Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το weekend

Συγκεντρώσαμε όλα όσα θα ομορφύνουντο σαββατοκύριακό σου

Δημοσιεύτηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2017

Αυτό το σαββατοκύριακο απολαμβάνουμε το δεύτερο σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη, του πιο γιορτινού και χαρούμενου μήνα του χρόνου, στις χριστουγεννιάτικες αγορές, στις παραμυθουπόλεις, στα χριστουγεννιάτικα χωριά, και όπου αλλού μυρίζει ήδη Χριστούγεννα!

Βγαίνουμε έξω, ανακαλύπτουμε καλά κρυμμένα μυστικά και στέκια, πάμε σε φεστιβάλ και συναυλίες και απολαμβάνουμε χαλάρωση και ηρεμία και φυσικά βόλτες!

Το σαββατοκύριακο είναι εδώ κι εσύ έχεις πολλά να δεις, να κάνεις και να ακούσεις! Μην τα χάσεις!

Γι' αυτό κράτα σημειώσεις:

Η Ρίτα Αντωνοπούλου στο Ριάλτο
Η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θοδωρής Οικονόμου συνομιλούν κοιτώντας στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Παράγουν μουσικές εικόνες, όπου οι μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι εναλλάσσονται με τις ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη. Ο κόσμος του Θάνου Μικρούτσικου συνυπάρχει με εκείνον του Leonard Cohen, τη μελωδία των τραγουδιών της Edith Piaf, τους στίχους του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το μέγεθος του Μίκη Θεοδωράκη, την οικειότητα του Σταμάτη Κραουνάκη, αλλά και με τραγούδια νέων δημιουργών, όπως του ίδιου του Θοδωρή Οικονόμου και του Σταύρου Σιόλα. «Από τη μια ο Οικονόμου να ζαλίζει και να μαγεύει τα πλήκτρα (και το ακροατήριο) και από την άλλη η Αντωνοπούλου να τραγουδά με την ψυχή της, χωρίς κανένα κράτημα.» Κριτική από το Οgdoo.gr.
> Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745.

 

Horst Weierstall: Κέντρο και περιφέρεια
Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας παρουσιάζει την έκθεση του Horst Weierstall, με τίτλο «Every Centre a Periphery - Every Periphery a Centre» σε επιμέλεια της Μαρίνας Χριστοδουλίδου. Η έκθεση αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς εκθέσεων και συζητήσεων που κατά τα έτη 2016 και 2017 στο Μουσείο Τεχνών Ζαμπέλα, στο Goethe Institute Κύπρου και στα πλαίσια του Πάφος 2017. Οι δράσεις έχουν ως αφορμή το πρότζεκτ «Walking a Line», που ερευνά την πρακτική του καλλιτέχνη από το 1979 μέχρι σήμερα. Το πρότζεκτ ολοκληρώνεται με το ντοκιμαντέρ για τον καλλιτέχνη, σε σκηνοθεσία Νικόλα Ιορδάνου και Σύλβιας Νικολαΐδου.
> Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, Δημοτική Πινακοθήκη, Λάρνακα, εγκαίνια 20.30. Μέχρι 31/1/18.



Στα χνάρια των ξένων
Η έκθεση φωτογραφίας «The Alien Trail / Στα χνάρια των ξένων» είναι μέρος ενός ευρύτερου έργου που δημιουργήθηκε από τον Νικόλα Ιορδάνου, προκειμένου να ενισχύσει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Κύπρο, με στόχο την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία μας. Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν, εκτός του Νικόλα Ιορδάνου, είναι οι Bieke Depoorter / Magnum από το Βέλγιο, Antoine d'Agata / Magnum από τη Γαλλία και Νίκος Οικονομόπουλος / Magnum από την Ελλάδα. Η έκθεση διοργανώνεται στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, στο πλαίσιο του Pop-Up Φεστιβάλ, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
> Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, NiMAC, Λευκωσία, εγκαίνια 19.30. Πληρ. 22797400. Μέχρι 30/12.

 

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Matan Porat
Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος, σε συνεργασία με την PwC Κύπρου, παρουσιάζουν τον Ισραηλινό, κάτοικο του Βερολίνου, πιανίστα και συνθέτη Matan Porat, μια από τις πιο αυθεντικές φωνές της εποχής μας με σπουδαία καλλιτεχνική πορεία. Το πρόγραμμα των συναυλιών του εκτείνεται από την μπαρόκ εποχή ως το σύγχρονο ρεπερτόριο. Έχουν γράψει γι' αυτόν: «Ο Porat ερμηνεύει με εξαίσιο ήχο και εκφραστική δεινότητα» (The New York Times), «Ένα εκπληκτικό επίτευγμα μουσικής δημιουργικότητας» (The New Yorker). Στο ρεσιτάλ του ο Matan Porat θα ερμηνεύσει έργα των Ντεμπισί, Ραμώ και Σούμαν.
> Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, The Shoe Factory, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22663871.

