Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 20 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα

Φτιάξαμε την ατζέντα της εβδομάδας, με όλα όσαδεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2017

Μπορεί να διανύουμε κιόλας τον Δεκέμβρη, τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου, αλλά να σου πω κάτι; Είναι όμορφο να κυλούν οι ημέρες. Αρκεί βέβαια να κυλούν ευχάριστα και γεμάτα.

Κι αν προσθέσεις και το γεγονός ότι οι ετοιμασίες για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, τις γιορτές των Χριστoυγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έχουν αρχίσει για τα καλά, με τις διοργανώσεις και τις αγορές, τις Παραμυθουπόλεις και τα χριστουγεννιάτικα χωριά, να κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε πόλη του νησιού κάνοντας τις μέρες και τα βράδια μας τόσο ευχάριστα και ιδανικά για έξοδο με την παρέα και την οικογένεια, τότε αρκεί να φτιάχνεις το πρόγραμμά σου.

Κι όλα όσα ακολουθούν παρακάτω, οι εκδηλώσεις δηλαδή που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, θα μας δώσουν άλλη μία ευκαιρία για να βγούμε εκτός.

Γι' αυτό ακολούθησέ μας:

 

Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου: Έναρξη με Σταμπουλόπουλο
Αρχίζει σήμερα το Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου το οποίο θα παρουσιάσει 24 ταινίες μεγάλου μήκους και 20 μικρού. Το Πανόραμα θα ανοίξει η σημαντική αλλά άγνωστη ταινία του Γιώργου Σταμπουλόπουλου «Δυο ήλιοι στον ουρανό» (1991), της οποίας μεγάλο μέρος γυρίστηκε στην Κύπρο. Πρωταγωνιστές είναι δύο οικείοι χώροι: οι Τάφοι των Βασιλέων στην Πάφο και η Παλιά Ηλεκτρική στη Λεμεσό, όταν ακόμα ήταν μια τεράστια εγκαταλελειμμένη αποθήκη, πριν μεταμορφωθεί από την οικογένεια Λανίτη στον σημερινό Πολιτιστικό Πολυχώρο. 4ος αιώνας μ.Χ. κι ένας λαμπρός τεχνίτης του Διονύσου, ο Τιμόθεος, οργανώνει μια παράσταση των Βακχών του Ευριπίδη, ξεσηκώνοντας το λαό ενάντια στον αυτοκράτορα. Μια ταινία άγνωστη και δυσεύρετη (δεν θα την βρείτε στα βίντεο-κλαμπ) . Μια από τις ακριβότερες και πιο ενδιαφέρουσες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου και παρά την αινιγματικότητά της για όσους δεν γνωρίζουν τις ιστορικές συνθήκες της περιόδου που εκτυλίσσεται, σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσετε.
> Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, Πάνθεον, Λευκωσία, 20.00.



Φρίντα με την Σάλμα Χάγιεκ στο Έρμα
Την αμερικάνικη βιογραφική ταινία Frida (2002) της σκηνοθέτιδος Τζούλι Τέιμορ, με πρωταγωνιστές τους Σάλμα Χάγιεκ, Άλφρεντ Μολίνα, Αντόνιο Μπαντέρας, Άσλεϊ Τζαντ και Τζέφρι Ρας προβάλλει απόψε το Βιβλιοπωλείο Καφεαναγνωστήριο Έρμα.
Aπό τη μακροχρόνια, αλλά ταραγμένη σχέση με τον μέντορα και σύζυγό της, Ντιέγκο Ριβέρα, την παράνομη κι αμφιλεγόμενη σχέση της με τον Λέον Τρότσκι, έως τους προκλητικούς, για την εποχή, ερωτικούς δεσμούς με άλλες γυναίκες, η Μεξικάνα Φρίντα Κάλο έζησε μια δύσκολη κι ασυμβίβαστη ζωή ως άτομο με έντονη πολιτική συνείδηση, ως ζωγράφος που σημάδεψε το χώρο της, αλλά και ως γυναίκα που κράτησε μια προκλητική στάση στην ερωτική της ζωή. Η Φρίντα Κάλο έγινε μια παγκόσμια έμπνευση επιμονής, δυναμισμού, ακτιβισμού και καλλιτεχνικής πρωτοτυπίας. Έγινε σύμβολο του γυναικείου κινήματος και των «καταραμένων» καλλιτεχνών.
> Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, Βιβλιοπωλείο Καφεαναγνωστήριο Έρμα, Λευκωσία, 19.30. Πληρ. 97901821, 99980574.



