Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Ένα μοντέρνο αγροτουριστικό κατάλυμα που θα κλέψει την καρδιά σου

Μία μοντέρνα προσθήκη στο χωριό Λυσός της επαρχίας Πάφου, που αποτελεί ιδανικό προορισμό

Δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2017

Ο Μαρμαράς είναι μια παραδοσιακή οικία με σύγχρονες εγκαταστάσεις για εκπαιδεύσεις και με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι δέκα άτομα.

Το Μαρμαράς -αγροτουριστικό και συνεδριακό κατάλυμα- βρίσκεται στη Λυσό, στις παρυφές του δάσους της Πάφου και 20 λεπτά από την πανέμορφη θάλασσα του κόλπου του Ακάμα. Η περιοχή είναι ιδανική για ποδηλασία, ψάρεμα (θάλασσα και φράγμα της Ευρέτου), μονοπάτια της φύσης κι έχει πρόσβαση στον δασικό σταθμό του Σταυρού της Ψώκας.

Με σεβασμό στην παράδοση
Η αναπαλαίωση του χώρου έγινε με σεβασμό προς την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τη λευκή πέτρα -χαρακτηριστικό της αρχiτεκτονικής του χωριού-, αλλά και με την τόλμη της χρήσης νέων υλικών και τεχνικών. Ο συνδυασμός της μοντέρνας αρχιτεκτονικής με χυτό μπετόν με την παραδοσιακή 'έδεσε' με αρμονία και έδωσε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 


Η ιστορία πίσω από το νέο κτίσμα
Το αρχικό κτίσμα κτίστηκε από τον προπάππου του ιδιοκτήτη και φιλοξενούσε την πολύτεκνη οικογένειά του. Η οικία εγκαταλείφθηκε μετά την αποδημία των ιδιοκτητών στη Νότιο Αφρική και Αυστραλία. Εξυπηρέτησε την οικογένεια ως χώρο διακοπών του τωρινού ιδιοκτήτη. Η κινητήρια δύναμη πίσω από την αναπαλαίωση και την επέκταση, πέρα από την ανάγκη αναδόμησης, αποτέλεσαν οι έντονες παιδικές αναμνήσεις και εμπειρίες των διακοπών στο χωριό.


Η ονομασία του
Η ονομασία 'Μαρμαράς' είναι η λέξη, που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι αποκαλώντας τα υπολείμματα σκουριάς, που βρίσκονται στο χωριό. Με ιστορικό ορίζοντα τα αρχαία χρόνια, διαφαίνεται πως το χωριό ήταν κέντρο επεξεργασίας μεταλλεύματος. Η σκουριά (μαρμαράς) έχει βάθος μέχρι και 4-5 μέτρα. Το αγροτουριστικό κατάλυμα βρίσκεται κτισμένο σε λόφο δημιουργημένο από μαρμαρά.



Τι προσφέρει
Κάθε στούντιο διαθέτει χωριστή είσοδο, κουζίνα, μπάνιο και καθιστικό.
Στούντιο Μακρυνάρι 1 διπλό κρεβάτι, 1 καναπές-κρεβάτι, τζάκι, πρόσβαση για ΑΜΕΑ, κοινόχρηστη βεράντα
Στούντιο Ανώι 2 μονά κρεβάτια, 1 καναπές-κρεβάτι, ξυλόσομπα, ιδιωτική βεράντα
Στούντιο Παλατάκι 1 διπλό κρεβάτι, τζάκι, κοινόχρηστη βεράντα
*Το κτίσμα παραχωρείται είτε ολόκληρο είτε κάθε στούντιο χωριστά.

 


Ο Πολυχώρος
Διαθέτει χώρο για συνέδρια και εκπαιδεύσεις με βιντεοπροβολέα και ασύρματο δίκτυο σύνδεσης στο διαδίκτυο, καθώς και χώρο καθιστικού για ψυχαγωγία. Το κατάλυμα βρίσκεται στο κέντρο του χωριού με εύκολη πρόσβαση σε καφενείο, καφετέρια, μίνι μάρκετ και ταβέρνα. Με απόσταση δέκα λεπτών από το δάσος και είκοσι από τη θάλασσα αποτελεί ιδανικό χώρο για καλοκαιρινές και χειμερινές αποδράσεις από την καθημερινότητά.

Πληροφορίες/κρατήσεις
Τηλ.: 226221216
Oδός: Ιωσήφ Μιχαήλ, Λυσός, επ. Πάφου.
Website: www.marmaras-lysos.com
Ε-mail: marmaras@marmaras-lysos.com
Facebook: MarmarasLysos

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close