 

Το Moondog's κάνει πάρτι με δωρεάν μπίρες και μουσική
Ο ναός της μπίρας έχει γενέθλια και πώς θα μπορούσε να το γιορτάσει καλύτερα παρά με άφθονη, δωρεάν μπίρα και μουσική και έναν ολοκαίνουργιο κατάλογο γεμάτο... μπίρες! Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ, λοιπόν, το Moondog's γιορτάζει τα τέταρτα γενέθλιά του παρουσιάζοντας το "The Beer Catalogue, Second Edition". Πριν από ένα χρόνο παρά μία μέρα ακριβώς, το Moondog's παρουσίασε για πρώτη φορά ένα μοναδικό κατάλογο μπίρας που περιλάμβανε περισσότερες από 150 διαφορετικές μπύρες και έχοντας για μοντέλα θαμώνες του Moondog's. Έναν κατάλογο (ή καλύτερα βιβλίο) μπίρας που ο κόσμος αγάπησε και αξιοποίησε για να γνωρίσει καλύτερα τον τεράστιο κόσμο της μπίρας. Φέτος τον καθιερώνει προχωρώντας στην επανέκδοσή του, με περισσότερες μπύρες, πάνω από 200, και με τη συνεργασία περισσότερων θαμώνων του Moondog's. Ραντεβού στις 9 το βράδυ για ένα μεγάλο πάρτι γενεθλίων με δωρεάν μπίρες, μουσική από τους BigMoNik και φυσικά την παρουσίαση του "The Beer Catalogue, Second Edition".
> Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, Moondog's Bar & Grill, Λευκωσία, 21.00.

 

"Art" από την Alpha Square σε ένα εορταστικό αναλόγιο με cheese & wine
Η πολυβραβευμένη κωμωδία "Art" της Γιασμίνα Ρεζά γέννησε την Alpha Square το 2003, με αγγλικό ανέβασμα σε σκηνοθεσία Πέννυς Λοΐζου, ενώ το 2011 δόθηκε η Παγκύπρια Πρώτη στην Ελληνική, σε μετάφραση Γιώργου Βούρου και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου. Έχοντας τιμηθεί με τα Βραβεία Tony, Laurence Olivier, Evening Standard και Molière, ως Καλύτερο Έργο ή Καλύτερη Κωμωδία, ενώ ανέβηκε σε θεατρικές σκηνές σε όλο τον κόσμο και για επτά συνεχόμενα χρόνια στο West End του Λονδίνου, «το ART έχει αγγίξει μια παγκόσμια φλέβα», όπως έγραψε η εφημερίδα The Times για αυτή την καυστική συζήτηση μεταξύ τριών φίλων, όπου η επιχειρηματολογία περί τέχνης εξελίσσεται σε έναν ξεκαρδιστικό, διαπροσωπικό πόλεμο…
Ο Σερζ (Βαρνάβας Κυριαζής) αγοράζει ένα κατάλευκο έργο τέχνης. Ο Μαρκ (Ανδρέας Αραούζος) αρχίζει τα χάπια όταν ακούει την τιμή του. Κι ο Ιβάν (Φώτης Αποστολίδης), προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα, περνάει βασανιστήρια από δυο-τρεις μητριές, τη γυναίκα του και τους φίλους του.
Το αναλόγιο θα γίνει στο εστιατόριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης όπου οι θεατές θα παρακολουθούν παρέα με τυριά και κρασιά.
> Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, εστιατόριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης, Λευκωσία, 20.00 (άφιξη), 20.30 (αναλόγιο). Είσοδος: €18 (συμπεριλαμβάνει τυριά και αλλαντικά σε κάθε τραπέζι και επιλογές κρασιών από την κάβα Vinologie στην Λεωφ. Κέννεντι). Κρατήσεις: 22668838 (εσωτ. 100).

 



Ark Pop-Up Shop
Το Ark ξαναέρχεται αυτόν τον χειμώνα στη Λεμεσό, συνεχίζοντας την 4χρονη επιτυχημένη παρουσία του, με άλλο ένα Pop-Up Shop, ολόκληρο τον Δεκέμβρη και τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου. Το Ark είναι μια πρωτοβουλία συνεργασίας καλλιτεχνών και δημιουργών που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο. Λίγες φορές τον χρόνο συναντιούνται για να πραγματοποιήσουν εκθέσεις, στις οποίες μπορούν να αναδείξουν και να διαθέσουν προς πώληση μια πλούσια ποικιλία από χειροποίητα προϊόντα και έργα τέχνης. Στην έκθεση θα βρείτε παιδικά παιχνίδια, χειροποίητα σαπούνια, τσάντες, ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα, έργα τέχνης, είδη διακόσμησης και πολλά άλλα.
> Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, Τεχνοχώρος Art Studio 55, Λεμεσός. Πληρ. 99073100.



