Δημοσιεύτηκε στις 07 Δεκεμβρίου 2017
«Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι και φιλικοί», λέει ο Julian Williams, που μετακόμισε από το Λονδίνο στην Αθήνα το 2009. Παρόλο που περισσότερο από 4.5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται την πόλη κάθε χρόνο με στόχο να ανακαλύψουν την ιστορία της, η Αθήνα έχει ενδιαφέρον και παρακολουθώντας τη σύγχρονη καθημερινότητά της.

Γιατί την αγαπούν οι επισκέπτες
«Η Αθήνα είναι μια “θορυβώδης” πόλη. Όποια ώρα κι αν βγεις έξω, θα δεις τις καφετέριες και τα μπαρ γεμάτα κόσμο να περνάει όμορφα», εξηγεί η Chrissy Manika, Αθηναία και ιδρύτρια του μπλόγκ Travel Passionate. «Με τους τουρίστες γύρω από την περιοχή της Πλάκας, νιώθεις σαν να βρίσκεσαι διακοπές σε νησί, κυρίως την περίοδο του καλοκαιριού».
Σύμφωνα με την huffingtonpost.gr, με περισσότερες από 250 μέρες με λιακάδα κάθε χρόνο, το καλοκαίρι μοιάζει ατελείωτο, γεγονός που κάνει ακόμα πιο ελκυστική την Αθήνα. Εκτός όμως από την ελληνική πρωτεύουσα, οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκδρομές και στα κοντινά νησιά. Ο Williams συνιστά την Ύδρα και το περπάτημα στα ειδυλλιακά και ήσυχα σοκάκια της, παρόλη τη μεγάλη επισκεψιμότητά της. Οι ορεινές περιοχές και το δάσος επίσης είναι από τους αγαπημένους προορισμούς, κυρίως το χειμώνα.
Πώς είναι η ζωή εκεί
«Το να οδηγείς μέσα στην πόλη και να βλέπεις την Ακρόπολη ή τους στύλους του Ολυμπίου Διός δίπλα σου, είναι μαγευτικό. Κάθε στροφή, είναι και μια υπενθύμιση του παρελθόντος αυτής της πόλης καθώς και του χρόνου που μας απομένει σε αυτή και πώς θα τον αξιοποιήσουμε καλύτερα», λέει η Mina Agnos, ιδρύτρια της εταιρείας ξεναγήσεων Travelive.
Επιπλέον, αυτό που ενθουσιάζει τους τουρίστες κάθε φορά που επισκέπτονται την Αθήνα είναι οι συνοικιακές γειτονιές και τα μυστικά της. «Το καλύτερο φαγητό μπορείς να το βρεις στη κεντρική αγορά της Αθήνας και πολλοί επίσης δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν αμπελώνες στα περίχωρα της Αθήνας που παράγουν το καλύτερο κρασί», λέει η Katilena Alpe που μετακόμισε από το Λονδίνο στην Αθήνα πριν εννέα χρόνια.
Ακόμα και με τις προκλήσεις λόγω της οικονομικής κρίσης, η Αθήνα δεν παύει ποτέ να μην βρίσκεται στις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις για επίσκεψη και επίσης, το κόστος ζωής είναι χαμηλό, σε σχέση με αυτό άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων.
Σχετικά
Ο Gabriele Rizzi φέρνει το «Μαγεμένο Δάσος» την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Parklane
Μη χάσετε τη μοναδική αυτή Πρωτοχρονιά μια λαμπερή, συναρπαστική και αληθινά αξέχαστη βραδιά στο Parklane
Ο κυπριακός δήμος που μπήκε στις «Πόλεις που μαθαίνουν» της UNESCO
Πρόκειται για την πρώτη εγγραφή της χώρας μας στο UNESCO Global Network of Learning Cities, το οποίο σήμερα αριθμεί 425 πόλεις από 91 κράτη μέλη του Οργανισμού.
Αυτά τα Χριστούγεννα η μαγεία ζωντανεύει στο Cap St Georges
Από τις 6 Δεκεμβρίου ξεκινά μια αυθεντική γιορτινή εμπειρία.
Time Out: Οι ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να κάνεις Πρωτοχρονιά
Η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να την ζήσετε σε κάποια μαγική πόλη του εξωτερικού
Be The Light – Kindness Edition: Μια βραδιά φωτός και ένταξης στη Λεμεσό
Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μια ισχυρή έκφραση ενότητας, συμπόνιας και υποστήριξης για παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες σε όλη την Κύπρο
Ο Στρόβολος αλλάζει: Ξεκινά η ανάπλαση του ιστορικού πυρήνα Στροβόλου
Πότε ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες
Πρώτες εικόνες από το ολοκαίνουριο, εντυπωσιακό boutique hotel της Λευκωσίας
Το ιστορικό κτήριο που μεταμορφώνεται σε πολυτελείς σουίτες!
Οι ταξιδιωτικοί προορισμοί που αναζητήθηκαν περισσότερο στη Google το 2025
Σε μια χρονιά όπου τα ταξίδια επανήλθαν δυναμικά στο προσκήνιο, οι αναζητήσεις στη Google λειτούργησαν σαν «ψηφιακή πυξίδα» των ονείρων μας.
Στην Κύπρο ο Byron - Καταιγίδες και ενδεχόμενο χιονόπτωσης το Σαββατοκύριακο
Αναλυτικά η πρόγνωση
Σ' αυτόν τον δήμο η στάθμευση θα είναι δωρεάν τις γιορτές
Από το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2026
Αλλαγές στην οδηγία για τα οργανωμένα ταξίδια - Τι αλλάζει για τους καταναλωτές
Oι αλλαγές που συζητούνται αφορούν αποκλειστικά τα οργανωμένα ταξίδια και δεν σχετίζονται με τον υπό αναθεώρηση Κανονισμό για τα δικαιώματα των επιβατών σε πτήσεις