Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 23 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτό το weekend

Συγκεντρώσαμε όλα όσα θα ομορφύνουντο σαββατοκύριακό σου

Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2017

Κι αυτό το σαββατοκύριακο βγαίνουμε έξω, ανακαλύπτουμε καλά κρυμμένα μυστικά και στέκια, πάμε σε χριστουγεννιάτικες γιορτές, παζαράκια και παραμυθουπόλεις, οι οποίες ήδη άνοιξαν τις πόρτες του, βάζοντάς μας σε κλίμα γιορτινό, πάμε σε συναυλίες και απολαμβάνουμε βόλτες και αποδράσεις!

Το σαββατοκύριακο είναι εδώ κι εσύ έχεις πολλά να δεις, να κάνεις και να ακούσεις! Μην τα χάσεις!

Γι' αυτό κράτα σημειώσεις:

Μια διαδραστική έκθεση για όλη την οικογένεια, σε ταξιδεύει στο 2050
Τις απαντήσεις μάς προσκαλεί να δώσουμε η διαδραστική ψηφιακή έκθεση «Ο Πλανήτης σε χρειάζεται... Ζήσε στο 2050!», που παρουσιάζεται από τις 13 Οκτωβρίου 2017 στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου στη Λευκωσία μέχρι την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου. Η έκθεση σχεδιάστηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου (Science Museum) και έχει δεχτεί περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες σε όλο τον κόσμο (Ν.Α. Ασία, Η.Π.Α., Ευρώπη). Απευθύνεται σε παιδιά από 5 χρονών και άνω, σε οικογένειες, ενήλικες αλλά και σχολεία!
Οι επισκέπτες μεταφέρονται στο μέλλον, στο έτος 2050, με άμεσο, διαδραστικό, αλλά και διασκεδαστικό τρόπο. Καλούνται να αντιμετωπίσουν τις νέες συνθήκες, σε έναν Πλανήτη που απαιτεί καινούριους τρόπους σκέψης και τεχνικές για να είναι και πάλι βιώσιμος, και να διαμορφώσουν οι ίδιοι την Πόλη του Μέλλοντος. Για παράδειγμα, θα χρειαστεί να σχεδιάσουν το μελλοντικό τους σπίτι και αυτοκίνητο, να παρασκευάσουν τροφή για ένα φουτουριστικό δείπνο ή ακόμη και να βουτήξουν σε μία εικονική πισίνα χωρίς να βραχούν! Οι επιλογές τους καταγράφονται μέσω μιας «ψηφιακής κάρτας επιβίωσης», και καθώς προχωράει η περιήγηση συναντιούνται με τις επιλογές των άλλων, χτίζοντας κατ' αυτό τον τρόπο την Πόλη του 2050.
Ξεναγοί και συνοδοιπόροι σε αυτή την «περιπέτεια» είναι οι τέσσερις ψηφιακοί χαρακτήρες, οι ήρωες της έκθεσης: η Buz, o Eco, η Tek και οDug. Μας μιλούν από το 2050 και θέλουν να σκεφτούμε το μέλλον μας (που είναι το δικό τους παρόν). Οι χαρακτήρες αυτοί ξεναγούν τους επισκέπτες στις θεματικές ενότητες που παρουσιάζονται στην έκθεση και τους βοηθούν στις αποφάσεις που πρέπει να λάβουν για να φτιάξουν την Πόλη του Μέλλοντος.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Από 13 Οκτωβρίου-1η Δεκεμβρίου, Περίπτερο 4, Κρατική Έκθεση, Λευκωσία. Δευτέρα έως Κυριακή 09:00-20:00.

 

Συνάντηση Δύο Πολιτισμών
Δύο πιανίστες, δύο διαφορετικοί καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Τουρκία συναντώνται και ερμηνεύουν έργα Ελλήνων, Τούρκων και Ρώσων συνθετών, επιβεβαιώνοντας, πάλι και πάλι, την αδιαφιλονίκητη δύναμη της μουσικής να υπερβαίνει κάθε είδους όρια και διαχωρισμούς. Ο Κύπριος Μανώλης Νεοφύτου και η Canan Kocaay Camurtas από την Τουρκία δίνουν ένα κονσέρτο που μπορεί να ενώσει λαούς και πολιτισμούς.
> Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος, 20.30. Πληρ. 26932017 & www.pafos2017.eu. Εισιτήρια: €10.