Η ζωή μέσα στην οικογένεια της Νικολέτας Παπαμιχαήλ
Η σειρά των έργων σε χαρτί με πενάκι, μολύβι, κάρβουνο, μαρκαδόρο και ακρυλικά τα οποία παρουσιάζονται στην έκθεση Still Life της Νικολέτας Παπαμιχαήλ είναι μια παρένθεση στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης ενότητας έργων στην οποία δουλεύει τα τελευταία χρόνια με κύριο άξονα τη ζωή της μέσα στην οικογένεια. «Μελετώντας εικόνες και έννοιες ταυτόχρονα, η ενότητα αυτή ήρθε σαν επιθυμία να κατατρέξω στη δική μου «παλιά» οικογένεια και ακόμη πιο πίσω στη ζωή των γονιών μου πριν από μας. Ξεκίνησε από ανάγκη κατανόησης του δικού μου εαυτού και της δικής μου συμπεριφοράς σε αυτό τον καινούργιο «ρόλο». Όμως κατέληξε σε μια άλλη συνειδητοποίηση που αφορά τους δικούς μου γονείς και τις δικές τους ανάγκες και σε μια πραγματικότητα που αγγίζει κάθε ενήλικα που μεγάλωσε χωρίς να το καταλάβει…» εξηγεί η καλλιτέχνης. Εικονογραφικά, οι εικόνες αποπνέουν νοσταλγία, αγάπη για το θέμα που απεικονίζουν και μια τρυφερή ατμόσφαιρα όλων εκείνων των χρόνων που έχουμε απομυθοποιήσει.
> Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, Γκαράζ, Λευκωσία, 19.30. Μέχρι 13/12.



Το «Kill Bill» του Κουέιντιν Ταραντίνο στη Λεμεσό
Το δεύτερο μέρος της διλογίας του Κουέντιν Ταραντίνο «Kill Bill» VOL. 2 προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού. Η Μπέατρις Κίντο συνεχίζει τον μοναχικό δρόμο της εκδίκησης που την φέρνει αντιμέτωπη με τον αρχηγό της συμμορίας που κατάστρεψε την ζωή της και παλιό εραστή της Μπιλ. Η Μπέατρις Κίντο πιστή στον όρκο εκδίκησης που έδωσε μετά την εξόντωση της οικογένειάς της από την συμμορία στην οποία ανήκε και η ίδια, συνεχίζει τον μοναχικό της δρόμο. Έναν δρόμο αίματος που θα την οδηγήσει αναπόφευκτα στον αρχηγό της συμμορίας, πρώην εραστή της και πατέρα του παιδιού της. Οι παλιές αγαπημένες μνήμες θα την αποσυντονίσουν προσωρινά, όμως ο όρκος είναι ιερός και ο δρόμος χωρίς επιστροφή. Άλλωστε είτε νικήσει είτε χάσει είναι ουσιαστικά χαμένη, νεκρή εσωτερικά και σ' ένα πέλαγος απέραντης μοναξιάς και κατάθλιψης. Ό, τι αγαπούσε το έχασε. Ηθοποιοί: Ούμα Θέρμαν, Ντέιβιντ Καραντάιν, Ντάριλ Χάνα, Λούσι Λιού, Βιβίκα Φοξ, Μάικλ Μάντσεν, Τζούλι Ντρέιφους κ.ά.
> Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, Ρίο, Λεμεσός, 20.15. Πληρ. 25871410.

 

Προμηθέας Δεσμώτης
Το Θέατρο Δέντρο παρουσιάζει την τραγωδία του Αισχύλου 'Προμηθέας Δεσμώτης Ι' σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού με την ηθοποιό Κατερίνα Λούρα. Ο Προμηθέας είναι αλυσοδεμένος σε έναν βράχο στη μέση του πουθενά καταδικασμένος σε αιώνια ακινησία. Στο πλάι του αποφασίζουν να σταθούν οι Ωκεανίδες, παρθένες κόρες του Ωκεανού. Τα μαρτύρια του φιλάνθρωπου Τιτάνα θα τις συγκινήσουν και θα αποφασίσουν να θυσιάσουν τη δυνατότητα μιας ζωής όμορφης για τα κοινωνικά δεδομένα και να παραμείνουν δίπλα του συμμέτοχοι με μια ηθική και ρητορική κάποιας δικαιοσύνης και μάρτυρες του ονείρου του για μία κοινωνία αληθινής δημοκρατίας.
> Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20.30 & 22.00 (κατόπιν κράτησης). Πληρ. 99520835 - 99384606.