Respublika! και Participation Matters
Η Respublika! είναι ένα φεστιβάλ τέχνης το οποίο περιλαμβάνει δύο εκθέσεις και πολλά σεμινάρια για τη σχέση των ΜΜΕ, στη δημιουργική πρακτική, τη δημοκρατία και την αποκέντρωση της εξουσίας στις σύγχρονες κοινωνίες, παρουσιάζοντας έργα τέχνης που χρησιμοποιούν συμμετοχικούς μηχανισμούς για την παραγωγή τους. Η δεύτερη έκθεση, «Participation Matters», εγκαινιάζεται σήμερα, ενώ παράλληλα ξεκινά και το φεστιβάλ, που θα διαρκέσει ως τις 16/12.
> Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, Κέντρο Τεχνών ΝeΜe, Λεμεσός. Πληρ. 99518776. Μέχρι 19/1/18.

 

Κονσέρτο κλασικής μουσικής για πιάνο και τσέλο
Κονσέρτο κλασικής μουσικής για πιάνο και τσέλο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 8μ.μ. με την πιανίστα Tatiana Stupak και τον τσελίστα Robert Grod. Οι δύο μουσικοί επιστρέφουν στο Τεχνόπολις 20 για ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει έργα των Bach, Beethoven, Chopin, Kodály, Rachmaninoff, Tchaikovsky και Pentecost.
> Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, Τεχνόπολις 20, πάφος, 20.00. Είσοδος: €10. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

 

Cock
Γκέι, στρέιτ, λέξεις από τη δεκαετία του 60. Ακούγονται τόσο παλιές. Φρικτές φρικτές λέξεις... Γιατί μου λες πως το με τι κοιμάμαι είναι πιο σημαντικό από το με ποιόν άνθρωπο κοιμάμαι! Μια ομοφυλοφιλική σχέση σε κρίση: όταν ο Τζων ερωτεύεται ξαφνικά την Γ., ο σύντροφός του, μετά από το πρώτο σοκ, αντιδρά, επιχειρώντας να τον κερδίσει ξανά με κάθε δυνατό μέσο. Η διεκδίκησή του δεν έχει όρια ούτε αναστολές.
Ένα έργο που ξεκινά σαν κωμωδία γύρω από το σεξουαλικό προσανατολισμό και καταλήγει σε έναν βαθύ προβληματισμό για την αγάπη και τους κανόνες της, ανεξάρτητα από ερωτικές προτιμήσεις. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει το κείμενο του Μπάρτλετ ξεχωριστό: οι σεξουαλικές επιλογές δεν αντιμετωπίζονται με «τηλεοπτικούς» όρους ή εύκολα στερεότυπα. Την ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα και το προκλητικό πνεύμα του συγγραφέα καλείται να ζωντανέψει θεατρικά ο βραβευμένος με το περσινό βραβείο σκηνοθεσίας Κώστας Σιλβέστρος, με τη συνδρομή μιας δυναμικής ομάδας συντελεστών.
Μετάφραση: Κατερίνα Ευαγγελάτου, Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος, Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά, Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου, Κίνηση: Αλέξης Βασιλείου, Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης, Βοηθός Σκηνοθέτις: Τζωρτζίνα Τάτση. Ερμηνεύουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Κώστας Καζάκας, Σοφία Μαρία Κικιλίντζια, Ανδρέας Τσέλεπος. Κατάλληλο για θεατές άνω των 18 ετών.
> Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30. Πληρ. 77772717.

 