 

Trio Tekke & Dave De Rose
Το δημοφιλές γκρουπ Τρίο Τεκκέ, επιστρέφει με μια σειρά εμφανίσεων. Οι εμφανίσεις αυτές γίνονται παράλληλα με την κυκλοφορία του καινούριου τους δίσκου, μια συνεργασία με τον Αγγλο-Ιταλό ντράμερ Dave De Rose (Moloko, Rokia Traore, Mulatu Astatke, Electric Jalaba), που φέρει τον τίτλο "Zivo".
Ο δίσκος αποτελείται αποκλειστικά από πρωτότυπες συνθέσεις και προτείνει έναν ολόφρεσκο, πιο ηλεκτρικό ήχο, σέρνοντας το ρεμπέτικο σε καινούρια μονοπάτια, μπολιάζοντάς το με μουσικά στοιχεία από Λατινική Αμερική, Αφρική, ψυχεδέλεια, ροκ και άλλα.
Το Τρίο Τεκκέ δημιουργήθηκε το 2005 στο Λονδίνο και έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο διεθνώς επιτυχημένους δίσκους (Τα ρεγγέτικα [2009] και Samas [2011]). Έχει εμφανιστεί σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και σημαντικά φεστιβάλ όπως το Jazz A Vienne (Γαλλία) και το Latitude Festival (Αγγλία), ενώ έχει παίξει ζωντανά στο BBC 3.
> Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, Κοσμικόν Κέντρον Αντωνάκης, Λευκωσία, 22.00. Πληρ. 22664697. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy.

 

"SILK and STONE
Κάτω από το γενικό τίτλο "SILK and STONE" η Μαρίλια Γαβριηλίδου παρουσιάζει τη νέα της συλλογή αποτελούμενη από μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα.
Μία συλλογή γεμάτη κοσμήματα που το καθένα κουβαλά πάνω του μια μικρή ιστορία, μια έκρηξη δημιουργικότητας, μια γιορτή χρωμάτων.
Το μετάξι, οι ημιπολύτιμες χάντρες, τα μαργαριτάρια αναμειγνύονται με τον πλέον αυθόρμητο τρόπο και μετατρέπονται στα χέρια της Μαρίλιας Γαβριηλίδου σε μοναδικές δημιουργίες με παιχνιδιάρικες πινελιές και το δικό της προσωπικό στυλ.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Παρασκευή 24 & Σάββατο 25 Νοεμβρίου, Café La Mode Ακρόπολης, Λευκωσία. Η έκθεση θα παραμένει ανοιχτή για το κοινό μεταξύ των ωρών 10:30-19:00. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 99629416.

 

10 χρόνια θέατρο Versus με "Nordost"
Με το έργο του Γερμανού θεατρικού συγγραφέα και ηθοποιού Τόρστεν Μπουχστάινερ "Nordost", γιορτάζει φέτος τα δέκα χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης της Λεμεσού και όχι μόνο, το θέατρο VERSUS.
Με μία επιτυχημένη πορεία στα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου, το θέατρο VERSUS, ανεβάζει φέτος για δεύτερη φορά, την πολυσυζητημένη παράσταση του 2009, "Nordost" σε σκηνοθεσία και πάλι του Μαρίνου Ανωγυριάτη.
Το θεατρικό κείμενο είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Θέατρο Ντούμπροβκα στη Μόσχα, στις 23 Οκτωβρίου 2002, όταν Τσετσένοι τρομοκράτες, ανάμεσα τους και γυναίκες ζωσμένες με εκρηκτικά, κατέλαβαν το θέατρο και για τρεις μέρες κρατούσαν ομήρους τους 850 θεατές.
Οι πολύχρονες συγκρούσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τους Τσετσένους αυτονομιστές, οδηγούνται εκείνο το βράδυ σε ένα αιματηρό μανιφέστο, με περισσότερους από 100 αθώους ομήρους να σκοτώνονται από τα χημικά που θα ρίξουν οι ειδικές δυνάμεις όταν θα εισβάλουν στην αίθουσα του θεάτρου, ύστερα από εντολή της Ρωσικής κυβέρνησης για εξουδετέρωση των τρομοκρατών.
Η Γιολάντα Χριστοδούλου, η Νάτια Χαραλάμπους και η Βίβιαν Νικολαϊδου, μετά από οχτώ χρόνια, ζωντανεύουν ξανά τις μνήμες της 23ης Οκτωβρίου του 2002.
Μία αφήγηση των γεγονότων μέσα από τη διαφορετική οπτική τριών γυναικών που έζησαν από κοντά το μακελειό του θεάτρου Ντούμπροβκα.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Πρεμιέρα: 24 Νοεμβρίου 2017, θέατρο Ένα, Λεμεσός. Παραστάσεις: 25 και 29 Νοε. 2017 - 2, 3, 6, 9 καο 10 Δεκ. 2017. Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 99395970.

