Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 17 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις αυτήν την εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2017

Μπορεί να βρισκόμαστε κιόλας στον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου, το Νοέμβριο, αλλά να σου πω κάτι; Είναι όμορφο να κυλούν οι ημέρες. Αρκεί βέβαια να κυλούν ευχάριστα και γεμάτα.

Άσε που άρχισε ήδη το σκηνικό του καιρού να αλλάζει, με τις πρώτες βροχές και τα κρύα να κάνουν για τα καλά την εμφάνισή τους, κάνοντας τις μέρες και τα βράδια μας τόσο ευχάριστα και ιδανικά για έξοδο με την παρέα στα χειμωνιάτικα στέκα, με μεζεδάκι και κρασί!

Κι όλα όσα ακολουθούν παρακάτω, οι εκδηλώσεις δηλαδή που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, θα μας δώσουν άλλη μία ευκαιρία για να βγούμε εκτός.

Γι' αυτό ακολούθησέ μας:

Τα «Δανεικά Παπούτσια» της Χριστίνας Μαξούρη
Η Χριστίνα Μαξούρη, μια σπουδαία φωνή και ανερχόμενη ηθοποιός της ελληνικής θεατρικής σκηνής, «δανείζεται» παλιές και νέες μελωδίες και τις ερμηνεύει a cappella, πλάι σε κείμενα των Χατζιδάκι, Ελύτη, Λειβαδίτη, Περεσιάδη, Σαίξπηρ κ.ά., παίζοντας ενίοτε μεταλλόφωνο, κλαρινέτο ή μπαγλαμαδάκι, σε μια χειροποίητη και «κατ' οίκον» συναυλία, με τίτλο «Δανεικά Παπούτσια», αφήνοντας χώρο στην κατάργηση της απόστασης μεταξύ κοινού κι ερμηνευτή και στα απρόβλεπτα της συνύπαρξης. Την παράσταση που παρουσιάστηκε στην Αθήνα, με εκτενή περιοδεία στην Ελλάδα και μετακλήσεις στο Λονδίνο, το Παρίσι και το Μιλάνο, φέρνει στην Κύπρο το Πανεπιστήμιο Κύπρου εμπλουτίζοντας την πολιτιστική προσφορά του, η οποία έχει ως στόχο την παρουσίαση μοναδικών και ασυνήθιστων καλλιτεχνικών προτάσεων στην πανεπιστημιακή κοινότητα και το ευρύτερο κοινό.
> Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20.00, πληρ. 99384606.



Ο Κύκλος με την Έμα Γουάτσον και τον Τομ Χανκς στο Έρμα
Η ταινία «Ο κύκλος» του Τζέιμς Πόλσον με τους Έμα Γουάτσον, Τομ Χανκς, Τζον Μποτέγκα, Μπιλ Πάξτον βασίζεται στο ομώνυμο best seller του Dave Eggers. Όταν η Μέι προσλαμβάνεται στην μεγαλύτερη και πιο ισχυρή εταιρία Τεχνολογίας και Social Media στον κόσμο, θεωρεί ότι αυτή είναι η ευκαιρία της ζωής της. Καθώς ανέρχεται στην ιεραρχία, ενθαρρύνεται από τον ιδρυτή της εταιρίας Ίμον να συμμετέχει σε ένα επαναστατικό πείραμα που ξεπερνάει τα όρια της ιδιωτικότητας, της ηθικής και τελικά κάθε προσωπικής ελευθερίας. Η συμμετοχή της στο πείραμα και κάθε απόφαση που λαμβάνει επηρεάζει το μέλλον και τις ζωές των φίλων της, της οικογένειας της αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.
> Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, Βιβλιοπωλείο Καφεαναγνωστήριο το Έρμα, Λευκωσία, 19.30, τηλ. 97901821, 99980574.