Η Τζαζ & ο Χορός συναντούν τον Mozart
Ετοιμαστείτε για μια χορευτική πανδαισία με έργα Aaron Copland, Dmitri Shostakovich, Darius Milhaud και μία από τις δημοφιλέστερες συμφωνίες του Wolfgang Amadeus Mozart. Μαέστρος: Jens Georg Bachmann. Ξεκινώντας με το όλο ζωντάνια Hoe Down από το μπαλέτο Rodeo (1942) του Αμερικανού Aaron Copland, η Σ.Ο.Κ. και ο μαέστρος Bachmann τζαζάρουν στη συνέχεια με αποσπάσματα από τη Σουίτα για Ορχήστρα Βαριετέ (γραμμένη μετά το 1956) του Shostakovich, για να ανεβάσουν μετά τη μουσική στην οροφή με συντροφιά ένα… βόδι και τη μουσική μπαλέτου Le Boeuf sur le toit του Milhaud, ένα έργο εμπνευσμένο από δημοφιλείς βραζιλιάνικες μελωδίες, που είχε την πρεμιέρα του στο Παρίσι το 1920. Προσγειωνόμαστε όμως και πάλι για το τελευταίο έργο της συναυλίας, τη συμφωνία Haffner του Mozart, γραμμένη το καλοκαίρι του 1782, όταν ο συνθέτης -προσπαθώντας ήδη να καταστήσει τον εαυτό του γνωστό στη Βιέννη, να τελειώσει την Απαγωγή από το Σεράι, να εξομαλύνει τη σχέση του με την αρραβωνιαστικιά του Constanze και να στήσουν μαζί άλλο σπιτικό- πήρε ένα γράμμα από τον πατέρα του, ο οποίος του ζητούσε να γράψει μια συμφωνία για τον burgmaster του Salzburg. Ο Mozart βέβαια δεν του χάλασε το χατίρι, έστειλε το έργο στον πατέρα του και ακόμη κι ο ίδιος κατενθουσιάστηκε όταν, ένα χρόνο αργότερα, διηύθυνε για πρώτη φορά τη συμφωνία του αυτή στο Burgtheater της Βιέννης.
> Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20.30. Τιμές εισιτηρίων: €12, €7 (νέοι 18-26 ετών και συνταξιούχοι), €5 (νέοι 12-18 ετών), €3 (παιδιά κάτω των 12 ετών). Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy.

 

Ευσταθία
Γνωστή είναι η αγάπη της Ευσταθίας για τα ταξίδια στο χρόνο. Έτσι λοιπόν κι αυτή τη φορά, θα μας δείξει την φωτεινή vintage πλευρά της με ενδιαφέρουσες διασκευές που θα ξεκινούν από το ελαφρό τραγούδι του μεσοπολέμου , θα διασχίζουν τις δεκαετίες 60 -70 και θα καταλήγουν στα ιδιαίτερα τραγούδια της που καθρεφτίζουν την εποχή μας αλλά κατά βάθος αγαπούν τον ρομαντισμό και την αλήθεια της βίωσης της στιγμής.
Έτσι η τραγουδοποιός έρχεται γι ακόμα μια φορά σε έναν ιδιαίτερο χώρο, αποφασισμένη να μας ταξιδέψει στο παρελθόν πιστεύοντας ότι το καλό τραγούδι είναι σαν το καλό κρασί, όσο περνάν τα χρόνια γεμίζει με αρώματα, σαν τα κρασιά του βινυλίου… Μαζί της οι: Γιώργος Πατσιώτης: κιθάρα και φωνητικά, Μελίνα Ντελίκου: βιολί.
> Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, Vinylio wine etc, Λεμεσός, 21.30. Πληροφορίες και Κρατήσεις στο 99300430.

 

Ανοίγει τις πόρτες του το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού
Ο Δημόσιος Κήπος Λεμεσού για πρώτη χρονιά φέτος θα μεταμορφωθεί σε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο χωριό, έτοιμο να φιλοξενήθει χιλιάδες παιδικά χαμόγελα, δραστηριότητες, γιορτινά τραγούδια και εκατοντάδες λαμπάκια!
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στον Δημόσιο Κήπο έχει ήδη φωταγωγηθεί κατάλληλα και θα διακοσμηθεί κατάλληλα για να είναι μέσα στο κλίμα των ημερών. Στο χώρο θα στηθεί επίσης μία Κεντρική Σκηνή η οποία θα φιλοξενήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει χορωδίες, χορευτικά συγκροτήματα, μπάντες κ.ά.
> Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης στις 8 Δεκέμβρη 2017. Το Χωριό θα λειτουργήσει από τις 8 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 10 Ιανουαρίου 2017. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

 

 

Nicosia Chocolate Festival
Το πιο γλυκό φεστιβάλ της χρονιάς μετά από μία μικρή απουσία επανέρχεται με ένα σούπερ σοκολατένιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους. Το Nicosia Chocolate Festival θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στην Πύλη Αμμοχώστου από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 20.00 και οι διοργανωτές ήδη κάνουν πλάνα για υπέροχα πράγματα να δούμε, να γευτούμε και φυσικά να φωτογραφίσουμε.
Μάθε το αναλυτικό πρόγραμμα, ΕΔΩ.
> Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, Πύλη Αμμοχώστου, Λευκωσία, 11.00-20.00.