 

"Έρκουνται οι καλικάντζ̆αροι…" στο Μουσείο Παραμυθιού
Το Μουσείο Παραμυθιού σας προσκαλεί στην έκθεση χαρακτικής του Κύπριου χαράκτη Χαμπή Τσαγγάρη με τίτλο «Έρκουνται οι καλικάντζ̆αροι…». Η έκθεση περιλαμβάνει τριάντα μια μεταξοτυπίες του καλλιτέχνη με θέμα τους καλικάντζαρους, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από ιστορίες που διηγήθηκαν στον χαράκτη εβδομήντα άνθρωποι από όλη την Κύπρο, για την έρευνά του που εξεδώθη σε ένα δίτομο έργο με τίτλο «Οι καλικάντζαροι και το παξίμιν». Η έκθεση συνοδεύεται με κείμενα και ιστορίες που παρουσιάζουν στο κοινό την πλούσια παράδοση των καλικαντζάρων.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο αξιότιμος Δήμαρχος Λευκωσίας κος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.
Η εκδήλωση των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα προς τιμήν του αγαπημένου μας χαράκτη Χαμπή Τσαγγάρη και θα περιλαμβάνει:
αφήγηση παραμυθιών με καλικάντζαρους από την αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή
μουσική με λάουτο από τον συνθέτη Ευαγόρα Καραγιώργη
παραδοσιακούς λουκουμάδες.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Διάρκεια έκθεσης: 24 Νοεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου. Η είσοδος στο Μουσείο Παραμυθιού κατά τη διάρκεια των εγκαινίων είναι ελεύθερη.
Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-14:30, Τετάρτη και Παρασκευή 16:00-19:00.

 

Ελένη Βιτάλη, Νίκος Ζιώγαλας
Τους δύο καλλιτέχνες ενώνει η κοινή αισθητική και η κοινή ματιά για το καλό ελληνικό τραγούδι, που έχει ρίζες στη Δημοτική και Λαϊκή παράδοση. Η Βιτάλη, μετά από σχεδόν 40 χρόνια πορείας έχοντας βαθιές ρίζες στη δημοτική παράδοση, ειδικά τη δεκαετία του '80 μέσα από συνεργασίες με δημιουργούς όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Τάκης Σούκας και ο Μανώλης Ρασούλης αναδείχτηκε ως μια από τις σημαντικότερες λαϊκές τραγουδίστριες της Ελλάδας. Ακολούθησαν οι συνεργασίες με τον Σπανουδάκη, ενώ η δημιουργία δικών της τραγουδιών χαρακτήρισε το επόμενο βήμα της. Τα τελευταία χρόνια οι συνεργασίες της κάθε φορά ανεβάζουν τον πήχη. Με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Γλυκερία, με τον Σταύρο Ξαρχάκο, με τον Διονύση Σαββόπουλο στο 'Κύτταρο', αλλά και με τον Γιάννη Πάριο. Ο Νίκος Ζιώγαλας, από την άλλη, μέσα από την πολύχρονη πορεία του στο μουσικό στερέωμα, κατατάσσεται σε εκείνον τον χώρο, όπου συναντιέται η δημοτική μουσική με τη ροκ και τον ηλεκτρικό ήχο, ενώ έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής σκηνής.
> Παρ 24 Νοε, DownTown Live, Λευκωσία, 23.00. Πληρ. 99810011.
> Σ 25 Νοε,Opa Opa, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 95560056.

 