 

Η Λευκωσία γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Αργεντίνικου Τάνγκο
Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου είναι η Διεθνής Ημέρα Αργεντίνικου Τάνγκο και η ομάδα iTango διοργανώνει μία βραδιά τάνγκο! Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 στις 21:30 στο Ιsolani pizza bar (Αγορά Αγίου Αντωνίου) διοργανώνεται βραδιά τάνγκο/milonga, όπου όλοι όσοι βρεθούν εκεί θα έρθουν σε επαφή με το αυθεντικό αργεντίνικο τάνγκο. Τη βραδιά διοργανώνει το iTango και είναι κάτω από την αιγίδα της πρεσβείας της Αργεντινής. Δυόμιση ώρες μουσική και χορός τάνγκο σε ένα ζεστό περιβάλλον με αυθεντική ιταλική κουζίνα.
> Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, Ιsolani pizza bar (Αγορά Αγίου Αντωνίου), Λευκωσία, 21.30. Είσοδος ελεύθερη. Για κρατήσεις καλέστε στο: 22766788. & στο iTango: 99352605/ www.itango.dance.

 

Εργαστήρι σχεδιασμού ήχου από τον καταξιωμένο καθηγητή Richard K. Thomas
Το Κυπριακό Κέντρο Σκηνογράφων, Αρχιτεκτόνων και Τεχνικών Θεάτρου διοργανώνει ένα τριήμερο εργαστήριο με θέμα "Music as a Chariot" από τον καταξιωμένο καθηγητή Richard K. Thomas. Το εργαστήρι θα αρχίσει τη Δευτέρα 11 και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.
Αυτό το σεμινάριο και το εργαστήριο εισάγει τη θεμελιώδη διατριβή του βιβλίου, ότι το θέατρο είναι ένας τύπος μουσικής. Στo "Music as a Chariot" δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε όλο το εργαστήριο για τις διαφορές μεταξύ μουσικής σύνθεσης ως αυτόνομης τέχνης και ως μέσο για την υποκίνηση συναισθημάτων και τον χειρισμό της αντίληψης του χρόνου από θεατρικό κοινό. Εν ολίγοις, το εργαστήριο μας βοηθά να κατανοήσουμε τις συνέπειες της χρήσης της μουσικής για να μεταφέρουμε το κοινό στο θεατρικό κόσμο του θεάτρου.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Δευτέρα 11-Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός.

 

Μεγάλη Έκθεση έργων τέχνης Κυπρίων καλλιτεχνών
Mεγάλη έκθεση έργων τέχνης Κυπρίων και άλλων καλλιτεχνών διοργανώνει η γκαλερί Διαχρονική. Η έκθεση που θα εγκαινιαστεί σήμερα Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου. 
> Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, γκαλερί Διαχρονική, Αρσινόης 84 (Απέναντι από την Η & Μ Λήδρα), Λευκωσία 1011. Πληρ. 22680145. Ώρες 10.00 - 19.00 καθημερινά. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.diachroniki.com.

 

"Τσιτσάνη διάλογοι" από την ομάδα χορού της Διάστασης
Είναι ίσως από τις σημαντικότερες μουσικές διασκευές που έγιναν ποτέ με βάση το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη και αυτό έγινε χάρη στην ευφυΐα και στο ταλέντο του Σταύρου Ξαρχάκου .
Ο Σταύρος Ξαρχάκος έχει δουλέψει πολύ πάνω στο υλικό του Βασίλη Τσιτσάνη τον οποίο αγαπούσε και σεβόταν. Τον θεωρούσε σαν το μεγαλύτερο δάσκαλο της Ελληνικής μουσικής. Σε αυτό μουσικό υλικό δούλεψε με ζήλο και μεράκι η ομάδα χορού «Διάσταση» τους τελευταίους μήνες για να μας δώσει στις 12 του Δεκέμβρη το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς στο Παττίχειο θέατρο στις 20:30 το βράδυ.
Οι χορογράφοι της ομάδας χορού για την παράσταση Ναδίνα Λοϊζίδου, Μαρία Μέση Αγγελίδου και Ελένη O'Keefe.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
> Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 20.30.