 

ημεσακίνηση - Εργαστήρια | imesakinisi - Workshops
Από τη χορογράφο και δασκάλα χορού Μαρία Καμπέρη και τη χοροθεραπεύτρια Αθηνά Πική. Τα εργαστήρια βασίζονται στο σώμα ως μέσο δημιουργίας, νόησης, έκφρασης και θεραπείας. Στόχος η διερεύνηση/εξερεύνηση της μέσα κίνησης, της πιο εσωτερικής κίνησης που πηγάζει από μέσα μας. Το εργαστήρι χωρίζεται σε δύο μέρη: (Μέρος Α΄) Partnering and Creating the Movement | (Μέρος Β΄) «Ένα αστέρι για αρχή» με τη Μαρία Καμπέρη. Το πρώτο μέρος του εργαστηρίου (Μέρος Α΄) αφορά παιδιά και γονείς. Το πρόγραμμα βασίζεται στον καθοδηγούμενο αυτοσχεδιασμό και σκοπό έχει την ενεργοποίηση της δημιουργικότητας παιδιών και ενηλίκων. Θα πειραματιστούμε με αντικείμενα, ποιότητες κίνησης, με σωματικά σχήματα και ήχους. Το δεύτερο μέρος (Μέρος Β΄) είναι εργαστήρι για παιδιά εμπνευσμένο από παιδικό παραμύθι. Στόχος του εργαστηρίου είναι να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν το σώμα τους ως μέσο έκφρασης και αντίληψης. Το εργαστήρι απευθύνεται σε ηλικίες 4 μέχρι 11 ετών. Στο πλαίσιο του Pop Up Festival του Δήμου Λευκωσίας.
> Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, Λευκωσία, 11.00-12.30.

 

Φίλιππος Πλιάτσικας - Prospectus
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας κατεβαίνει τον Δεκέμβριο στη Κύπρο για μια ακόμη συνεργασία με το Κυπριακό ροκ συγκρότημα Prospectus. Το ιστορικό στέλεχος των Πυξ-Λαξ κουβαλάει στη πλάτη του μια βαριά κληρονομιά και το εκτόπισμα μιας λαμπρής δημιουργικής καριέρας. Η μπάντα Prospectus υπηρετεί με πίστη την καλή ελληνική μουσική. Με ήχους ηλεκτρικούς, εντάσεις και δύναμη, αλλά συνάμα με πολύ συναίσθημα και πάθος που αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων σε κάθε εμφάνιση τους.
> Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, Savino Live, Λάρνακα, 22.30. Προπώληση εισιτηρίων: 15 ευρώ | στην είσοδο: 20 ευρώ. Εισιτήρια και πληροφορίες: 99779435.
> Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, Downtown Live, Λεθκωσία, 23.00. Πληρ. 99810011.

 

Τριαντάφυλλος
Ξέρει να χαρίζει απίστευτες βραδιές στο κοινό του και μετά από μεγάλη απαίτηση έρχεται ξανά στην Λεμεσό!
> Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, Opa Opa Club, Λεμεσός. Τηλέφωνο κρατήσεων 95560056.

 

Μια Ιστορία Χριστουγέννων
Ένα παραδοσιακό κονσέρτο Χριστουγέννων έρχεται κοντά σας απο τη Σχολή Μουσικού Θεάτρου Λεμεσού (LTAS)! Αυτά τα Χριστούγεννα, η Σχολή Μουσικού Θεάτρου Λεμεσού (LTAS), ένα δυναμικό σχολείο θεάτρου, το οποίο έχει ως στόχο να συμβάλει στην πολιτιστική ζωή της Λεμεσού, φέρνει στη σκηνή το: "ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ".
Φέτος πηγαίνουμε ταξίδι, πίσω στη ρίζα των Χριστουγέννων - πίσω στη Βηθλεέμ, όπου γεννήθηκε ένα μικρό αγόρι. Οι μικροί ταλαντούχοι καλλιτέχνες μας αφηγούνται τη παραδοσιακή ιστορία της Γέννησης, σε μία ανεπανάληπτη παραγωγή απο το μοναδικό LTAS!
Μετά από τις επιτυχημένες Χριστουγέννιάτικες μουσικές παραστάσεις μας στο παρελθόν, το "The Tin Soldier and the Ballerina" το 2016, "Little Jack Frost" το 2015, το "Little Match Girl" το 2014 και πολλές ακόμα κλασικές ιστορίες τα προηγούμενα χρόνια, "Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" υπόσχεται να φέρει αφθονία σκέψεων και συναισθημάτων στη σκηνή!
> Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 18:30/ Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 15:00 και 18:30 & Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 15:00 και 18:30, Limassol Theatre Arts School, Αγία Ζώνη, Λεμεσός. Τιμή Εισιτηρίων: €5. Πληρ. 99117173, 99784927.

