίσσεται και ζωντανεύει μέσα από το κείμενο του σεναριογράφου Γιώργου Τσιάκκα και της Διαιτολόγου-Κλινικής Διατροφολόγου Χριστίνας Παπαδοπούλου-Φεσά.  Η μοντέρνα μουσική είναι του Μιχάλη Ρούσου  ενώ οι μοναδικές χορογραφίες της Αντιγόνης Τασουρή.  Το εντυπωσιακό σκηνικό και τα κοστούμια είναι της Έλενας Κατσούρη.
Μια μοναδική ευκαιρία για γονείς και παιδιά να αντιληφθούν τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης και στη σωματική υγεία!
Στο ρόλο του Μάγκα η Χριστίνα Παυλίδου, της Μαντάμ Διατροφής η Χριστίνα Παπαδοπούλου-Φεσά, της Κυρίας Γλυκατζού η Παντελίτσα Λοϊζου.  
> Σάββατο 11 Νοεμβρίου (πρεμιέρα). Τακτικές παραστάσεις κάθε Σάββατο (στις 16:00) και Κυριακή (στις 11:00) στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, μέχρι και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017.  
Στη συνέχεια η παράσταση θα περιοδεύσει στη Λεμεσό, τη Λάρνακα και το Παραλίμνι. 

 

Boyz Stuff Show 2017
Ένα πολύ ενδιαφέρον event που έχει καταστεί θεσμός για τους λάτρεις της αυτοκίνησης και του motorsport, έρχεται και φέτος στους χώρους της κρατικής έκθεσης στη Λευκωσία. Ο λόγος για την εκδήλωση Boyz Stuff Show 2017, που θα λάβει χώρα το σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου 2017!
Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της αυτοκίνησης, η οποία μάλιστα θα καλύπτει φέτος μια έκταση πέραν των 11000m2!
Σ' αυτό λοιπόν το χώρο οι επισκέπτες θα δουν απίστευτα μοναδικά υπεραυτοκίνητα rally, drift, dragster, ανάβασης και time attack, Clubs αυτοκινήτων όλων των brands, ηχοσυστήματα πολλών decibel, οχήματα 4Χ4 και γενικά αυτοκίνητα που δεν βλέπουν καθημερινά στους δρόμους.
Οι δε λάτρεις του κλασικού αυτοκινήτου, θα απολαύσουν και πάλι τη μεγαλύτερη έκθεση που διοργανώνεται στην Κύπρο, με συλλεκτικά κλασικά αυτοκίνητα που άφησαν εποχή καθώς και υπέροχα supercars. 
Στην έκθεση συμμετέχουν εταιρείες με προϊόντα βελτίωσης, αξεσουάρ αυτοκινήτου, valeting, ελαστικών, λιπαντικών, καθώς και μεγάλες εταιρείες εξαρτημάτων, εργαλείων και ανταλλακτικών. 
Παράλληλα διοργανώνεται αγώνας Enduro με δεκάδες συμμετοχές μοτοσικλετών που θα προσφέρουν ένα καταπληκτικό θέαμα με την καθιερωμένη ειδική διαδρομή που πραγματοποιείται εντός του χώρου της έκθεσης.
> Σαββατοκυρίακο 11 και 12 Νοεμβρίου, Κρατική Έκθεση, Λευκωσία.

 

7ο Dance Waves Festival στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο
Στο μαγικό black box θέατρο του Εγκώμιου, για δυο βραδιές γεμάτες με χορευτικό πάθος, Σάββατο και Κυριακή 11 και 12 Νοεμβρίου, έναρξη στις 20.30.
Η πατροπαράδοτη Κυπριακή (και όχι μόνο) ευγένεια του οικοδεσπότη, μας επιβάλλει να ξεκινήσουμε τις συστάσεις από τους προσκεκλημένους μας εκ του εξωτερικού (με τη συνεργασία του πολυαγαπημένου μας εταίρου Lucky Trimmer ,φεστιβάλ σύγχρονου χορού του Βερολίνου). Απλές συστάσεις, λίγα λόγια, μιας και η γλώσσα του χορού πρέπει να αφήνεται να μιλάει από μόνη της, το οποίο σημαίνει – για εσάς που μας διαβάζετε – ότι θα πρέπει να είστε εδώ.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Σαββατοκυρίακο 11 και 12 Νοεμβρίου, Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22 781104.