Σταύρος Ξαρχάκος
O Σταύρος Ξαρχάκος για πρώτη φορά παρουσιάζει και διευθύνει τα έργα: «Το μεγάλο μας Τσίρκο», «Κόκκινα τριαντάφυλλα για μένα» και «Νύν και Αεί», μαζί με το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση» την Ηρώ Σαϊα και τον Ζαχαρία Καρούνη. Όταν ένας συνθέτης, από τους κορυφαίους της Ελληνικής μουσικής αποφασίζει να παρουσιάσει αλλά και να διευθύνει για πρώτη φορά έργα του, τότε αυτό σίγουρα είναι μια σημαντική στιγμή για τα πολιτιστικά δρώμενα ενός τόπου. Για πρώτη φορά ο μεγάλος μας συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει ο ίδιος τα τραγούδια του από τα έργα «Το μεγάλο μας Τσίρκο», το «Νυν και Αεί» και «Τα κόκκινα τριαντάφυλλα για μένα» .
Τα σπουδαία αυτά τραγούδια που άφησαν τη δική τους εποχή σε μεγάλες στιγμές της Ελληνικής μουσικής θα ερμηνεύσουν η Ηρώ Σαϊα, ο Ζαχαρίας Καρούνης, το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση» και 10μελής ορχήστρα. Διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος ο οποίος από τις 15 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στη Κύπρο για να επιμεληθεί ο ίδιος τις πρόβες που θα γίνουν με τη «Διάσταση» και την ορχήστρα.
Θα πραγματοποιηθούν τρεις συναυλίες.
Τo Θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» έγραψε ιστορία, όταν ανέβηκε μεσούσης της δικτατορίας από τον θίασο Καρέζη - Καζάκου. Τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος.
Το έργο διατρέχει, με σατυρικό, αλλά και δραματικό τρόπο, τη νεότερη ελληνική ιστορία από την τουρκοκρατία και τα χρόνια του Όθωνα έως τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη γερμανική Κατοχή.
Η ιδέα για το ανέβασμα του έργου ανήκε στο θιασαρχικό ζεύγος, που για πρώτη φορά την άνοιξη του 1972 σκέφτηκαν ν' ανεβάσουν ένα έργο, που σύμφωνα με την Τζένη Καρέζη έπρεπε «να είναι κάτι σαν λαϊκό πανηγύρι, να κλείνει μέσα του πολλή ρωμιοσύνη… και μέσα από τη σάτιρα, τον αυτοσαρκασμό, το γέλιο και το δάκρυ, να μιλήσουμε για τους καημούς και τα όνειρα της φυλής μας, για προδομένους αγώνες, για προδομένες ελπίδες… και πάνω απ' όλα για ομορφιά. Για την ομορφιά αυτού του λαού, που δεν παύει ποτέ να αγωνίζεται, να προδίδεται, να πιστεύει και να συνεχίζει τον αγώνα του, διατηρώντας τις ρίζες του αναλλοίωτες αιώνες τώρα».
Οι θιασάρχες απευθύνθηκαν στον σπουδαίο έλληνα θεατρικό συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη, επειδή είχε «ταλέντο, πείρα, γνώση». Ο Καμπανέλλης δέχτηκε με ενθουσιασμό την πρότασή τους κι έτσι προέκυψε το θεατρικό «Το Μεγάλο μας Τσίρκο».
Τα τραγούδια της παράστασης έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος και τα ερμήνευε επί σκηνής ο Νίκος Ξυλούρης. Η κίνηση και η θεατρική απόδοση της σκηνής του Καραγκιόζη διδάχτηκε από τον Ευγένιο Σπαθάρη, ο οποίος διακόσμησε το χώρο της εισόδου. Τους βασικούς ρόλους ερμήνευσαν ο Κώστας Καζάκος, η Τζένη Καρέζη, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Νίκος Κούρος, ο Τίμος Περλέγκας και ο Χρήστος Καλαβρούζος.
> Παρ 25 Νοεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Αμδιθέατρο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 7777 7040/ TicketHour.com.cy.

 

4ο Cyprus Jazz & World Music Showcase
Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και το Θέατρο Ριάλτο επανέρχονται με την τέταρτη διοργάνωση του Showcase, έχοντας ως στόχο τη σφαιρική παρουσίαση της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας. Ένα διήμερο γεμάτο με μουσική τζαζ και μουσικές του κόσμου από τα σχήματα: Trio Tekke & Dave De Rose, Macumba, Αλέξης Κάσινος Quartet, The Amalgamation Project / Βασιλική Αναστασίου, Free Over Four, Λοΐζος Παφίτης The Underdog, Ιωάννου / Βαφέας Quartet και Mighty Sugarcane.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Παρ 24 & Σ 25 Νοεμβρίου, θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745.

 

Μία τελευταία ξενάγηση... "Rooms to Contemplate"
Ο επιμελητής της έκθεσης δρ Σάββας Χριστοδουλίδης, εικαστικός και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Frederick, μας συστήνει τα εμβληματικά έργα της Συλλογής του Πολιτιστικού Ιδρύματος καθώς επίσης και φιλοξενούμενων καλλιτεχνών μέσα από τη δική του οπτική γωνία. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει σε μία φιλική ατμόσφαιρα μία ιστορική αναδρομή της πορείας των εικαστικών τεχνών του 20ού και 21ου αιώνα στην Κύπρο σε μία εικαστική παρουσίαση που περιλαμβάνει 75 έργα φιλοτεχνημένα από 38 καλλιτέχνες.
Η έκθεση αποτελεί την πρώτη σε μία σειρά παρουσιάσεων, η οποία φιλοδοξεί να προβάλει και συνάμα να αναδείξει έργα της μεγαλύτερης ιδιωτικής συλλογής Σύγχρονης Τέχνης στην Κύπρο, αυτής του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου.
> Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Λευκωσία. Δωρεάν Συμμετοχή.