«Das Fraulein»
Η πρεσβεία της Ελβετίας σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας Αμμοχώστου προβάλλουν την ταινία «Das Fraulein». Η Ruža ήρθε στην Ελβετία γεμάτη ελπίδα για μια νέα και καλύτερη ζωή. Σήμερα, τριάντα χρόνια αργότερα, μόνο ένα πάθος της απομένει: χρήματα. Η καθημερινή ζωή της στη Ζυρίχη αποτελείται από μια αυστηρά προγραμματισμένη ρουτίνα - μια σειρά επαναλαμβανόμενων στιγμών. Στη συνέχεια εμφανίζεται η Ana, που με την ζέση της για ζωή ανατρέπει τον επιμελώς οργανωμένο κόσμο της Ruža. Μια φιλία αναπτύσσεται μεταξύ των δύο γυναικών. Η ταινία τιμήθηκε με Χρυσή Λεοπάρδαλη στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.
> Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 20.30, τηλ. 24652800.



Συναυλία τζαζ με 40 μουσικούς στο Ριάλτο
Μια ξεχωριστή συναυλία θα δούμε απόψε στο Ριάλτο αφιερωμένη στην τζαζ μουσική, στην οποία συμμετέχουν πέραν των 40 μουσικών υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Δρ. Gene Aitken, Γενικού Διευθυντή του οργανισμού Jazz Education Abroad (JEA) και προτεινόμενου για το βραβείο Grammy. Θα παρουσιαστούν γνωστά έργα από το χώρο της τζαζ, σε διαφορετικές εκδοχές και προσεγγίσεις, με βασικό γνώμονα την προβολή της μαγείας που ασκεί η τζαζ μουσική σε όλο τον κόσμο. Συμμετέχουν: Ορχήστρα τζαζ υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης Αμερικανού παιδαγωγού Δρα. Gene Aitken, η Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου-Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου υπό τη διεύθυνση του Δρα. Γιάννη Μυράλη, κουαρτέτο σαξοφώνων και jazz combo με τους διακεκριμένους Κύπριους μουσικούς Ειρηναίο Κουλουρά (μπάσο), Μάικ Μιχαήλ (τρομπέτα), Ρόδο Παναγιώτου (ντραμς), Ιάκωβο Πάρπα (σαξόφωνο), Λοϊζο Παφίτη (κιθάρα), Μάριο Τούμπα (πιάνο) και Ιωάννα Τρουλλίδου (φωνή).
> Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, τηλ. 77777745.



Secret Sharer στο Cine Studio
O καπετάνιος ενός παλιού εμπορικού πλοίου που βρίσκεται στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι ένας νεαρός Πολωνός. Το πλήρωμα υποπτεύεται αυτόν και τον ανήθικο πλοιοκτήτη για εσκεμμένη βύθιση του πλοίου για είσπραξη των ασφαλίστρων. Όταν το πλήρωμα εγκαταλείπει το πλοίο, ο νεαρός καπετάνιος μένει μόνος και αβοήθητος. Την ίδια νύχτα, καθώς περιμένει στο κατάστρωμα, εντοπίζει το γυμνό σώμα μιας γυναίκας να επιπλέει μέσα στη θάλασσα, μπλεγμένο μέσα στα σχοινιά της σκάλας. Ο καπετάνιος τραβά την σκάλα, η Κινέζα γυναίκα ανεβαίνει στο πλοίο και ζητά απελπισμένη να την κρύψει. Σε μερικές ώρες ξημερώνει και τότε ξεκινά το κυνηγητό για έναν δολοφόνο... Η προβολή είναι στα πλαίσια της Εβδομάδας Πολωνικού Κινηματογράφου σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πολωνίας.
> Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, Cine Studio, Λευκωσία, 21.00, τηλ. 96420491.