 

"Η κυρά της θάλασσας" από την Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει την πρώτη  μεγάλη παραγωγή για φέτος της Κεντρικής Σκηνής με το έργο του Ίψεν "Η κυρά της θάλασσας". Ο Γερμανός σκηνοθέτης Χάιντς-Ούβε Χάους, που σημάδεψε με τις ιστορικές παραστάσεις του την κυπριακή σκηνή, προσεγγίζει ένα από τα σημαντικότερα έργα του Ίψεν, που, αν και δεν παίζεται συχνά, περιέχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που εξηγούν γιατί ο μεγάλος Νορβηγός συγγραφέας είναι ο πατριάρχης του σύγχρονου θεάτρου. Στην παράσταση συμμετέχει μια πλειάδα σημαντικών καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων και ο βραβευμένος με το μεγάλο βραβείο Θεάτρου Κύπρου Μιχάλης Χριστοδουλίδης. 
Δεν έχετε παρατηρήσει πως οι άνθρωποι που ζουν κοντά στη θάλασσα ξεχωρίζουν; Είναι σαν να ζουν τη ζωή της θάλασσας. Είναι σαν το κύμα – την άμπωτη και την πλημμυρίδα. Στον νου και στη συνείδηση. Και δεν μπορούν να ζήσουν πουθενά αλλού.
Σαν μια σειρήνα του ωκεανού, εγκλωβισμένη στον κόσμο των ανθρώπων και σε ένα γάμο χωρίς απολαύσεις, η Ελίντα Βάνγκελ ακούει το κάλεσμα της θάλασσας -που έρχεται με τη μορφή ενός προσώπου από το παρελθόν- και δοκιμάζεται μπροστά στο δίλημμα: ελευθερία ή κοινωνικός συμβιβασμός; 
> Επίσημη πρώτη: Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 κάθε Παρασκευή, Σάββατο, 20.30 & Κυριακή 18.00, Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, Λευκωσία. Πληρ. 77772717.

 

Φεστιβάλ Ζιβανίας
H ζιβανία είναι το κατεξοχήν παραδοσιακό κυπριακό απόσταγμα. Αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι η μοναδική γεύση και το υπέροχο άρωμα, στο οποίο μπορεί κανείς να ξεχωρίσει ένα ελαφρύ άρωμα σταφίδων.
Αυτό το υπέροχο ποτό, λοιπόν, είναι η αφορμή για να βρεθούμε στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Ζιβανίας" που διοργανώνουν από κοινού, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, τα γραφικά χωριά της Πιτσιλιάς, Άλωνα και Πελένδρι, με την στήριξη του ΚΟΤ και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους.
Στην Άλωνα βρεθήκαμε την περασμένη Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ενώ μία βδομάδα αργότερα, το σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου, θα βρεθούμε στο κοσμοπολίτικο Πελένδρι.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επιτόπια απόσταξη ζιβανίας, περίπτερα προώθησης παραδοσιακών προϊόντων και μουσικοχορευτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με παράλληλες επισκέψεις στα αξιοθέατα των κοινοτήτων.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ
>Σαββατοκύριακο 11 & 12 Νοεμβρίου, Πελέντρι, επ. Λεμεσού.

 

Η πρώτη συλλογή της Jo&Tim με έπιπλα και αντικείμενα εποχής, θα σε εντυπωσιάσει
Η εταιρεία Jo&Tim Ltd γεννήθηκε από την αγάπη των δύο συνιδρυτών της, της Θέας Αγγελή Αναγιωτού και της Ιωάννας Αχιλλέως Ζαβιτσανάκη, για τη διαχρονική διακόσμηση χώρου και ασχολείται με την πώληση αντικειμένων που κουβαλούν μαζί τους ιστορία, τέχνη, ομορφιά και καλαισθησία.
Στόχος της Jo&Tim είναι η παρουσίαση των πρωτοποριακών ιδεών της μέσω εκθέσεων. Εξ ου και κάθε έκθεση θα είναι ξεχωριστή και μοναδική.
Η πρώτη συλλογή της Jo&Tim βασίζεται στην ιδέα ότι τα όμορφα πράγματα δεν έχουν ημερομηνία λήξης.
Πρόκειται για αντικείμενα με vintage design, τα οποία έχουν αποκατασταθεί ή/και μεταποιηθεί με πολλή σκέψη, προσπάθεια και σύγχρονη ευαισθησία, εξασφαλίζοντας την ίδια ώρα ότι η ομορφιά αλλά και η ταυτότητά τους παραμένουν αναλλοίωτα. Η όλη προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με ντόπιους τεχνίτες, οι οποίοι, παράλληλα με την αποκατάσταση των παλαιών αντικειμένων, κατασκευάζουν και σύγχρονα κομμάτια, με πολύ μεράκι και χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ
> Η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Στροβόλου (Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 34, Στρόβολος), θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, 10:00-19:00. Για περισσότερες πληροφορίες www.jo-and-tim.com

 