 

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων 2017
Η Ελληνική Τράπεζα παρουσιάζει την Παραμυθούπολη των Χριστουγέννων! Μετρούμε ήδη αντίστροφα για τα λαμπερά εγκαίνια. Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 19:00 το απόγευμα, με μια μεγάλη συναυλία από τον Stavento και την Ήβη Αδάμου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους! Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης!
Μαζί με τη χριστουγεννιάτικη αγορά, παιχνίδια (καρουζέλ, παγοδρόμιο, τρενάκι του τρόμου, formula one booster και άλλα), φαγητό και ποτό, μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάζουν, με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει συναυλίες με γνωστούς Ελλαδίτες και Κύπριους καλλιτέχνες.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, Παραμυθούπολη Χριστουγέννων, Στρόβολος. Είσοδος ελεύθερη.

 

Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Εκδήλωση
Το Χάνι του Kάστρου σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό - Τμήμα Νέων Λεμεσού διοργανώνουν μία όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή για καλό σκοπό!
Συγκεκριμένα το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, από τις 10:30-18:30, η πλατεία θα μεταμορφωθεί σε μία μεγάλη παιχνιδούπολη όπου οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν, ενώ οι μεγάλοι να απολαύσουν μουσική και λιχουδιές.
Παιχνίδια, φουσκωτά, δραστηριότητες, χειροτεχνείες, σπιτικά μπισκότα, μουσική, χορωδίες, χορός, DJ, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, παζαράκι, γλυκά, τυχεροί λαχνοί, face-painting, δωράκια για μικρούς και μεγάλους, φωτογράφιση με τον Άγιο Βασίλη.
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση οικογενειών που το έχουν ανάγκη κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, εστιατόριο Χάνι του Kάστρου, Λεμεσός, 10.30-18.30.

 

Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι ΠΑΣΥΚΑΦ
Ο ΠΑΣΥΚΑΦ διοργανώνει και μας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι του, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία.
Μέσα σε μια γιορτινή και ζεστή ατμόσφαιρα όλοι όσοι βρεθούν στο χώρο θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτείτε τα χριστουγεννιάτικα τους δώρα από μια μεγάλη φιλανθρωπική αγορά, η οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει χειροποίητες διακοσμήσεις, κοσμήματα, φυλακτά, κωνσταντινάτα, βιβλία, χριστουγεννιάτικα στολίδια και δωράκια, λουλούδια, κρασιά και πολλά άλλα.
Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να προμηθευτεί σπιτικές λιχουδιές φτιαγμένες με μεράκι από τους εθελοντές του Συνδέσμου.
Τη συντροφιά μας θα πλαισιώνουν χορωδίες με ένα μοναδικό πρόγραμμα από αγαπημένες γιορτινές μελωδίες.
Από την άλλη, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν διάφορα παιχνίδια, να κάνουν ζωγραφική προσώπου, να κατασκευάσουν τις δικές τους δημιουργίες και να στείλουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη.
> Σάββατο 25 Νοεμβρίου, Πύλη Αμμοχώστου, Λευκωσία, 10.00-13.00-14.30-19.00. Πληρ.. 22345444.

 

"Κάθε Πέμπτη Κύριε Γκρήν!" από το Θέατρο Σκάλα
Με το συγκλονιστικό και πολυβραβευμένο έργο του Τζεφ Μπάρον «Κάθε Πέμπτη Κύριε Γκρήν!» (Visiting Mr Green) θα κλείσει τη χρονιά η Κύρια Σκηνή του Θεάτρου "ΣΚΑΛΑ". Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Βαρνάβα Κυριαζή και θα δώσει την επίσημη πρεμιέρα του το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 - ώρα 8.30 μ.μ. στο Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».
Το έργο: Ο κύριος Γκρην, ένας ηλικιωμένος ατμοκαθαριστής, περιπλανώμενος μέσα στη κίνηση της Νέας Υόρκης, σχεδόν τον κτυπά ένα αυτοκίνητο, με οδηγό τον Ρος Γκάρντινερ, εκτελεστικό στέλεχος μιας μεγάλης εταιρείας. Ο Ρος καταδικάζεται σε προσφορά κοινωνικής εργασίας για έξι μήνες, βοηθώντας τον πρόσφατα χηρευμένο Γκρην, μια φορά τη βδομάδα. Αυτό που ξεκινά σαν κωμωδία ανάμεσα σε δύο άντρες που δεν θέλουν να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο, καταλήγει σ' ένα τρυφερό, συγκινητικό δράμα, καθώς αλληλογνωρίζονται. Αρχίζουν να γνοιάζεται ο ένας για τον άλλο και παλιές ανοικτές πληγές, που βγαίνουν στην επιφάνεια, αρχίζουν να επουλώνονται.
Η παράσταση προσπαθεί να φωτίσει τη σύνθετη σχέση αυτών των δύο ανθρώπων και στο μεγάλο ταμπλό του πίνακα αλλά και στις εκατοντάδες στιγμές δράσεις και αντιδράσεις της πορείας του έργου. Απλά και με μεγαλοσύνη, καθηλώνει το θεατή από την αρχή φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με την αγνότητα της απλότητας και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Σάββατο 25 Νοεμβρίου, Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ», Λάρνακα, 20.30.

