Δημοσιεύτηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2017
Είναι ίσως από τις σημαντικότερες μουσικές διασκευές που έγιναν ποτέ με βάση το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη και αυτό έγινε χάρη στην ευφυΐα και στο ταλέντο του Σταύρου Ξαρχάκου .
Ο Σταύρος Ξαρχάκος έχει δουλέψει πολύ πάνω στο υλικό του Βασίλη Τσιτσάνη τον οποίο αγαπούσε και σεβόταν. Τον θεωρούσε σαν το μεγαλύτερο δάσκαλο της Ελληνικής μουσικής. Σε αυτό μουσικό υλικό δούλεψε με ζήλο και μεράκι η ομάδα χορού «Διάσταση» τους τελευταίους μήνες για να μας δώσει στις 12 του Δεκέμβρη το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς στο Παττίχειο θέατρο στις 20:30 το βράδυ.
Οι χορογράφοι της ομάδας χορού για την παράσταση Ναδίνα Λοϊζίδου, Μαρία Μέση Αγγελίδου και Ελένη O’Keefe.

Οι «Τσιτσάνοι διάλογοι» αποτελούν ολόκληρο το Β’μέρος της παράσταση. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιασθούν χορογραφημένα για πρώτη φορά δυο τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου από την τελευταία του δουλειά, «Ελεγείες και σάτιρες» όπου τραγουδά ο ίδιος.
Επίσης για πρώτη φορά θα ακουστεί μια σουϊτα 15 λεπτών που χορογραφήθηκε ειδικά για την παράσταση για πρώτη φορά , την οποία έγραψε ο Βάσος Αργυρίδης με θέμα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου,
Ο Σταύρος Ξαρχάκος είχε αναφέρει για τη δουλειά του αυτή ότι ο Τσιτσάνης «... ως ύφος και ως συναίσθημα, αλλά και ως αρμονία άρχισε απροσδόκητα να συγκλίνει άλλοτε με μεγάλους ευρωπαίους συνθέτες, κλασικούς δημιουργούς, άλλοτε με το λαϊκό τραγούδι των μακρινών τόπων, όπως το σπιρίτσουαλ και η μουσική της Νέας Ορλεάνης και άλλοτε με σύγχρονα μουσικά ιδιώματα. Ένα χάσμα τεράστιο ανάμεσα σε έργα διαφορετικών εποχών, τόπων, τεχνοτροπιών, κωδίκων, γεφυρωνόταν αναπάντεχα κάθε τόσο μέσα από τη συγγένεια της μουσικής ψυχής τους, δηλαδή του πυρήνα τους, της ουσίας τους. Αφέθηκα, με τη βοήθεια των μουσικών, να αφουγκράζομαι αυτές τις μουσικές συνομιλίες και προσπαθήσαμε την έκπληξη και τη γοητεία που νιώσαμε να τη μεταφέρουμε στη συναυλία».
Το μουσικό αυτό έργο επέλεξε η Ομάδα Χορού της «Διάστασης» για να παρουσιάσει στις 12 Δεκεμβρίου στο Παττίχειο θέατρο στις 20:30
-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
12 Δεκεμβρίου 2017
Σχετικά
Η Μαριάνα Κατσιμίχα, κόρη του Πάνου Κατσιμίχα, που έχει γίνει viral στο tik tok με «Το βαλς των χαμένων ονείρων»
Η φωνή πίσω από το τραγούδι που έγινε viral στα social media μιλά για όλα!
«ΠΑΝΗΓΥΡΙσματα» με τη Γωγώ Τσαμπά στην Κύπρο
Είστε έτοιμοι για μια διαφορετική εμπειρία διασκέδασης;
Καλοκαίρι με τον Γιάννη Κότσιρα στην Κύπρο
Ο εμβληματικός καλλιτέχνης γιορτάζει φέτος 30 χρόνια στη δισκογραφία και μας προσκαλεί να το γιορτάσουμε σε δύο ξεχωριστές συναυλίες τον Ιούλιο
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ξεκινά τη φετινή του καλοκαιρινή περιοδεία από την Κύπρο - Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων
Όλες οι λεπτομέρειες
O Kadebostany φέρνει το The Outsider Tour στο Warehouse στην Λεμεσό
Η περιοδεία γιορτάζει το νέο άλμπουμ The Outsider, μια βαθιά προσωπική δουλειά
Bangaranga: Τι σημαίνει ο τίτλος του τραγουδιού που στέλνει η Βουλγαρία στη Eurovision
Το ρεφρέν του «Bangaranga» γίνεται viral στα social media - Σε ποια θέση το «βλέπουν» οι στοιχηματικές
Το The Piano Tour θα πλημμυρίσει με μουσική την πλατεία Ελευθερίας
Μια βραδιά με άρωμα Γαλλίας, αγαπημένες μελωδίες και τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Μανώλη Νεοφύτου και Βάκια Σταύρου, σε μια ανοιχτή εκδήλωση για όλους
Αυτός είναι ο επόμενος καλλιτέχνης που θα ανέβει στη σκηνή του λευκωσιάτικου Zazza
Έρχεται για μία δυνατή βραδιά γεμάτη επιτυχίες, στο απόλυτο hotspot της πόλης
Eurovision 2026: Τα στοιχήματα μετά την ανακοίνωση των 35 τραγουδιών
Στην κορυφή των στοιχηματικών και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διαφορά παραμένει η Φινλανδία
Νύχτα κλασικής μουσικής με την πιανίστα Άννα Αβραμίδου και τον φλαουτίστα Σάββα Χριστοδούλου
Ένα πρόγραµµα που γεφυρώνει το κλασικό και ροµαντικό ρεπερτόριο µε σύγχρονες µουσικές δηµιουργίες.
Oι Ignis Motus έρχονται να μας ξεσηκώσουν στο DownTown Live
Μια βραδιά γεμάτη ενέργεια, ζωντάνια και διασκέδαση