Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2013
Η περίοδος που διανύουμε πραγματικά μας γυρίζει σε μια άλλη εποχή, αυτήν της αθωότητας. Προβλήματα, ερωτηματικά, ανασφάλεια... αλλά, μέσα σε αυτό το γενικότερο κλίμα, η κάθε μάζωξη της παρέας γίνεται έχοντας ως κύριο συστατικό την αλήθεια, την ειλικρίνεια, την ουσία. Πλέον εκείνο το "να κανονίσουμε για καφέ" πραγματοποιείται, δεν ανήκει στη στρατόσφαιρα. Συναντιόμαστε, τα λέμε, "αγγίζουμε" το πρόβλημα και μπορεί να μην υπάρχουν λύσεις, αλλά υπάρχουν άνθρωποι. Σε αυτό στηρίχθηκε και ο Νισσιάν όταν αποφάσισε να ανοίξει αυτό το ταβερνάκι. Αυθεντικότητα και νοστιμιά σε ένα πιάτο. Καθίσαμε στο άνετο τραπεζάκι, ενώ ακουγόταν ένα παλιό ρεμπέτικο τραγούδι, και παραγγείλαμε με όρεξη. Η Γεωργία, η Μαριάννα, η Σπυρούλα και ο Νεόφυτος, ο άντρας της παρέας. Από την πρώτη στιγμή ξέραμε ότι η έξοδος αυτή θα ήταν μοναδική και πολύ ξεχωριστή. Οι γεύσεις ξεκίνησαν να κατακλύζουν το τραπέζι μας και τα αρώματα να "τρελαίνουν" την όσφρησή μας. Η αρχή έγινε με μια εξαιρετική αρμένικη σαλάτα, φτιαγμένη με ταχίνι και πλιγούρι, ενώ αμέσως μετά στο τραπέζι μας έφτασε και το ταχίνι, που νοστιμότερο δεν έχεις φάει! Ακολούθησαν σαλάτα χωριάτικη, χαλουμάκι και μανιτάρια ψημένα στα κάρβουνα, λουκάνικο και παστουρμάς, ενώ τη σειρά τους πήραν τα εξαιρετικά λαχματζούν και οι πιατέλες με κρεατικά όπως σεφταλιά, σουβλάκι αρμένικο και το πιο τέλειο κοτόπουλο σουβλάκι που έχεις γευτεί, το οποίο μαρινάρεται σε γιαούρτι. Αρχίσαμε να μερακλώνουμε, με τα γέλια μας να ακούγονται μέχρι έξω και τη Χαρούλα Αλεξίου να μας υπενθυμίζει παλιές, καλές στιγμές. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν κάτι σφηνάκια τσίπουρου από τον Τύρναβο και μια χαλουμωτή υπέροχη! Οι τιμές είναι ανάλογες της εποχής, ενώ αν θέλεις μπορείς και να παραγγείλεις στο σπίτι σου. Αυτό το φρεσκότατο αρμενικo-κυπριακό εστιατόριο μπορεί άνετα να γίνει το στέκι της παρέας, γιατί έχει αγνά υλικά και αγνούς ανθρώπους να νοιάζονται για το αν θα περάσεις καλά. Ε! Αποκλείεται τότε να συμβεί το αντίθετο!
Σχετικά

Τις Παρασκευές του Ιούλη πάμε για Smash burger με θέα στη νέα ταβέρνα του Καλοπαναγιώτη
Smash Fridays στη Μωροκανέλλα στον Καλοπαναγιώτη – Smash burgers με θέα την κοιλάδα της Μαραθάσας

1+1 προσφορά στο ολοκαίνουργιο ρόφημα της αλυσίδας Starbucks
Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι με τον πιο δροσερό τρόπο

Ένα ζευγάρι Κυπρίων στην κορυφή των «φισιάτικων» στη Μεγάλη Βρετανία
Ένα ζευγάρι Κυπρίων βρέθηκε στην κορυφή των «φισιάτικων» (fish and chips) της Βρετανίας

Το beach bar/restaurant της Λεμεσού που μεταμορφώθηκε κι έγινε κούκλα!
Ναι, το Plage άλλαξε… και του πάει!

Το νέο κατάστημα Starbucks στη Σταυρού άνοιξε τις πόρτες του!
Η εμπειρία Starbucks, τώρα και στη Σταυρού – σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής και φιλοξενίας.

Προς πώληση ένα από τα πιο διάσημα ταβερνάκια-στέκια της Λευκωσίας
Μία από τις πιο όμορφες αυλές της Λευκωσίας, κατέβασε ρολά

Τέλος εποχής για το θρυλικό σουβλάκι του Άρη
Όλη η Kύπρος έχει φάει από εκεί: Το τέλος του θρυλικού σουβλατζίδικου που λάτρεψαν ντόπιοι και επισκέπτες της συμπρωτεύουσας

Ανακαλύπτουμε τις "κρυφές" αυλές και τους "μυστικούς" κήπους της Λευκωσίας
Η Λευκωσία αποκαλύπτεται μέσα από τα αθέατα διαμάντια της — αυλές που ζωντανεύουν με γεύσεις, μυρωδιές και ιστορίες του καλοκαιριού.

Βγαίνουμε για ασιατικό σε ένα διάσημο μαγαζί που μετακόμισε στην πλατεία!
Το μαγαζί που για χρόνια μάς υποδεχόταν στο κέντρο, μας περιμένει πλέον σε μία ήσυχη πλατεία

Νέα παραδοσιακή ταβέρνα σερβίρει πλούσιο μεζέ κάτω από την υπέροχη κληματαριά
Παραδοσιακή κουζίνα, κυπριακή ψυχή και μια αυλή που σε ταξιδεύει

Τις Τετάρτες απολαμβάνουμε All You Can Eat δίπλα στο κύμα
Σε ένα υπέροχο εστιατόριο που συνδυάζει μοναδική τοποθεσία, εκλεκτή ψαροφαγία, άψογη εξυπηρέτηση και εξαιρετικές τιμές