 

"Κλυταιμνήστρα ή Το Έγκλημα" με την Τζένη Γαϊτανοπούλου
Ο Μάριος Μεττής έχοντας τον ρόλο του σκηνοθέτη, ηθοποιού και παραγωγού ανεβάζει το πολύ ενδιαφέρον έργο της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ 'Κλυταιμνήστρα ή Το έγκλημα' σηματοδοτώντας την επιστροφή στο θέατρο της σπουδαίας ηθοποιού Τζένης Γαϊτανοπούλου.
"Γνωρίζετε την ιστορία μου. Σκότωσα αυτόν τον άντρα μ' ένα μαχαίρι, μέσα στο μπάνιο, με τη βοήθεια του αξιολύπητου εραστή μου".
Η Κλυταιμνήστρα είναι ακόμα ζωντανή. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη δολοφονία του Αγαμέμνονα. Έχει γεράσει και ζει μόνη με τα φαντάσματα του παρελθόντος της - την νεκρή της κόρη Ιφιγένεια και τον ίδιο της τον εαυτό, τότε που ήταν ακόμη νέα, τη μέρα του φόνου.
Καλείται να παρουσιαστεί σε δίκη για το έγκλημά της. Μπροστά στους 'δικαστές', τους θεατές του θεάτρου, θα μιλήσει για τον φόνο που διέπραξε και τα αίτιά του, τον φόνο που σαράντα χρόνια τώρα προσπαθεί να ξεχάσει.
"Ήλθατε εδώ με το σκοπό να επαναληφθεί η σκηνή του φόνου μπρος στα μάτια σας πιο γρήγορα απ' ότι στην πραγματικότητα, ν' αφιερώσετε το πολύ μερικές ώρες για να μ' ακούσετε να κλαίω".
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Νοεμβρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. Πληρ. 77777040.

 

Η χριστουγεννιάτικη ιστορία της "Πριγκίπισσας και το Μπιζέλι...αλλιώς" επιστρέφει
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο πρίγκιπας Ερνέστο παλεύει ενάντια στον χρόνο για να βρει την αγάπη! Μια πραγματική πριγκίπισσα να αγαπήσει και να τον αγαπήσει. Με ένα χάρτη πριγκιπισσών για οδηγό, την καμαριέρα κρυμμένη στην άμαξα, ένα ξάδερφο που δεν μιλάει ποτέ, μια παράξενη μάγισσα και 3 δοκιμασίες για κάθε πριγκίπισσα, ο πρίγκιπας ξεκινά ένα ταξίδι μόνο για θαρραλέους!
«Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι...αλλιώς: Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία» επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων αυτά τα Χριστούγεννα!
Εσύ είσαι αρκετά θαρραλέος για να ανακαλύψεις την πραγματική πριγκίπισσα;
Κείμενο: Μαρία Σωκράτους
Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους
Σκηνικά/Κουστούμια: Χρίστος Όθωνος
Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης,
Κινησιολογία: Έλενα Αντώρκα
Οργάνωση Παραγωγής: Μαρία Σωκράτους
ΜΜΕ: Στυλιάνα Χατζηγεωργίου
Παίζουν: Γιάννης Ιωάννου, Ξένια Προδρόμου, Μαρία Σωκράτους.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Νοεμβρίου, Πολυχώρος Συνεργείο, Λεμεσός, 17.00. Κρατήσεις στο 96297278. Γενική Είσοδος €7.

 

Ζωγραφίζω - τραγουδώ-χορεύω για την Ειρήνη και Ενάντια στη Βία
Με την ευκαιρία της 20ης Νοεμβρίου, Ημέρα Υπογραφής της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού διοργανώνει την Εβδομάδα Παιδιού με σειρά εκδηλώσεων που στοχεύουν στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών με την συμμετοχή των ιδίων των παιδιών.
Aποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην Πλατεία Φανερωμένης.
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα, Ζωγραφική, Κουκλοθέατρο για όλα τα παιδιά.
> Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, Πλατεία Φανερωμένης, Λευκωσία, 10.30-12.30.

 



Σ' αυτό το εργαστήρι θα φτιάξεις το δώρο σου για τα Χριστούγεννα
Ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήρι κεραμικής, προγραμματίζει το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του οποίου θα φτιάξεις μία δημιουργία με πηλό.