 

Χριστουγεννιάτικο Χωριό ΕπιΔραση 2017
Τη μαγεία των Χριστουγέννων φέρνει για ακόμη μια χρονιά ο Ανεξάρτητος Ομιλος ΕπιΔραση με το τριήμερο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό ΕπιΔραση 2017». Άναμμα του Χριστουγεννιατικου δέντρου, Άγιος Βασίλης με δώρα για τα παιδιά, καρουσέλ, face painting, λαχνοί με πλούσια δώρα και άλλες πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους θα συνθέτουν το εορταστικό σκηνικό στο «Χριστουγεννιάτικο χωριό ΕπιΔραση 2017».
Η «ΕπίΔραση» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με χριστουγεννιάτικο πνεύμα αλληλεγγύης δινέι στο Χωριό φιλανθρωπικό χαρακτήρα συνδυάζοντας τη χαρά των εορτών με την αγάπη και την προσφορά στο συνάνθρωπο. Όλα τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για άτομα με κινησιολογικά προβλήματα της κοινότητας που χρήζουν άμεσης θεραπείας.
> Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, Σάββατο 9 Δεκεμβρίου (18:30 - 20:00 Συναυλία με τον Hovig) & Κυριακή 10 Δεκεμβρίου (19:00 - 20:00: Συναυλία με τον Κώστα Δόξα), Πλατεία Ελευθερίας, Επισκοπή, Λεμεσός. Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή: 17:00 - 20:00, σαββατοκύριακο: 11:00 - 20:00.

 

Saxy Christmas
Σας περιμένουμε στην Χριστουγεννιάτικη συναυλία παρέα με μια μεγάλη ομάδα Σαξόφωνων. Οι συμμετέχοντες είναι μαθητές και καθηγητές από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο όπως επίσης από το American International School στην Κύπρο. Θα παρουσιάσουν μια γκάμα από Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια μέσα από ντουέτα και κουαρτέτα όπως επίσης την νεοϊδρυθείσα χορωδία σαξοφώνων υπό την επίβλεψη των Γιάννη Μιράλλη και Kate Jarrold.
> Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, 20.00. Τιμή εισόδου 8 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα 99-326229, 22-256782.

 

Γιάννης Βαρδής & Γιώργος Λιανός
Ο Γιάννης Βαρδής συναντά τον Γιώργο Λιανό και μας ταξιδεύουν με τα τραγούδια τους σε ένα ξεχωριστό Live. Τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Λιανός και ο Γιάννης Βαρδής συνεργάζονται με κοινές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και το μουσικό αποτέλεσμα είναι μαγικό. Οι δύο καλλιτέχνες, με ξεκάθαρη αγάπη προς το καλό ελληνικό τραγούδι θα μας χαρίσουν μια μοναδική βραδιά. Τους υποδεχόμαστε στο Ipsonas Christmas Wonderland στις 9 Δεκεμβρίου, στις 21:00 που θα λαμβάνει χώρα στην Πλατεία Δημαρχείου Ύψωνα.
> Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, Πλατεία Δημαρχείου Ύψωνα, Λεμεσός. Είσοδος Ελεύθερη.

 

Ευσταθία & Prima Vista
Αυτό το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 στην Red μουσική σκηνή μια εκρηκτική βραδιά με την μοναδική Ευσταθία επί σκηνής παρέα με Prima Vista live! …γιατί θέλει μαγκιά - σε μια καταπληκτική παράσταση 3+ ωρών.
> Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 22.30. Κρατήσεις: 22388322 / 96245929.

 

H Νύχτα Των Δολοφόνων
"H Νύχτα Των Δολοφόνων" του Χοσέ Τριάνα. Από τη θεατρική ομάδα Point Τo Contemporary Theater, σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου. Τρία αδέλφια παγιδευμένα στο τραυματικό παρελθόν τους, αδυνατούν να σπάσουν τον φαύλο κύκλο του θύτη και του θύματος και καταφεύγουν σε φαντασιώσεις για να βρουν μια διέξοδο. Κάθε μέρα αναπαριστούν με τρομακτική λεπτομέρεια τον φόνο των γονιών τους. Το παιχνίδι πρέπει να φτάσει στο τέλος, αλλά λείπει το σθένος και η πειθαρχία να το ολοκληρώσουν. Οι γονείς τους πρέπει να πεθάνουν. Ποιος θα φτάσει το θανάσιμο αυτό παιχνίδι ρόλων μέχρι το τέλος χωρίς να λυγίσει; Ποιός θα είναι ο πιο αποτελεσματικός δολοφόνος; Ποιός θα είναι ο δολοφόνος;
Ποιος θα ανοίξει την πόρτα; Παίζουν: Λήδα Καραγιάννη, Ευαγγελία Νικολάου, Νικόλας Δημητρίου. Μετάφραση / Διασκευή / Σκηνοθεσία / Μουσική: Ευριπίδης Δίκαιος.
< Παγκύπρια πρεμιέρα, Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2017, ώρα 20:30. Τακτικές παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή, μέχρι τις 21 Ιανουαρίου, 2018. Κρατήσεις: 99588103, 99122552, από τις 15:00 ως 21:00. Είσοδος: €15 Μειωμένο εισιτήριο: €10