 

"Pulp Paintings" του Χριστόδουλου Παναγιώτου
Στην έκθεση παρουσιάζονται μια σειρά καινούργιων έργων του Χριστόδουλου Παναγιώτου από χαρτοπολτό, στα οποία ο καλλιτέχνης αντικαθιστά τον παραδοσιακό χαρτοπολτό με χαρτοπολτό που κατασκευάστηκε από αποσυρθέντα τραπεζογραμμάτια ευρώ, διαφορετικών υποδιαιρέσεων (5, 10, 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ) που αποκτήθηκαν από την Τράπεζα της Γαλλίας. Αυτά αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία και απονομισματο-ποιήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καθώς εκδόθηκαν νέα χαρτονομίσματα.
> Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Λευκωσία.

 

Η Κλυταιμνήστρα στον Άδη
"Τα ανθρώπινα όντα αγωνίζονται να αλλάξουν αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει και μέσα από αυτόν τον αγώνα βγαίνει η ηρωική τους φύση". Μια οικογένεια προδομένη από το χρέος απέναντι στην πατρίδα, με τις πληγές ακόμα ανοιχτές ανταμώνει ξανά στον Άδη, ζητώντας να συγχωρέσει και να συγχωρεθεί. Το δράμα των Ατρειδών επιστρέφει με φόντο την άφιξη των θυμάτων των Δίδυμων Πύργων στον Άδη. Η θυσία των αθώων μπροστά στην εθνική υπεροχή επαναλαμβάνεται και δικαιολογεί την προφητεία του Ορέστη πως "Τίποτα ποτέ δεν τελειώνει" . Κι ο έρωτας να ζωντανεύει εκεί που δεν υπάρχει καμιά ελπίδα, έτοιμος να δυναστεύσει τα ανυπεράσπιστα θύματά του για ακόμα μια φορά. Παγκόσμια πρώτη του θεατρικού κειμένου του γνωστού σύγχρονου Αμερικάνου συγγραφέα Richard Vetere, που γράφτηκε ειδικά για το Θέατρο Τσέπης.
> Τρίτη 12, Τετάρτη 13 & Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, Θέατρο Πόλης, Λευκωσία. Πληρ. 96297278.

 

11 "μαντάλες" εμπνευσμένες από τη φύση του Ακάμα σε ένα βιβλίο
Την πολύ πετυχημένη έκδοση με τίτλο 'My Nicosia Mandala' Colouring Book που κυκλοφόρησε πέρυσι, παρουσιάζοντας τους 11 προμαχώνες της Λευκωσίας, ακολουθεί το δεύτερο στη σειρά βιβλίο τοπικών μαντάλων με τίτλο 'My Akamas Mandala' colouring Book. Το βιβλίο, που θα παρουσιαστεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, αποτελεί μέρος της σειράς 'My Cyprus Mandala' (https://www.facebook.com/mycyprusmandala), με την έκδοση να υπογράφει η δημοσιογράφος, συγγραφέας και φωτογράφος Melissa Hekkers.
Το 'My Akamas Mandala' Colouring Book απεικονίζει 11 «μαντάλες», σχεδιασμένες στο χέρι και εμπνευσμένες απ' τα σχήματα και τις μορφές μίας ποικιλίας ενδημικών τοπικών λουλουδιών του Ακάμα.
Πέραν της δημιουργικής ψυχαγωγίας για παιδιά και ενήλικες, μέσω της ζωγραφικής, η έκδοση επιδιώκει να ενημερώσει με τρόπο διαδραστικό και ευχάριστο. Στόχος, η ανάδειξη και προώθηση της έννοιας της ενδημικής άγριας πανίδας και η σημασία της διατήρησης αυτής της φυσικής κληρονομιάς.
Με την συνεργασία του Κέντρου Ερευνών και μελέτης ΑΚΤΙ και το Τμήμα Δασών, στο βιβλίο φιλοξενούνται πληροφορίες και χαρακτηριστικά των τοπικών λουλουδιών που παρουσιάζονται ενώ τον σχεδιασμό έχει αναλάβει η Zara Der Arakelian.
> Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, Πρόζακ Καφενείο, Μέδωντος 3Α, Λευκωσία, 15:00-21:00. Πληρ. 22104244.