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τις ιδιότητες του πηλού και τη μαγεία της κεραμικής Τέχνης μέσα από ένα διαδραστικό όμορφο τρίωρο ταξίδι με την κεραμίστρια Σουζάνα Πετρή.

Ένα ταξίδι γνωριμίας με τον πηλό μέσα από την παρουσίαση των ιδιοτήτων του, των χρωμάτων, και των πολύπλευρων δυνατοτήτων του για την κατασκευή της προτίμησης σας. Στόχος του εργαστηρίου είναι όπως στο τέλος ο κάθε συμμετέχοντας να πάρει μαζί του την δική του δημιουργία.

H Σουζάνα Πετρή έχει σπουδάσει 3D Design and Crafts στο Brighton της Αγγλίας με ειδίκευση στην κεραμική και την μεταλλουργία.Τον τελευταίο χρόνο έχει ανοίξει το δικό της εργαστήρι κεραμικής στην οδό Ερμού Λευκωσία, και σκοπός της δουλειάς της είναι η ανάδειξη της Αρχαίας κεραμικής της Κύπρου μεσα απο τα μάτια του σήμερα.

Το εργαστήρι παρέχει την δυνατότητα επιλογής χρήσης πηλού
Κατασκευή δημιουργίας με πηλό αέρος και βάψιμο
Κατασκευή δημιουργίας με πηλό κεραμικής όπου θα σταλεί στον φούρνο για ψήσιμο και θα υπάρχει η δυνατότητα δεύτερου ψησίματος για το βάψιμο και το υάλωμα του.

Δηλώσεις συμμετοχής: Μέχρι 23/11/2017. Προκρατήστε θέσεις στα τηλέφωνα 22 256782 / 99 633665.
> Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, Λευκωσία, 15.00-18.00.

 

Γιάννης Πάριος
Ό,τι και να πει κάποιος για τον Γιάννη Πάριο είναι λίγο. Θεωρείται ο απόλυτος Έλληνας τραγουδιστής, και του έχει δοθεί ο χαρακτηρισμός "The voice ". Ειδήμονες και όχι μόνο, του έχουν δώσει τον τίτλο του τραγουδιστή με την καλύτερη φωνή.
Έχει τραγουδήσει την αγάπη και τον έρωτα όσο κανένας άλλος. Εδώ και πέντε δεκαετίες χαράσσει την πορεία του Ελληνικού τραγουδιού και θεωρείται σχολή.
Οι επιτυχίες του αμέτρητες, έχουν τραγουδηθεί και έχουν συγκινήσει εκατομμύρια ανθρώπους.
Είναι ο τραγουδιστής με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων, έχει συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς ενώ και ο ίδιος έχει γράψει μερικά από τα μεγαλύτερα τραγούδια.
Η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό του είναι τεράστια και το κοινό του, ίσως το μεγαλύτερο.
Αυτόν τον πολύ μεγάλο τραγουδιστή θα έχει λοιπόν την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό σε μια μαγική βραδιά, σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο Colosseo στη Λεμεσό.
Μαζί του στη Λεμεσό θα είναι και η συμπατριώτισσά μας Πωλίνα Χριστοδούλου.
Από το "Για Πάντα μαζί" στο "Ελεγα" στο "Τρελό φορτηγό" στο "Κάτω κάτω της γραφής" στα "Δάχτυλα" στο " Όλη η ζωή μου" στο "Λυπήσουμε" και από τα "Μάτια μπλέ" στο "Να μουνα θεός" στο "Τι θέλεις να κάνω" μέχρι τα Νησιώτικα και το "Γιάντα" και τη "Λιγαριά".
> Σάββατο 25 Νοεμβρίου, Colosseo στη Λεμεσό. Πληροφοριες 99 99 40 40.

 

Μελίνα: Η τελευταία Ελληνίδα θέα
Το Illya Productions παρουσιάζει την ηθοποιό Πάολα Χατζηλαμπρή στο θεατρικό έργο 'Μελίνα: Η τελευταία Ελληνίδα Θεά' γραμμένο από τον Paul Lambis. Ο θεατρικός αυτός μονόλογος εμπλουτισμένος με τραγούδι, χορό και αποσπάσματα από τις ταινίες της μεγάλης αυτής ηθοποιού και πολιτικού, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας την δυναμική και αξέχαστη αυτή προσωπικότητα. Το θεατρικό αυτό έργο παρουσιάζει την αξιοσημείωτη ζωή μιας πολιτικού, που στόχο είχε να προβάλει την ουσία της ελληνικής της ταυτότητας. Μια γυναίκα εξωστρεφής και ειλικρινής, που υπηρέτησε όσο κανένας άλλος το αίτημα και τον αγώνα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο πίσω στην Ελλάδα.
> Σάββατο 25 Νοεμβρίου, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία (50% από τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα), 20.00.
> Κυριακή 26 Νοεμβρίου, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία, 19.00. Πληροφορίες: 96 23 99 85. Τιμή Εισόδου: € 10 / € 20.