 

Η Χριστιάνα Καφά εκθέτει στο The Gym
Με αφορμή την παρουσίαση της νέας συλλογής κοσμημάτων για τo Φθινόπωρο/Χειμώνα 2018, η σχεδιάστρια Christiana Kafa θα σας υποδεχτεί και φέτος στο αγαπημένο thegym, σε ένα διήμερο event.
Oι ευφάνταστες δημιουργίες της οικοδέσποινας φτιαγμένες από ασήμι 925 και χρυσό 14κ, σκέτες ή συνδυασμένες με λαμπερούς πολύτιμους λίθους, είναι σίγουρο πως θα ενθουσιάσουν όλους όσοi παρευρεθούν, τόσο για την αισθητική όσο και για την προσιτή τιμή τους, που τις καθιστά ιδανική πρόταση δώρου. Σε ό,τι αφορά τη νέα συλλογή, πρωταγωνιστές παραμένουν τα δυναμικά δαχτυλίδια και βραχιόλια σε μοντέρνο ύφος, συνδυασμένα με εντυπωσιακές πέτρες σε ποικίλες αποχρώσεις, σύμφωνες με τις επιταγές της μόδας. Πάντα με γνώμονα την υψηλή αισθητική και την ποιότητα, που χαρακτηρίζει κάθε δημιουργία της Christiana Kafa, τα νέα σχέδια αποτελούν μια εναλλακτική πρόταση για τις γυναίκες που επιθυμούν μοντέρνα, ξεχωριστά κοσμήματα, τα οποία αναδεικνύουν το προσωπικό τους στυλ σε κάθε περίσταση.
> Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου (19:00 - 23:00) & Σάββατο 9 Δεκεμβρίου (all day) στo thegym (Ονασαγόρου 87-89, Λευκωσία). Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο info@christianakafa.com

 

8 Νταν... Στην Κιβωτό
Η Amicorp (Cyprus) Limited διοργανώνει, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, την παιδική θεατρική παράσταση "8 Νταν.. Στην Κιβωτό". Πρόκειται για το νέο βραβευμένο παραμύθι του Γερμανού Ούλριχ Ούμπ, το οποίο ανεβάζει το Θέατρο Μακαρίνι, σε διασκευή και σκηνοθεσία Πέτρου Κονόμου. Την αυθεντική μουσική έγραψε ο Στυλιανός Γερασίμου ενώ την κίνηση και τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Αντιγόνη Τασουρή. Τον σχεδιασμό των κοστουμιών ανέλαβε η Μαρία Νεοκλέους και την κατασκευή του σκηνικού ο Δημήτρη Δημητρίου. Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Πέτρος Κονόμου, Μαρία Παπακώστα, Μάρκος-Ιούλιος Δρουσιώτης, Πέτρος Τίγρης και Σταύρος Κωνσταντίνου.
> Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία, 11.00. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ. Όλα τα έσοδα από την θεατρική παράσταση θα δοθούν στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις, «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» και στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της εταιρίας «Amicorp Community Foundation», το οποίο παρέχει διαρκή και βιώσιμη υποστήριξη για μια καλύτερη ζωή σε μη προνομιούχα άτομα σε όλο τον κόσμο.Πληρ. 22 504 000 και 99 924 675.

 

Ο Μεγάλος περίπατος του Πέτρου
Τις δύο τελευταίες του παραστάσεις δίνει το υπέροχο μυθιστόρημα της πολυαγαπημένης Άλκης Ζέη «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» που παρουσιάζεται στη σκηνή του ΘΟΚ για 2η χρονιά. Η παράσταση του Τάκη Τζαμαργιά απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια και αγκαλιάστηκε από μικρούς και μεγάλους θεατές.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Κυριακή 10 & 17 Δεκεμβρίου, Θέατρο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, 10.30. Πληρ. 77772717.