 

"Ο Χάσης" από την Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ
Γραμμένο στα τέλη του 18ου αιώνα στο Ζακυνθινό ιδίωμα της εποχής, με μεγάλη λογοτεχνική και ιστορική σημασία καθώς αποτελεί ένα έργο-μεταίχμιο μεταξύ του Κρητικού δράματος της αναγέννησης και της νεότερης ελληνικής δραματουργίας, το έργο έχει ρίζες στα λαϊκά δρώμενα και στην αναγεννησιακή κομμέντια, αλλά συνδέεται και με το πνεύμα του λαϊκού θεάτρου σκιών.
Αθυρόστομο, ποιητικό, ζωντανό, το κείμενο του Γουζέλη είναι μια αποτύπωση της κοινωνίας του καιρού του και παράλληλα μια διαχρονική σάτιρα μιας υποκριτικής και ματαιόδοξης κοινωνίας σε παρακμή. Παραμορφώνει και γελοιοποιεί με μια μεταδοτική αίσθηση ελευθερίας και παιχνιδιάρικης ασέβειας. Όμως πίσω από την επεισοδιακή αυτή κωμωδία κρύβεται η τραγωδία ενός νέου ανθρώπου που ζει σε μια κοινωνία φθοράς: τα όνειρά του καταποντίζονται, επειδή είναι ο μόνος που προσπαθεί να ξεφύγει από το βάλτο μέσα στο οποίο όλοι οι άλλοι βυθίζονται ανέμελα.
Το έργο παρουσιάζεται από την Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ και πρόκειται για μια συμπαραγωγή με τη Θεατρική Εταιρεία Φανταστικό Θέατρο.
> Κάθε Τρίτη, Τετάρτη & Σάββατο στις 8.30μ.μ. και Κυριακή στις 6.30μ.μ. στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ (μέχρι 17 Δεκεμβρίου 2017). Πληροφορίες/κρατήσεις: 25877827.

 

"Night at the museum"
Μετά την Φανταστική επίσκεψη στη Βαρκελώνη την Πόλη των Grand Masters Picasso και MIRO και την Μυστικιστική FIGUERAS του Σαλβατορ DALI είχα την ΙΔΕΑ να δημιουργήσω μια σειρά Έργα όπου οι Εικαστικές Εμπειρίες και Επιδράσεις από τους τρεις Μεγάλους Καλλιτέχνες να γίνουν Πρωτογενές ΥΛΙΚΟ για το Δημιουργικό Έργον και το Έναυσμα για ανανέωση των Καλλιτεχνικών μου Μέσων...
Στην Έκθεση αυτή παρουσιάζω όλες τις Αναζητήσεις τα Προσχέδια και τα ΠΡΩΤΑ το Έργα από τη μελέτη πάνω στα Έργα των Μεγάλων Ζωγράφων μέσα από τα Μουσεία τους. Με τη Σειρά αυτή ολοκληρώνω την Αναφορά μου στους τρεις αυτούς Γίγαντες της Τέχνης PICASSO-DALI-MIRO και θέλω να θα μοιραστώ τις Πολύτιμες Εμπειρίες με τον κόσμο της Τέχνης".
> Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, Γκαλερί Αποκάλυψη, Λευκωσία. Πληρ. 22 300150.