Ras Digby
Το 1964 ο Ras Digby υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ηχοσυστήματος Sir Jesus, το οποίο εξελίχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 μέχρι το 1981 σε ένα από τα πιο σημαντικά ηχοσυστήματα του δυτικού Λονδίνου. Οι διασυνδέσεις των μελών του ηχοσυστήματος με Τζαμαϊκανούς παραγωγούς όπως οι Blacka Morwell, Dudley 'Ja Man' Swaby, Channel One, ακόμα και ο Bob Marley and the Wailers, τους έδωσαν προβάδισμα, αφού αποτέλεσαν για αυτούς μια ανεξάντλητη πηγή αποκλειστικών εκτελέσεων 'dubplate'. Το 1974, έχοντας αποκτήσει ένα μεγάλο απόθεμα υλικού, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους δισκογραφική εταιρεία με το ίδιο όνομα. Τα χρόνια που ακολούθησαν, ο Digby παρέμεινε ενεργός selector και toaster, και παράλληλα παρουσίαζε μουσικές εκπομπές στο Beat FM και στο RJR Radio. Σήμερα, παρουσιάζει τις μουσικές του με τον παραδοσιακό τρόπο, με επιλογές μόνο από βινύλια, καθώς και με αποκλειστικές εκτελέσεις (dubplate).
> Σ 11 Νοε, Rocka Rolla, Λευκωσία, 22.00, €8.

 

Kings
Μία μοναδική εμφάνιση στο Iguana, Μακένζυ, στην Λάρνακα θα πραγματοποιήσει το γνωστό συγκρότημα KINGS, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου. Οι KINGS, το πιο επιτυχημένο συγκρότημα των τελευταίων χρόνων, με τις περισσότερες προβολές στο Youtube, πάνω από 110.000.000, με πολλές βραβεύσεις σαν γκρουπ και με όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους : "Πάω όπου με πας", "Παγωτό", "Bikini", "Όσο Θα Λείπεις. feat Γιάννης Πλούταρχος", "Mojito", Ας είναι ψέμα", "Δυο Ζωές", "Εδώ που μ' άφησες", "Στιγμές Μαγικές", "Cocktail feat Γιώργος Τσαλίκης", "SEXY". Οι KINGS έρχονται στην Λάρνακα έχοντας ετοιμάσει ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα, γεμάτο με όλες τις δικές τους επιτυχίες αλλά και τραγούδια και διασκευές έκπληξη.
> Σ 11 Νοε, Iguana, Μακένζι, Λάρνακα, 22.00. Πληρ. 96099758.

 

Φεστιβάλ Πιθοίγια
Το κεφαλοχώρι των Κρασοχωριών μας καλεί και φέτος στο Φεστιβάλ Πιθοίγια για ένα ακόμα παραδοσιακό "Άννοιμαν του πιθαρκού". Ο λόγος γα το χωριό Κοιλάνι που μάς προσκαλεί στην ετήσια γιορτή "Άννοιμα του πιθαρκού - Αναβίωση των Αρχαίων Πιθιγοίων".
Η εκδήλωση που είναι μια γιορτή του κρασιού καθώς εγκαινιάζονται τα πιθάρια με κρασιά της νέας εσοδείας, θα γίνει στο χώρο εκδηλώσεων Κοιλανίου την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στις 12.00.
Η εκδήλωση είναι μια ιστορική διαδρομή του κρασιού και περιλαμβάνει:
- Χορούς
- Τραγούδια
- Τσιαττιστά
Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν εστιατόριο, καφετέρια ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε περίπτερα των τοπικών οινοποιείων, βιοτεχνιών παρασκευής Κοιλανιώτικων εδεσμάτων και να δοκιμάσετε όσο κρασί θέλετε ΔΩΡΕΑΝ.
> Κυριακή 12 Νοεμβρίου, Κοιλάνι, επ. Λεμεσού, 12.00.

 

Γιορτή του παλουζέ & Σπηλιώτικες Γεύσεις
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Σπηλιών και ο Σύνδεσμος Αποδήμων Σπηλιών και Κουρδάλων λοιπόν διοργανώνουν μία γιορτή γεμάτη γεύσεις παραδοσιακές και μας πρσκαλούν να την τιμήσουμε.
Συγκεκριμένα την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα πάμε στο γραφικό χωριό Σπήλια για να γευτούμε τον γνήσιο ζεστό παλουζέ και τις υπέροχες σπηλιώτικες παραδοσιακές μας γεύσεις.
Στο πλαίσιο της γιορτής θε έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ακόμα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια και Κυπριακούς χορούς.
Ώρα Έναρξης: 11:00-17:00. Είσοδος Ελεύθερη.
> Κυριακή 12 Νοεμβρίου, Σπήλια, επ. Λευκωσίας. Μάθε περισσότερα από το Κέντρο Προβολής και Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων.

 

Coop Kids Festival
H εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για την προηγούμενη Κυριακή και αναβλήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποηθεί αυτό το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στην  Πανεπιστημιούπολη (Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λεωφ. Πανεπιστημίου 1), από τις 10:00π.μ. μέχρι τις 4:00μ.μ. και θα περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, όπως ακροβατικά, εργαστήρι εικαστικών, θεατρικά παιχνίδια, κηπουρική, βρεφική γωνιά, αναγνώσεις παραμυθιών.
Γενική είσοδος €3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close