 

Οvercoming Body Shame Autism Awareness 2017
Μία ξεχωριστή φιλανθρωπική εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στο Χαρουπόμυλο Λανίτη, από τις 18:00-21:00. Η εκδήλωση με τίτλο Οvercoming Body Shame Autism Awareness 2017, είναι αφιερωμένη στον Σύνδεσμο Ατόμων με Αυτισμό Κύπρου, όπου θα δοθούν και όλα τα έσοδα. Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις!
Πάρε το εισιτήριό σου για τη βραδιά της εκδήλωσης στις 10 Δεκεμβρίου και δώρο ένα γούρι, προσφέροντας €10. Όλα τα έσοδα από τις φωτογραφίες και τα τατουάζ θα δοθούν στο Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Άντρης Αναστασιάδη.
> Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, Χαρουπόμυλος Λανίτη, Λεμεσός, 18.00-21.00.

 

Ο Χιονάνθρωπος Μου
Η πολυαγαπημένη παράσταση μικρών και μεγάλων, "Ο Χιονάνθρωπος Μου", που μονοπώλησε τo ενδιαφέρον τη θεατρική περίοδο 2016-2017, επιστρέφει κι αυτή τη γιορτινή περίοδο για περιορισμένες παραστάσεις. Για τρεις μόνο ημερομηνίες, 10, 17 & 23 Δεκεμβρίου, υπόσχεται να χαρίσει γέλιο, χορό, συγκίνηση και φυσικά άφθονη μουσική και υπέροχα πρωτότυπα τραγούδια για όλη την οικογένεια. Οι δέκα υπέροχοι ηθοποιοί - τραγουδιστές - χορευτές και η πενταμελής ζωντανή ορχήστρα θα ξαναζωντανέψουν το πνεύμα των Χριστουγέννων επί σκηνής σ' αυτό το musical των Άλεξ Παναγή, Κατερίνας Χριστοφίδου και Σταύρου Σταύρου, υπέροχα σκηνοθετημένο από τον Μάριο Κακουλλή.
> Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 17.00.

 

Φιλανθρωπικό Παζαράκι στην Αγία Νάπα
Μετά τον επιτυχημένο Χριστουγεννιάτικο Μαραθώνιο και τη φαντασμαγορική φωταγώγηση του Δέντρου συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα στο Δήμο Αγίας Νάπας οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας, οι Σύνδεσμοι Γονέων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αγίας Νάπας σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Νάπας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, με Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζαράκι και όμορφες παραδοσιακές γωνιές για μικρούς και μεγάλους. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 1.00 το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα.
> Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, Κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας, 13.00.

 

Η Λεωφόρος Γερίου θα μεταμορφωθεί σε Λεωφόρο Χριστουγέννων
Ποιος είπε ότι τα Χριστούγεννα είναι μόνο για τα παιδιά; Ο Δήμος Γερίου διοργανώνει στις 10 Δεκεμβρίου από τις 14.00 στη Λεωφόρο Γερίου χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με την επωνυμία «Λεωφόρος Χριστουγέννων», για μικρούς και μεγάλους, μια εκδήλωση που προορίζεται να ενθουσιάσει όσους θα παρευρεθούν. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που την κάνουν ξεχωριστή αλλά συνάμα και φιλανθρωπική.
Πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες θα δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να διασκεδάσουν και να χαρούν με ένα διαφορετικό τρόπο τα Χριστούγεννα και να γίνουν οι πρωταγωνιστές των εορτών!
Στο χώρο θα υπάρχει το κόκκινο λεωφορείο που θα παίρνει βόλτα τα παιδιά στα όρια του Δήμου, τα παιδιά θα μπορούν να πάνε βόλτα με τα πόνυ, η άμαξα θα βρίσκεται στο χώρο με τον Άγιο Βασίλη ο οποίος θα μοιράζει δώρα στα παιδιά και θα μπορούν να φωτογραφίζονται μαζί του. Φωτογραφίες θα έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν και με το photobooth inside the box.
Το ξωτικό, η νεράιδα των Χριστουγέννων, ο Ρούντολφ και ο Άης Βασίλης είναι διαφορετικοί από τους άλλους και έρχονται να διασκεδάσουν και να καταπλήξουν μικρούς και μεγάλους με τις μοναδικές τους ικανότητες! Τους αρέσει να παίζουν, να διαβάζουν, να γράφουν και χαίρονται να μοιράζουν χαρά και κέφι και δεν είναι άλλοι από την ομάδα Fairytales story and book events. Στο χώρο θα υπάρχουν και φουσκωτά αλλά και αεροπλανάκια για τους μικρούς μας φίλους.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, από τις 2 μ.μ. στη λεωφόρο Γερίου, έξω από το Δημαρχείο Γερίου.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close