 

Μίλαν Κούντερα: Η αβάσταχτη σοβαρότητα του Αστείου
Ο Μίλαν Κούντερα ανήκει στη σπάνια περίπτωση δημιουργών που-όπως και Ουελμπέκ-φτιάχνουν το δικό τους άνοιγμα στον κόσμο και αφήνουν μια παρακαταθήκη πέρα από τα λογοτεχνικά στεγανά. Βγαίνοντας συνειδητά εκτός λογοτεχνικού Κανόνα ο Κούντερα αποθεώνει, με όπλο τον αντι-λυρισμό, το γελοίο και το ασήμαντο από τον Σάντσο Πάντσα έως τον τρελό Τρίστραμ Σάντι. Περιφέρεται ελεύθερα στο λογοτεχνικό σύμπαν αποθεώνοντας όχι τους μυθιστοριογράφους της πρώτης γραμμής αλλά τους σπουδαίους είρωνες όπως ο Φράντς Κάφκα, ο Ρόμπερτ Μούζιλ και ο Χέρμαν Μπροχ.
Όπως κάθε μεγάλος συγγραφέας, ο Κούντερα δε γράφει απλώς μυθιστορήματα και νουβέλες αλλά έχει δημιουργήσει έναν ολόκληρο κόσμο, μέσα στον οποίο οι θεωρητικές ιδέες του περί λογοτεχνίας βρίσκουν την πλήρη εφαρμογή τους, ενώ σοβαρά θέματα, όπως ο χρόνος, η μνήμη, η πολιτική, ο νόστος, η τέχνη και ο έρωτας, αντιμετωπίζονται με τη δέουσα κουντερική ελαφρότητα, ως ο μόνος τρόπος για να φθάσουμε στην ουσία των πραγμάτων. Η οντολογική του κατασκευή καθορίζεται από τα κάτω, από τους ήρωες του περιθωρίου, τους μινιμαλιστές, τους αιρετικούς-ακόμα και τους ερασιτέχνες αστρολόγους όπως ο ίδιος! Γιατί, όπως ο ίδιος έλεγε: "Στο χώρο του μυθιστορήματος δεν υπάρχει καμιά βεβαιότητα: είναι ο χώρος του παιχνιδιού και των υποθέσεων".
> Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο, Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί, Λεμεσός, 19.30. Πληρ. 25340347, 99526772.

 

Φιλανθρωπικό Παζαράκι μεταχειρισμένων ρούχων
Η καλύτερη εποχή του χρόνου επιτέλους έφτασε !!! Λαμβάνοντας υπόψη την υποστήριξη που λάβαμε στην προηγούμενη μας εκδήλωση, αποφασίσαμε να κάνουμε και μια χριστουγεννιάτικη. Αυτή τη φορά το παζαράκι είναι μεγαλύτερο και καλύτερο καθώς νέοι φίλοι εντάχθηκαν στην ομάδα. Θα βρείτε πιο κομψά, τρελά ρούχα και αξεσουάρ στις χαμηλότερες τιμές. Το πιο σημαντικό, αγαπάμε τα ρούχα και τα αξεσουάρ μας, έτσι όλα να είναι σε καλή κατάσταση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο μας σπίτι, στην Στοα Εν Λευκώ, το οποίο μας έχει υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή. Θέλουμε αυτά τα Χριστούγεννα να είναι τέλεια για όλους. Ως εκ τούτου, το Ίδρυμα Sophia Foundation βρίσκεται δίπλα μας για άλλη μια φορά, καθώς θέλουμε να στηρίξουμε το σημαντικό έργο τους. Δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό χωρίς εσάς, έτσι αυτή τη φορά θέλουμε να το πάρουμε ακόμα ένα βήμα πιο μπροστά και να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Επομένως, επισκεφτείτε μας και ποτέ δεν ξέρετε, μπορεί να βρείτε το παλτό, την μπλούζα, την τσάντα ή τα γυαλιά ηλίου που ονειρευόσασταν.
> Τετάρτη 13-Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, Στοά Εν Λευκώ, Αισχύλου 75, Λευκωσία, 10.00-21.00.

 

Γενεαλογικό Δέντρο
Γενεαλογικό Δέντρο - τρεις γενεές καλλιτεχνών: John Sabry \ Katie Sabry \ Alex Welch. Η διήμερη έκθεση γενεολογικό δέντρο παρουσιάζει μια συλλογή γλυπτών του Alex Welsh, πίνακες και μωσαϊκά από την Katie Sabry, και τιμά τη φωτογραφική δουλειά του John Sabry, πατέρα της Katie και παππού του Alex. 
> Τετάρτη 13 & Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, Beat Παζάρ, Χατζηλοϊζή Μιχαηλίδη 20, Πάροδος Πλατείας Σαριπόλου, απέναντι από το Μάλλον Γλυκύς Παραδοσιακό Καφενείο, Λεμεσός, 11.00-23.00. Πληρ. 99571139 / 97830068 / 99 849560.