 

1η Ρωσική Εβδομάδα Γαστρονομίας
Το ξενοδοχείο Four Seasons σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Οίνου και Γαστρονομίας (ICWAG, Μόσχα, Ρωσία, www.icwag.com) διοργανώνουν την 1η Ρωσική Εβδομάδα Γαστρονομίας (Russian Gastronomy Week) στην Κύπρο, από τις 13 έως τις 17 Νοεμβρίου 2017.
Η Ρωσική Εβδομάδα Γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ρώσου Πρέσβη στην Κύπρο στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό.
Ο κ. Leonid Gelibterman, πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Οίνου & Γαστρονομίας και ταυτόχρονα Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατορίων και Ξενοδόχων στη Ρωσία, έχει καλέσει σεφ από 5 διαφορετικές περιοχές της Ρωσίας να προετοιμάσουν 4 γεύματα τοπικής κουζίνας και ένα γκαλά δείπνο.
Ακόμα, στο πλαίσιο της εβδομάδας, θα πραγματοποιηθούν και Master classes, που θα διοργανωθούν επίσης από την ICWAG (The Mysteries of the Kremlin Cuisine στις 14 Νοεμβρίου/ Russian Vodkas and Distillates στις 15 Νοεμβρίου/The Culinary Summit Russia-Cyprus στις 16 Νοεμβρίου/Culinary Master class for children by Russian Chef στις17 του μήνα).
Η Ρωσική Εβδομάδα Γαστρονομίας θα ανοίξει επίσημα με δεξίωση (κόκτειλ) στις 13 Νοεμβρίου στις 12.00 στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο.
Τα δείπνα από την τοπική κουζίνα θα πραγματοποιηθούν από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου και το εορταστικό δείπνο στις 17 Νοεμβρίου 2017.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Δευτέρα 13-Παρασεκυή 17 Νοεμβρίου, ξενοδοχείο Four Seasons, Λεμεσός.

 

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Παναγιώτης Μάργαρης
Στο συγκεκριμένο ακουστικό πρόγραμμα, ο Μαχαιρίτσας θα προσεγγίσει λιτά, τραγούδια-σταθμούς από την προσωπική του δισκογραφία, καθώς και τα μουσικοποιητικά αριστουργήματα του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι διασκευασμένα από τον Παναγιώτη Μάργαρη. 'Οδός Ονείρων', 'Μην τον ρωτάς τον Ουρανό', 'Θάλασσα πλατιά', 'Ιρλανδός και ο Ιουδαίος', 'Η μπαλάντα του ουρί', 'Περσεφόνη' κ.ά. θα συνυπάρξουν στο ίδιο πρόγραμμα με κομμάτια για σόλο κιθάρα από τα πρόσφατα άλμπουμ του Παναγιώτη Μάργαρη 'Rock of my soul' και 'Με τη μαγεία της κιθάρας', ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την ακουστική απόδοση των μεγάλων επιτυχιών του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Στην παράσταση συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί: Άκης Αμπραζής (ακουστικό μπάσο), Φίλιππος Σπυρόπουλος (κρουστά, τύμπανα) και Αλέξανδρος Ζουγανέλης (πνευστά).
> Τρίτη 14 Νοε, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, €23 & €20. Πληρ. 77777745.
> Τετάρτη 15 Νοε, Μουσική Σκηνή RED, παλιά Λευκωσία, 21.30. Πληρ. 96245929 & 99059257.

 

Σεμινάριο και γευσιγνωσία ελαιολάδου
Το Barrique Wine & Deli φιλοξενεί σεμινάριο ελαιολάδου με τον Πέτρο Μαλιώτη την Τρίτη 14 Νοεμβρίου από τις 18:30 έως τις 20:00 και μας καλεί να μάθουμε τα μυστικά και όλες τα χαρακτηριστικά ενός καλού ελαιολάδου.
Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Μαλιώτης, γεωπόνος και είναι ιδιοκτήτης της NOVEL AGRO LTD, εταιρείας που ιδρύθηκε το 2000 με κύριο σκοπό την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιoλάδου, θα καθοδηγήσει το κοινό ώστε να κατανοήσει καλύτερα τα χαρακτηριστικά ενός ελαιολάδου καλής ποιότητας.
Στο τέλος του σεμιναρίου οι παρευρισκόμενοι θα γευτούν ελαιόλαδο και θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα ελαιόλαδα, συμπεριλαμβανομένου ενός φρέσκου παρθένου ελαιόλαδου αυτής της εποχής.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα και θα είναι δωρεάν (με βάση την προτεραιότητα).
> Τρίτη 14 Νοεμβρίου, Barrique Wine & Deli, Λευκωσία, 18.30. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, καλέστε στο 70087080.