 

Χριστουγεννιάτικη Φωταγώγηση από την Carob Mill Restaurants
Τα Χριστούγεννα θα καλωσορίσει η Λεμεσός, στις 26 Νοεμβρίου, με την παραδοσιακή τελετή φωταγώγησης του δέντρου στο Χαρουπόμυλο Λανίτη, με αγορά και πολλές εκδηλώσεις, παιχνίδια, χορευτικές παραστάσεις, εργαστήρια, εδέσματα και άρωμα γιορτών.
Η Carob Mill Restaurants ετοιμάζεται πυρετωδώς για μία ακόμη φαντασμαγορική Χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου στον Χαρουπόμυλο Λανίτη την Κυριακή 26 Νοεμβρίου (14:00 - 19:30).
Η εκδήλωση έχει πλέον θεσμοθετηθεί αφού τα τελευταία χρόνια, πέραν των 3000 ατόμων παρευρίσκονται στην διοργάνωση.
Φέτος όπως και πέρσι η Carob Mill Restaurants θα στηρίξει τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου φιλοξενώντας την Χριστουγεννιάτικη αγορά του συνδέσμου ενώ μέσα από την πώληση Χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων θα προσφέρει και η ίδια η εταιρεία τα καθαρά έσοδα της διοργάνωσης προς τον σύνδεσμο.
> Κυριακή 26 Νοεμβρίου, Χαρουπόμυλος Λανίτη, Λεμεσός, 14.00-19.30. Για περισσότερες πληροφορίες: 25820430.

 



Τρομάρας
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις Οκτωβρίου και μετά από παράκληση πολλών θεατών, το Θέατρο ΑντίΛογος συνεχίζει και τον Νοέμβριο τις παραστάσεις του παιδικού έργου "Ο Τρομάρας".
Ο ήρωας του παραμυθιού είναι ένα λεπτό και αδύναμο αγόρι, ο Θανάσης, ο οποίος τρόμαζε με το παραμικρό, για αυτό και τα άλλα παιδιά του έδωσαν το παρατσούκλι «Τρομάρας». Μα το αγόρι είχε όνομα και δεν του άρεσε να τον λένε φοβιτσιάρη, έτσι αποφάσισε να πολεμήσει τον φόβο του. Ανακάλυψε πως η φωνή του τον ηρεμεί και του δίνει δύναμη. Μόλις η κόρη του Νομάρχη ακούει την φωνή του τον ερωτεύεται παράφορα. Και ο Νομάρχης δίνει στον Θανάση την κόρη του μόνο αν περάσει από μια δοκιμασία: να συλλάβει τον περίφημο και δυνατό ληστή που κλέβει τους ταξιδιώτες. Θα τα καταφέρει άραγε ο Θανάσης να ξεπεράσει το μικρό ελάττωμά του;
> Κάθε Κυριακή από τις 19 Νοεμβρίου μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου, Flea Theatre - Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί.

 

Χριστούγεννα πάνω στη θάλασσα
Η Μαρίνα Λεμεσού ετοιμάζεται να υποδεχτεί την πιο γιορτινή και φωτεινή περίοδο του χρόνου, προσκαλώντας σας στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στις 17:30. Με χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο προσαρμοσμένο στο πνεύμα των ημερών, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεμεσού θα συνοδεύσει τη φωταγώγηση, ενώ την εκδήλωση θα καλύψει ζωντανά με live link το Kanali 6 και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Μάριος Παπαδόπουλος. Ανάμεσα στις διάφορες εκπλήξεις για όλη την οικογένεια, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε παιδικό εικαστικό εργαστήρι από το IPH House of Arts. Παράλληλα, ο πολυαναμενόμενος Άι Βασίλης θα φτάσει στο χώρο με το σκάφος του, σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου στη Μαρίνα Λεμεσού.
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον φιλανθρωπικό οργανισμό Funraising Charity Foundation, ο οποίος διοργανώνει και το δημοφιλές διήμερο εργαστήρι του Άι Βασίλη, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΤΡΑΚΑΣΟΛ στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017.
> Σάββατο 25 Νοεμβρίου, Limassol Marina, Λεμεσός, 17.30. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Μαρίνας Λεμεσού www.limassolmarina.com ή τη σελίδα μας στο Facebook www.facebook.com/LimassolMarina.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close