 

"C.P.R-US" από τη θεατρική ομάδα Σκηνή 8
Το έργο «C.P.R-US» (πρότυπος τίτλος «BLACKOUT» του Davey Anderson ) ανεβάζει η θεατρική ομάδα «Σκηνή 8», με συντελεστές τους Βαρβάρα Χριστοφή και Αντρέα Μακρή και σκηνοθεσία Στέλιου Ανδρονίκου.
Δυο κελιά… το ένα «κανονικό»… το διπλανό του κάπως περίεργο… δίνει την εντύπωση κελιού. Στο πρώτο βρίσκεται ένας νεαρός, ο Αντρέας… στο δεύτερο μια κοπέλα, η Κυριακή. Ένα έγκλημα η μήπως πολλά; Οι δυο αυτοί έφηβοι αφηγούνται το πώς έφτασαν ως το δικό τους «κελί». Δυο ζωές παράλληλες με πολλά κοινά στοιχεία, δυο ιστορίες οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν διαφορετική κατάληξη αν ο εαυτός τους ή και οι άλλοι τους προέτρεπαν να μιλήσουν σε κάποιον. Το έργο βασίζεται σε αληθινές ιστορίες εφήβων και έχει διασκευαστεί στη σύγχρονη κυπριακή διάλεκτο.
> Δευτέρα 11-Τετάρτη 13, Πέμπτη 14, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, Πολυχώρος +εργειο Ελευθερίας 91 Β, Λεμεσός. Είσοδος: €10. Πληροφορίες, Κρατήσεις: 99083551.

 

Ώρα για ψώνια και κρασί!
Στη φημισμένη κάβα της Λευκωσίας, την Οινότρια, διατίθενται εξαιρετικά προϊόντα, επιλεγμένα με πολλή φροντίδα και με βάση τη μακρόχρονη έρευνα και εμπειρία στο κρασί. Τώρα μάλιστα την περίοδο των γιορτών, εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε τα δώρα μας και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας κρασιά. Κι αυτό θα κάνουμε την Πέμπτη, 14 του Δεκέμβρη, μίας και η κάβα Οινότρια διοργανώνει για όλους εμάς κάτι διαφορετικό! Μας προσκαλεί στο χώρο της για να πραγματοποιήσουμε τα Χριστουγεννιάτικα μας ψώνια, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα διάφορα είδη κρασιών συνοδευόμενα πάντα με τα απαραίτητα φρούτα, τυριά και αλλαντικά.
Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, Κοκτέιλ με βάση το κρασί, 8 κρασιά για δοκιμή, Εκπτώσεις μέχρι -20% για όλα τα κρασιά της Κάβας και Χριστουγεννιάτικες κληρώσεις. Και αυτά είναι μόνο μερικά από αυτά που έχουμε στο μυαλό μας!
> Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, κάβα Οινότρια, Λευκωσία, 16.00-21.00. Η είσοδος είναι δωρεάν.
 

The Nightmare Before Christmas
Η σχολή χορού El Duende, της Φιλίππας Στυλιανούδη παρουσιάζει τη Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική παράσταση "The Nightmare Before Christmas", βασισμένη στο αριστουργηματικό έργο του Tim Burton.
Οι χορογραφίες είναι της Φιλίππας Στυλιανούδη με χορούς flamenco, σύγχρονο, μπαλέτο και Jazz.
Την παράσταση πλαισιώνουν η Cοmpania Flamenca Philippa Stylianoude, o musical performer Αδάμος Αναστασίου, η Batukinio Cyprus Group of Percussion, η Bassick Crew break dance team, o ξυλοπόδαρος Angel Padev και η Δημοτική Χορωδία Αγλαντζιάς.
H παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2017, και ώρα 8.00 μ.μ. στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, και είναι αφιερωμένη στην Αντριάνα Συμεού. Όλα τα καθαρά έσοδα της παράστασης, θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος…για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία!
> Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.00. Είσοδος: €10 (παιδιά κάτω των 12 ετών) & €15 βαπό (SoldOutTickets, τηλ. 70007705 / Παττίχειο Θέατρο, τηλ. 25377277). Πληροφορίες: 99496902.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close