 

Wine & Music Fiesta by Patio Cocktail Bar
Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις, το φεστιβάλ που συνδυάζει κρασί και μουσική στο κέντρο της πρωεύουσας επιστρέφει και φέτος. Ο λόγος φυσικά για το Nicosia Old Town Wine & Music Fiesta το οποίο διοργανώνει το Patio Cocktail Bar στην παλιά Λευκωσία. Το φεστιβάλ θα είναι διήμερο, θα διαρκέσει από 15 & τις 16 Νοεμβρίου και μας καλεί να δοκιμάσουμε πάνω από από 100 ετικέτες από 40 παραγωγούς σε 30 περιοχές, παρέα εύγευστα tapas από το Patio Cocktail Bar. Το δεύτερο κομμάτι του φεστιβάλ είναι η μουσική που θα συνοδεύσει τις βραδιές μας και τα τσουγκρίσματα με οίνο από όλο τον πλανήτη. Γνωστά συγκροτήματα από την Κύπρο θα μας διασκεδάσουν με τις μουσικές τους σε jazz και pop funky groovy ρυθμούς.
> Τετάρτη 15 & Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 18.00. Εισιτήρια με προπώληση σε €20 ανά άτομο. Πληρ. 22664488.

 

Βιριδιάνα (Viridiana)
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινηματογραφικές Τετάρτες 2017» του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών που γίνεται σε συνεργασία με το Συνεμά Ξάνθης 3, το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Ισπανική Πρεσβεία στην Κύπρο, θα πραγαμτοποιηθεί η προβολή της ταινίας Βιριδιάνα. Την ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Κύρος Παπαβασιλείου.
H δόκιμη μοναχή Βιριδιάνα, κατόπιν προτροπής της ηγουμένης, πηγαίνει να επισκεφθεί το χήρο θείο της. Θαμπωμένος από την ομορφιά της ανιψιάς, η οποία του θυμίζει τη γυναίκα του, ο δον Χάιμε προσπαθεί να την κρατήσει για πάντα κοντά του. Τα γεγονότα που ακολουθούν θέτουν σε δοκιμασία την καθολική πίστη και τον ουμανισμό της Βιριδιάνας.
Πρωταγωνιστούν: Silvia Pinal (Viridiana), Francisco Rabal (Jorge), Fernando Rey (Don Jaime), José Calvo (Don Amalio). Σκηνοθεσία: Luis Buñuel.
Σενάριο: Julio Alejandro, Luis Buñuel
Διάρκεια: 90'
Είδος ταινίας: Δράμα
Γλώσσα: Ισπανικά
Υπότιτλοι: Αγγλικοί
Χρονολογία παραγωγής: 1961
> Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, Λευκωσία, 20.00. Είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 22256782.

 

Does Europe Exist? v2.0
Το "Does Europe Exist? v2.0", είναι φυσική εξέλιξη και συνέχεια της δράσης "Does Europe Exist? v1.0", που υλοποίησε το Ίδρυμα ARTos το 2012, στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στόχος της δράσης αυτής ήταν και είναι, η εξέταση της σημασίας της Ευρώπης, σε τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, καθώς και οι σχέσεις της με της γειτονικές σε αυτή χώρες.
Τι είναι τελικά η Ευρώπη; Είναι η ανάγκη για ομαδοποίηση - όπως είδαμε να συμβαίνει πολλές φορές στην ιστορία του ανθρώπου - και η οποία στη συνέχεια δημιουργεί την ανάγκη για διαχωρισμό; Ή μήπως η φοβία ενός νέου πολέμου; Είναι η ανάγκη μίας ενιαίας ταυτότητας; Η ανάγκη για εξουσίας και ανταγωνισμό (ανταγωνιστικό πλεονέκτημα); Ή μήπως τελικά, είναι μία πραγματική ανάγκη, μέσα από την οποία οφείλουμε να δημιουργήσουμε μία κοινή κουλτούρα;
Κατά παράδοξο και "προφητικό" τρόπο, τα αποτελέσματα του συμποσίου και της έκθεσης και που οργανώθηκαν τότε στα πλαίσια του "Does Europe Exists? v1.0", περιέγραφαν με λεπτομέρεια το θέμα του προσφυγικού και του πολέμου στη Συρία και την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσόγειου, καθώς και την πιθανή έξοδο της Αγγλίας από την Ευρώπη.
Η εμπειρία αυτή καθώς και οι έντονες αλλαγές που συμβαίνουν στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, μας οδήγησαν πέντε χρόνια μετά, στην υλοποίηση του "Does Europe Exist? v2.0", με στόχο την επανεξέταση της κατάστασης σήμερα και την πιθανή εξέλιξη της στο μέλλον.
Η δράση αποτελείται από τέσσερεις ενότητες:
1. Συμπόσιο/ Pop-up think tank
2. Εικαστική έκθεση "Does Europe exist? v2.0"
3. Διαδραστική εγκατάσταση σε δημόσιο χώρο
4. Ψηφιακή Έκδοση αποτελεσμάτων.
> Τετάρτη 15-Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, Πολιτιστικό και Ερευνητικό ίδρυμα ARTos, Λευκωσία.

 

Rock Aid με τους Minus One
Οι Minus One επιστρέφουν στην Λεμεσό για ακόμη μια live εμπειρία!
Επιστρέφουν δυναμικά για μια Ζωντανή εμφάνιση αλλά αυτή τη φορά με φιλανθρωπικό σκοπό.Τα έσοδα θα διατεθούν στην ανέγερση σχολικών εγκαταστάσεων στο χωριό Milimani Juja 4 στην Κένυα.
Το ρεπερτόριο συμπεριλαμβάνει παλιές και νέες κυκλοφορίες του συγκροτήματος, καθώς και διασκευές κομμένες ραμμένες στα μέτρα τους.
> Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, Ravens, Λεμεσός, 21.30. Είσοδος €6. Πληροφορίες: 99-614100. Κρατήσεις: 99-240162/ 99-245341.

 

Ο Βασίλης Λέκκας τραγουδά Στέλιο Καζαντζίδη
Γράφει ο Βασίλης Λέκκας για τον Στέλιο Καζαντζίδη: «Τραγουδώ και τιμώ τον Στέλιο Καζαντζίδη και τα τραγούδια που αποτυπώνουν τον λαϊκό μας πολιτισμό. Τραγούδια που αποκαλύπτουν τη νεώτερη ελληνική περιπέτεια. Μια περιπέτεια που - μέσα από τη φωνή του - ταξίδεψε σ' ολόκληρο τον κόσμο, σκορπίζοντας παντού βαθειά συγκίνηση. Ο Στέλιος έγινε μέλος κάθε Ελληνικής οικογένειας. Έτσι τον ένοιωσα κι΄ εγώ, σαν άνθρωπο δικό μου.
Έτσι θα τον τραγουδήσουμε, με την ψυχή και την αλήθεια που συμβολίζει για τον καθένα μας". Ο Βασίλης Λέκκας έρχεται με δυο συναυλίες να παρουσιάσει μια ανθολογία σπουδαίων τραγουδιών μεταφέροντας τα στο κοινό μέσα από την χαρακτηριστική ερμηνευτική εκφραστικότητα του αλλά και την ενορχηστρωτική προσέγγιση. Δύο συναυλίες που αποτελούν φόρο τιμής, όχι μόνο προς τον ανεπανάληπτο ερμηνευτή Στέλιος Καζαντζίδης αλλά και προς τους σημαντικούς δημιουργούς αυτών των υπέροχων μικρών μουσικών ιστοριών που σημάδεψε με την μοναδική ερμηνεία του ο μεγάλος αυτός τραγουδιστής.
Από το «Πάρε τ' αχνάρια» μέχρι « Το πέλαγο είναι βαθύ» και από το «Αγριολούλουδο» και την «Ανεμώνα» μέχρι τον «Μετανάστη» και τις «Άπονες εξουσίες».
Συνοδεύουν οι μουσικοί: Ανδρέας Δρυνιάτης - μπουζούκι, Χριστίνα Ιωάννου - ακορντεόν, Αχιλλέας Ιωάννου - κλαρίνο, Αντώνης Πολυκάρπου - πιάνο, Δημήτρης Παπανικολάου - κοντραμπάσο, Άδμητος Πιτσιλλίδης - κιθάρα και ενορχηστρώσεις.
> Πεμ 16 Νοε, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Πληρ. 25377277/ www.soldoutticketbox.com.
> Παρ 17 Νοε, Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30. Εισιτήρια: 7777 7040 & TicketHour.com.cy.

 

Άμλετ
Λόγω της μεγάλης ζήτησης η Fresh Target Theatre Ensemble ανακοινώσει την παράταση των παραστάσεων του εμβληματικού έργου του William Shakespeare "Άμλετ" μέχρι τις 19 Νοεμβρίου (Πέμπτη με Κυριακή) στο θέατρο Σπούτνικ.
Η παράσταση επικεντρώνεται στο προσωπικό ταξίδι του Άμλετ - ένα ταξίδι υπαρξιακής όσο και πολιτικής συνειδητοποίησης. Ο Άμλετ αρχίζει να 'βλέπει' με διαφορετικά μάτια: ενώ στην αρχή του έργου αντιλαμβάνεται τον κόσμο και τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός προνομιούχου γόνου, του οποίου το μέλλον και η πορεία έχουν ήδη προαποφασιστεί, στη συνέχεια, μέσα από ένα κυκεώνα οικογενειακών εξελίξεων, η οπτική του μεταβάλλεται τόσο ως ανθρώπου όσο και ως πολίτη. Ο πρωταγωνιστής ενεργοποιημένος από αυτή την αλλαγή, προσπαθεί να αφυπνίσει τους γύρω του κάτι που τον φέρνει - αναπόφευκτα - αντιμέτωπο με το κατεστημένο και τις επικρατούσες αξίες. Οι επιπτώσεις των ενεργειών του ενδεχομένως επιφέρουν μια νέα κατάσταση πραγμάτων χειρότερη από την προηγούμενη, όμως η προσπάθεια και ο αγώνας του αποδεικνύονται πιο σημαντικά από το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.
> Μέχρι την Κυριακή 19 Νοεμβρίου (Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο), 20.00 & Κυριακή, 18.00, Σπούτνικ, Αντωνάκη Ζαχαρίου 4Α, Λευκωσία. Τηλ: 7000 70 27.

 

Η κωμωδία "Οφσάϊντ/Εκτός παιδιάς" στο Θέατρο Δέντρο
Όταν η παγκόσμια οικονομική κρίση απλώνει τα πλοκάμια της επηρεάζοντας μια εύπορη οικογένεια της μεσαίας τάξης στην Καταλονία οι συνέπειες και επιπτώσεις της θέτουν σε δοκιμασία τις σχέσεις των μελών της. Η πραγματοποίηση του ονείρου της οικογένειας, κυρίως της μάνας, για σπουδές της κόρης στις ΗΠΑ, κινδυνεύει να ματαιωθεί. Το ένστικτο της επιβίωσης αναδύεται από τη ληθαργική του κατάσταση ισχυρό και ξυπνά μη αρμόζουσες ορμέμφυτες φαντασιωτικές καταστάσεις που επισκιάζουν, παραμερίζουν ή ακόμα και κονιορτοποιούν κατακτημένες αξίες του πολιτισμένου κόσμου τους.
Η δολοφονία του καθηλωμένου σε αναπηρικό καροτσάκι παππού που τα έξοδα διαβίωσής του σε πολυτελές διαμέρισμα απομυζούν μεγάλο μέρος των εσόδων της οικογένειας θα δώσει λύση στο πρόβλημα;
Συντελεστές
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουαΐμης
Σκηνικά- Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου
Μουσική Σύνθεση/Επιλογή : Γιώργος Χριστοφή
Σχεδιασμός Φωτισμού: Χρίστος Γωγάκης
Σχεδιασμός αφίσας: Χριστόφορος Λάρκος
Φωτογραφίες: Χρίστος Αβρααμίδης
Trailer: Χρίστος Γωγάκης
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Στέφανη Πολυκάρπου
Ηθοποιοί: Φώτης Αποστολίδης, Χριστιάνα Λάρκου, Χάρης Κκολός, Μαρία Κονή, Γιώργος Μουαΐμης.
> Παραστάσεις: 16, 17, 18, 19 Νοεμβρίου, Θέατρο Δέντρο, Λεωφ. Ενότητος 44, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία. Τηλέφωνο κρατήσεων: 70007102. Είσοδος: 10 ευρώ.

 

"Cock" από τη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ
Γκέι, στρέιτ, λέξεις από τη δεκαετία του '60. Ακούγονται τόσο παλιές. Φρικτές φρικτές λέξεις... Γιατί μου λες πως το με τι κοιμάμαι είναι πιο σημαντικό από το με ποιόν άνθρωπο κοιμάμαι! Μια ομοφυλοφιλική σχέση σε κρίση: όταν ο Τζων ερωτεύεται ξαφνικά την Γ., ο σύντροφός του, μετά από το πρώτο σοκ, αντιδρά, επιχειρώντας να τον κερδίσει ξανά με κάθε δυνατό μέσο. Η διεκδίκησή του δεν έχει όρια ούτε αναστολές.Ένα έργο που ξεκινά σαν κωμωδία γύρω από το σεξουαλικό προσανατολισμό και καταλήγει σε έναν βαθύ προβληματισμό για την αγάπη και τους κανόνες της, ανεξάρτητα από ερωτικές προτιμήσεις. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει το κείμενο του Μπάρτλετ ξεχωριστό: οι σεξουαλικές επιλογές δεν αντιμετωπίζονται με «τηλεοπτικούς» όρους ή εύκολα στερεότυπα. Την ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα και το προκλητικό πνεύμα του συγγραφέα καλείται να ζωντανέψει θεατρικά ο βραβευμένος με το περσινό βραβείο σκηνοθεσίας Κώστας Σιλβέστρος, με τη συνδρομή μιας δυναμικής ομάδας συντελεστών.
> Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή, Λευκωσία. Πληρ. 77 77 27 17.

 

Ιστορίες Δύο Σινεμά
Τα σινεμά Αττικόν στην Πάφο και Cosmos στο Plovdiv (Βουλγαρία) μοιράζονται κοινές ιστορίες και μνήμες από το παρελθόν, καθώς και παρόμοιες προκλήσεις και στοιχήματα για το μέλλον. Οι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες Πάφος2017 και Plovdiv 2019 συναντώνται, με τα δύο σινεμά στο επίκεντρο, και αφηγούνται τις ιστορίες των κινηματογραφικών αιθουσών και των ίδιων των πόλεων, εξετάζοντας τις προοπτικές, τα πεπρωμένα και τις προκλήσεις του αύριο. Στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, δόθηκαν οι αφορμές και οι δυνατότητες στα δύο σινεμά να ενταχθούν εκ νέου στη ζωή των αντίστοιχων πόλεων, με διαφορετικούς τρόπους το καθένα. Απο το Plovdiv θα παρουσιασθεί το σκεπτικό της αποκατάστασης του παλιού σινεμά καθώς και εικόνες από τo πρότζεκτ The Color of Cosmos. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πάφος2017. Η παρουσίαση και συζήτηση θα είναι στην αγγλική γλώσσα.
> Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, Αττικόν, Πάφος, 19.00. Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close